datingsite parship

Home » Relatieplanet – Kosten, Review en Ervaringen
datingsites Relatieplanet logo

Laatst bijgewerkt op januari 6th, 2020 | door Welke online datingsite?

365

Relatieplanet – Kosten, Review en Ervaringen

 

Volgens velen de beste datingsite van Nederland! Relatieplanet is voor iedereen, werkt prettig en is al jaren succesvol. Al 6 jaar achtereen uitgeroepen tot populairste datingwebsite.

Relatieplanet de meeste succesvolle datingsite van Nederland

Volgens velen de beste datingsite van Nederland! Relatieplanet is voor iedereen, werkt prettig en is al jaren succesvol. Al 7 jaar achtereen uitgeroepen tot populairste datingwebsite. Relatieplanet is tevens de winnaar van meerdere Thuiswinkel Awards in de categorie dating en onlangs als beste datingsite uit de test gekomen bij  het Vara’s tv-programma Kassa.

Op datingsite Relatieplanet kunnen singles op een veilige manier met elkaar in contact komen. Relatieplanet is een gebruiksvriendelijke en veilige datingsite. Relatieplanet zorgt ervoor dat jou gegevens goed afgeschermd zijn. Door bepaalde onderdelen alleen toegankelijk te maken voor members blijf anonimiteit gewaarborgd. Sinds 2002 hebben zich al meer dan 5.000.000 singels zich ingeschreven.

Veilig daten

Relatieplanet houdt scherp in de gaten wat er gebeurt op hun datingsite. Hierdoor kunnen ze snel ingrijpen wanneer een member de vooropgestelde regels overtreed.

Wanneer een nieuwe member zich gratis aanmeldt bij Relatieplanet krijgt deze een aantal functionaliteiten tot zijn of haar beschikking. Deze zijn onder andere een eigen homepage, een eigen mailbox en een automatische zoekfunctie die geschikte singles voor je matched. Mocht het zo zijn dat je jouw profiel tijdelijk afgeschermd wilt hebben voor andere leden, dan is dit ook mogelijk!
Leden waarvan je geen reacties wilt ontvangen kunnen geblokkeerd worden.

Prettig daten

Relatieplanet heeft een Helpdesk die jouw hulp kan verlenen en alle vragen kan beantwoorden. Relatieplanet is daarbij ook gewoon telefonisch bereikbaar. De helpdesk is 365 dagen per jaar beschikbaar en elke dag open van 09:00 tot 23:00, zodat je direct en snel geholpen wordt wanneer gewenst. Daarbij beschikt Relatieplanet over een datingcoach die gratis tips verstrekt om sneller succesvol te zijn.

Actieve datingsite

Door de vele leden vindt er veel activiteit plaats op Relatieplanet en is de kans op een date groot. Daarnaast biedt Relatieplanet ook coaching sessies en singlereizen aan voor wie dat wil  en organiseert het continue diverse events door het hele land. Van gezellige wijnproeverijen en wandelingen tot grootschalige Singelsfeesten. De singlefeesten van Relatieplanet worden zeer goed bezocht! Het laatste feest had 1500 bezoekers en er zijn heel wat nieuwe dates uit voort gekomen!  Zo is er voor iedereen altijd wat te doen. Doordat de events vele grote steden aandoet is er altijd wel iets bij jou in de buurt te beleven! Alle actuele activiteiten en de agenda vind je op de website van Relatieplanet.

Relatieplanet België

Naast de Nederlandse datingsite heeft Relatieplanet ook een datingsite gericht op Vlaanderen. Om naar de Belgische Relatieplanet te gaan klik je hier!

Gratis Relatieplanet

Iedereen begint op datingsite Relatieplanet als gratis lid! Nadat je een profiel heb aangemaakt kunt je gratis kennismaken met de functionaliteiten van Relatieplanet! Gratis wil zeggen dat je de profielen en foto’s van andere leden kunt bekijken. Ook kun je berichten van andere leden ontvangen. Je krijgt een eigen mailbox, een eigen profiel en hebt de mogelijkheid om foto’s te plaatsen op je eigen homepage!

Als Gratis lid kun je tot aan 5 berichten per dag gratis versturen naar andere leden. Met deze berichten kun je kijken of andere members eventueel geïnteresseerd zijn om met jou bijvoorbeeld berichten uit te wisselen. Als gratis lid bij Relatieplanet heb je meer mogelijkheden t.o.v. de gratis lidmaatschappen bij andere sites.

Relatieplanet App

Naast de bestaande gewone website heeft Relatieplanet ook een app voor Android en iPhone! Hiervoor moet je je eerst inschrijven op de normale website. Daarna kun je de relatieplanet app downloaden in de Apple Appstore of via de Android Google Play. Daarna kun je met je inloggegevens je aanmelden bij de datingapp. Helaas is er nog geen app beschikbare voor Windows Phones.

Ook de website van Relatieplanet is Mobile ready! Dit wil zeggen dat de website van Relatieplanet bij een bezoek op smartphones een andere toont. Deze is speciaal gemaakt op de scherm afmeting van je smartphone en dus veel duidelijker in gebruik.

Relatieplanet kosten review ervaringen screenshot

 

Video Tutorial – Een profiel aanmaken bij Relatieplanet

Vind je het lastig om je in te schrijven bij Relatieplanet en heb je geen idee hoe dit moet? Geen probleem! Wij maakten een video tutorial waarin uitgelegd wordt hoe dit in zijn werk gaat. In onderstaande video leggen we je stapsgewijs uit hoe je eenvoudig een profiel kunt aanmaken bij datingsite Relatieplanet.

Relatieplanet kosten abonnement

prijs 1 maand

€20,00
€20,00
 • Premium lid

prijs 3 maanden

€27,00
€27,00
 • Premium lid

prijs 6 maanden

€48,00
€48,00
 • Premium lid

Gratis

€0,-
€0,-
 • Gratis Lid

Het goedkoopste Relatieplanet abonnement kost €6,00 per maand. En heeft een looptijd van 12 maanden. Inschrijven is gratis!

De actuele prijs van Relatieplanet kan inmiddels zijn gewijzigd. Wij proberen onze bezoekers altijd zo zorgvuldig mogelijk te informeren. Mocht je een fout hebben gevonden in de prijs van  Relatieplanet . Neem dan contact op met ons en wij passen de prijs zo spoedig mogelijk aan.

RelatiePlanet actie en korting

Kijk voor alle actuele acties op onze Relatieplanet kortingscode pagina!

 

Relatieplanet opzeggen

Lees hier meer over het stoppen en uitschrijven:

Relatieplanet opzeggen en account verwijderen

 

RelatiePlanet Review

Populariteit ★ ★ ★ ★ ★
RelatiePlanet is één van de grootste en bekendste datingsites van Nederland. Relatieplanet is onderdeel van de Telegraaf Media Group. Relatieplanet is actief leden aan het werven via verschillende media. Dagelijks schrijven meer dan 500 nieuwe leden zich in. Wij schatten het aantal actieve leden rond de 400.000. De verhouding tussen man en vrouw is goed. Een van de grootste voordelen ten opgzichte van de meeste andere bekende datingsites is dat Relatieplanet ook echt Nederlands is. Veel van de andere grote datingsites vinden hun oorsprong in het buitenland.

Gebruikersgemak ★ ★ ★
Lay-out – De website doet iets verouderd aan. Zeker ten opzichte van de andere grote datingsites die voor een wat modernere look gaan. Relatieplanet meldt echter dat ze binnenkort een geheel nieuwe website publiceren die beter bij deze tijd aansluit.
duidelijkheid – De website is duidelijk. Hoewel hij wel her en der wat rommelig overkomt.

Functionaliteiten ★ ★ ★ ★ ★
De hoeveelheid functionaliteiten zijn goed!. Leden van Relatieplanet kunnen gebruik maken van de volgende functionaliteiten:

Onbeperkt toegang tot alle profielen, Een eigen profiel en hier tot 20 foto’s op plaatsen, Alle foto’s kunnen bekijken, Interesse tonen in leuke members, Ontvangen berichten lezen, Berichten versturen, Zien welke members jouw profiel hebben bekeken, Zien wie Full Member en zien wie Gratis Member is, Maximaal resultaat: hoger in de zoekresultaten, Relatieplanetreizen voor singles en Datingcoaching voor singles. Gratis members kunnen enkel 1 profielfoto bekijken van andere leden.

Kortom is de datingsite zeer uitgebreid te noemen en voldoet aan de verwachtingen die wij van een dergelijke website hebben.

Klantenservice ★ ★ ★ ★ ★
De klantenservice van Relatieplanet kun je bereiken door gebruik te maken van het contactformulier door te bellen of per briefpost. Ervaring leert dat Relatieplanet zeer snel is met het afhandelen van vragen en klachten.

Telefoonnummer RelatiePlanet: (+31) (0)88-5052505 – dagelijks tussen 09:00 – 23:00 uur .

Het postadres is:

Relatieplanet Nederland B.V.
t.a.v. de Klantenservice
Basisweg 30
1043 AP Amsterdam
Nederland

Kosten ★ ★ ★ ★ ★
De prijs kwaliteit verhouding is zeer goed. Bij een abonnement van 6 maanden betaal je slechts een tientje per maand. Door het betrouwbare karakter en grote aantal leden is de kans op een relatie of leuke date via deze datingsite zeer aannemelijk. Aanmelden is gratis en geeft je een goed beeld van de werkwijze van RelatiePlanet. Gratis aanmelden verplicht je tot niks! Zeker als we de kosten in verhouding zetten tot de andere bekende datingsites scoort RP zeer goed!

 

Meer over Relatieplanet.nl

Relatieplanet opzeggen en account verwijderen

Relatieplanet Ervaringen

Wij vernemen graag van gebruikers hun ervaringen met datingsite RelatiePlanet. Door het delen van positieve of negatieve ervaringen helpt u andere mensen met het kiezen van de juiste datingsite. Ben je dus tevreden of ontevreden met RelatiePlanet? Geef hieronder jouw reactie!

 

Relatieplanet – Kosten, Review en Ervaringen Welke online datingsite?

Relatieplanet Review

Populariteit
Gebruikersgemak
Functionaliteiten
Klantenservice
Kosten

Summary: RelatiePlanet is een grote en betrouwbare datingsite. Door de grote bekendheid van Relatie planet vinden dagelijks honderden mensen hun weg naar deze datingsite. Waar bij andere datingsites nog wel eens getwijfeld wordt aan de echtheid van de profielen zul je bij Relatieplanet niet snel fake profielen vinden. De prijs voor een abonnement is zeer schappelijk. Wij raden deze datingsite aan!

4About the Author

Anoniem365 Ervaringen - Relatieplanet – Kosten, Review en Ervaringen

 1. Inge Inge says:

  Werd lid en reageerde op 22 profielen die me leuk leken. Kreeg echter maar drie reacties. Vond dat heel vreemd, vooral omdat ik een aardig introductiemailtje had gestuurd. Fake profielen?? Gelukkig kon mijn abonnement makkelijk stopgezet worden.

 2. maurice maurice says:

  Relatieplanet heeft veel fake profielen die door hun zelf of in beheer hebben opgezet
  om klachten te binden
  om berichten kunnen lezen moet betaald lid zijn
  betaald lid geen berichten meer in je inbox
  kan niet je profiel verwijderen

 3. michel akermann michel akermann says:

  Toch vreemd dat iedereen zo quasi enthousiast is over deze website. Op een andere pagina staat het vol met klachten. En heb ik nog nooit een website zo een slechte recensie zien krijgen. Ikzelf heb ook op Relatieplanet gezeten. En ik heb er letterlijk een grote hekel aan Nederlandse vrouwen door gekregen.
  ( Uitzonderingen nagelaten overigens.. maar die zijn op een hand te tellen.) Ondanks dat ik altijd beleefd ben en probeer mensen in hun waarde te laten. Gelukkig heb ik nu een relatie gevonden. Maar dat is echt niet via Relatieplanet gegaan. Ik had meer geluk in Frankrijk. Voor mij nooit meer deze website. Wat raak je daar afgestompt op die trieste figuren zeg.. Blij dat ik eraf ben.

  • Aldo Aldo says:

   Nederlandse vrouw is een vrouw die zich nog slechter kleedt dan een bouwvakker aan lager wal. Als je niet beter wist zou je denken dat het hele jaar carnaval is en vrouwen verkleedt zijn als man. Sorry maar de Nederlandse vrouw is netzo stijlvol als een boer met o benen 🙁

 4. Jelle Jelle says:

  Ik ben zeer tevreden over hoe Relatieplanet mij heeft geholpen met het vinden van uiteenlopende contacten. Het was leuk om een stok achter de deur te hebben die je helpt met het actief zoeken naar een date. Inmiddels heb ik meerdere vrouwen mogen ontmoeten.

  • Aldo Aldo says:

   En toen werd je wakker en je beste vriend was je rechterhand, tsss yeah we geloven die onzin, hoeveel krijg je 30ct per sukkel die je geld aftroggelt per profiel?

 5. Janneka Janneka says:

  Grappig dat deze datingsite nog steeds bestaat. Ik denk dat het namelijk wel al bijna 10 jaar is geleden dat ik via relatieplanet mijn partner heb ontmoet. We zijn dus nog steeds bij elkaar en wonen inmiddels in het buitenland in Canada. Daar hebben we een agrarisch bedrijf. Als we elkaar niet hadden ontmoet zouden we hier nooit terecht zijn gekomen. Relatieplanet heeft dus de koers van ons leven bepaald. Hier ben ik ze eeuwig dankbaar voor!

 6. fatsoenlijk fatsoenlijk says:

  Voor mij is de grootste irritatie dat berichten vaak niet worden beantwoord. Ik probeer altijd zorgvuldig te zijn met wat ik schrijf en hoop dan dat iemand dan ook iets terug stuurt. Helaas staan er op deze website heel veel mensen die niks terug sturen. Eigenlijk vind ik dat gewoon een kwestie van fatsoen, maar dat is een ander verhaal.

  • Qwerty Qwerty says:

   Haha! Ik heb dit nou ook altijd. Vet lang bericht gestuurd en dan hoor je niks terug!!!

  • Benny Benny says:

   Inderdaad heel herkenbaar!

  • Linsey Linsey says:

   Om eerlijk te zijn beantwoord ik ook niet elk bericht. Heeft ook voornamelijk met de manier waarop ik aangesproken wordt. In deze tijd lijken veel mensen gewoon ook niet meer te weten hoe je iemand op een nette manier benaderd. Begin met een groet, stel je eerst zelf eens voor, geef een compliment, stel een vraag etc. sluit je berichtje netjes af. Dat maakt op mijn meer indruk en de kans is veel groter dat ik dan wat terug stuur!

   • Benny Benny says:

    Oh, ben jij er zo 1!

   • Joep Joep says:

    Hoeveel en welke eisen jij ook stelt aan een bericht van een belangstellende is natuurlijk helemaal aan jou. Als daaraan niet voldaan wordt is het mijn inziens toch bijzonder onfatsoenlijk van jou om daarop niet te reageren. Één korte zin terugschrijven is toch niet zoveel moeite?
    ‘Dank je voor je belangstelling, maar ik zie af van contact..’
    Of ‘Geen interesse. Succes met verder daten.’
    Zoiets. Weet die ander direct waar hij/zij aan toe is.

   • Kathleen Kathleen says:

    Joep, het gaat dus om de manier waarop het gebeurt. beleefdheid etiquette zijn vaak niet aanwezig. Misschien is dat iets van deze tijd, maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen daar aan mee moet doen! Groot gelijk geef ik je dan je geen tijd en energie steekt in lompe berichten.

   • dateraan dateraan says:

    Mijn ervaring is dat ook al stuur je een netjes en correct bericht je vaak geen antwoord krijgt. En als ik kijk naar de berichten die ik van vrouwen ontvang dan zijn die vaak kortaf en men stekt zich niet eens voor. Vrouwen op datingsites meten met dubbele maten en komen hier weg omdat ze ver in de minderheid zijn. Het vinden van een leuke vrouw op een datingsite is net als het vinden van een parkeerplaats in een drukke winkelstraat. Als er al iets vrij komt dan is dat binnen no-time bezet, wat resteert zijn invalidenplaatsen.

   • Aldo Aldo says:

    Vrouwen zijn net toiletten als je hoognodig moet zijn ze allemaal bezet…

 7. Like! Like! says:

  het hele online daten vind ik nou echt de uitvinding van de eeuw! Je kunt eerst eens rustig iemands profiel bekijken voordat je contact maakt. De kans op onaangename dingen later is daardoor al weer een stuk minder.

  • Jenny Jenny says:

   Alsof je aan een profiel kan zien hoe iemand is, want achter een beeldscherm kan je je heel mooi voor doen, totdat het puntje bij paaltje komt, het ineens afhaakt en blijkt dat diegene een relatie heeft, dus een profiel zegt niet alles…

   • Wap Wap says:

    Gewoon een beetje vertrouwen hebben en het allemaal niet zo serieus nemen. In de kroeg kun je ook niet zien of iemand een relatie heeft… of wel dan.

 8. Cynthia Cynthia says:

  Relatieplanet is een betrouwbare en nette datingsite. Inmiddels sta ik er niet meer ingeschreven wat ben aan de man. Deze leuke kerel heb ik via Relatieplanet ontmoet! Dus al met al zeer tevreden over de geleverde diensten! Kan iedere single aanraden om hier eens te kijken!

 9. Marco V Marco V says:

  De dames mogen wel eens wat vaker en sneller reageren! Zo duurt het veels te lang en heeft geen meerwaarde ten opzichte van de kroeg.

 10. geen klachten geen klachten says:

  Meestal zie je hier dat mensen klagen over bepaalde datingsites. Ik snap dat opzich wel, maar vind het dan ook netjes om iets te schrijven als iets wel goed is. Relatieplanet is een zeer goede en betrouwbare datingsite die niet duur is! Verder heb ik daar niks aan toe te voegen. Ik zou zeggen maak een profiel aan en gaan met die banaan!!!

  • alfredo alfredo says:

   Zo is het maar net. Mensen klagen over alles en nog wat en roepen het van de hoogste toren als ze ontevreden zijn! En als het wel goed is, dan is dat blijkbaar heel gewoon en hoor je ze niet. zeer slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑