datingsite parship

Home » Daten op social media – Wat zijn de mogelijkheden?
Blog

Laatst bijgewerkt op april 8th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Daten op social media – Wat zijn de mogelijkheden?

Sociale media zoals Facebook en Instagram zijn erg populair. Veel mensen hebben op minimaal één social media platform een account. Ze hebben dit account om in contact te zijn en blijven met familie, vrienden, kennissen en soms collega’s. Het zijn vaak niet de platforms die bij uitstek geschikt zijn en gebruikt worden om te daten. Maar toch komt het voor dat mensen elkaar via social media vinden en een relatie krijgen.

Social Media is onderdeel van ons dagelijks leven

De meesten mensen zijn actief bezig met social media. Facebook, Twitter, Instagram en tal van andere social media platformen maken deel uit van ons dagelijks leven. Wellicht kunnen we stellen dat een hoop mensen er zelfs verslaafd aan zijn. De vraag die wij ons stellen is: Bevorderd social media onze kans op een geslaagde date?

social media platformen

In de media verschenen de laatste tijd diverse berichten over hoe bedrijven sollicitanten afwezen, nadat ze even een social media check hadden uitgevoerd. Onhandige berichten zorgden er dus voor dat de vacature aan deze mensen voorbij gingen. Zou dit hetzelfde gelden voor mogelijke liefde partners? Door gebruik maken van social media leggen we ons privé leven bloot voor een ieder die dat wil en kan zien. Het is een eenvoudige manier om anderen te laten zien wie bijvoorbeeld jouw vrienden zijn, hoe je je vrije tijd besteed en wat jouw favoriete film is.

Weerzien met een vroegere klasgenoot

Je kunt via social media op zoek gaan naar vroegere klasgenoten. En natuurlijk kan daar je high school love tussen zitten. Jullie zijn elkaar wellicht na de middelbare school uit het oog verloren en dan is het leuk om te horen hoe het die ander is vergaan in het leven. Zijn dromen uitgekomen en heeft je vroegere tienerliefde het geluk gevonden. Dit kan in sommige gevallen leiden tot hernieuwde gevoelens voor elkaar.

Als jullie beiden single zijn is dat natuurlijk geen probleem, maar als dat niet zo is kan het leiden tot veel problemen. Je moet niet gek opkijken als je partner jaloers wordt als je afspreekt met je vroegere schoolvriend of – vriendin. Als het bij één ontmoeting blijft is het misschien ook nog niet zo’n probleem, maar als het leidt tot nieuw contact moet je je wel realiseren wat dit eventueel voor gevolgen kan hebben, ook als je zeker niet de intentie hebt om wat met je vroegere liefde of klasgenoot te beginnen.

oud klasgenoot

Groepen op sociale media

Op social media zoals Facebook wemelt het van de groepen. Deze groepen brengen mensen samen die iets gemeen hebben. Ze houden van honden, ze gaan graag op vakantie naar Schotland of ze hebben allemaal dezelfde aandoening. In zo’n groep kun je wellicht iemand tegenkomen met wie het klikt. Dat zal in de groep niet zo snel blijken, daarvoor zal je dan de chatfunctie van Facebook moeten gebruiken. Messenger, zoals deze functie heet, is een prima manier om iemand beter te leren kennen.

Je kunt dan één op één met elkaar praten en op deze manier ontdekken of er eventueel een klik is. Het is een redelijk veilige manier van contact hebben. Mocht het niet goed gaan en wil je het contact verbreken dan kun je deze persoon eenvoudig uit je vriendenlijst verwijderen. Als dat niet helpt, iemand die geen Facebookvriend van je is kan je nog wel berichten blijven sturen, dan kun je eventueel overgaan tot blokkeren. Dan kan de ander je geen berichten meer sturen.

Speciale datinggroepen

Op Facebook zijn ook speciale dating groepen te vinden. Hier kun je een berichtje posten als je op zoek bent naar vriendschap of een relatie. Realiseer je wel dat iemand die op je profielfoto klikt wel meteen al je openbaar gedeelde informatie kan lezen. Op een datingsite kun je nog onder een schuilnaam opereren, op Facebook kan dit niet, tenzij je een soort nep account aanmaakt. Maar daar val je vrij snel mee door de mand omdat anderen kunnen zien dat je het account pas recent hebt aangemaakt en dat er eigenlijk maar weinig gebeurt. Het heeft dus wel de nodige risico’s om via Facebook te gaan daten. Een groot voordeel is natuurlijk wel dat het gratis is en dat je niet ergens een nieuw account hoeft aan te maken. En ben je het zat dan kun je je simpel afmelden bij de groep.

datinggroep social media

Is daten via social media veilig?

Daten via social media verschilt niet zo veel van daten via een dating site of dating app. Je moet je realiseren dat je in contact bent met iemand die je niet face to face ontmoet en dat die persoon zich dus anders kan voordoen dan de werkelijkheid. Neem dus de regels in acht die ook gelden voor online dating via speciale websites. Probeer de ander eerst beter te leren kennen voordat je een eerste date afspreekt. Spreek de eerste keer af op neutraal terrein.

Heeft daten via social media de toekomst?

Daten via social media zal waarschijnlijk slechts op zeer kleinschalig gebied plaatsvinden. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat populaire datingsites en –apps moeten vrezen dat ze minder leden krijgen omdat iedereen ineens via Facebook en Instagram gaat daten. Het lijkt dan eerder logisch dat de mensen achter deze twee meest populaire social media platforms een speciale dating faciliteit gaan aanbieden. Plannen daarvoor zijn inmiddels in de maak.

date social media

Wanneer werkt social media in jouw voordeel?

Op het moment dat je een foto plaatst en je krijgt zogenaamde “vind ik leuk’s” . Hiermee heb je de interesse gewekt van de andere persoon. Mensen starten met het schrijven van positieve berichten onder jouw post. Dit is de kracht van social media. Mensen lezen graag positieve berichten.

Wanneer werkt social media jouw nadeel?

Je hebt twijfelachtige foto’s geplaatst op je profiel. Bijvoorbeeld toen je dronken was en je vrienden je getagd hebben in minder flatteuze foto. Of je profiel staat nog vol met foto’s van je ex vriend of vriendin. Dit zijn redenen voor een nieuwe “sociale media vriend” om een vriendschap niet verder uit te bouwen. Wanneer je een slechte dag hebt, hou dit dan maar voor jezelf.

daten social media nadeel

Hoe anderen tegen jouw aankijken

Wat zeggen mensen over jouw als je niet aanwezig bent?  De indruk die je hebt achtergelaten via je social media profiel speelt hierbij een grote rol. Bedenk je daarom goed wat je wilt uitdragen met je facebook profiel, twitter account of andere social media!

Daten via socialmedia platformen

Is het dan ook mogelijk om te daten op socialmedia platformen? Natuurlijk is het mogelijk om een partner te vinden via de verschillende social media. Het is echter wel belangrijk hoe je iemand benaderd. Wanneer je deze persoon bijvoorbeeld niet IRL kent kan het snel stalkerig overkomen. Probeer daarom nieuw contact langzaam op te bouwen. Binnenkort start Facebook ook met een datingdienst. Helaas is deze dienst nog enkel in het buitenland beschikbaar. Zodra Facebook dating in Nederland een feit is zul je er hier alles over lezen!


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑