datingsite parship

Home » Wat zijn de grootste ergernissen in een relatie?
Blog grootste ergernissen in een relatie

Laatst bijgewerkt op februari 20th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Wat zijn de grootste ergernissen in een relatie?

Misschien ken je ze wel. Van die overgelukkige en tevreden stellen die nooit ruzie hebben en die na tientallen jaren nog net zo verliefd zijn als toen ze elkaar net leerden kennen. Natuurlijk komt het voor, maar de kans is groter dat ze hun kleine en grote onderlinge ergernissen gewoon goed verborgen kunnen houden. Want in iedere relatie komen ergernissen voor. Dat kan gaan om het feit dat hij altijd vergeet het dopje op de tandpasta te doen of dat zij altijd teveel geld aan kleding uitgeeft. Maar soms is er sprake van grotere ergernissen en die kunnen ontwrichtend werken in een relatie.

Ergernis over seks

Het lijkt een cliché, maar veel ergernissen binnen een relatie gaan over seks. Vaak gaat het dan om de frequentie. Meestal is het zo dat de man meer en vaker seks wil dan de vrouw, maar andersom komt ook zeker voor. Hoe vaak seks hebben normaal is, daar kan veel discussie over zijn. Daarnaast kan er ergernis zijn over de manier waarop de seks wordt beleefd. Als de ene partner graag bepaalde dingen wel en de ander pertinent niet wil, dan kan dit leiden tot ergernis. Het kan helpen om hierover te praten, eventueel onder begeleiding van een seksuoloog. Wanneer een partner helemaal geen seks meer wil hebben kan dit grote ruzies opleveren en met gevolg dat deze mogelijk vreemd zal gaan.

ergenis seks

Ergernis over geld

Geld is al jarenlang een twistpunt binnen een relatie. Waar de één vindt dat er teveel geld wordt uitgegeven aan kleding, vindt de ander dat de boodschappen te duur zijn of dat de nieuwe auto best wat minder kan. Financiële problemen kunnen grote gevolgen hebben voor je relatie. Was het vroeger zo dat de vrouw vaak niet of minder werkte dan de man, tegenwoordig werken beide partners vaak fulltime. Dit betekent dat ze in veel gevallen ook een evenredige bijdrage aan het huishouden leveren. Maar dit leidt dan ook tot meer financiële discussies. Vroeger was het zo dat veel vrouwen hun man de financiële beslissingen lieten nemen. Nu er sprake is van eer gelijkwaardigheid vinden veel vrouwen dat ze evenveel inspraak hebben. Terecht natuurlijk, maar het leidt soms wel tot meer discussie.

Ergernis over de schoonfamilie

“Je vrienden kies je, je (schoon)familie krijg je” is een gevleugelde uitspraak. Als je partner niet goed met jouw familie overweg kan of jij niet met je schoonfamilie door de bocht kunt dan kan dit leiden tot veel ergernis. Daarnaast is het mogelijk dat je eigen familie je relatie afkeurt. Veel mensen ergeren zich aan de “bemoeizieke schoonmoeder” die vindt dat het huishouden niet goed wordt gerund. Maar er kunnen ook ergernissen ontstaan over het vieren van verjaardagen of feestdagen. Probeer hierin een compromis te vinden. Willen de schoonouders dat jullie Eerste Kerstdag bij hen doorbrengen? Dan kun je ieder jaar een discussie aangaan dat jouw ouders het ook wel eens gezellig vinden als jullie op die dag bij hen komen eten. Maar als jouw ouders wat flexibeler zijn en Tweede Kerstdag ook prima vinden, laat het dan zoals het is. Het scheelt een hoop frustratie en levert wellicht twee gezellige kerstdagen op.

ergenis

Ergernissen op vakantie

Vakantie is bedoeld voor ontspanning. Maar in veel gevallen is het een bron van ergernis. Dat begint soms al met het uitzoeken van de bestemming. Wil de één twee weken in de zon liggen en de ander cultuur ontdekken? Dan heb je een probleem. Tenzij je tot een compromis komt. Bijvoorbeeld door een reis te boeken die beide opties openlaat. De ene dag luieren op het strand, de andere dag iets cultureel verantwoords doen kan zorgen voor een vakantie die bij beiden in de smaak valt. Relaties stranden vaak op vakantie als deze daarvoor ook al niet zo best meer was. Op vakantie kunnen relatie irritaties enorm worden uitvergroot, doordat je constant op elkaar lip zit. Probeer daarom het principe van “samen uit samen thuis” altijd in ere te houden.

De één vindt het gezellig rommelig, de ander ergert zich aan de troep

Als jullie allebei werken dan is het vaak een discussie wanneer er wordt opgeruimd en schoongemaakt. Als de één vindt dat er niets aan de hand is kan de ander zich behoorlijk ergeren aan de rommel of aan ramen die echt nodig gezeemd moeten worden. Het kan helpen om hierover afspraken te maken. Als jullie beiden werken, dan is het ook logisch dat jullie de huishoudelijke taken eerlijk verdelen. Vrouwen doen nog steeds meer in het huishouden dan mannen blijkt uit recent onderzoek. Dus wellicht is er voor de mannen nog wat goed te maken zodat jullie beiden tevreden zijn over een gezellig en opgeruimd huis.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑