datingsite parship

Home » Het opzoeken van je date op Google: is dit oké?
Blog

Laatst bijgewerkt op oktober 20th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Het opzoeken van je date op Google: is dit oké?

Het is tegenwoordig een stuk gebruikelijker om tal van informatie over iemand te weten te komen, nog voordat dit persoonlijk met je is gedeeld. Je leert zo iemand beter kennen, zonder dat je werkelijk met de persoon verbinding hebt gemaakt. Het geeft je de illusie dat je op de hoogte bent en van een heleboel mensen het leven kunt volgen, terwijl dit enkel een uiterlijk plaatje is. Aan daadwerkelijke kennisneming ontbreekt het. Ook het daten vindt steeds meer online plaats en het is dus zeker niet verwonderlijk dat het steeds gebruikelijker wordt om de persoon met wie je hebt afgesproken om op een date te gaan, op Google na te trekken. Zo kun je immers al heel veel informatie over de ander te weten komen en krijg je een indruk van hoe hij of zij zal zijn. Dit kan het gesprek gemakkelijker maken aangezien je onderwerpen weet waar je het over kunt hebben. Bovendien kun je controleren hoe eerlijk hij of zij is over wat gedeeld wordt tijdens je date. Daarentegen kan het ook bezwaarlijk voelen om meer persoonlijke dingen te weten, dan dat de ander jou wil vertellen. Is het dus wel werkelijk oké om iemand door Google te halen?

Positieve redenen

Zoals al is aangegeven, zijn er ook zeker goede redenen te bedenken waarom het verstandig kan zijn om de date van tevoren even op Google op te zoeken. Je kunt ongetwijfeld wel verschillende accounts vinden op Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram, waar je meer over de ander te weten kunt komen. De informatie die hierop staat, toont je een beeld van ervaringen die iemand heeft opgedaan, de familiesamenstelling waarin hij of zij leeft en de activiteiten en hobby’s die iemand onderneemt. Je kunt zo goed peilen of er overeenkomstige interesses zijn tussen jou en je date en bovendien heb je al wat om over te praten. Je kunt zeker het gesprek in een bepaalde richting sturen, waardoor je zelf ook meer op zult vallen. De ander zal verrast zijn over de keuzes van de thema’s en bouwt hierdoor als vanzelf een positiever beeld over je op. Dit kan de date ten goede komen. Of de verbinding die zo gecreëerd wordt werkelijk hetzelfde zou zijn, als wanneer je de date op zijn beloop zou laten, blijft uiteraard de vraag.

Zorgelijke ontwikkeling

Met alle persoonlijke informatie die op het internet gedeeld wordt, waar iedereen zomaar toegang toe kan krijgen, is het haast een vanzelfsprekendheid geworden om dit ook op te zoeken voor mensen die je niet hebben uitgenodigd om vrienden of abonnee te zijn op dergelijke Social Media. Privacy wordt lang niet meer zoveel gerespecteerd als voorheen en het lijkt haast niet meer voor te komen om hierover na te denken. Het is meer een gewoonte, die je doet geloven dat dit normaal is en acceptabel. Zeker de jongere generaties die niet anders gewend zijn dat al hun persoonlijke ervaringen op het internet geplaatst wordt, zullen nauwelijks nog bewust zijn van grenzen hierin. Het lijkt allemaal heel vooruitstrevend en zelfverzekerd om filmpjes en foto’s te delen van al je dagelijkse bezigheden, waardoor je hele geschiedenis en alles wat je meemaakt voor iedereen toegankelijk is. Continue zijn mensen bezig zichzelf van een beste kant te presenteren, om maar voldoende likes te ontvangen en het gevoel te krijgen dat het delen van hun leven een waardevolle aanvulling en inspiratie is voor anderen. Terwijl een werkelijk contact, buiten de uiterlijke schijn, haast ontbreekt. Iedereen lijkt geobsedeerd te zin door hoe ze overkomen. En dit is ook wat je van een mogelijke date zult kunnen vinden.

Veiligheid voorop

Feit is wel dat het online daten op zichzelf ook de nodige risico’s met zich meebrengt en je eigenlijk nooit zeker bent van wie je zult treffen tijdens de date. Er zijn genoeg mensen die misbruik maken van de anonimiteit en je een mooier verhaal voordoen dan in werkelijkheid het geval is. Om enigszins te weten waar je aan toe bent en of je de ander in zekere mate zult kunnen vertrouwen, kan het opzoeken van je date op Google een handige manier zijn. Door iemand op te zoeken, zie je hoe die ander in elkaar steekt en hoe deze op je over komt. Zonder de ander reeds in levenden lijve te zien, krijg je vaak wel een goed idee. Dit kan positief zijn, maar ook negatief. In het laatste geval kun je dan besluiten om de date niet door te laten gaan. Dit scheelt je mogelijk een nare ervaring en we kunnen hier allemaal goed zonder. In dat licht, uit een vorm van zelfbescherming, biedt het ook zeker voordelen dat er zoveel informatie te vinden is op het internet over zoveel mensen. Zo kun je ook het kaft van het koren scheiden en voor jezelf een situatie vooraf aftasten. Er zijn dus zeker voors en tegens als het gaat om een morele kwestie als het opzoeken van je date op Google en voor beiden is wat te zeggen. Als je met een zuiver geweten je date wilt checken omdat dit jou wat meer rust geeft, zal het weinig kwaad doen.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑