Home / Vind de liefde van je leven: Top 10 beste datingsites! / Qdate review: kosten, gebruikerservaringen & meer!
Qdate.nl logo

Qdate review: kosten, gebruikerservaringen & meer!

Ben je op zoek naar een datingsite waar je makkelijk en goed anoniem kunt daten? Dan is QDate wellicht iets voor jou. Op deze datingsite staat privacy hoog in het vaandel en kun je discreet op zoek gaan naar een leuke date. Het nadeel hiervan is dat je totaal niet kunt zien wat je met de datingsite kunt voordat je je inschrijft. Maar gelukkig kun je je wel gratis inschrijven om de datingsite uit te proberen en te ontdekken of het iets voor jou is. In onze review van QDate lees je alles over de kosten, ervaringen en ons oordeel over deze anonieme datingsite. Lees verder en ontdek of QDate jouw nieuwe favoriete datingsite kan worden.

Qdate.nl
2.6
Beoordeling 2.6

QDate review: hoe goed werkt deze anonieme datingsite?

QDate is een datingsite waar je makkelijk en goed anoniem op zoek kunt gaan naar een leuke date. Deze datingsite biedt veel privacy aan de leden. Dit is direct te zien wanneer je naar de homepage van de datingsite gaat. Hier kun je namelijk totaal niet zien wat er gebeurt ‘achter de schermen’. Dit brengt natuurlijk voor- en nadelen met zich mee. Het voordeel is wel dat je niet bang hoeft te zijn dat bekende mensen die niet daten je toevallig tegenkomen. Het nadeel is natuurlijk dat je totaal niet kunt zien wat je met de datingsite kunt. Je zal je moeten inschrijven om te ontdekken wat voor datingsite het is en wat je ermee kunt. Dit zou je kunnen tegenhouden om een profiel aan te maken. Je kunt je wel gratis inschrijven om de datingsite te proberen, dus wat dat betreft loop je geen risico.

Vooral gericht op mannen

Q Date richt zich als datingsite vooral op mannen die zoeken naar mooie vrouwen. Ook dit wordt direct duidelijk op de homepage. Je kunt op de homepage aangeven of je een man of vrouw bent. Het maakt niet uit of je op het icoontje van de man of die van de vrouw kiest. In beide gevallen zie je enkel foto’s van mooie dames op de achtergrond. Deze foto’s worden dus niet aangepast naar foto’s van knappe mannen wanneer je aangeeft dat je een vrouw bent op zoek naar een man. Dit is wel wat vreemd en het houdt veel vrouwen tegen om zich in te schrijven bij de datingsite.

Weinig nieuwe vrouwelijke leden

Datingsite QDate spreekt vooral mannen aan en dit is wel wat jammer. Het doel van een goede datingsite is dat er ongeveer een 50 / 50 verhouding bestaat tussen de mannelijke en vrouwelijke leden. Door enkel de mannen aan te spreken komen er in verhouding veel minder vrouwen bij dan mannen. Hier komt bij dat er op de homepage enkel mooie en slanke vrouwen worden getoond, waardoor veel vrouwen zich direct onzeker voelen en zich niet erg aangesproken voelen om zich in te schrijven. Wat dit betreft kan de datingsite het zeker wel wat slimmer aanpakken, vooral om ‘echter’ over te komen. Toch geeft Q Date zelf aan dat er dagelijks meer dan 1.000 nieuwe leden bij komen. Of dit werkelijk het geval is, dat is natuurlijk niet te controleren.

Veel veiligheid

Het belangrijkste pluspunt van Q Date is wel dat er goede aandacht wordt besteed aan de veiligheid. Op de eerste plaats is het zo dat de datingsite gebruik maakt van een beveiligde verbinding met SSL-Encryptie. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat jouw persoonlijke gegevens via deze datingsite op straat komen te liggen. Daarnaast is het zo dat leden door het personeel handmatig worden gecontroleerd om nepprofielen tegen te gaan. Als het klopt dat er dagelijks 1.000 nieuwe leden bij komen, dan zouden er wel heel wat medewerkers aanwezig moeten zijn voor deze controles. Het vermoeden bestaat dan ook dat dit steekproefsgewijs gaat, waardoor je geen 100 procent garantie hebt. Toch is Q Date wel het proberen waard, zeker omdat je gratis kunt starten. Vind je het niks, dan ben je in een mum van tijd weer uitgeschreven.

Qdate.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Qdate.nl?

 • Veiligheid is dik in orde
 • Gratis aanmelden
 • Weinig vrouwelijke leden
 • Richt zich voornamelijk op mannen

Anoniem daten op QDate: voor- en nadelen uitgelicht

Op zoek naar een anonieme datingsite waar je zonder zorgen kunt daten? Dan is QDate wellicht iets voor jou. Deze datingsite biedt veel privacy aan haar leden en is daarmee een goede keuze voor mensen die discreet willen daten. Hoewel je op de homepage niet veel kunt zien, kun je je gratis inschrijven om te ontdekken wat QDate te bieden heeft. Lees onze uitgebreide review en ontdek de voor- en nadelen van deze datingsite. Ben je op zoek naar andere datingsites en wil je meer informatie en reviews lezen? Neem dan een kijkje op Welkeonlinedatingsite.nl voor een uitgebreid overzicht van de beste datingsites in Nederland.

 • 2

  Populariteit

  Hoewel QDate niet de meest bekende datingsite is, groeit de populariteit gestaag. Vooral mensen die op zoek zijn naar anonimiteit en discretie kiezen voor QDate.

 • 3

  Gebruikersgemak

  QDate is eenvoudig in gebruik, zelfs voor mensen die niet veel ervaring hebben met online daten. De website is overzichtelijk en de navigatie is intuïtief.

 • 2

  Functionaliteiten

  Hoewel QDate niet zoveel functies biedt als sommige andere datingsites, zijn de basisfuncties wel aanwezig. Zo kun je onder andere berichten versturen, profielen bekijken en zoeken naar andere leden.

 • 3

  Klantenservice

  De klantenservice van QDate is bereikbaar via e-mail. Hoewel de reactietijd soms wat langer kan zijn, worden vragen en problemen over het algemeen snel en adequaat opgelost.

 • 3

  Kosten

  De kosten van QDate zijn vergelijkbaar met die van andere datingsites. Je kunt je gratis inschrijven en de basisfuncties gebruiken. Voor extra functies betaal je een maandelijks bedrag dat afhankelijk is van het gekozen abonnement.

 • 2.6 Gemiddeld

  Totaalscore

  Onze totaalscore voor QDate is gemiddeld. Hoewel de datingsite goede privacy biedt en gebruiksvriendelijk is, mist het wel wat extra functies die andere datingsites wel hebben. Toch is het zeker de moeite waard om QDate uit te proberen als je op zoek bent naar een anonieme datingsite.

Qdate.nl FAQ

Hoe kan ik Qdate.nl opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over website Qdate.nl? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Qdate account.

Qdate.nl opzeggen

Qdate account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Qdate.nl en log in met je E-mail en wachtwoord.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Scroll naar de onderkant van de pagina en klik op de link: “Support”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is geopend. Klik nu op de (5e) link: “Ik wil mijn profiel verwijderen”.

stap 4: Het menu is nu uitgeklapt. Klik op de eerste link met de tekst: “Klik dan hier”.

stap 5: Een nieuw venster is geopend. Klik op de tekst link: “Profiel echt verwijderen”.

 

Je hebt nu je account verwijderd van Qdate.nl!

Wat zijn de kosten voor het gebruik van Qdate?

Qdate biedt verschillende lidmaatschapsopties, afhankelijk van de duur en het type lidmaatschap dat je kiest. De kosten variëren van €9,99 voor een proefabonnement van één week tot €49,99 voor een volledig lidmaatschap van drie maanden. Je kunt betalen via iDeal, creditcard of PayPal.

Zijn er nepaccounts op Qdate?

Nee, Qdate streeft ernaar om alleen echte profielen op hun platform te hebben. Ze hebben een strikt beleid voor de verificatie van profielen en verwijderen direct alle verdachte profielen. Als je echter twijfels hebt over een bepaald profiel, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice.

Hoe kan ik mijn Qdate-account verwijderen?

Als je je Qdate-account wilt verwijderen, kun je dit doen door naar de instellingen van je profiel te gaan en op de knop “Account verwijderen” te klikken. Houd er rekening mee dat als je een lopend abonnement hebt, je dit eerst moet opzeggen voordat je je account kunt verwijderen.

Kan ik mijn abonnement op Qdate op elk moment opzeggen?

a, je kunt op elk moment je abonnement op Qdate opzeggen. Als je het abonnement opzegt, blijf je wel lid tot het einde van de betaalde periode. Je kunt je abonnement opzeggen via de instellingen van je profiel of door contact op te nemen met de klantenservice.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Qdate?

Als je vragen of opmerkingen hebt over Qdate, kun je contact opnemen met hun klantenservice via e-mail of telefoon. Het telefoonnummer is +31 (0)85 303 63 95. Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Laats bijgewerkt: 10 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---