datingsite parship

Home » Een datingprofiel maken
Blog datingprofiel maken

Laatst bijgewerkt op december 18th, 2019 | door Welke online datingsite?

1

Een datingprofiel maken

Het voltooien van een online dating profiel is uitgegroeid tot een van de meest tijdrovende bezigheden van het online daten. Met iedere druk op de knop wordt je datingprofiel vastgelegd, je toekomst bestaat hierdoor uit enkele foto’s en een paar zinnen die jou goed zouden moeten omschrijven. Dit gaat gepaard met veel vragen: is mijn verhaal te saai? Gebruik ik een leuke foto? Om optimaal gebruik te maken van een online datingsite en je datingprofiel, adviseer ik je hierbij een aantal profiel regels die je in je eigen voordeel kunt gebruiken. Een goede datingsite om mee te beginnen is Lexa.

Vul het gehele datingprofiel in!

“Vertel iets over jezelf” of ‘beschrijf je zelf in één zin” zijn in het dagelijkse leven veel voorkomende en soms lastige vragen. Deze vraag komt ook aan bod bij het invullen van een dating profiel. Je staart al enige tijd naar een leeg scherm en voelt paniek opkomen, uiteindelijk beslis je om dit veld niet of later in te vullen. Doe dit niet! Het is een dooddoener als je niets over jezelf kunt vertellen, dus ook al is het een moeilijke vraag, vul iets in! Dit kan een kleine opsomming zijn, iets korts over je interesses of je dagelijkse leven. Het antwoord op deze vraag zorgt ervoor dat je mensen met gelijke interesses ontmoet.

De drie foto’s

Er zijn drie foto’s die op ieder datingprofiel horen te staan: een foto van je gezicht, een foto waar je van top tot teen op te zien bent en een foto met een leuke pose. Deze drie foto’s zijn van essentieel belang om een visuele eerste indruk achter te laten. Doe jezelf daarom een plezier en neem de tijd voor het uitzoeken of maken van de foto’s. Zorg voor een goede belichting, leuke kleding en creëer geen foutief beeld van jezelf. Een foto van een leuke pose kan natuurlijk ook een foto zijn van jou met je favoriete hobby, huisdier of een herinnering aan een super vakantie. Plaats je liever geen foto’s op je profiel? Lees dan in dit artikel wat de nadelen zijn van het niet plaatsen van een foto op je datingprofiel.

Spelling

Zorg ervoor dat je profiel goed leesbaar is en dat na één keer lezen het duidelijk is wie jij bent. Vermijd te lange zinnen en spelfouten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het lezen van een datingprofiel bestaat uit het ontcijferen van hoe jij jezelf omschrijft. Neem de tijd om je profiel goed door te lezen en gebruik een spellingscontrole.

Verkoop jezelf

De personen die bekend zijn met de “verkoop” weten dat je iets moet geven om er iets voor terug te krijgen. Het is aan te raden deze gedachte ook toe te passen op je datingprofiel. Tijdens het lezen van een datingprofiel wil je iets leren over een ander, om iets te kunnen leren moet je iets vrijgeven over jezelf. Dit komt van twee kanten. Alledaagse dingen die je graag doet of nog zou willen doen zijn hier goede voorbeelden van.

Lieg niet

Wees vanaf het begin eerlijk, dit om een ‘catfish’ moment te vermijden. Verzin geen hobby’s, interesses en bewerk je foto’s niet. Hoe eerlijker je bent, hoe makkelijker het is om gemeenschappelijke interesses in een ander te vinden. Dit vereist vertrouwen in de andere persoon. Dit komt van twee kanten en hier is tijd voor nodig.

Wees eerlijk, maar niet te eerlijk

Dit klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Zet niet je hele levensverhaal op je datingprofiel. Verhalen die je in een negatief daglicht stellen kun je beter eerst voor jezelf houden. Het is geweldig dat je dit durft te vertellen, maar je wil niet dat dit een potentiële date afschrikt. We hebben allemaal bagage, maar dit hoeft je niet allemaal mee te nemen naar je online datingprofiel of een eerste date.

Start met schrijven en gebruik bovenstaande tips in je voordeel!

Meer over dit onderwerp:

Hoe maak ik een goed datingsite profiel?


About the Author

AnoniemEén Ervaring Een datingprofiel maken

  1. Joyce Joyce says:

    Ben op zoek naar een man tussen 47 en 50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑