datingsite parship

Blog

Laatst bijgewerkt op juni 19th, 2017 | door Welke online datingsite?

0

Wat te doen als je partner vreemd gaat

Een probleem wat je niet tegen hoopt te komen in je relatie. Maar ook een probleem wat niet onmogelijk lijkt te zijn. Statistieken blijven op het gebied van vreemdgaan altijd onbetrouwbaar, maar het schijnt dat gemiddeld gezien, wereldwijd, ongeveer 30% van de mensen wel eens vreemd gaat of is gegaan. Hierbij hebben mannen een kleine voorsprong op de vrouwen. Je hebt dus een kans van 1 op de 3 dat je partner vreemd gaat of is gegaan. Dat is best een grote kans eigenlijk.

Wat is eigenlijk precies vreemdgaan

Wat is vreemdgaan eigenlijk precies? Daar is eigenlijk vrij lastig een precieze definitie aan vast te knopen. Wat voor de één heel normaal is, is voor de ander al ver over de schreef. Een zoen aan een collega die regelmatig net iets te dicht op de mond geplaatst wordt? Cyberseks? Of toch het ‘echte’ live werk, compleet met alles erop en eraan? Deze grens is persoonlijk. Wat vind jij wel en wat vind je niet toelaatbaar? Dat zijn zaken die je zelf vast moet stellen en al vastgesteld hebt waarschijnlijk. Je partner gaat vreemd. Vermoed je dat of ben je zeker?

Ben zeker van je zaak

Niets is zo moeilijk als het vermoeden van vreemdgaan hebben, maar er niet zeker van zijn. Je hoort niet voor niets vaak dat ‘iedereen’ uit de omgeving al van het vreemdgaan weet, behalve de liefdespartner in kwestie. Vreemdgaan opbiechten is voor je partner natuurlijk ook wel het lastigste van alles. Dingen stiekem doen en smoesjes verzinnen is al moeilijk genoeg, maar opbiechten? Dat nooit. In de meeste gevallen. En toch kan een directe gestelde vraag aan je partner over eventueel vreemdgaan soms wel verhelderend werken. Voor zowel jou als voor je partner.

Maak weldoordachte keuzes

Het kan een soort schokeffect teweeg brengen. Je partner schrikt zich rot omdat hij/zij ‘betrapt’ is en dat kan soms leiden tot spontane eerlijkheid. Maar vaak ook niet. Wees daarop voorbereid. Wanneer je directe confrontatie zonder harde bewijzen te moeilijk vindt, dan kun je ervoor kiezen om eerst echt juist voor harde bewijzen te gaan. Al is dat lastig. Moet je gaan kijken of je partner echt nog op kantoor is als hij/zij gebeld heeft omdat hij/zij over moet werken? Het is wel de meest effectieve manier om daarna de confrontatie aan te kunnen gaan. Maar wat wil je daarmee bereiken?

Gevolgen voor beiden

Wees voorbereid op de gevolgen. Bij een confrontatie is de kans groot op directe escalatie. Van de ene op de andere minuut is je leven dan totaal anders. Het zal er nooit meer zo uit komen te zien als voorheen. Of wel? Dat ligt aan jezelf. Wat wil je? Ben je vergevingsgezind en geef je je partner nog een laatste kans? Of ga je meteen koffers pakken bijvoorbeeld. Hoe dan ook, vreemdgaan zal gevolgen hebben. Krop je vermoedens in elk geval niet op, dan houden jullie alleen elkaar maar voor de gek.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑