datingsite parship

Home » 11 Adviezen die seks minder ongemakkelijk maken!
Blog

Laatst bijgewerkt op mei 1st, 2020 | door Welke online datingsite?

0

11 Adviezen die seks minder ongemakkelijk maken!

In realiteit is seks vaak eerder een leerproces dan de geweldige ervaring die in menig film of boek wordt getoond. Het gaat zeker niet vanzelf en je doet jezelf ook zeker geen plezier door net te doen alsof je een orgasme krijgt, om enkel geen flater te slaan. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de vorm of grootte van je geslachtsdeel of hoef je stil te zijn over hoe je graag wilt worden aangeraakt. Er zijn enkele wijze adviezen te geven die seks een stuk minder ongemakkelijk maken.

Lees hier snel de 11 adviezen:

1. Vrolijk intiem

Het is goed om te beseffen dat je jezelf niet te serieus hoeft te nemen. Er kunnen veel dingen gebeuren tijdens de daad, waar je nauwelijks grip op hebt, maar wat je wel een gevoel van schaamte kan opleveren. Vreemde geluiden of onbeheersbare bewegingen van het lichaam zou je jezelf niet te zwaar moeten aanrekenen. Probeer zeker de humor ervan in te zien en maak het als onderwerp van een vrolijke noot tijdens jullie intiem onderonsje. Je leert je hierdoor op een andere manier met elkaar verbonden te voelen.

intiem

2. Gebruik glijmiddel

Glijmiddel is zeker niet iets waar je je ongemakkelijk bij hoeft te voelen. Zelfs als je geen problemen hebt om goed vochtig te worden, draagt glijmiddel bij aan een bevorderde seksbeleving. Het is verstandig om verschillende middelen uit te proberen om te zien welke het beste effect heeft en goed bij je past. Het gebruik van glijmiddel kan goed bij het liefdesspel worden betrokken, zodat het nauwelijks nog een punt van ongemakkelijke aandacht is. Wanneer je het gebruikt in combinatie met condooms, let er dan op dat je een middel kiest dat hierop gebruikt kan worden.

3. Gebruik condooms

Condooms staan bekend als heuse deal breakers. Toch is het belangrijk voor je persoonlijke veiligheid om hier wel gebruik van te maken. Uiteraard zal menig man aangeven dat het gevoel simpelweg niet hetzelfde is. Een condoom biedt echter bescherming tegen ziektes en zwangerschap. Er zijn bovendien voldoende opties om uit te kiezen, die zeker voldoende bescherming bieden en tevens niet te beperkend werken. Het is verstandig om als vrouw je eigen pakje mee te brengen, aangezien je niet altijd op het verantwoordelijkheidsgevoel van je partner kunt rekenen. Als een man weigert om een condoom te gebruiken, realiseer je dan vooral dat er genoeg andere prinsen zijn die maar al te blij zijn dat je zelf iets hebt meegebracht en de gehele nacht met liefde hun dankbaarheid willen tonen.

vrij veilig

4. Seks hoort geen pijn te doen

Ondanks dat het helemaal goed is om nieuwe dingen te proberen, moet je je hier zeker niet ongemakkelijk bij voelen. Veel vrouwen ervaren pijn tijdens het vrijen en beschouwen dit als een bijkomstige verwachting, die haast als normaal wordt ervaren. Toch is het zeker niet goed als je pijn ervaart en is het verstandig om hiervoor advies in te winnen bij een therapeut die ervaring heeft in de behandeling van dit soort klachten. Ondertussen kun je wel zelf plezier beleven door masturbatie of zelfs het gebruik van seks speeltjes.

5. Niemand blij met een neporgasme

Ondanks dat je goede bedoelingen kunt hebben en de ander enkel een goed gevoel wilt geven over zijn kwaliteiten, bewijs je hem en zelfs jezelf er nauwelijks een dienst mee. Hij weet immers niet dat hij iets verkeerd doet en zal telkens hetzelfde kunstje herhalen, omdat in zijn beleving dit goede resultaten geeft. Het scheelt je veel teleurstelling en minder moeite door hem simpelweg richting je clitoris te leiden, dan telkens een showtje op te voeren en net te doen alsof.

orgasme

6. Richt je niet op het einddoel

Ondanks dat het orgasme zeker niet mag worden vergeten, is het zonde als je enkel hierop gericht bent. Er valt nog zoveel meer te beleven, van begin tot eind, wat net zo waardevol is als de climax. Het gaat om de reis, niet enkel om de eindbestemming. Dit is zeker waar als het aankomt op seksueel plezier tussen de lakens. Seks kan zo een geheel nieuwe ervaring worden.

7. Sta genot toe

Veel vrouwen zijn nog in de veronderstelling dat seksueel genot enkel voor de man geldt en dat zij hierin tegemoet moeten komen. Seks is echter net zo goed voor de vrouw bedoeld en beide partijen horen hier net zoveel genot door te beleven. Het is dan ook belangrijk dat je zelf je recht op genot opeist en hier actief actie in onderneemt. Je mag jezelf vooropstellen en simpelweg vragen wat je graag wilt dat je partner doet. Ook als vrouw hoort seks je een gevoel van plezier en bevrediging te geven. Je lichaam is hierop afgestemd.

genot

8. Doe het zelf en ontdek

Als je niet helemaal zelfverzekerd bent in de slaapkamer en niet goed weet wat je moet aangeven, dan het belangrijk om de kunst van zelfbevrediging te verkennen. Neem de tijd, creëer een aangename sfeer en ontdek wat fijn voelt voor je lichaam. Verrijk ook vooral je horizon. Het is belangrijk om je intimiteit niet te beperken met slechts de gebruikelijke penetratie of orale sekssessies. Er is nog een hele wereld aan erogene zones te ontdekken in ongebruikelijke plekjes op het lichaam. Als je hier een zoektocht in maakt, kun je een geweldig seksleven hebben.

9. Maak je geen zorgen om je lichaam

Er gaat veel waardevolle tijd en beleving van seks aan je voorbij, als je je laat beperken door hoe je er uitziet. Je kunt zo niet goed in je lichaam aanwezig zijn en niet goed van de seks genieten. Er is geduld, constante inzet en compassie nodig om je werkelijk over je negatieve zelfbeeld heen te zetten. Let niet op invloeden uit media of omgeving, maar zorg ervoor dat je je mooi, zelfverzekerd en sexy voelt. Wanneer je je lichaam positief kunt ervaren, zal ook je seksleven beter worden.

lichaam

10. Wees aanwezig

Een eerste voorwaarde van een goede seksbeleving is om volledig aanwezig te zijn in het moment. Afleidende gedachten over een werk project dat de volgende dag moet worden uitgevoerd, kan een ware domper zijn voor je avondje ontspanning. Je kunt hiervoor zintuig spelletjes doen, waarbij je enkele zintuigen afschermt, door een blinddoek of oordopjes, om zo andere zintuigen te versterken. Je aandacht wordt zo vanzelf naar het nu getrokken en je komt hierdoor meer in je lichaam en uit je hoofd.

11. Nog veel te leren

Onthoud dat je nog veel te leren hebt op gebied van seks. Hoe meer je overtuigd bent van je expert status, des te minder zul je open kunnen staan voor het ontdekken van nieuwe ervaringen. Je kunt je hier zelfs voor gaan schamen, omdat je er nog geen kennis van hebt. Seks is een vaardigheid, die te ontwikkelen is. Ontdek voor jezelf wat jouw erotische ervaringen kunnen zijn en hoe je gemakkelijk orgasmes kunt krijgen. Durf hierbij zelfs hulp in te roepen als het ongemakkelijk blijft. Er zijn tal van onlinecursussen verkrijgbaar om je scholing op gebied van seks wat aan te vullen. Onthoud dat het een doorlopend leerproces is, dus stap uit je comfortzone en leef.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑