Home / Teello App – Kosten, Review en Ervaringen
Teello app

Teello App - Kosten, Review en Ervaringen

Teello.nl is een dating app die je alleen op je smartphone of tablet kunt gebruiken. Er is wel een website, maar daar kun je je niet registreren of zien wie er nog meer gebruik maken van deze datingservice. De website geeft bovendien erg weinig informatie. Hoewel er gebruik gemaakt wordt van een Nederlandse domeinnaam, is alle tekst die op de site staat in het Engels. Teello is duidelijk afgekeken van het populaire Tinder, want het principe is grotendeels hetzelfde.

Teello App
2.6
Beoordeling 2.6

Is er een match?

Je kunt via Teello de profielen van personen bekijken in je omgeving. Dit werkt uiteraard in je woonplaats, maar ook als je op stap bent in een andere stad. Je kunt een persoon laten weten dat je hem of haar leuk vindt. Als dat wederzijds is dan is er een match en kunnen jullie met elkaar in contact komen. Jullie kunnen vervolgens met elkaar chatten, foto’s en video’s uitwisselen en natuurlijk tijdens die chat een date plannen.

Tips voor uitstapjes

Het enige wat Teello toevoegt is het feit dat de app tijdens een chatgesprek suggesties doet voor uitstapjes die je met je date kunt gaan maken. De indruk wordt daarbij sterk gewekt dat de suggesties afkomstig zijn van bedrijven die ervoor betalen om te worden genoemd in de app. Hier lijkt Teello duidelijk een groot deel van zijn inkomsten vandaan te halen. Het is de vraag of je op de suggesties zit te wachten. In je woonplaats weet je vaak zelf de uitgaanslocaties wel te vinden. En als je in een onbekende omgeving bent dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om een restaurant of café te vinden.

Niet geschikt voor homodating

De app lijkt zich vooral te richten op heterocontacten. Als je een vrouw bent en je geeft aan op zoek te zijn naar een vrouw dan krijg je alle vrouwen te zien die zich in je omgeving bevinden. Maar dit zijn dan dus ook vrouwen die op mannen vallen. Je moet dan eerst naar links swipen om de extra informatie te lezen. Doe je dat niet en benader je zo iemand dan kan dit dus leiden tot ongemakkelijke situaties. Wellicht dat de app de optie om alleen vrouwen of mannen te zien te krijgen die aan jouw seksuele voorkeur voldoen nog gaat aanpassen.

Voegt Teello iets toe op de dating markt?

Omdat Teello.nl zo enorm lijkt op Tinder is het de vraag of je deze app naast Tinder ook op je telefoon gaat zetten. Het aanbod via Tinder is vele malen groter en de mogelijkheden van beide apps komen grotendeels overeen. Teello.nl zal, om daadwerkelijk toegevoegde waarde te bieden op de dating app markt, met nieuwe innovaties moeten komen om populair te worden.

Teello dating app screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Teello?

 • Werkt via een app dus overal te gebruiken op je smartphone
 • Aanmelden via Facebookprofiel
 • Snel contacten leggen met mensen in je omgeving
 • Niet mogelijk om met een computer of laptop te gebruiken
 • Voegt weinig toe ten opzichte van het populaire Tinder
 • Weinig informatie op de website over de werking van de app
 • 2
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 2
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 2.6 Gemiddeld
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 12 oktober 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *