Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Een seksrelatie beginnen!
seksrelatie

Een seksrelatie beginnen!

Welke online datingsite?
06 februari 2021

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een seksrelatie met een andere persoon begint. De belangrijkste is natuurlijk wederzijdse genegenheid. Het zou vreemd zijn als niet de meerderheid van de liefdesrelaties tussen mensen hierop gebaseerd is. Seks is toch in de eerste plaats bedoeld om je genegenheid en liefde aan de ander kenbaar te maken. Maar er kunnen ook andere redenen zijn om een seksrelatie met iemand te beginnen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat wordt verstaan onder lust?

Lust is een reden om een seksrelatie met iemand te beginnen. Je hoeft dan niet zo zeer verliefd te zijn op deze persoon, maar er is wel sprake van wederzijdse seksuele aantrekkingskracht. Dit kan van korte duur zijn, maar sommige van deze relaties duren jaren. Dit laatste gebeurt vaak wanneer één of beide personen die zo’n relatie met elkaar aangaan geen seksuele bevrediging meer vinden in hun liefdesrelatie, maar deze desondanks niet willen opgeven. Hiervoor kunnen diverse redenen zijn. Soms blijven mensen bij elkaar vanwege de kinderen, of om financiële redenen. Als de seks in deze bestaande relatie niet meer aanwezig of niet meer bevredigend is zoeken sommigen dit buiten hun relatie. Lust is vaak het begin van een buitenechtelijke verhouding, maar soms kan deze uitgroeien tot liefde en leidt het alsnog tot een echtscheiding.

lust

Wat zijn de risico’s van het beginnen van een seksrelatie?

Als je een seksrelatie met iemand begint terwijl je daarnaast getrouwd bent of een andere langdurige relatie hebt, loop je het risico verstrikt te raken in leugens. Sommigen kunnen een dergelijk dubbelleven niet lang volhouden. Daarnaast loop je het risico dat je minnaar of minnares je “voor zichzelf wil hebben” en je probeert te chanteren, bij voorbeeld door sms- of Whatsapp berichten door te sturen naar je partner, of compromitterende foto’s of video’s openbaar te maken. Vaak is dreigen met dit soort handelingen al voldoende voor de nodige paniek. Wees je ervan bewust dat als je een seksrelatie met iemand aangaat, er tegenwoordig vele mogelijkheden zijn om je te chanteren als de ander vindt dat hij of zij een ondergeschikte rol heeft en daar niet langer genoegen mee neemt.

Kun je afspraken maken met je partner over een buitenechtelijke seksrelatie?

Er zijn stellen die een zogenaamde “open relatie” hebben. Zij accepteren van elkaar dat één van beiden of allebei met enige regelmaat een seksrelatie heeft met iemand anders. Het is dan wel de bedoeling dat een dergelijke relatie bekend is bij de vaste partner en dat hierover niet wordt gelogen. Als je hier allebei vrede mee hebt en mee om kunt gaan is het natuurlijk geen probleem. Maar vaak ontstaan er in een relatie toch problemen als één van beide partners de buitenechtelijke uitstapjes van de ander niet langer accepteert.

open relatie huwelijk

Open relatie

Niet zelden eindigt een dergelijke open relatie dan ook alsnog in een echtscheiding, als één van beiden verliefd wordt op iemand met wie hij of zij aanvankelijk alleen een seksrelatie had. Het kan dus wel, een open relatie hebben, maar je moet er rekening mee houden dat er op een zeker moment alsnog spanningen kunnen optreden. Je moet je dan ook voordat je hier aan begint afvragen of je het risico wilt nemen dat je bestaande relatie uiteindelijk stukloopt. Sommige mensen vinden een seksrelatie alleen maar spannend als het eigenlijk niet mag. Als die spanning wegvalt, is de kans aanwezig dat ook de belangstelling verdwijnt. Met andere woorden: je loopt het risico uiteindelijk met lege handen te staan, je huwelijk is gestrand en degene met wie je een relatie had zet er een punt achter omdat het niet meer spannend is.

Eén reactie op “Een seksrelatie beginnen!”

  1. Avatar for Jordan2cu Jordan2cu schreef:

    Mocht er een vrouw zijn die een fuckbuddy zoekt omg Arnhem ,**********. Val op lang slank en beetje kinky

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items