datingsite parship

Home » 32 eerlijke adviezen voor een scheiding
Blog

Laatst bijgewerkt op mei 29th, 2019 | door Welke online datingsite?

7

32 eerlijke adviezen voor een scheiding

Persoonlijke adviezen van vrouwen die een scheiding hebben doorgemaakt en gebaseerd zijn op persoonlijke ervaringen en nu deze delen.

Zelfs als je een goede verstandhouding hebt met je ex-partner is het belangrijk om grenzen te bepalen in hoever je nog in elkaars leven wilt zijn. Als je ex nog steeds de deur in kan stappen, is de scheiding niet volledig voelbaar. Door de ander gepast buiten de deur te houden, kan ook een goede interactie plaatsvinden.

1. Zelfs als je een goede verstandhouding hebt met je ex-partner is het belangrijk om grenzen te bepalen in hoever je nog in elkaars leven wilt zijn. Als je ex nog steeds de deur in kan stappen, is de scheiding niet volledig voelbaar. Door de ander gepast buiten de deur te houden, kan ook een goede interactie plaatsvinden.

2. Elkaar treffen tijdens open dagen op scholen kan ongemakkelijk aanvoelen in het eerste jaar, maar dit zal steeds beter gaan naarmate de jaren volgen. Je vindt hier een draai in, of het nu vriendelijk gedag zeggen betreft, dat jullie gewoon bij elkaar kunnen zitten, of eerder juist zo ver mogelijk bij elkaar uit de buurt blijven. Alles is mogelijk en hier zal vanzelf een vorm in komen die voor jullie werkt.

3. Als het lukt, blijf dan normale gebeurtenissen als verjaardagen, afstudeerfeesten of uitvoeringen vieren als familie. Zo hoeven de kinderen zich nooit rot te voelen of te kiezen bij wie ze willen zijn.

4. Ga op zoek naar spirituele of positieve motivatie. Het helpt je om je gedachten af te leiden van stress en verdriet.

5. Blijf in de beginfase weg van social media. Daar word je continue geconfronteerd met vrolijke mensen en goede huwelijken en succesvolle kinderen.

6. Als je ex in het begin al agressief gedrag vertoont, ga er dan zeker vanuit dat dit nog wel even door duurt. Je kunt beter niet van hem verwachten dat hij de mooie momenten herinnert of hoe hij voorheen om je gaf. Misschien komt dit wel nooit meer in zijn geheugen terug. Wees hierop bedacht tijdens de scheidingprocedure.

7. Zeg geen lelijke dingen over je ex. Zo lijk je enkel dom dat je ooit met hem getrouwd bent geweest en je kinderen kunnen zich er ook rot onder voelen. Houdt het respectvol.

8. Kies eieren voor je geld, elke kans die je hebt

9. Vind een goede zielenknijper en ontdek wat er werkelijk misging en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen

10. Bezoek steungroepen. Met gelijkgestemden kun je over je ervaringen praten.

11. Als je een stel kent dat goed door een scheiding is gekomen, vraag dan welke grenzen ze aanhouden. Je zult verschillende dingen moeten uitproberen, voordat je weet wat werkt.

12. Het kan even duren voordat je gewend bent aan op jezelf te wonen en kunt omgaan met de eenzaamheid. Merk voor jezelf op welke tijden en activiteiten je ongemakkelijk maken en doe hier iets aan. Ga opzettelijk iets leuks doen om je tijd te doden en afleiding te zoeken.

13. Je kunt lessen gaan volgen over thema’s die je interessant vindt of uithuilen bij vrienden aan de telefoon. Of andere dingen zoeken die je weer een gevoel van eigenwaarde geven.

14. Als je op vakantie gaat, probeer dan niet alles opnieuw zo te krijgen zoals het was. Houdt alles in ere, maar bedenk nieuwe tradities. Vaak heb je minder tijd en geld, maar kun je alsnog iets heel leuks bedenken en zo nieuwe tradities verzinnen voor jezelf en je kinderen.

15. Het is belangrijk om niet met je schoonmoeder over je ex te praten, geen één negatief woord. Dit zal je relatie met haar ten goede komen en ook een goede verstandhouding en relatie met de kleinkinderen kunnen geven.

16. Je zult fouten maken. Onthoud dat je nog moet leren een goede draai aan de situatie te geven, waar iedereen bij gebaat is. Dus heb compassie met jezelf.

17. Wacht tenminste een jaar voordat je je opnieuw in de datewereld stort. Je wilt voorkomen een gat te vullen wat vooral tijd nodig heeft. Breng tijd door met familie en versterk je vriendschappen dit eerste jaar.

18. Herinner jezelf eraan dat je door een periode van rouw heen gaat. Het heeft tijd nodig en je zult hier actief aan moeten werken, ondanks dat dit ook angstig kan zijn.

19. Vertel je kinderen wanneer je eraan toe bent om weer te gaan daten. Mogelijk hebben ze verrassende adviezen die zowel jou als hun zullen helpen in deze nieuwe wending.

20. Als je gedeelde voogdij hebt, probeer zoveel mogelijk te ruilen op school, zodat er zo min mogelijk persoonlijk contact nodig is. Zo hoeven de kinderen niet elke keer hun loyaliteit te bewijzen.

21. Zeg geen lelijke dingen over de ex van een vriendin, als ze hier jaren mee getrouwd is geweest. Dit geeft haar enkel het idee dat je mogelijk ook lelijke dingen over haar hebt gedacht al die tijd, omdat ze voor hem heeft gekozen.

22. Als een bekende van je vertelt dat ze gaat scheiden en je weet dat ze kinderen heeft, vraag dan heel vriendelijk en betrokken hoe het met de kinderen gaat. Dit zal zeker gewaardeerd worden, aangezien menig moeder het meest zorgen maakt om de kinderen in zo’n situatie. Praat zeker niet over je eigen indrukken over hoe jij al mogelijk door had dat er iets niet goed ging en ga het niet over jezelf hebben.

23. Houd er rekening mee dat je medeleven voor de ander kan aanvoelen als verwijderend of juist als heel compassievol.

24. Er zijn veel manieren om oprechte steun te bieden, maar ook genoeg manieren die het omgekeerde effect hebben. Geef duidelijk aan hoe je kunt helpen in plaats van dit volstrekt open te laten. Zo weet de ander wat ze aan je hebben en zal dit zeker gewaardeerd worden.

25. Geef je zelf wat compassie over het feit dat de keuze voor een scheiding je kinderen zal kwetsen. Ook als je altijd alles in werking stelt om hun hiertegen te beschermen, zal het in dit geval niet te vermijden zijn. Wees aardig voor jezelf en realiseer je dat het een goede keuze is uiteindelijk.

26. Het is verstandig om in het eerste jaar na je scheiding niet op een date te gaan. Je moet nog zo wennen aan alle veranderingen, dat je tijdens een date geneigd zult zijn om over je scheiding te praten. Na enige tijd zal het je niet langer definiëren en zal het enkel een ervaring zijn waar je door heen bent gegaan en zul je genoeg andere dingen hebben om over te praten.

27. Vraag een vriend om je te helpen met het opstellen van een online profiel op een datingsite. Zeker als je je onzeker voelt, kan gezelschap helpen om jezelf goed te profileren

28. Er zullen mensen zijn die je proberen te koppelen aan zomaar iemand, gewoon voor de lol ervan. Onthoud dat je zelf zeggenschap hebt over je status als single lady en zelf kunt bepalen met wie je wilt optrekken. Laat dit niet aan anderen over.

29. Het kan schelen om zoveel mogelijk het ongemak voor de kinderen weg te nemen. Dit kan leiden tot keuzes waarvan iedereen je voor gek verklaart, zoals in dezelfde straat wonen als je ex partner. Toch kan dit voor de kinderen net het verschil maken die ze nodig hebben om goed met de situatie om te gaan. Laat je dan zeker niet door het oordeel van anderen hiervan afhouden.

30. Als je gaat scheiden wanneer de kinderen reeds volwassen zijn, ga je keuze dan zeker niet bij hen verantwoorden. Een scheiding is hoe dan ook pijnlijk, toch kunnen kinderen geneigd zijn om koste wat kost hun ouders bij elkaar te houden. Sta hun toe hun emoties te voelen, maar ga niet de held uithangen, door je in alle bochten te wringen om hun tegemoet te komen. Je mag zelf de keuze maken, als dit het beste is.

31. Wees waakzaam op de reacties van kinderen. Ze kunnen een vervangende ouderrol gaan invullen om jou te ontzien in de periode dat je alles nog aan het uitzoeken bent en leert omgaan met een gedeeld inkomen.

32. Ook kinderen maken een scheiding door op hun eigen manier. Het geeft hun een ervaring die geheel uniek is aan hen en hier kun je niet in sturen. Realiseer je dat dit ook niet nodig is, want het is deel van hun individuele verhaal.


About the Author

Anoniem7 Ervaringen - 32 eerlijke adviezen voor een scheiding

 1. MGTOW MGTOW says:

  Laatst een vrouw op Tinder gevraagd naar haar scheiding (2 kinderen bij betrokken). Vroeg haar wie het initiatief had genomen en volgens haar: ‘beiden’ (statistisch gezien onwaarschijnlijk).
  De reden: ‘de koek was op’.
  Hoe ga je dit je kinderen uitleggen?
  Ze had naar zeggen een goede baan en eigen huis, dus tja, waarschijnlijk geen man nodig….Ze vond zichzelf ook erg aantrekkelijk, met een goed figuur, dus ik vermoed ook dat ze dacht dat ze wel wat beters kon krijgen dan haar ex-man.

  Als je als man een gezin wilt stichten ben je het beste uit door een vrouw uit een land als Oekraine hier naar toe te halen. Daar heb je een knappere en jongere vrouw die een nog niet zo verziekte feministische attitude heeft.

 2. superboer superboer says:

  ja klopt, velen zijn nog getrouwd en willen weer een relatie, hoe zielig ben je dan als vrouw zijnde? heel zielig.

 3. Lex.A. Lex.A. says:

  Inderdaad: niet trouwen. Het is zinloos. Even het nuchtere hoofd er bij houden. Je stapt immers ook niet in een boot waarvan je weet dat de kans op zinken meer dan 30% is, dus waarom zou je in een huwelijksboot stappen?

  Vrouwen die zo hard roepen ‘dat ze de kinderen op de eerste plek hebben staan’ doen dit om hun eigen foute gedrag goed te praten want intussen hebben ze een scheiding geïnitieerd voor in de eerste plaats hun eigen gewin.

  Ik heb door omstandigheden ook de fout gemaakt om in een huwelijksbootje te stappen, maar altijd met bovenstaande in het achterhoofd. Als je er dan intussen naar handelt, heb je een verdraaid zachte landing als het zo ver komt 😉

  Gelukkig geldt er sinds 2018 een beperkte gemeenschap van goederen. Hadden ze eerder moeten doen. Patneralimentatie wordt ook al beperkt. Nu de dames zo ver krijgen dat ze eens wat meer gaan werken en wat minder wijntjes drinken in de krabbenmand.

  Gelijke rechten? Prima! Ook voor vaders.

  • superboer superboer says:

   gewoon niet betalen lex.a klopt, nu met het mooie weer zitten het terras weer vol met die vrouwen, meer dan mannen [ ook overdag] ik vind de nederlandse vrouw lui, verwend, en te veel eisend.

 4. superboer superboer says:

  ja pump en dump, dat past bij deze vrouwen mgtow/ niks meer of minder.

 5. MGTOW MGTOW says:

  Scheiding en eerlijkheid, de feiten:
  Meer dan 70% van de echtscheidingen wordt geinitieerd door de vrouw. Een echtscheiding met een hoog opgeleide vrouw? Dan is de kans meer dan 90% dat zij de initiatiefneemster is.
  Ondanks dat deze vrouwen zo sterk en geemancipeerd zijn en zeggen zonder je te kunnen is de man in de meeste gevallen de netto betaler. Zelfs als zij is vreemd gegaan mag je, in gemeenschap van goederen, de helft van je vermogen afstaan, ook al dateert dat vermogen van voor het huwelijk. Ook al ben jij degene die het hardst heeft gewerkt.

  Een scheiding is doorgaans alleen in het voordeel van de vrouw. Zij hoeft geen morele verantwoording af te leggen want haar vrijheid in keuze wordt gevierd door feminisme. Zij is ook niet financieel verantwoordelijk dankzij alimentatie en vadertje staat.En anders heeft ze in no-time wel een beta-male-provider via een datingapp geregeld die haar helpt (‘geen invulling maar een aanvulling’)
  De verliezers zijn kinderen; het kind van de rekening, ook al noemen deze vrouwen zichzelf ‘trotse moeders’ die hun kind altijd ‘op de eerste plaats’ zetten. Menig man zal deze uitspraken herkennen want je leest ze continu op datingsites en apps.

  Mijn advies: ga niet trouwen. Een amorele bewust gescheiden moeder daar moet je niet mee willen daten, hoogstens pump&dump materiaal.

  • MGTOW MGTOW says:

   Op datingsites kom je veel van dit soort amorele vrouwen tegen. Heb er al meerdere gezien die nog in het scheidingsproces zaten en dus formeel gezien nog getrouwd waren. Ook zie je dat gemiddeld gezien vrouwen veel sneller met een nieuwe relatie bezig zijn dan mannen. Omdat zij minder gehecht waren aan hun man nemen ze ook makkelijker afscheid. Het initiatief van een scheiding ligt ook overwegend bij de vrouw zodat ze vermoedelijk al voortijdig bezig was een reddingsboot te regelen zodat ze zonder kleerscheuren zo kan overstappen. ‘Monkeybranching’ wordt dit ook wel eens genoemd. Zoals een aap van liaan tot liaan slingerd en de oude liaan pas loslaat als de nieuwe liaan in handen is. Via datingsites is dat ook makkelijk te regelen.
   Decennia terug, wonende in kleinere en meer geisoleerde gemeenschappen, zou een vrouw die het gezin laat barsten onderwerp zijn van spot en afkeur. Een vrijgezelle man in die gemeenschap zou haar niet durven te introduceren bij zijn familie. Maar tegenwoordig kunnen dit soort vrouwen de cock-carousel blijven berijden. Ongeveer tot een jaar of 50. Dan jeeft de menopauze toegeslagen en wil ze geen man meer, zie hiervoor de cijfers van het CBS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑