Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 7 Ongeschreven wetten binnen een relatie!
Ongeschreven wetten binnen een relatie

7 Ongeschreven wetten binnen een relatie!

Welke online datingsite?
21 december 2023

Een relatie hebben kan een geweldige ervaring zijn, maar het kan ook uitdagend zijn om de juiste balans te vinden. Er zijn vaak ongeschreven regels en verwachtingen waar je rekening mee moet houden om een gezonde en gelukkige relatie te hebben. In ons artikel over de 7 ongeschreven wetten binnen een relatie bespreken we belangrijke aspecten die bijdragen aan het succes van een relatie. Van het respecteren van elkaars persoonlijke ruimte tot het tonen van waardering voor elkaar, deze ongeschreven wetten kunnen het verschil maken tussen een relatie die gedoemd is te mislukken en een relatie die blijft groeien en floreren. Lees ons artikel om meer te weten te komen over deze ongeschreven regels en hoe je ze kunt toepassen om een gezonde en liefdevolle relatie te hebben.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Richtlijnen voor een goede relatie

Elke relatie is een uitdaging op zichzelf en uiteraard is iedereen bekend met bepaalde regels die ervoor zorgen dat een relatie een kans van slagen heeft. Zo zijn trouw en eerlijkheid belangrijke factoren die een relatie kunnen ondersteunen en behouden. Toch zijn er zeker ook enkele ongeschreven wetten die een relatie kunnen maken of breken, al naar gelang je je hiervan bewust bent. Soms is het zelf raadzaam om goede normen of intenties wat meer te verbuigen om een net wat betere uitkomst te realiseren. Terwijl het op andere momenten juist weer beter is om verstandig te handelen. Het is  zeker raadzaam om je van deze ongeschreven wetten binnen een relatie op de hoogte te stellen, zodat je de richtlijnen hiervan kunt toepassen. Je zult zien dat dit wonderen voor het behoud van je relatie kan doen. Dit zijn de 7 Ongeschreven wetten binnen een relatie:

Beeld van een gelukkig stel

1. Eerlijkheid loont niet altijd

Alhoewel eerlijkheid binnen een relatie zeker een belangrijke factor is, doe je er soms beter aan om niet alles te delen met je partner. Als je bijvoorbeeld één van haar vriendinnen aantrekkelijk vindt, houd je deze informatie beter voor je. Door je neutraal op te stellen, vertel je mogelijk niet de gehele waarheid, maar voorkom je tevens onnodige onrust in het paradijs. Openheid in een relatie hoeft dus niet altijd de beste weg te zijn! Kies je woorden zorgvuldig en bedenk dat je geenszins altijd de volledige waarheid hoeft te delen. Lang niet altijd geeft dit de verhoopte uitkomst.

2. Laat de ander zichzelf zijn

Iedereen brengt zowel positieve als negatieve eigenschappen naar een relatie. Als je werkelijk om iemand geeft, zul je hier mee om moeten leren gaan. Het is zeker niet verstandig om de ander te willen veranderen. Ook hoef je jezelf niet anders voor de ander voor te doen, om meer wenselijk in de relatie te staan. Als de ander je niet mag om wie je bent, is het mogelijk raadzaam om de relatie niet in stand te willen houden. Een relatie hoort een veilige basis te kennen, waarin je jezelf mag zijn en ruimte krijgt om alle kanten van je persoonlijkheid te tonen.

spiegel: ware zelf versus druk om te veranderen

3. Ga niet boos naar bed

Soms is het beter om een onderlinge ruzie rust te geven en eerst even goed te slapen, voordat je het twistpunt met elkaar bespreekt. Een goede nachtrust kan de gemoederen sussen en als vanzelf een oplossing bieden voor het probleem. Toch zijn er zeker ook situaties waarin het beter is om elkaar niet de rug toe te keren, als je samen in bed stapt om te gaan slapen. Dit kan immers ook ervoor zorgen dat er helemaal niet meer gesproken wordt over hetgeen jullie dwars zit. Het is zeker niet raadzaam om je woede in te slikken en het diep weg te stoppen. Zo bouwt frustratie zich enkel op en kan dit een negatief grondvest onder jullie relatie worden. Hoe moeilijk het ook kan zijn, toch is het in sommige situaties beter om elkaar aan te kijken en het relaas te bespreken.

4. Niet alles hoeft evenredig verdeeld

Uiteraard wil je een gelijkwaardige relatie. Het is echter niet nodig om alle huishoudelijke taken of financiële verplichtingen eerlijk te verdelen, zodat beiden evenveel bijdragen. Neem dit niet te serieus, want dan snijd je jezelf mogelijk enkel in de vingers. Het kan zeker handig zijn als bepaalde financiële posten vanaf de bankrekening van je partner betaald worden, terwijl jij een ander deel voor je rekening neemt. Dit hoeft geenszins een gelijk bedrag te zijn, beiden dragen immers gewoon bij aan een gezamenlijke pot. Ook andere taken kun je verdelen op een manier dat goed voelt voor beiden en daarbij maakt het niet uit of de één meer doet dan een ander. Dit kan mettertijd veranderen, naarmate de situatie zich aanpast.

Balans: evenwicht betekent niet altijd gelijke verdeling

5. Seksuele aantrekking telt wel degelijk

Over het algemeen ligt er een taboe op het uitkiezen van een partner op basis van uiterlijke aantrekkelijkheden. Echter speelt seksuele aantrekking wel degelijk mee in het behouden van een gezonde relatie. In eerste instantie is je aandacht niet direct gericht op de diepere verbinding die je met de ander kunt hebben, op basis van intelligentie of emotionele verbondenheid. Je kent de ander immers nauwelijks en het uiterlijk is dan je eerste graadmeter of je de ander aantrekkelijk vindt of niet. Ook binnen de relatie is het belangrijk dat je je partner fysiek aantrekkelijk vindt, zodat er alsnog spanning tussen jullie blijft bestaan, ook juist op momenten dat er onenigheid is. Je mag de veronderstelde oppervlakkige notie van fysieke aantrekkingskracht dus zeker naast je neerleggen.

6. Vergeven is niet altijd goed

Vergeving is niet een goud goed dat oneindig moet worden gegund. Het is zeker belangrijk om binnen een relatie open te staan voor de mogelijkheid dat de ander een fout maakt. Vergeving is dan juist iets wat je dichter tot elkaar kan brengen. Iedereen maakt immers fouten en het is belangrijk om hier aan voorbij te kunnen kijken. Als de misstappen echter ongekende grootte aannemen en telkens herhaald blijven, dan dient vergeving niet langer meer een middel te zijn om de waarheid te verhullen. Je mag dan zeker uit de relatie stappen en blijk geven aan dergelijke misstappen als deal-breaker.

Een gebroken hart dat geheeld is maar zichtbare littekens heeft

7. Overweeg adviezen vanuit familie zorgvuldig

Het kan zijn dat je familie juist inziet dat de partner die je nu gekozen hebt niet de juiste voor je is. Toch zou de mening van familieleden niet altijd een doorslaggevende factor moeten zijn. Misschien hebben ze persoonlijke redenen om elke partner waarmee je thuis komt, af te wijzen. Of hebben ze gewoon meer tijd nodig om in te zien wie hij of zij is en hoe ze met de ander om kunnen gaan. Blijf eerst vooral bij je eigen indruk en bekijk waar de relatie heen gaat. Je kunt de adviezen altijd in gedachten houden en wellicht zelf realiseren wat hiervan waar blijkt.

Maak je relatie sterker met deze 7 ongeschreven regels

Het hebben van een gezonde en liefdevolle relatie is niet altijd gemakkelijk, maar het kan een van de meest waardevolle ervaringen in het leven zijn. Door je bewust te zijn van de ongeschreven wetten binnen een relatie en deze toe te passen, kun je bijdragen aan het succes van jouw relatie. Wil je meer weten over het hebben van een succesvolle relatie? Neem dan eens een kijkje op onze website Welkeonlinedatingsite.nl. Hier vind je tal van artikelen en tips over relaties, daten en liefde. Of je nu op zoek bent naar advies over het vinden van de juiste partner of het verbeteren van je huidige relatie, wij staan voor je klaar met handige informatie en inzichten. Wij wensen je veel succes en liefde toe in jouw relatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---