Home / SchoolBank – Kosten, Review en Ervaringen
SchoolBank logo

SchoolBank - Kosten, Review en Ervaringen

Schoolbank is een reüniesite waarop mensen op zoek kunnen gaan naar personen waarmee zij op school hebben gezeten. Hierbij maakt het niet uit op wat voor school dit geweest is. Mensen kunnen op het eigen profiel invullen op welke scholen zij hebben gezeten, zodat anderen hen op basis van deze informatie kunnen vinden. Uiteraard kun je zelf ook op zoek gaan naar mensen die op dezelfde scholen als jij hebben gezeten, in dezelfde schooljaren. Zo kun je makkelijk voormalig klasgenoten opsporen om het contact weer op te pakken als je dit zou willen.

11 Ervaringen
3
Beoordeling 3

Al lange tijd een succes

Schoolbank werd opgericht in 2002 en is al vanaf het begin een groot succes. Zeker toen de website net startte hadden we nog niet heel veel sociale netwerken om in te zetten bij het opsporen van oud klasgenoten. De website werd opgericht naar de ideeën van bestaande reüniesites uit Engeland en de Verenigde Staten. Ook hier was het idee een succes en daarop werd er besloten om ook een Nederlandse uitvoering te maken. Tegenwoordig heeft Schoolbank een kleine 5 miljoen geregistreerde leden. Het spreekt dan ook voor zich dat al veel mensen elkaar hebben gevonden via deze website.

Wat maakt Schoolbank zo leuk?

Schoolbank is een populaire website voor het terugvinden van klasgenoten. Er zijn meerdere factoren die ervoor zorgen dat deze website zo geliefd is. Mensen kunnen weer in contact komen met vrienden en vriendinnen van school, die zij soms al tientallen jaren geleden uit het oog verloren zijn. Mooie herinneringen kunnen worden opgehaald. Uiteindelijk zijn er vaak maar weinig mensen in het huidige leven met wie de schoolherinneringen worden gedeeld. Daarnaast is het mogelijk voor leden om herinneringen op de website te delen met betrekking tot een bepaalde school, klas of een klasgenoot. Uiteraard worden ook leraren besproken. Een ander leuk onderdeel is wel dat leden de mogelijkheid hebben om klassenfoto’s te uploaden. Dit is leuk voor de klasgenoten die de schoolfoto niet hebben. Uiteindelijk draait het bij Schoolbank allemaal om het ophalen van mooie herinneringen uit de schooltijd en het vinden van klasgenootjes van toen.

Een profiel aanmaken

Je kunt gratis een profiel aanmaken om aan de slag te gaan met Schoolbank. Je kunt je profiel invullen, foto’s toevoegen en invullen op welke scholen je hebt gezeten. Daarnaast kun je bij iedere school de jaartallen aangeven, zodat je hierop makkelijker vindbaar bent voor klasgenoten. Je kunt gebruik maken van diverse functies van de site, maar om alle functies te kunnen gebruiken is wel een betaald lidmaatschap nodig. Goed nieuws wel, want dit kost nog geen twee euro per maand. Heel goed te betalen dus en voor velen die er waardevolle contacten hebben teruggevonden zeer de moeite waard.

Start direct met zoeken

Wil jij ook weer in contact komen met klasgenootjes van vroeger, van de basisschool, het voortgezet onderwijs of misschien het hoger onderwijs? Je kunt de meest uiteenlopende klasgenoten én onderwijzers terugvinden via Schoolbank. Schrijf je in en ga direct op zoek naar mensen om mooie herinneringen van school mee te delen.

SchoolBank screenshot

Wat kost een lidmaatschap bij SchoolBank?

Inschrijven is gratis en je mag zo lang je wilt gratis lid blijven. Kijk voor actuele prijzen op SchoolBank .nl.

De actuele prijs van SchoolBank kan inmiddels zijn gewijzigd. Wij proberen onze bezoekers altijd zo zorgvuldig mogelijk te informeren. Mocht je een fout hebben gevonden in de prijs neem dan contact op met ons en wij passen de prijs zo spoedig mogelijk aan.

  Wat zijn de plus- en minpunten van Schoolbank?

  • Oude bekenden opzoeken
  • Niet geschikt voor het vinden van een relatie
  • 3
   Populariteit
  • 3
   Gebruikersgemak
  • 3
   Functionaliteiten
  • 3
   Klantenservice
  • 3
   Kosten
  • 3 Goed
   Totaalscore
  Door: Welke online datingsite?
  Laats bijgewerkt: 01 februari 2021

  11 reacties op “SchoolBank – Kosten, Review en Ervaringen”

  1. Avatar for Vera Vera schreef:

   Ik heb me ooit bij Schoolbank aangemeld toen het nog gratis was.
   Twijfelde al een tijdje of ik me op Schoolbank Plus zou abonneren, maar nu ik hier lees dat je er zo moeilijk vanaf komt, toch maar niet.

  2. Avatar for Jan Groeneveld Jan Groeneveld schreef:

   Heb al 3jaar geleden schoolbank af gezegt toch blijven ze elk jaar 19euro afschrijven Stelletje dieven ,via de giro ga ik het blokkeren

  3. Avatar for A van Zweeden Michel A van Zweeden Michel schreef:

   Ik heb school bank ook jaren terug opgezegd en kom er nu achter dat er al minstens 4 jaar geld is afgeboekt .

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Nieuwste items
  Laatste reacties