datingsite parship

Home » Daten in Rotterdam – Tips en ideeën voor een date!
Blog Daten in Rotterdam

Laatst bijgewerkt op juli 25th, 2020 | door Welke online datingsite?

2

Daten in Rotterdam – Tips en ideeën voor een date!

Voor een date in Rotterdam hoef je er natuurlijk niet te wonen. Het is ook een stad waar je kunt afspreken met een date omdat het voor jullie allebei goed en makkelijk bereikbaar is. Rotterdam is zowel met de auto als met het openbaar vervoer prima bereikbaar. Als je met je date afspreekt in Rotterdam dan zijn er genoeg mogelijkheden om samen iets leuks te gaan doen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Naar een concert of naar de film met je date in Rotterdam

Als er een concert is in Rotterdam van een artiest die jullie beiden leuk vinden dan kun je daar samen heen gaan. Het geeft jullie de gelegenheid om elkaar vooraf beter te leren kennen maar ook als de ontmoeting wat tegenvalt hebben jullie in ieder geval nog het concert waar je samen van kunt genieten. Een andere mogelijkheid is om samen naar de film te gaan, er zijn bioscopen genoeg in Rotterdam. Na afloop kunnen jullie dan als het nog steeds gezellig is nog wat gaan drinken om over de avond na te praten. En dan is het natuurlijk de vraag of er een vervolg komt op je eerste date in Rotterdam.

Spreek altijd buiten de deur af

Ook al woon je alleen en kun je dus uitnodigen wie je wilt bij je thuis, toch is het verstandiger om een eerste date op een neutrale locatie te plannen. Dit maakt het namelijk makkelijker om er eventueel vroegtijdig een punt achter te zetten. En, maar laten we hopen dat dit niet aan de orde is, degene waar je mee afspreekt kan geen gekke dingen gaan doen omdat er altijd andere mensen aanwezig zijn. Intieme onderonsjes kun je altijd later nog afspreken als blijkt dat het echt klikt tussen jullie. Als je iemand thuis uitnodigt en je weet al na een half uur dat hij of zij niet je grote liefde gaat worden dan kan het een hele lange avond gaan worden.

rotterdam skyline

Wat doe ik als ik een date echt helemaal niks vind?

Als eigenlijk meteen duidelijk is dat je date niet degene is waar jij de rest van je leven of zelfs maar deze avond mee wilt doorbrengen, dan kun je een paar dingen doen. Je kunt de avond uit zitten en na afloop vriendelijk maar beslist aangeven dat er geen vervolg komt. Je kunt ook als jullie van plan waren samen wat te gaan eten het alleen bij een drankje laten en zeggen dat er helaas iets tussen is gekomen waardoor je over een uur weer weg moet. Deze smoes werkt goed als je niet de moed hebt om eerlijk te zijn.

Laat wel wat van je horen achteraf

Het is dan wel zo fair om bijvoorbeeld de volgende dag te laten weten dat er wat jou betreft geen vervolg gaat komen. Niets meer laten horen kan ook maar is wel heel erg onbeleefd en daarom dus not done. Je kunt ook nog met een vriend of vriendin afspreken dat hij of zij je belt met een zogenaamd noodgeval als je echt weg wilt bij je date. Maar ook dat is een noodoplossing die je alleen in het uiterste geval kunt inzetten.

Wanneer heeft mijn date kans van slagen?

Je date heeft de grootste kans van slagen als je eerlijk bent. Als je liegt over je leeftijd, je uiterlijk of andere belangrijke zaken dan is de kans op een afknapper erg groot. Een meisje die denkt af te spreken met een jongen van haar leeftijd en geconfronteerd wordt met een man die haar vader had kunnen zijn zal in de meeste gevalle n niet blij zijn. Een profielfoto van 10 jaar en 20 kilo geleden zal ook niet echt helpen als je iemand uiteindelijk in het echt ontmoet. Als iemand op je valt op basis van eerlijke informatie en een recente foto dan is de kans dat het een geslaagde date wordt in ieder geval een stuk groter.

liefde in rotterdam

Toon belangstelling voor je date

Als je een date voor het eerst ontmoet is het de bedoeling dat je elkaar leert kennen. Dat lukt alleen als je oprecht geïnteresseerd bent in de man of vrouw die tegenover je zit. Stel dus geen vragen zonder naar het antwoord te luisteren. Onderwerp je date ook niet aan een kruisverhoor. Informeren nar iemands werk is heel attent, maar daar hoort niet meteen de vraag bij hoeveel iemand verdient en of hij of zij verwacht binnenkort nog promotie te maken.

Praat niet over geld

Over geld praten is sowieso te vermijden tijdens een eerste date. Als je zo duidelijk laat merken dat je niet echt tevreden bent over iemands carrière tot nu toe dan is de kans dat jullie date een vervolg krijgt vrij klein. Als je ambities te hoog liggen is de kans dat je ooit iemand ontmoet met wie het tot een volgende date komt ook niet heel groot. Kijk naar iemands positieve kanten en beoordeel of je met de misschien minder leuke punten kunt leven. Dan kan het uiteindelijk best nog eens meevallen. Nobody’s perfect tenslotte.


About the Author

Anoniem2 Ervaringen - Daten in Rotterdam – Tips en ideeën voor een date!

  1. Boy 1960 Boy 1960 schreef:

    Ik zal het leuk vinden om af en toe wat afspreken of te alle en wat te gaan drinken en nog veel meer

  2. Debney Gambier Debney Gambier schreef:

    Ik wilde precies weten wat deze site inhoud als het alleen een date site is of als ook een relatie kan opbouwen met iemand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑