datingsite parship

Home » Chatten op datingsites
Blog Chatten op datingsites

Laatst bijgewerkt op februari 12th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Chatten op datingsites

Daten is altijd een spannende onderneming. Zeker met blind dates weet je niet wat je kunt verwachten. Misschien geef je er zelfs wel de voorkeur aan om vooraf al een beetje een indruk van iemand te hebben, zodat je kunt bepalen of een date wel zo verstandig is. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, bieden veel online datingsites de mogelijkheid om te chatten. Je kunt zo al met iemand kennis maken voordat je besluit om met iemand persoonlijk af te spreken.

Gratis of betaald

Wanneer deze mogelijkheid je aanspreekt, doe je er goed aan om een profiel aan te maken bij een datingsite die een chatfunctie aanbiedt. Niet elke datingsite biedt dit en er zijn daarnaast nog verschillen per datingsites. Bij sommige zul je deze mogelijkheid in het gratis basispakket vinden, terwijl het bij andere sites enkel beschikbaar wordt zodra je ervoor betaald. Afhankelijk van hoe belangrijk deze mogelijkheid voor je is, kun je dus bepalen of je dit wel of niet als optie wilt krijgen aangeboden.

Datingsites met chatfunctie

De meeste bekende Nederlandse datingsites die een chatfunctie aanbieden als onderdeel van hun service, zijn onder meer Lexa, Pepper en Weetwiejedate. Daarnaast bieden ook Parship, Tinder, Happn en Baboo deze mogelijkheid. Bekijk per datingsites wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn voor het gebruik van de chatfunctie. Soms kunnen namelijk enkel vrouwen overgaan tot het uitnodigen van een gesprek en in andere gevallen dien je van beide kanten interesse te tonen, voordat een gesprek via chat tot stand kan komen. Dit is per datingsite verschillend, dus bepaal zelf welke werkwijze jou het meest aanspreekt. Hoeveel wil je zelf gelijk prijsgeven en hoeveel wil je weten van de ander voordat deze functie beschikbaar wordt? Dit zijn allemaal aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden alvorens je een profiel aanmaakt.

online chat datingsite

Voorsprong via chat

Chatten op datingsites maakt het mogelijk om met een persoon in contact te komen. Nadat je verschillende profielen voorbij hebt zien komen en bij enkele hebt aangegeven dat je hierin interesse hebt, kun je vaak al tot een gesprek overgaan. Zeker als er wederzijdse interesse in elkaars profiel is, kan het interessant zijn om meer over elkaar te weten te komen. Zo kun je op afstand en toch op spontane wijze met elkaar kennismaken en ontdekken of de match sterker wordt. Indien dit niet het geval is, laat je het contact weer los en blijft de teleurstelling beperkt. Je hebt er gevoelsmatig minder in geïnvesteerd dan wanneer je gelijk face-to-face elkaar moet ontmoeten. Je kunt spontaan en open zijn, zonder je te zeer kwetsbaar open te stellen. Dit maakt chatten zo aangenaam.

Positief profileren

Een leuk gesprek via de chatfunctie wil nog steeds niet zeggen dat de persoon ook daadwerkelijk hetzelfde overkomt wanneer je diegene in persoon zult ontmoeten. Het profiel kan altijd extra positief zijn neergezet en ook de spontaniteit die iemand in een chat kan tonen, kan vervagen zodra er contact gelegd moet worden in de directe realiteit. Alsnog hoeft dit niet gelijk te betekenen dat de persoon tegenvalt, je doet er alleen verstandig aan om je verwachtingen niet te hoog op te laten lopen. Ook jij kunt jezelf positiever en mooier hebben weergegeven, waardoor een ontmoeting alsnog wat stroever en ongemakkelijker kan verlopen. Houd hiermee rekening wanneer een persoonlijke kennismaking in de planning zit.

Voorzichtigheid is geboden

Uiteraard blijft het raadzaam om jezelf goed te beschermen. Ondanks dat het contact tijdens het chatten gezellig en positief verlopen kan, wil dit nog niet garanderen wie je voor je hebt. Het is dan ook belangrijk om tijdens het chatten op datingsites geen persoonlijke gegevens te delen. Denk hierbij aan je adresgegevens, je volledige naam of je telefoonnummer. Het is een ideale methode om met een ander in contact te komen en gezellige gesprekken te hebben, echter blijft het onduidelijk met wie je te maken hebt.

Houd dit altijd in gedachten wanneer je chat met vreemden en dan kom je uiteindelijk vanzelf uit bij iemand bij wie het totaalplaatje helemaal klopt. Chatten biedt zo zeker de mogelijkheid om iemand te leren kennen en een eerste indruk van iemand te krijgen, alvorens je besluit om daadwerkelijk met diegene op stap te gaan. Het biedt immers ruimte voor gezellige, open en stressvrije communicatie.


About the Author

Anoniem



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑