datingsite parship

Blog

Laatst bijgewerkt op juli 11th, 2017 | door Welke online datingsite?

0

5 tips om slechte gewoontes tijdens het daten te vermijden

1. Doe niet moeilijk over de rekening
Een eerste date is altijd spannend. Natuurlijk mag de ander het best merken dat je een beetje gespannen bent, maar het moet als het even kan wel een leuke avond worden voor jullie allebei. Spreek bij voorkeur af in een openbare gelegenheid zoals een restaurant of café. Door samen wat te drinken of te dineren kunnen jullie elkaar op een zo ongedwongen mogelijke manier beter leren kennen. Ga er als dame niet vanuit dat de heer met wie je op date bent automatisch ook de rekening betaalt. Een rekening delen is tegenwoordig een heel goede gewoonte. En deel het bedrag dan ook echt gewoon door tweeën en ga niet soebatten over het feit dat de één twee drankjes heeft gehad en de ander drie, of dat het hoofdgerecht van hem vier euro duurder was dan dat van haar.

2. Laat je telefoon met rust
Het is een goede gewoonte om tijdens een (eerste) date je telefoon op stil te zetten. Het getuigt van enorme desinteresse als je tijdens een entente met je mogelijk nieuwe liefde voortdurend op je telefoon kijkt omdat je absoluut wilt weten wat er zoal op Facebook en Instagram gebeurt terwijl jullie aan tafel zitten. Berg je telefoon op en haal hem pas weer tevoorschijn als jullie afscheid hebben genomen. Bijvoorbeeld om haar nummer erin te zetten zodat je haar kunt bellen voor een volgende afspraak.

3. Vermijd lastige onderwerpen
Sommige onderwerpen zijn “not done” tijdens een eerste date. Je praat bij voorkeur niet over politiek of geloof. Als dit essentiële zaken voor jou zijn dan heb je hem of haar dat vast al gevraagd tijdens chat- of telefoongesprekken die vooraf gingen aan jullie eerste afspraak. Het is ook niet chique om op te scheppen over je salaris. Als je date veel minder verdient zal hij of zij zich zeer waarschijnlijk erg ongemakkelijk voelen. En de allergrootste doodzonde is praten over vorige partners. Schep niet op hoe goed je ex-vriendin in bed was. Maar ga ook je ex-vriend niet zitten afkraken door al zijn slechte eigenschappen te benoemen.

4. Houd je rugzak nog even voor jezelf
Iedereen heeft in de loop der jaren levenservaring opgedaan. Bijna iedereen heeft minder leuke dingen meegemaakt in zijn of haar leven. Natuurlijk mag en kan je die ervaringen delen met je nieuwe liefde. Maar doe dat niet tijdens een date. Als jullie echt voor elkaar vallen en een relatie krijgen dan zijn er vast nog genoeg gelegenheden om bepaalde dingen te vertellen. En misschien moet je sommige zaken ook gewoon voor jezelf houden. Als je op je 15e op tragische wijze in de steek bent gelaten door je vriendje, dan ben je daar op je 35e hopelijk wel overheen en is het geen reden om een nieuwe partner om die reden bij voorbaat te wantrouwen.

5. Houd het luchtig tijdens een eerste date
Natuurlijk moeten jullie elkaar beter leren kennen tijdens een date. Maar het is ook weer niet nodig om tijdens een eerste of tweede afspraak direct je hele doopceel te lichten of je date aan een kruisverhoor te onderwerpen. Als het echt klikt tussen jullie dan komen alle onderwerpen uiteindelijk heus wel aan de orde.

 


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑