datingsite parship

Home » Daten in Middelburg – Wat kun je er gaan doen?
Blog Daten in Middelburg

Laatst bijgewerkt op juli 8th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Daten in Middelburg – Wat kun je er gaan doen?

Mensen zijn weleens van mening dat Nederland maar klein is, dat er over het algemeen weinig te beleven valt, en dat het soms maar gewoon saai is. Maar we zouden wat vaker blij moeten zijn dat ons landje zo klein is, want dat geeft ons de mogelijkheid om buiten onze eigen vertrouwde en bekende stad op date te gaan. Natuurlijk kan je deze tips ook lezen als je wel bekend bent met Middelburg. Er zijn altijd manieren om een stad (beter) te leren kennen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een klein stukje geschiedenis van Middelburg

Veel mensen liezen de geschiedenis van ons land en alle prachtige steden steeds verder uit het oog. Maar het kan juist een leuk gespreksonderwerp zijn tijdens je afspraakje. Het kan ervoor zorgen dat die ongemakkelijke stiltes niet hoeven te vallen of in ieder geval niet al te pijnlijk lang hoeven te zijn. Zorg dus dat wat dingen weet over de stad waar je bent. Zoals bekend is Middelburg de hoofdstad van Zeeland. Tot aan de 16e eeuw was deze stad zelfs de grootste koopliedenstad. En het zelfs ooit een van de vier grootste steden van Nederland. Dat is natuurlijk wel al een tijdje geleden, maar toch interessant om te weten. Er zijn flink wat straatbordjes met een buitenlands karakter. Dit komt omdat de haven van Middelburg vroeger erg in trek was bij onder andere Engelse en Franse schepen.

middelburg

Maar wat kan je in Middelburg zoal doen?

Voor de mensen die niet zo bekend zijn in Middelburg is het echt aan aanrader om naar het Zeeuws museum te gaan. Er zijn de meest prachtige dingen te zien die veel vertellen over de rijke geschiedenis van Zeeland. Een van de echte trekkers hier zijn de wandtapijten uit de 16e eeuw. Maar zelfs als je bekend bent in Middelburg en al menig schoolreisje hebt gehad naar dit museum, kan het de moeite waard zijn om er nog eens naar toe te gaan. Er zijn namelijk regelmatig nieuwe tentoonstellingen te vinden. Bovendien is het café van het museum een leuke plek om even rustig te gaan zitten. Ze serveren er verse producten uit de streek, dus je weet dat je altijd goed zit voor een lekker hapje.

middelburg

Het Bomenboekje

Een leuke manier om iets van de stad te zien en ook nog eens iets nieuws te leren, kan tegenwoordig met de komst van het Bomenboekje. Door dit boekje kan je drie wandelingen maken door de stad, die allemaal drie uur duren. Je kan ze natuurlijk ook inkorten of op een bepaalde manier combineren. Je leert door het boekje veel over de oude bomen en de aanplanting. Maar er wordt ook gesproken over de bladeren, bloemen en alle andere dingen die met bomen te maken hebben. Daarnaast zie je ook erg veel van de mooie binnenstad van Middelburg. Wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is. Sommige bomen werden niet alleen gepland omdat het mooi was, maar sommige bomen hebben ook echt een speciale betekenis. Op deze manier leer je echt eens anders kennismaken met deze prachtige stad in Zeeland.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑