datingsite parship

Home » Daten in Maastricht – Wat kun je allemaal doen?
Blog Daten in Maastricht

Laatst bijgewerkt op juli 1st, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Daten in Maastricht – Wat kun je allemaal doen?

De hoofdstad van Limburg, maar we mogen Maastricht gerust ook wel de hoofdstad van lekker Bourgondisch leven noemen. Sommigen zien de stad ook wel als een kleinere versie van Amsterdam. Je vindt er alles wat je nodig hebt en nog zo ontzettend veel meer. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor een leuke date. Zelfs voor de kenners en bewoners van Maastricht is er altijd wel iets nieuws te ontdekken en valt er altijd wel iets te beleven. Daten in Maastricht is een feestje!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een date in het historisch Maastricht

Maastricht is een van de oudste steden van Nederland en wordt al zeker twintig eeuwen bewoond door mensen. Het groeide uit van een Romeinse vestiging tot een industriestad. Doordat vele bouwwerken bewaard zijn gebleven, heeft de stad een mooie en rustieke uitstraling. De stad telt meer dan 1500 rijksmonumenten en komt hiermee op de tweede plek na Amsterdam. Alleen een tour door de stad langs een aantal van deze monumenten kan een leuke middag opleveren.

maastricht

Het Vrijthof

Aan het Vrijthof, het plein waar iedereen het liefst op een terrasje zit, zijn een aantal prachtige historische bouwwerken te vinden. Denk aan de Sint-Servaasbasiliek, Sint-Janskerk, Militaire hoofdwacht, Generaalshuis, Spaans Gouvernement en perroen. Veel van deze gebouwen zijn ook gewoon van binnen te bekijken en vaak is er altijd wel iemand aanwezig om je meer te vertellen over de historie.

De oudste stadspoort van Nederland

Maar ook de oudste stadspoort van Nederland is hier in het zuiden van Nederland te vinden en is ook een echte bezienswaardigheid. De Helpoort stamt uit 1229, toen Maastricht stadsrechten had verkregen. De stad voelde zich geroepen om zichzelf te beschermen en deed dat door muren en bijbehorende poorten te bouwen. Sommige delen van die muur en dus ook de Helpoort staan er nog steeds. De poort en het bijbehorende huis hebben zelfs nog als onderkomen voor Jeff Schipper gediend.

stadspoort maastricht

Bonnefantenmuseum

Echte kunstliefhebbers zullen de naam Aldo Rossi wel herkennen, maar bij die dat geen belletje doet rinkelen zal het Bonnefantenmuseum dat vast wel doen. Het museum is te vinden op een industrieterrein aan de maas en voor veel mensen is het een reden om af te reizen naar Maastricht.

Bonnefantenmuseum

Het heeft een aparte vorm en van buiten gezien zou niemand denken dat het eigenlijk een museum is. Maar binnen zie je een verzameling van de meest indrukwekkende kunstwerken. Door de aparte vorm van het gebouw is er ook een aparte lichtinval wat een nieuw licht op de kunstwerken schijnt. Dat maakt dit museum net weer even dat beetje specialer, en je wilt je date natuurlijk wel verrassen met iets bijzonders en iets leuks.

Denk om je kleding

Als je op een date gaat in Maastricht, neem dan vooral in de zomer toch altijd even iets extra’s mee om aan te trekken. Langs het water en in de schaduwen van de prachtige hoge gebouwen kan het soms toch nog wel een beetje fris worden. (Lees ook: Wat doe je aan op je date?) Natuurlijk kun je ook een van de vele gezellige kroegjes induiken om aan de kou te ontsnappen.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑