datingsite parship

blog

Laatst bijgewerkt op april 17th, 2017 | door Welke online datingsite?

0

De gevaren van sexting

Sexting kan gevaren met zich meebrengen. Je hebt bijvoorbeeld met je telefoon een foto verzonden, maar deze is nu dus niet alleen meer in jouw handen, maar ook anderen kunnen deze foto gebruiken en weer doorsturen. Dit kan gevolgen hebben voor jouw reputatie. Jongeren sturen bijvoorbeeld een naaktfoto van zichzelf naar hun vriend of vriendin, vervolgens worden deze foto’s als het uit is misschien tegen hen gebruikt en doorgestuurd naar de vriendengroep.

Foto’s verspreiden

Het gevaar van sexting is dat foto’s en filmpjes verspreid kunnen worden en ze blijven dan dus niet alleen bij de mensen waar je ze naar toe hebt gestuurd. In een relatie kan het best wel eens spannend zijn om een spannende foto naar elkaar te sturen, maar wanneer je relatie over gaat en de ander wil wraak nemen, kan dat een gevaar zijn. De ander kan de foto’s of filmpjes online zetten, doorsturen naar anderen of verspreiden via social media. Dit is een gevaar wat steeds vaker terugkeert, want steeds meer jongeren maken gebruik van social media en weten hoe alles werkt. Ze groeien er echt mee op, dus let goed op wat ze met elkaar delen. Sommige jongeren zijn erg vatbaar en beïnvloedbaar. Wanneer je dat van kinderen weet is het goed om ze in de gaten te houden en goed te informeren over de gevolgen van sexting en wat de gevaren daarvan kunnen zijn. Het beste kun je dit echt bespreken aan de hand van voorbeelden die recent zijn gebeurd. Dit is de enige manier om jongeren inzicht te geven in wat dit in de praktijk teweeg kan brengen.

Pesten

De gevaren van sexting zijn niet altijd meer te overzien. De media heeft een groot bereik en wanneer het pesten eenmaal begonnen is, zijn de foto’s zo wereldwijd verspreid. Als ze in verkeerde handen komen kan dat grote gevolgen hebben en kunnen mensen hier echt meer gepest worden. Mensen sturen spannende filmpjes naar elkaar, vaak omdat ze het leuk vinden om de relatie nieuw leven in te blazen, maar dit kan grote gevolgen hebben wanneer de berichten in verkeerde handen vallen. Let daar daarom goed mee op, want voordat je het weet staan je foto’s of filmpjes online en kan iedereen ze zien. Dit wil je niet, en daar zit je ook niet op te wachten, maar het kan zomaar gebeuren wanneer iemand wat verkeerds in gedachten heeft met de beelden.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑