datingsite parship

Home » De gevolgen van financiële problemen voor je relatie!
Blog Gevolgen financiële problemen voor je relatie!

Laatst bijgewerkt op mei 11th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

De gevolgen van financiële problemen voor je relatie!

Soms is er niet veel nodig om in de financiële problemen te komen. Het ligt heus niet altijd aan een onverantwoord uitgavenpatroon of het doen van grote uitgaven die eigenlijk niet kunnen. Er kan sprake zijn van een opeenstapeling van tegenslagen. Ook kan het gebeuren dat je je baan kwijtraakt en daardoor een enorme terugval in inkomen te verwerken krijgt. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Financiële problemen leiden dan ook niet zelden tot een relatiecrisis en soms ook tot het stranden van een relatie. Je kunt problemen soms voorkomen door een paar simpele maatregelen te nemen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wees eerlijk over geldzaken

Als je samenwoont of getrouwd bent is het belangrijk om altijd eerlijk te zijn over geldzaken. Zorg dat je inzicht hebt in de financiën van je partner. Een gezamenlijke rekening voor het huishouden is een goede manier om elkaar het vertrouwen te geven. Als je schulden hebt op het moment dat je een relatie aangaat, bespreek dit dan met je partner op het moment dat jullie trouwen of gaan samenwonen. Je partner wordt op dat moment immers in sommige gevallen mede verantwoordelijk voor de aflossing van een schuld. Als je zaken achterhoudt en het komt later alsnog uit dan kan dat leiden tot een flinke deuk in het wederzijdse vertrouwen.

samenwonen

Maak geen onnodige schulden

Een lening afsluiten omdat het huis nu toch echt geschilderd moet worden is op zich verantwoord. Als jullie de aflossing makkelijk kunnen opbrengen dan is er geen vuiltje aan de lucht. Het wordt een ander verhaal als jullie al krap bij kas zitten en een lening willen afsluiten voor een nieuwe auto of een dure vakantiereis. Tegenwoordig is het een stuk lastiger om geld te lenen dan enkele decennia geleden. Maar je kunt toch vaak nog wel aan geld komen, zeker als je in zee gaat met een geldverstrekker die het niet zo nauw neemt met de regels. Dit kan echter leiden tot enorme financiële problemen waar je wellicht niet zo makkelijk weer uitkomt.

schulden maken

Voortdurend financieel onder druk staan geeft stress

Als er voortdurend geldzorgen zijn in een relatie dan kan dit leiden tot stress en dus ruzies en conflicten. Als er nooit geld overblijft om iets leuks te doen of eens wat extra’s mee te nemen als er boodschappen worden gedaan dan kan dat ervoor zorgen dat er om de kleinste dingen ruzie ontstaat. Die dingen hoeven dan nog niet eens met geld te maken te hebben. Maar als je voortdurend geldzorgen hebt kan dat ertoe leiden dat je uiteindelijk niets meer kunt hebben. Het kan er ook voor zorgen dat je uiteindelijk de moed opgeeft en geen moeite meer doet om voor de financiële problemen nog een oplossing te zoeken. Hierdoor worden de problemen uiteindelijk alleen maar groter.

Een huisuitzetting is dichterbij dan je denkt

Als er grote financiële problemen zijn dan wordt uiteindelijk ook de huur of de hypotheek niet meer betaald. Dit kan leiden tot een huisuitzetting. Als je in een huurhuis woont zal de verhuurder na hooguit 2 of 3 maanden huurachterstand aan de bel trekken. Als je dan niet met geld of een acceptabel betalingsvoorstel op de proppen komt is een huisuitzetting zeker niet ondenkbaar. Ook als je de hypotheek van je koopwoning niet betaalt zal de bank uiteindelijk overgaan tot openbare verkoop van het huis. De koper zal je dan, als je niet vrijwillig vertrekt, desnoods door de politie uit je huis laten zetten. Daar komt dan nog bij dat de bank of de verhuurder bij een huisuitzetting beslag kan leggen op roerende goederen om deze te verkopen ter gedeeltelijke aflossing van de schuld.

huisuitzetting

Trek tijdig aan de bel

Als je financiële problemen hebt is het aan te raden om tijdig aan de bel te trekken. Schaamte zorgt er vaak voor dat mensen met schulden hier te lang mee wachten. Maar als je op tijd inziet dat je de financiële problemen niet langer de baas kunt dan is er misschien nog een oplossing mogelijk. Tref betalingsregelingen met schuldeisers, probeer op je werk meer uren te krijgen of ga op zoek naar een baan die een hoger salaris oplevert.

Uitgavenpatroon en bezuinigingen

Ga kritisch door je uitgavenpatroon en bekijk of bezuinigingen mogelijk zijn. Is het nodig dat er twee auto’s voor de deur staan? Is een duur horloge echt nodig? Kan het abonnement voor je smartphone goedkoper? Is een abonnement op Netflix echt nodig of kun je ook zonder? Hoeveel tijdschriften vallen er op de mat en lees je ze ook echt? En zo zijn er vast nog meer zaken te bedenken waarop bezuinigd kan worden.

luxe uitgaven

Voorkom financiële problemen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Als jullie het financieel niet zo breed hebben is het verstandig om een overzicht te maken van de inkomsten en uitgaven. Zo zie je wat er maandelijks overblijft voor bijvoorbeeld de boodschappen en andere persoonlijke uitgaven. Als uit deze inventarisatie blijkt dat je meer geld uitgeeft dan er binnenkomt dan wordt het dus tijd om te bezuinigen als het verhogen van je inkomen geen optie is. Door tijdig in te grijpen voorkom je dat schulden oplopen en dat er uiteindelijk problemen ontstaan.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑