datingsite parship

blog

Laatst bijgewerkt op februari 23rd, 2017 | door Welke online datingsite?

0

Wat is sexting?

Het woord sexting wordt nog niet zo lang gebruikt. Het is een combinatie van het Engelse woord sex en texting (seks en sms verzenden). Bij sexting gaat het over het verzenden en het ontvangen van een seksueel getint bericht of beeld door middel van de mobiele telefoon, of door middel van een internetapplicatie, waarbij je kunt denken aan WhatsApp en Facebook, maar ook aan YouTube, Twitter of Instagram. Er zijn grenzeloze risico’s door sexting. Veel mensen vinden het erg spannend, maar als anderen de beelden zullen verspreiden dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. Vanaf dat moment ontstaat er dus een probleem binnen dit onderwerp. Op het moment dat de beelden binnen een gelijkwaardige relatie worden uitgewisseld is er niets aan de hand. Het zou zelfs gezien kunnen worden als een meerwaarde binnen de relatie. Maar het is anders wanneer de beelden verspreid worden en zonder toestemming openbaar worden gemaakt.

Sexting berichten verspreiden

Voordat de smartphones er waren, werden er vaak seksueel getinte tekstberichten verzonden. Maar sinds 2014 worden er ook sexy foto’s en filmpjes verzonden en deze vallen ook onder sexting. Je kunt nu sinds de komst van de smartphone gemakkelijker berichten ontvangen en weer doorsturen. Binnen social media wordt hier veel gebruik van gemaakt en daardoor is het ook gevaarlijk, omdat berichten snel verspreid kunnen worden naar veel mensen. Het bereik is groot sinds de komst van internet.

Social media en sexting

Jongeren vinden social media erg belangrijk. Ze communiceren met elkaar, houden elkaar op de hoogte van berichten en delen erg veel met elkaar. Maar dit kan ook misbruikt worden, zoals het pesten van elkaar. Zo kunnen er sexy foto’s door worden gestuurd, anderen maken daar misbruik van en sturen het weer door. Voordat je het weet is de foto wereldwijd bekend. Dit is een risico van wat jongeren vaak niet inzien van het verspreiden van sexy foto’s en filmpjes. Bij social media kan er niet vaak genoeg gewaarschuwd worden dat je niet zomaar alles online moet zetten. Andere mensen kunnen alles er vanaf halen en weer met elkaar delen, pas daar daarom goed mee op! Stuur ook niet zomaar seksueel getinte foto’s of filmpjes naar anderen, zij kunnen dit namelijk ook weer met anderen delen. Vertrouw hier niemand zomaar in, want het is zo gedeeld voordat je het weet!


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑