datingsite parship

Home » Als enige vrijgezel overblijven in je vriendengroep
Blog

Laatst bijgewerkt op februari 14th, 2020 | door Welke online datingsite?

1

Als enige vrijgezel overblijven in je vriendengroep

Single zijn heeft veel voordelen. Je hebt de vrijheid om te doen en laten wat je zelf wilt, kunt uitgaan wanneer en tot hoe laat je maar wilt en je ontmoet tal van interessante en aantrekkelijke mensen om een gezellige tijd mee door te brengen. Toch kan het gaan knagen, wanneer je op een gegeven moment opmerkt dat je de enige vrijgezel in je vriendengroep bent. Als iedereen om je heen een partner vindt en een gezinsleven begint op te bouwen, raak je al snel de aansluiting kwijt. Iedereen is met andere dingen bezig en de vriendschappen zijn niet langer hetzelfde.

Eenzaam gevoel

Mogelijk mis je het gezelschap, aangezien geen van je vrienden meer tijd heeft om met je mee uit te gaan of de dingen met je wil ondernemen die je aandraagt. Dit kan je een eenzaam gevoel geven en het idee dat er niemand meer is om je tijd mee door te brengen. Zeker als je zelf nog niet op dat punt bent om je te settelen met iemand speciaal, kan dit je aan het denken zetten over waar je staat in het leven. Als dit jouw situatie is dan zullen de volgende dingen je zeker herkenbaar overkomen.

eenzaamheid

Koppelgedrag van vrienden

Als enige single binnen een vriendengroep maakt het lastiger om als vanouds met elkaar op te trekken. Iedereen is druk bezig met persoonlijke zaken en daar val je als single vaak buiten. Er ontstaat een heel nieuw leven voor de vrienden die een vaste partner krijgen en onderling hebben deze vrienden meer overeenkomsten. Je valt hierdoor al snel buiten de boot en dit kan ook voor je vrienden een bron van irritatie vormen. Ze zullen dan ook vaak alles doen om je naar hun kant te trekken en ervoor te zorgen dat je ook een partner ontmoet. Een veel voorkomend verschijnsel zal dan ook zijn dat je vrienden zullen proberen je te koppelen aan iemand. Zo word je langzaamaan aangemoedigd om je vrijgezellenbestaan op te geven en je ook te binden aan die ene speciale persoon.

vriendengroep

Potentiële partners worden opgedrongen

Verschillende potentiële partners zullen aan je worden voorgesteld in de hoop dat ook jij je zult binden, zodat de vriendengroep weer een geheel vormt. Dit kan opdringerig op je overkomen, als je zelf nog niet toe bent aan een volgende fase en nog vast wilt houden aan je zorgeloze vrijgezellenleven. Afhankelijk van hoe je hierin staat, zal dit ten goede komen aan jullie vriendschap of juist een wig drijven tussen jou en je vrienden. Er zal zeker een verandering plaatsvinden in de vorm die de vriendschap kenmerkt.

andere interesses verdrietig

Andere interesses

Binnen de vriendengroep zul je als enige single al snel doorkrijgen dat jouw interesses op een geheel ander vlak liggen. Waar jullie je eerst als groep opmaakten voor een gezellige en onstuimige avond uit in de chicste clubs, zul je bemerken dat de anderen hier nu nauwelijks nog om talen. Het vrijgezellenbestaan is heel anders dan het leven van getrouwde stelletjes, die doorgaans voornamelijk zijn gericht op de dagelijkse beslommeringen van het gezinsleven. Familie, werk en gezinsuitjes gaan hierbij steeds meer de boventoon spelen en als enige vrijgezel sta je dan vanzelf aan de zijlijn. Je vrienden zullen nauwelijks nog geneigd zijn om met je mee te gaan, als je hen mee uit vraagt. Wel word je uitgenodigd voor evenementen of familiefeesten, waar je je als enige single dan mogelijk afvraagt wat precies je rol is.

Ongemakkelijkheid

Iedereen zal een partner meebrengen en aan tafel zul je duidelijk opvallen zonder een metgezel aan je zijde. Dit kan een ongemakkelijk gevoel geven, tenzij je werkelijk nog gewoon helemaal happy single bent en het voor jou nog niet zo zeer hoeft. Wel kan het zijn dat je het lastig vindt om nog optimaal mee te praten met de gespreksstof die je vrienden opgooien. Hun levens zijn vaak dusdanig verschillend, dat ze ook niet eens meer je bij het gesprek betrekken. Je kunt immers niet uit ervaring meepraten en mogelijk kan het gesprek je ook nauwelijks interesseren. De doorgaans amicale sfeer zal zeker veranderen als je als enige vrijgezel onder vrienden bent.

vriendinnen

Medelijden met je positie

Een ander veel voorkomende reactie die je als vrijgezel binnen getrouwde vrienden zult krijgen, is er één van welbedoelde medelijden. In je verwoede pogingen om onderdeel van de groep te zijn en mee te praten in de aangedragen gesprekken, zullen je woorden mogelijk dikwijls verdraaid worden en beschouwd als een verlangen om net als hen een partner voor het leven te vinden. Steeds opnieuw kun je blikken van weemoed krijgen, omdat je vrienden ervan uit gaan dat je eigenlijk in stilte lijdt onder het feit dat je geen vaste partner hebt net als zij. Meer dan eens zullen ze dan ook je proberen gerust te stellen dat de juiste persoon zeker wel een keer langskomt.

Open stellen voor een nieuwe partner

Zelfs als dit geenszins in je gedachten speelt, word je er door je vrienden op attent gemaakt wat zij je gunnen. Het kan zo een flinke domper geven op de eens zo ontspannen en joviale vriendengroep. Dit kan je motiveren om ook je open te stellen voor een partner of het kan ervoor zorgen dat je langzaam van je vrienden weg groeit. Soms moet je in sterke schoenen staan om het allemaal rustig van je af te laten glijden en gewoon je eigen leven te vervolgen zoals voor jou goed voelt, terwijl je je vrienden kunt blijven ontmoeten in de leefstijl die voor hen realiteit is.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Als enige vrijgezel overblijven in je vriendengroep

  1. MGTOW MGTOW says:

    Ben jij de enige vrijgezelle man in de groep. Prijs je gelukkig. Je houdt meer geld over. Je hebt hobbies. Niet op eieren lopen, geen manipulatie. Die grote speakers kunnen blijven staan. Je kunt naar andere vrouwen kijken. Geen saaie sex met dezelfde vrouw die als een dode vis onder je ligt. Ga gewoon er op uit met anderen die ook vrijgezel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑