datingsite parship

Home » Daten in Utrecht – Tips voor een leuke date in de stad!
Blog utrecht

Laatst bijgewerkt op juli 6th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Daten in Utrecht – Tips voor een leuke date in de stad!

Utrecht is natuurlijk een gemeente, maar tegelijkertijd is het ook een stad. Om het je niet al te moeilijk te maken, zetten we een aantal leuke ditjes en datjes voor je op een rijtje over de stad. Die is al mooi en groot genoeg om leuke dingen te doen en te vinden voor een geweldige en leuke date.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Musea in Utrecht

Utrecht heeft een groot aanbod aan musea, die allemaal weer iets heel anders te bieden hebben. Zo zijn er niet alleen veel musea, maar ook schatkamers en tal van galeries. Er zijn zelfs plekken speciaal ingericht voor kinderen, denk bijvoorbeeld aan het Nijntje museum, als is dat wellicht niet de meest geschikte plek voor een date. Wat wel een geschikte plek kan zijn, is het Aboriginal Art Museum. Dit is het enige museum in Europa dat volledig gewijd is aan de Australische Aboriginalkunst. Op die manier kunnen jullie je samen even helemaal in een andere wereld wanen, zonder meteen samen in het vliegtuig te stappen. Absoluut een unieke ervaring om mee te maken.

utrecht gebouw

Daten in de natuur

Maar er is ook genoeg te vinden op het gebied van Nederlandse kunst, zoals het museum van Dirkje Kuik. Zij was een schrijfster, graficus en beeldend kunstenares. In het museum is een deel van haar werk terug te vinden. Maak wel eventjes een afspraak voordat je er naar toe gaat, anders is het museum gesloten.

Muziek

In Utrecht is vlakbij het station sinds korte tijd een ontzettend grote muziektempel te vinden: Tivoli. Een prachtige locatie waar op verschillende verdiepingen zalen te vinden zijn, waar artiesten terecht kunnen. Niet alleen de meest bekende muzikanten die we regelmatig op de radio horen, maar ook orkesten maken regelmatig hun opwachting in een van de vele zalen. Een van de zalen ligt bovenin en wanneer je dan achter bij de bar staat, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daar samen een drankje doen terwijl er prachtige muziek ten gehore wordt gebracht, is toch stiekem wel een beetje romantisch.

muziek

De Domtoren

Het maakt niet uit of je nu uit Utrecht komt of niet, de Domtoren is toch wel iets wat je gezien moet hebben. Het is echt het symbool van de stad en dat mag ook wel met een lengte van zo’n 112 meter. Het is met die hoogte ook de hoogste kerktoren van Nederland. Je kunt de toren het hele jaar door in en de stad bekijken vanaf 75 meter hoogte en zelfs 90 meter hoogte. Het is even een flinke klim, maar het uitzicht maakt dan ook meteen alles weer helemaal goed.

domtoren utrecht

Bovendien is de kerk vanbinnen ook nog eens spectaculair mooi. Er zijn verschillende zalen en er is zelfs nog een echte klokkenzolder. Je kunt zelfs een privé rondleiding boeken, zodat jullie ook echt tijd met elkaar kunnen doorbrengen en elkaar wat beter kunnen leren kennen. Al met al ook een erg mooie locatie om een middag door te brengen samen met je date.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑