datingsite parship

Home » Zelfbevrediging: Wat is het en is het oké?
blog

Laatst bijgewerkt op december 19th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Zelfbevrediging: Wat is het en is het oké?

Zelfbevrediging is een onderwerp waar voorheen en binnen bepaalde kringen, culturen of geloofsinstellingen nog steeds wel een taboe op rust. Het betreft de handeling waarbij de geslachtdelen worden gestimuleerd voor het bereiken van seksuele opwinding. Hiervoor kan de eigen hand worden gebruikt maar ook kun je speeltjes of andere mogelijkheden inzetten om eenzelfde resultaat te behalen. Er zijn verschillende manieren waarop je een opwinding kunt realiseren, afhankelijk of je een man of een vrouw bent.

Beiden genders zijn bekend met het gegeven van zelfbevrediging en leren als vanzelf wat de beste manier is om dit bij jezelf te doen.

Zelfs als je nog geen ervaring hebt met dit begrip, zul je dit snel genoeg leren door gewoon je hand langs de betreffende delen te halen. Je merkt zo vanzelf wat prettig aanvoelt en waar je lichaam op reageert.

De techniek van zelfbevrediging

De kunst van het masturberen, zoals zelfbevrediging ook wel wordt genoemd, is anders voor de man dan voor de vrouw, simpelweg omdat er andere vormen zijn om mee te werken. Het geslachtsdeel van de man is anders dan dat van de vrouw, waardoor ook de stimulans anders nodig zal zijn om eenzelfde bevrediging te behalen.

Het einddoel van masturbatie is voor beiden vaak wel hetzelfde, namelijk de climax of de seksuele ontlading via één of meerdere orgasmen. De handeling op zichzelf waarbij zelfbevrediging wordt gestimuleerd heeft ook anders. Wanneer de man zichzelf bevredigt via de eigen hand wordt dit ‘aftrekken’ genoemd en als de vrouw een dergelijke handeling uitvoert, wordt het ‘vingeren’ genoemd.

Wanneer een vrouw masturbeert masseert en streelt de omgeving rondom de vulva en de clitoris, waardoor seksuele opwinding wordt opgewekt. Ze kan als ze hier behoefte aan heeft de handeling uitbreiden door haar schede met enkele vingers te penetreren. Ook kan ze hiervoor specifiek afgestemde speeltjes gebruiken. De man neemt bij masturbatie de penis in de hand en beweegt deze ritmisch over de schacht van de penis en stimuleert zo tevens de voorhuid door deze over de eikel heen te trekken. De beweging over de schacht zal toenemen naarmate de climax nadert en de ejaculatie of zaadlozing door een orgasme een feit wordt.

Gevoeligste delen

Bij de man is het gevoeligste deel van de penis het gebied waar het toompje de voorhuid met de eikel verbindt. Bij een onbesneden man is de eikel vaak te gevoelig om zonder de voorhuid te masseren, omdat dit doorgaans door de voorhuid wordt beschermd. De gevoeligheid wordt zo behouden, waar dit bij besneden mannen reeds is gedoofd. Ook het gebied van de perineum is erg gevoelig aangezien hier het inwendige gedeelte van de penis is gelegen. Voor de man, evenals voor de vrouw, wordt dit gebied beschouwd als een erogene zone.

De erectie kan bij de man worden geïntensiveerd door druk uit te oefenen op de perineum. Bij de vrouw zijn de gevoeligste delen de clitoris, de schede zelf en inwendig de G-spot te benoemen, als gebieden die het beste gestimuleerd kunnen worden om een gewenst resultaat te behalen. Vaak is het raadzaam eerst globaal over deze delen te strijken, om een te krachtige stimulatie te voorkomen. Dit kan een averechts effect hebben, aangezien het aangenamer is om het gebied geleidelijk te stimuleren.

Speeltjes als hulpmiddel

Om de seksuele opwinding bij zelfbevrediging beter te ondersteunen, kun je gebruik maken van tal van hulpmiddelen. Zo zijn er voldoende soorten glijmiddel in de handel verkrijgbaar die het masseren van het geslachtsdeel vergemakkelijken en tevens zorgen voor een sneller stimulans. Je hoeft niet altijd je eigen hand te gebruiken om zelfbevrediging te realiseren. Hiervoor kun je ook een douchestraal gebruiken of met het geslachtsdeel tegen een voorwerp aan schuiven. Op die manier wordt het gebied ook gestimuleerd en kan eenzelfde climax behaald worden. Uiteraard kun je ook specifiek bedachte seksspeeltje gebruiken om het genot nog verder te verhogen. Je kunt ook pornografisch materiaal gebruiken van een seks datingsite om je zintuigen verder te stimuleren of om in de juiste stemming te komen.

Taboe op zelfbevrediging

Tegenwoordig is zelfbevrediging een meer geaccepteerd verschijnsel en zul je hier niet gauw meer voor gestraft worden door je familie of geloofsgemeenschap. Toch zijn er nog culturen waar hier met enige afkeur naar wordt gekeken. Het idee dat het schadelijke gevolgen voor je gezondheid zou hebben, is wel redelijk uit de wereld geholpen. Steeds meer wordt gewezen op de voordelen die regelmatig masturberen op je gezondheid heeft en zijn er ook tal van zelfhulp cursussen om zelfbevrediging meer onderdeel van je leven te maken. Het idee dat God afkeurend op zijn volgelingen zou kijken, bij het uitoefenen van zelfbevrediging, leeft zeker nog in voldoende kringen.

Toch is zelfbevrediging een normaal onderdeel van de seksuele ontwikkeling bij de mens en een methode om genegenheid aan jezelf te geven en te ontspannen na de hectiek van alledag. Het is dan ook geenszins iets zou moeten worden beschouwd als zinvol of verkeerd, maar eerder als een goede manier om jezelf en je eigen verlangens en behoeften beter te leren kennen. Zo kun je dit ook duidelijker aangeven aan een partner, zodat ook een seksuele interactie met een ander een stuk bevredigender kan zijn.

Het is een verschijnsel dat bij de menselijke natuur hoort en hoe beter je op jezelf afgestemd kunt zijn en kunt genieten van genot en zelfbevrediging, des te ongedwongen kun je met een ander een seksuele interactie aangaan, zonder gehinderd te zijn door schaamte, angst of onwetendheid. Je zult vanzelf de voordelen bemerken die zelfbevrediging heeft voor je zelfvertrouwen en algehele fysieke en mentale gezondheid.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑