datingsite parship

Home » Geluk in het spel, ongelukkig in de liefde!
Blog Geluk in het spel, ongelukkig in de liefde

Laatst bijgewerkt op juli 3rd, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Geluk in het spel, ongelukkig in de liefde!

Het is een bekend gezegde dat je overigens vaker in de omgekeerde versie tegenkomt: wie ongelukkig is in het spel, is gelukkig in de liefde. Maar wat betekent het eigenlijk?

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Je kunt niet altijd op alle gebieden geluk hebben

Afgaand op dit gezegde kun je niet op alle gebieden in het leven geluk hebben. Al zijn er natuurlijk altijd van die geluksvogels die het op alle fronten voor de wind gaat! Of deze wijsheid in het echt ook opgaat? Dat is natuurlijk lastig te zeggen. Iedereen maakt bepaalde fases in zijn leven mee. Wanneer je in een periode zit waarin je druk bent met je studie, je nieuwe baan of het opzetten van je eigen bedrijf dan is er ook niet altijd tijd om veel aandacht te besteden aan andere zaken, zoals het zoeken naar een geliefde. Je wordt zo door de dagelijkse drukte in beslag genomen, dat er voor liefde even geen plaats is in je leven.

geluk

Gelukkige mensen zijn eerder in staat om liefde te vinden

Vaak zie je wel dat mensen die gelukkig in het leven staan (gelukkig zijn in het spel), een dusdanige positieve uitstraling hebben dat ze andere mensen aantrekken, zowel in hun vriendenkring als ook in de liefde. Mensen die blij en gelukkig zijn, stralen dat af op anderen en ze zijn prettig en inspirerend om mee om te gaan. Ze zijn voor velen een voorbeeld, iedereen zou graag zo ontspannen en blij in het leven willen staan. Verder trekken gelukkige mensen ook andere gelukkige mensen aan. Of dit nu komt doordat ze allebei het geluk kennen, of dat ze genetisch veel overeenkomsten hebben, dat is niet helemaal duidelijk.

gelukkig

Wat als je ongelukkig bent?

Het omgekeerde zou dan ook op kunnen gaan: voor mensen die het even niet meezit in het leven is het wellicht ook lastiger om geluk in de liefde te vinden. Doordat je misschien een bepaalde somberheid uitstraalt, ben je niet op je best en zul je minder snel een nieuwe liefde tegenkomen in je leven. Toch is het allemaal in het werkelijke leven niet zo zwart wit uiteraard. Ook wanneer je minder gelukkig bent, zul je mensen op je pad tegenkomen die je weer uit het dal kunnen trekken en je de mooie dingen van het leven laten zien. En het kan maar zo zijn, dat er in zo’n situatie juist een relatie ontstaat.

ongelukkig

Geluk in het spel en geluk in de liefde gaan prima samen

Onze conclusie is dan ook, dat dit oude gezegde zeker niet altijd op hoeft te gaan. Het is maar net hoe je in het leven staat en wat en wie je tegenkomt in je leven. Geluk op het ene gebied, hoeft zeker niet te betekenen dat je op het andere gebied ongelukkig bent. Het kan allemaal (gelukkig!) prima naast elkaar bestaan. Wanneer je tevreden bent met je leven en de tegenslagen positief tegemoet treedt, openstaat voor nieuwe dingen en nieuwe mensen in je leven, dan zul je vaker leuke, onverwachte verrassingen op je pad treffen die voor meer geluk zullen zorgen. Zodat je gelukkig bent in zowel het spel als de liefde!


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑