datingsite parship

Home » Daten in Nijmegen – Wat kun je doen voor een date?
Blog nijmegen

Laatst bijgewerkt op juli 16th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Daten in Nijmegen – Wat kun je doen voor een date?

Nijmegen is de grootste stad van Gelderland en de tiende grootste stad van Nederland, wat betekent dat er altijd wel van alles te beleven valt. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor een leuke date. Er is van alles te doen op het gebied van cultuur, sport, echte kroegtijgers, of gewoon zelfs voor de echte terrasjesmensen. Op de Kruismarkt, het centrale plein van de stad, zijn genoeg leuke terrassen te vinden. Om je een idee te geven wat je allemaal kunt doen in Nijmegen, zetten wij wat dingen voor je op een rijtje.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Cultuur in Nijmegen

In Nijmegen zijn veel kunstenaars actief die exposities hebben op veel verschillende locaties in de stad. Denk aan kunst in de vorm van prachtige foto’s, of kunstenaars die op andere wijze hun creativiteit tonen. Een van de vele locaties is de St. Stevenskerk. Dit is niet alleen de grootste, maar ook de oudste kerk van Nijmegen. Dit zorgt echt voor net dat beetje extra aan een mooie tentoonstelling.

St Stevenskerk nijmegen

Muziek

Muziek speelt misschien wel de grootste rol in deze stad, dus mochten jij en je date echt gek zijn op muziek, dan zijn jullie hier absoluut op het juiste adres. Van klassiek tot techno, het is hier allemaal te vinden. Het bekendste podium is Doornroosje, dat nog niet zo heel lang geleden een gloednieuwe en grotere locatie vond bij het station. Op die manier hoef je niet te haasten na een concert en kun je wellicht zelfs gewoon de toegift nog meemaken als je na het concert nog met de trein naar huis moet. Daarnaast is er ook muziek te vinden in Merleyn, een kleiner poppodium dat sinds 2008 ook onderdeel is van Doornroosje. Het muzikale programma is gemakkelijk terug te vinden op internet, dus houdt het goed in de gaten als jij je date graag mee wil nemen naar een mooi concert of een leuk feestje.

Daten in het centrum van Nijmegen

In het centrum van Nijmegen zijn meer dan 400 winkels te vinden, dus een dagje winkelen met je date krijg je op die manier makkelijk vol. In het oude, historische gedeelte van de stad zijn zelfs allerlei speciaalzaken te vinden. Bijvoorbeeld een winkel met alleen maar laarzen of een winkel vol met alleen maar wol. Na al dat gewinkel kunnen jullie lekker uitrusten op een van de vele terrasjes die de stad te bieden heeft.

centrum nijmegen

Goffertpark

Een ander mooi onderdeel van de stad is het Goffertpark. Ook hier zijn in de zomer regelmatig grote artiesten te vinden, die dan een prachtige show weggeven. Maar op de momenten dat er geen snoeiharde gitaren of andere muziek te vinden is, kun je er natuurlijk ook terecht voor een heerlijke picknick.

Nijmeegse Vierdaagse

Iedere stad heeft wel iets speciaals te bieden en voor Nijmegen is dat de Vierdaagse. Dit evenement draait niet alleen maar om vele kilometers lopen, maar vier dagen lang is het in de stad een groot feest. Misschien geen goed idee om meteen tot de vroege uurtjes met je date de kroeg in te duiken, maar voor de gezelligheid is het zeker een leuk idee om er een kijkje te nemen.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑