datingsite parship

Home » Als enige single zijn – Ga online daten!
Blog Als enige single zijn

Laatst bijgewerkt op februari 14th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Als enige single zijn – Ga online daten!

Single zijn is allang niet meer een unicum. Ruim 2,3 miljoen Nederlanders zijn tegenwoordig vrijgezel en genieten volop van een vrijgezellenbestaan. Toch kun je het net treffen dat jij de enige single overblijft binnen jouw vriendengroep. Dan kan het weleens gaan knagen en begin je je misschien af te vragen waar dit aan kan liggen en hoe je dit kunt veranderen naar eveneens een ‘in een relatie’ status. Het kan echter lastig zijn om dan nog vrienden of vriendinnen zover te krijgen dat ze gezellig met je meegaan op mannen- of vrouwenjacht, aangezien zij vaak liever thuisblijven bij hun partner.Het wordt hierdoor een stuk lastiger om nog een nieuwe liefde te vinden.

Alleen stappen als single

Of je moet wel dapper genoeg zijn om helemaal in je eentje de kroeg in te stappen of de dansvloer op te gaan. Dit is echter lang zo leuk niet en kan een enorme drempel opwerpen, waardoor de kans groot is dat ook jij op vrijdagavond op de bank zit te zappen op de televisie. In je eentje wel te verstaan. Toch kan dit ook anders. Er zijn gelukkig tal van mogelijkheden om vanuit de knusheid van je eigen woning op zoek te gaan naar die ene leuke match.

alleen stappen

Online daten voor de hedendaagse single

Nergens anders dan op online datingsites vind je zoveel interessante singles bij elkaar. Je hoeft hiervoor niet eens de deur uit, want je kunt gewoon vanachter je computer op zoek naar een leuke nieuwe date. Door een profiel aan te maken, kun je iets over jezelf vertellen en andere singles laten weten wat je interesses zijn, je levensdoelen en wat je graag doet in je vrije tijd. Plaats een leuke, duidelijke foto van jezelf en je zult zien hoeveel geïnteresseerden hierop af zullen komen.

Matching & het eerste contact

Doordat je al een deel van jezelf hebt kunnen vertellen, wordt er al gelijk een automatische selectie gemaakt en zal je profiel worden getoond aan mensen die dezelfde soort interesse met je delen. Ook krijg je zelf profielen van potentiële kandidaten te zien, waaruit je een selectie kunt maken. Je kunt zelf aangeven wie je wel of minder aanspreken en zodra er een duidelijke match blijkt te zijn, kun je ervoor kiezen om met die persoon of personen verder in contact te komen.

online daten single

Verder kennismaken via online chatfunctie

Het is mogelijk om een gesprek aan te gaan via de chatfunctie. Zonder dat het contact hiermee te direct of persoonlijk wordt, kun je wel inschatten of er een diepere klik kan ontstaan of dat het contact weer zal worden beëindigd. In een chatgesprek kun je meer over de ander te weten komen en ontdekken of je werkelijk op één lijn ligt, wat interesses betreft. Vaak kan hierdoor al een zeer aangename conversatie ontstaan.

Afspreken van een date

Zodra je het vermoeden hebt dat er meer mogelijk is, kun je ervoor kiezen om met elkaar af te spreken voor een date. Je hebt dan al enigszins een beeld van hoe iemand in elkaar steekt en hebt al een poosje met iemand gesproken voordat je elkaar in levenden lijve gaat ontmoeten. Dit neemt een beetje van de nerveuze spanning weg die normaal zou opspelen wanneer je een onbekend iemand zou moeten aanspreken in een kroeg of op een feestje. Zo heeft het online daten voor een single heel veel voordelen.

Met vrienden kandidaten uitkiezen

Een ander bijkomstig voordeel van online daten is dat je de vrienden die reeds een relatie hebben, erbij kunt betrekken. Vaak is het wel mogelijk om gewoon bij hen op bezoek te gaan en op die manier met elkaar af te spreken. Dan is het een kleine stap om via de mobiele telefoon of computer de dating app erbij te pakken en samen te struinen door de vele profielen op de online datingsite, op zoek naar een potentiële partner.

Je vrienden kunnen je andere inzichten geven

Wellicht hebben je vrienden zelfs nog een andere kijk op het hele gebeuren en klikken ze mensen voor je aan die anders aan je zicht voorbij waren gegaan. Zo kun je toch met vrienden op zoek naar een leuke, potentiële date en voel je je minder single binnen je vriendengroep. ‘Als enige single zijn’, hoeft zeker niet lang nog het geval te zijn dan. Voor je het weet, heb ook jij een nieuwe partner.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑