datingsite parship

Home » Afknapper: typefouten bij online dating
Blog

Laatst bijgewerkt op juni 19th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Afknapper: typefouten bij online dating

Je profielschets is je visitekaartje tijdens het online daten bij een datingsite. Zodra je hier bent aangemeld, zul je een omschrijving moeten geven over wie je bent, wat je werk of hobby’s zijn en wat je zoekt in een potentiële partner of date. Dit hoeft niet eens zo heel uitgebreid te zijn, maar het is hierbij wel belangrijk dat je goed overkomt. Zowel je schrijfstijl als de bijkomstige grammaticale juistheid van de teksten zijn hierbij doorslaggevend of iemand zich tot je verhaal voelt aangetrokken. Het helpt om hier enige humor in te gebruiken, zodat het speels en luchtig blijft. Spelfouten of grammaticale incorrectheid zijn hierbij echter wel uit den boze. Dit kan een ware afknapper zijn voor de dames of heren die je profielschets lezen. Waar je eerder misschien de aandacht trok door een gevatte spreuk of aantrekkelijke profielfoto, de interesse kan als sneeuw voor de zon verdwijnen als er typefouten in je profielschets zitten. Het is dan ook zeker een punt van aandacht om hier goed op te letten.

Een absolute no-go

Je wilt op een profiel zo aantrekkelijk en interessant mogelijk over komen en graag een goede eerste indruk achterlaten. Het is echter nog belangrijker om deze ook te behouden. Typefouten kunnen hierin een ware afknapper zijn voor mensen die hier waarde aan hechten. Het geeft vaak een indruk dat je weinig tot geen moeite hebt genomen om je verhaal in elkaar te zetten en het je ook weinig kan schelen hoe je op anderen overkomt. Ook kan het een beeld geven dat je mogelijk niet heel intelligent bent en ook dit kan een eerste interesse de das omdoen. Het is zeker niet nodig dat je teksten helemaal foutloos zijn, echter dien je er wel voor te zorgen dat je de meeste typefouten eruit weet te halen. Dit geeft blijk van inzet, aandacht en moeite en dit zijn kwaliteiten die door de ander zeker gewaardeerd gaan worden. Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand er geen erg in heeft, maar je zult verbaasd zijn door hoeveel mensen dit toch duidelijk als een minpunt wordt beschouwd. En een eerste indruk draai je nauwelijks nog terug. Bij het online daten is het nog belangrijker hoe je overkomt en aandacht besteden aan je grammatica of zinsbouw is dan ook zeker een must.

Online spellingscontrole

Om te voorkomen dat je een dergelijke indruk achterlaat, is het verstandig om je teksten goed na te lopen op spelfouten. Gelukkig zijn hiervoor ook enkele tools te vinden, die je hierbij probleemloos kunnen helpen. Je hoeft niet eens zelf een absoluut genie in de Nederlandse taal te zijn, om alsnog een goede profieltekst neer te zetten. Je kunt je met je profielschets onderscheiden van andere leden en het is de enige methode om jezelf zichtbaar te maken bij anderen. Dit kun je beter dus maar zo goed mogelijk uitvoeren, om blauwtjes te voorkomen. Je kunt ervoor kiezen om de profielschets eerst te schrijven in Word, zodat je hier de spellingscontrole op los kunt gooien. Deze controleert op type- en spelfouten, waardoor je gelijk een correctie kunt uitvoeren. Ook kun je ervoor kiezen de tekst eerst door iemand anders te laten lezen, voordat je deze plaatst op de datingsite. Zo kan de ander je vertellen hoe de tekst overkomt en of je hiermee een goede indruk zult achterlaten. De ander heeft een neutrale blik op de tekst en kan je zo voorzien van tips en adviezen voor mogelijke aanpassingen. Met dergelijke tools of hulp kun je er zeker van zijn dat je profielschets pakkend is en dat er geen fouten in de schrijftaal zitten. Een eerste indruk kan dan enkel nog maar positief zijn.

Profieltekst is persoonlijk

Vergeet niet dat een profielschets weergeeft wie jij bent. Het zegt ongemerkt een hoop over je persoonlijkheid. Wanneer je typefouten in de tekst laat zitten, geeft dit al gauw een beeld dat je nonchalant, onoplettend en onachtzaam bent en dit maakt je minder aantrekkelijk voor een potentiële kandidaat voor een date. Je loopt het risico dat je profiel heel gemakkelijk aan de kant wordt geschoven, nog voordat je duidelijk hebt kunnen maken dat je werkelijk een heel leuke catch bent. Een eerste indruk is zeker bij het online daten heel belangrijk en denk hier vooral niet te gemakkelijk over. Het loont om net even wat meer tijd en aandacht te besteden aan je persoonlijke verhaal.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑