datingsite parship

Home » 6 simpele strategieën om gelukkig alleen te zijn
Blog gelukkig

Laatst bijgewerkt op juni 4th, 2019 | door Welke online datingsite?

2

6 simpele strategieën om gelukkig alleen te zijn

Ieder mens gaat wel eens een periode door waarin ze redelijk ongebonden zijn en enkele jaren als single doorbrengen. Ook kun je je alleen voelen, als je net verhuisd bent of ergens een nieuwe start maakt. Hoewel deze tijd voor sommigen juist onafhankelijkheid biedt, kan het voor anderen een heuse emotionele strijd opleveren met henzelf. Als je het lastig vindt om gelukkig in je eentje te zijn, dan zijn er duidelijke strategieën te bedenken die je hierbij kunnen ondersteunen.

1 Accepteer dat je alleen bent

Alleen-zijn is op zichzelf een neutrale ervaring. Je kunt dit op een positieve manier benaderen, waarbij je zelf je privacy opzoekt en de situatie verwelkomt. Zo heb je er controle over. Het kan echter ook een negatieve uitwerking op je hebben, waarbij je je geïsoleerd voelt of eenzaam voelt. Het kan je het idee geven dat er iets mis is met je. De eerste stap naar geluk is door het alleen-zijn te accepteren en dit feit te verwelkomen. Het betekent geenszins dat er iets mis met je is of dat je niet gemogen of geliefd wordt. Het betekent enkel dat, op dit moment, relaties niet volledig je aandacht behoeft. En dit kan ook een zegen zijn.

2 Ontwikkel een relatie met jezelf

Het is een misopvatting dat je enkel een waardevolle relatie met een ander persoon kunt hebben. Zeker in een periode waarin je veel tijd alleen doorbrengt, gaat het gezegde: ‘de meest belangrijke relatie die je ooit zult hebben, is met jezelf’ het meest op. Om de relatie met jezelf te versterken, is het belangrijk om de tijd te nemen om jezelf beter te leren kennen. Stel jezelf de volgende vragen: Wat waardeer ik werkelijk in het leven? Waar heb ik meer van nodig? Wat wil ik niet langer mee meedragen? En wat is de volgende stap voor mezelf? Als je eenmaal de antwoorden op deze vragen kent, kun je jezelf de emotionele steun en aanmoediging geven voor het behalen van nieuw bedachte doelstellingen.

3 Leef je passies

Als je enkele toegewijde relaties hebt gehad of continue in het gezelschap van anderen verkeert, zul je bemerken dat je lijst van interesses zich gaan aanpassen aan die van de mensen om je heen. Zo kun je ineens een voorliefde voor wijn ontwikkelen, simpelweg omdat je vriend hiervan houdt. Dit is zeker niet verkeerd, echter kan het je eigen interesses doen afvlakken. Door tijd alleen door te brengen, kun je deze juist verder ontdekken. Doe precies de dingen die je altijd al wilde doen. Er is geen betere tijd dan nu.

4 Maak afspraken met jezelf

Een groot voordeel van alleen zijn is de afwezigheid van geplande activiteiten. Als je in een relatie zit, is het gemakkelijk om regelmatig een date avond in te plannen. Als je een goede vriendenkring hebt, spreek je regelmatig af voor vaste activiteiten. Als je alleen bent, is het lastiger om dergelijke routines te creëren. Als tegenwicht van het gebrek aan het hebben van standaard plannen, kun je simpelweg dingen uitkiezen die je leuk vindt om te doen en deze in je dagplanning verwerken. Zo kun je elke ochtend koffie halen bij je favoriete koffieshop of elke avond een warm bad voor jezelf maken. Door je eigen routines te maken, creëer je de ervaring van ergens naar uitkijken.

5 Gun jezelf fysieke affectie wanneer je kunt

Fysieke aanraking kan ontzettend belangrijk zijn voor geluk en gezondheid. Voor duidelijke redenen, kan dit onderdeel van het leven nog wel eens ontbreken als je alleen bent. Om de negatieve effecten van fysieke eenzaamheid te vermijden, is het belangrijk dat je speciale aandacht geeft aan het creëren van fysieke genegenheid in je leven, zoveel als mogelijk. Een geweldige manier hiervoor is het geven van knuffels of omhelzingen. Als je een kennis of vriend ontmoet, geef die persoon dan een lange knuffel bij afscheid nemen. Zo krijg je alsnog die stroom aan gelukzalige chemicaliën.

6 Zorg dat je trots op jezelf kunt zijn

Een groot voordeel van op jezelf leven, is dat je kunt leven volgens je eigen voorwaarden. Je hoeft niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Je krijgt zo duidelijk helder wat je, diep in je hart, van jezelf verwacht. Je kunt deze verwachtingen vervolgens omzetten naar actie. Met een beetje moeite kun je aan je eigen verwachtingen voldoen en trots zijn op jezelf.

Terugvallen op strategieën

Als je bemerkt dat je je alleen voelt, kun je deze strategieën inzetten om je situatie als een kans te zien. Het is tijd om te groeien en de persoon te worden die je werkelijk wilt zijn. De waarheid is dat je niet voor altijd alleen zult zijn. Als je weer meer aansluiting vindt bij anderen, zul je terug kunnen kijken op mooie herinneringen aan je tijd alleen.


About the Author

Anoniem2 Ervaringen - 6 simpele strategieën om gelukkig alleen te zijn

  1. Ima Ching Ima Ching says:

    Een artikel “6 simpele strategieën om minder veeleisend te zijn” is een zinvollere besteding van uw tijd. Volgens mij is er niets mis met ‘alleen zijn’ op voorhand. Integendeel.

  2. MGTOW MGTOW says:

    Je kunt beter alleen zijn dan samenwonen met een twistzieke vrouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑