datingsite parship

Gay Datingsites

Op het internet zijn diverse datingsites te vinden waar je op zoek kunt naar een partner. De meeste bekende datingsites waarvoor ook landelijk wordt geadverteerd in bladen of op radio en TV staan open voor gay dating, dus zowel voor homo’s, lesbiennes als biseksuele mensen. (LGBTQ). Deze sites zijn vooral bedoeld om een partner te vinden, en niet speciaal bedoeld voor bijvoorbeeld een one night stand. Als je hier wel op zoek naar bent en niet zo zeer naar een vaste relatie zijn deze sites wellicht niet zo geschikt, hoewel er natuurlijk ook wel mensen ingeschreven staan die alleen op spanning en niet zo zeer op een vaste relatie uit zijn.

Top 6 beste gay datingsites:

Datingsite Bezoeken Beoordeling Review
Gay Parship

★★★★★

Review
Lexa Gay

★★★★★

Review
EliteDating Gay

★★★★

Review
Gaybuddy.nl

★★★★

Review
Bilove

★★★★

Review
Girls Dating

★★★★

Review

 

Op deze pagina lees je de volgende onderwerpen:

Top 6 beste gay datingsites
Gay pagina’s van bekende datingsites
Voordelen  gay dating sites
Tips voor gratis aanmelden bij een gay datingsite

Gay pagina’s van bekende datingsites

Naast de algemene dating sites zijn er ook speciale sites voor gay dating, zowel voor dames als heren uiteraard. Sommige bekende datingsites hebben een aparte website voor gay dating, zoals bij voorbeeld Parship. Zij hebben een aparte website voor gays, namelijk gayparship.nl. Hier kun je je gratis aanmelden zoals bij de meeste websites voor dating. Maar zodra je daadwerkelijk contact wilt hebben met een andere deelnemer moet je daarvoor wel gaan betalen. Het lastige op deze website is dat je er niet kunt rondkijken totdat je je hebt aangemeld. Je moet je e-mailadres en een wachtwoord opgeven om je te kunnen aanmelden. Parship richt zich op hoger opgeleiden, en dat geldt ook voor gayParship.

beste gaydating websites

Parship

Een eerste duidelijke online datingsite die gaydating biedt, is Gay Parship. Dit is een bekend en betrouwbaar datingsite die verschillende doelgroepen bij elkaar brengt, waaronder homo- of lesbiennekoppels. Parship heeft zelfs een geheel aparte website aangemaakt, specifiek gericht op deze doelgroep, zodat je zeker weet dat iedereen die zich daar heeft ingeschreven hetzelfde zoekt als jij. Parship kenmerkt zich door een doelgroep die tevens grotendeels hoger is opgeleid, waardoor je sneller een serieuzere insteek kunt verwachten dan bij andere gay datingsites.

Ook valt de leeftijdscategorie hier hoger uit, waardoor je eveneens kunt verwachten dat je hier mensen zult ontmoeten die bewust en serieus op zoek zijn naar een liefdevolle relatie. Een hoog percentage vindt hier dan ook een nieuwe relatie. Je kunt bovendien gebruik maken van een online coach, om je verder te helpen bij het presenteren van je persoonlijke profiel. De juiste woorden en uitnodigende omschrijvingen zullen je namelijk een stuk verder helpen op gebied van het daten. Deze gay datingsite wordt het meest gebruikt in Europa en onderscheidt zich door een persoonlijkheidstest die je gemakkelijk kan matchen aan geschikte datepartners.

Lexa.nl

Een ander bekende datingsite die ook de mogelijkheid biedt tot gaydating, is Lexa. Er is veel vraag naar gaydating en daarom heeft deze datingsite een aparte versie in het leven geroepen, specifiek voor deze groep singles. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om mensen met eenzelfde interesse te ontmoeten. De datingsite beschikt over een grote database, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om je perfecte match tegen te komen.

Het is geheel gratis om lid te zijn van Lexa Gay en je kunt dus heel gemakkelijk een eigen profiel aanmaken, waarop je gevonden kunt worden. Ook kun je zelf door de diverse profielen scrollen op zoek naar een potentiële match. Lexa Gay heeft bovendien ook een handige app, waarmee je op je mobiele telefoon je zoektocht naar de ideale date kunt vervolgen. Je blijft zo altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen en ontvangt zelfs een pushbericht als iemand interesse toont in je profiel. Zo loop je geen enkele date meer mis.

gays

Elite Dating

Als je werkelijk op zoek bent naar een blijvende, duurzame relatie, dan is EliteDating de aangewezen datingsites voor gays. Op dit online platform ontmoet je veel homoseksuele en lesbische singles, die net als jij behoefte hebben in een waardevolle relatie. Deze datingsite biedt professionaliteit en jaren ervaring op gebied van het vinden van de perfecte matches. Er wordt gebruik gemaakt van een psychologische persoonlijkheidstest, aan de hand waarvan geschikte kandidaten worden voorgedragen. Dit vergroot de kans op het vinden van de juiste partner. Er is een duidelijke balans tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke leden, dus er is voldoende keus beschikbaar en elk profiel wordt handmatig op echtheid gecontroleerd.

Pepper

Een andere datingsite waar je veel gaysingles kunt ontmoeten, is Pepper.nl. De leeftijdscategorie ligt hier 80% tussen de 25 en 45 jaar en je ontmoet hier ondernemende en avontuurlijke mensen met een duidelijke voorkeur voor diepgang en waardevolle relaties. Je kunt hier een persoonlijk profiel aanmaken, waarbij je met een collage van al je hobby’s en interesses duidelijk aangeeft wie je bent. Zo krijg je snel geïnteresseerde kandidaten die op je profiel klikken en ontmoet je snel interessante mensen. Je kunt bovendien abonnee worden van het Pepper magazine, voor meer tips en weetjes over online daten. Een ideale match is zo snel gevonden.

50 plus match

Als je behoort tot de iets ouder groep gay singles, dan is 50plusmatch de aangewezen datingsites om mensen met meer levenservaring te ontmoeten. Je kunt hier heel gemakkelijk selecteren op een gaydoelgroep, waardoor je interessante oudere singles ontmoet om mee uit te gaan. Steeds meer 50-plussers vinden elkaar via onlinedatingsites en deze mogelijkheid wordt zeker geboden door de datingsite 50 plus match.

Ourtime.nl

Een andere onlinedatingsite die zich richt op de doelgroep van oudere gay singles, is Ourtime.nl. Voor een waardevolle verbintenis met een nieuwe partner op latere leeftijd zit je hier goed. Je kunt hier selecteren op leden die dezelfde waarden als jij hanteren en kunt elkaar zelfs reeds ontmoeten via de groepsactiviteiten die hier geboden worden. Bovendien kun je erop vertrouwen dat de profielen op juistheid worden gecontroleerd, zodat je altijd oprechte ontmoetingen kunt verwachten.

gay datingsites

Waarom kiezen voor de gay dating sites?

Het voordeel van deze bekende datingsites is dat ze een groot aantal leden hebben. De kans op een leuke gay date wordt hiermee aanzienlijk groter! Ook zijn deze datingwebsites vaak aangesloten bij het “Keurmerk Veilig Daten”. Dit keurmerk verzekert je onder ander van klantvriendelijke voorwaarden en transparantie met betrekking tot het lidmaatschap.

Gay-EliteDating en GayLexa

Parship is niet de enige datingsite die een aparte website voor gay dating heeft opgezet. Ook EliteDating en Lexa hebben een speciale website voor mensen die op zoek zijn naar een partner of date van hetzelfde geslacht. De websites werken het zelfde als de hetero variant van deze bekende dating diensten. Je kunt je natuurlijk als gay ook op de gewone site inschrijven en bij je voorkeuren aangeven dat je op zoek bent naar een partner van hetzelfde geslacht, maar op de gay varianten is dit meteen duidelijk en dat voorkomt vergissingen.

lgbtq datingsites

Voordelen  gay dating sites

Voor homoseksuelen, lesbisch of biseksuelen is het soms moeilijk te peilen welke geaardheid een ander heeft. Het voordeel van een gay datingsite is dat iedereen met een duidelijke intentie een datingprofiel heeft. Je zult dus sneller een succesvolle gaydate via een online datingsite vinden. Ook wanneer je het allemaal niet zo goed weet of gewoon een gesprekspartner zoekt kunnen een gay datingsites uitkomst bieden. Het geeft de mogelijkheid om in een privé en anonieme omgeving je gevoelens te verkennen.

Online gay dating – Wat zijn de mogelijkheden?

Naast datingsites zijn er ook nog een aantal gay dating apps. Waarschijnlijk is de meest bekende Grindr. Maar er zijn nog vele andere gay datingapps. Het gebruik van een dating app is zeer laagdrempelig, maar brengt ook een aantal risico’s met zich mee. Ben je op zoek naar een serieuze gay relatie? Maak dan gebruik van een gerenommeerde datingsite! Zo weet je zeker dat jouw gegevens discreet en veilig worden verwerkt.

lesbisch stel

Gay dating App

Eén van de bekendste apps voor homo- en biseksuele mannen is Grindr. Omdat dit een app is kun je deze gebruiken op je tablet of je smartphone. Het is een simpele en laagdrempelige manier om in contact te komen met homomannen. Grindr is veruit de populairste datingapp voor homomannen en heeft inmiddels zo’n 4 miljoen gebruikers. Grindr bestaat inmiddels 7 jaar en is nog steeds onverminderd populair onder homomannen.

De risico’s van online gay dating

Online dating heeft risico’s, maar deze zijn niet anders dan bij hetero sites. Je loopt de kans ‘een verkeerde’ tegen te komen wanneer je via het internet contact legt. Wanneer je met een date op een afgelegen plaats afspreekt is deze kans natuurlijk nog wat groter. Maar wanneer je in het geheim contact wilt leggen met iemand van hetzelfde geslacht kom je daar vaak niet onderuit. Probeer zo veel mogelijk over de ander te weten te komen voordat je afspreekt zodat je zo goed mogelijk weet met wie je te maken hebt. Zorg dat je indien nodig de date kunt afbreken en weer kunt vertrekken.

gay dating

Tips voor gratis aanmelden bij een gay datingsite

Je wil je aanmelden bij een gay dating site, maar hoe maak je een leuk profiel aan en heb je al enig idee wat je wel en niet gaat vermelden? Voordat je je profiel aan gaat maken is het goed om over een paar aspecten na te denken en daarom denken wij dat je deze tips wel kunt gebruiken.

Een profielnaam kiezen

Het is bij een gay datingsite goed om eens na te denken over je profielnaam. Ga je een schuilnaam gebruiken of kies je een bijnaam die je vrienden voor je hebben? Of kies je je echte naam? Denk er goed over na hoe je herkend wil worden op de gay dating site.

Profielinformatie

In je profiel kun je informatie over jezelf vrijgeven die je wil. Je kunt hierbij ook denken aan haarkleur, lengte, kleur ogen, gewicht, uiterlijk, etc. Maar je hoeft niet vrij te geven wat je niet vrij wil geven. Denk er dan ook goed over na welke informatie je nu alvast wil delen met anderen en waar je nog meer wil wachten.

gay liefde

Wel of geen foto?

Een profiel plaatsen met foto is voor veel mensen interessanter, want zo weten ze meteen wie je bent. Maar voor jou wil dat wel zeggen dat je meteen online staat met je foto op een gay datingsite. Met name in het begin kan dat erg lastig zijn en daarom kun je er ook mee wachten en het pas doen wanneer jij er achter staat. Het is geen verplichting dat je een foto toe gaat voegen op de website.

Geef in je profiel aan wat je zoekt

In je profiel kun je vaak een tekst typen over jezelf, daarin kun je ook vermelden waar dat je naar op zoek bent. Een relatie, een gay dating afspraakje, experimenteren of ervaring op doen? Als je aangeeft wat je wensen zijn, dan weten anderen ook waar ze op in kunnen spelen en wat ze kunnen verwachten. Blijf er eerlijk over, zodat je geen verkeerde verwachtingen hebt van elkaar op de gay datingsite.

Grenzen aangeven

Je grenzen zijn van groot belang, want bij de gay datingsite moet je niets doen wat je niet wil. Je gaat er naar toe omdat je wil zien wat het met je doet, of je wil nieuwe mensen leren kennen. Deze mensen dienen je te respecteren om wie je bent en dat kan alleen als jij je grenzen aangeeft.

Meer GayDating

Datingsites voor lesbi

Datingsites voor homo’s

Gay sex dating

datingsites gay

Lexa logo

Lexa – Kosten, Review en Ervaringen

Al meer dan 10 jaar bestaat Lexa en is de grootste en misschien wel de meest succesvolle datingsite van Nederland. Vele singles kregen via Lexa een relatie. ...

gay blog


Terug naar boven ↑