Home / Scruff App – Kosten, Review en Ervaringen
Scruff logo

Scruff App - Kosten, Review en Ervaringen

Scruff is een dating app voor gays die in de buurt of wereldwijd willen zoeken naar leuke dates of op zoek zijn naar een serieuze relatie. De website claimt dat wereldwijd ruim 12 miljoen mensen zich hebben aangemeld. Dagelijks melden zich nieuwe members aan waar je gemakkelijk doorheen kunt swipen om te zien of er iemand bij is die je graag beter zou willen leren kennen. Keuze genoeg dus. De app is vrij recent gelanceerd en volledig aangepast aan de nieuwste versies van de besturingssystemen iOS (Apple) en Android. De website geeft van de app alleen wat screenshots. Je zult deze dus moeten downloaden om te ervaren of Scruff iets voor jou is of niet.

Scruff
3
Beoordeling 3

Gratis lidmaatschap

Je kunt je eenvoudig aanmelden bij Scruff door het invullen van enkele basisgegevens. Het is aan te raden om je niet onder je eigen naam bekend te maken maar gebruik te maken van een schuilnaam. Op deze manier is je privacy beter gewaarborgd. Zeker omdat het hier gaat om een wereldwijd gebruikte dating app is de kans anders groot dat kwaadwillenden met je identiteit aan de haal gaan. Houd er rekening mee dat foto’s altijd kunnen worden misbruikt. Plaats dus geen foto’s in je profiel waardoor je in de problemen kunt komen. Of er kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik wordt niet meteen duidelijk. Ook de algemene voorwaarden, die alleen in het Engels beschikbaar zijn, is hier niet duidelijk over. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om niet te betalen voor het gebruik van de app en je kunt je op ieder moment afmelden als je het niet eens bent met de gang van zaken.

Veilig online daten

Op de website vind je uitgebreide informatie over veilig daten en ook over het voorkomen van een HIV besmetting. Het is een Amerikaanse website, wellicht dat hier om deze reden zoveel aandacht aan wordt besteed. Natuurlijk is het altijd aan te raden om veilig seks te hebben en om voordat je met iemand afspreekt te proberen wat meer informatie te krijgen. Je kunt iemands naam googelen of nagaan of diegene een profiel op social media zoals Facebook of Instagram heeft. Verder is het belangrijk om bij een eerste date af te spreken op een plaats waar meer mensen komen. Spreek bijvoorbeeld af in een restaurant of ga samen wat leuks doen zoals naar de film of naar een theatervoorsteling.

Nederlandse members

Aangezien Scruff een internationale datingapp voor gays is, is de kans groot dat je vooral wordt benaderd door mannen die niet in Nederland woonachtig zijn. Als je dit geen probleem vindt is er natuurlijk niets mis mee. Wil je liever in contact komen met mannen uit je eigen regio dan is een app of datingsite die meer op Nederland is gericht wellicht een betere optie. Je kunt met Scruff overigens wel zoeken op mannen in je eigen regio.

Scruff screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Scruff?

 • Aanmelden bij Scruff is gratis
 • Toegang tot een wereldwijde database met miljoenen gay mannen
 • Onduidelijkheid over de kosten
 • App is niet in het Nederlands beschikbaar
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 29 september 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *