Home / Lexa – Kosten, Review en Ervaringen
lexa logo

Lexa - Kosten, Review en Ervaringen

Al meer dan 10 jaar bestaat Lexa en is de grootste en misschien wel de meest succesvolle datingsite van Nederland. Vele singles kregen via deze datingsite een relatie. Schrijf je nu gratis in en ga op zoek naar een leuke date of de liefde van je leven! Dit online datingplatform heeft een zeer actieve ledenwerving. Ze proberen zo veel mogelijk singles te bereiken door gebruik te maken van reclamespotjes op tv en radio. Mede hierdoor is lexa.nl één van de populairste datingsites!

Lexa
974 Ervaringen
4.3
Beoordeling 4.3

Contact met andere singles

Op deze datingsite vind je vele mogelijkheden om contact te leggen met andere singles. De datingsite en datingapp wordt continu verbeterd. Hierdoor krijg je als singles de beste mogelijkheden tot het vinden van een date of een succesvolle relatie. Lexa is de grootste datingsite van Nederland als we enkel naar het aantal leden kijken en juist daardoor heb je hier misschien wel de meeste kans op het vinden van de ware liefde. Getuige de vele succesverhalen zijn er al vele relaties en dates via deze datingsite ontstaan. Ook worden de speciaal georganiseerde activiteiten goed bezocht en zijn een zeer fijne aanvulling. Uit verschillende gebruikers ervaringen op deze websites blijkt dat al veel singles via Lexa.nl een succesvolle date of relatie vonden. Hopelijk ben jij de volgende!

Online daten bij Lexa.nl

Elke dag komen er nieuwe singles bij op op deze dating site. Deze singles zijn op zoek naar een een leuke date of de perfecte partner. De ideale man of vrouw voor jou staat al ingeschreven, maar heeft jou nog niet kunnen vinden. Deze dating site biedt zijn Leden een veilig en betrouwbare omgeving om je ware liefde te ontmoeten. Volgens recent onderzoek is gebleken dat Lexa.nl de datingsite met het meeste aantal leden van Nederland is. Een groot ledenbestand maakt de kans op een succesvolle relatie groter!

lexa inschrijven

Gratis Lexa

Een veel gestelde vraag is of een datingsite zoals Lexa gratis is. Het antwoord hierop is dat een gedeelte van de website gratis te bekijken is. Op het moment dat je gratis bent ingeschreven kun je meteen berichten ontvangen van andere leden. Het is echter niet mogelijk om als gratis lid te reageren op deze berichten. Wil je echter gebruik maken van alle functionaliteiten van de website, dan zul je een vergoeding moeten betalen. Het is echter zo dat je je gerust kunt inschrijven zonder hiervoor kosten te hoeven betalen. Daardoor kun je eerst even rondkijken op de website. Bevalt de website je niet. Dan kies je voor een andere datingsite. Inschrijven bij Lexa is dus gratis en bied je de mogelijkheid om beter kennis te maken met de website. Regelmatig heeft deze datingsite een actie waarbij nieuwe leden 3 dagen lang een gratis full membership kunnen krijgen. In die 3 dagen is het dus ook mogelijk om berichten te versturen!

lexa inschrijven 2

 

24 uur kosteloos daten zonder verplichting

Aanmelden op Lexa.nl is gratis en simpel. Na het inschijven kun je 24 uur geheel gratis gebruik maken van alle diensten. Je bent tot niets verplicht! Ook heeft heeft deze datingsite met zeer grote regelmaat acties waarbij je zelfs 3 dagen gratis toegang krijgt zonder verplichtingen! Deze acties en kortingen worden op deze pagina vermeld en op de special acties en kortingen pagina. Scroll naar beneden om te kijken of er op dit moment een actie is!

lexa inschrijven 3

 

Lexa app

Naast de website heeft deze dating site nu ook een app! Met deze app kun je hetzelfde doen als de website, maar dus nu ook eenvoudiger en overal met je smartphone. Met de app is het mogelijk om van een groot deel van het datingplatform gebruik te maken. Helaas is het voor sommige functionaliteiten nog niet mogelijk om deze weer te geven op je mobiele telefoon. Hopelijk past lexa dit binnenkort aan zodat je ook de maximale ervaring krijgt op je smartphone. Het is tevens mogelijk om een lidmaatschap af te sluiten die enkel geldt voor de app. De app is beschikbaar voor Android en Ios.

lexa app

Lexa events

Lexa bied leden ook de mogelijkheid om elkaar in het echt te ontmoeten via de zogenaamde Lexa Events. De events worden door heel Nederland gehouden in de grote steden. Er kunnen op de events verschillende activiteiten worden georganisseerd. Enkele voorbeelden hiervan kookworkshops, museu bezoek, gezamelijk sporten of natuurlijk gewoon een gezellige borrel! Doordat deze events door heel Nederland worden georganiseerd is er altijd wel iets bij jou in de buurt te vinden! Kijk op de website van Lexa.nl voor een actuele agenda.

Wat kost een lidmaatschap bij Lexa?

Datingsite Lexa heeft verschillende abonnementen. Hieronder vind je de opties voor een lidmaatschap.

 • Gratis Lidmaatschap

  Beperkte opties

  €0,-
  Bekijken
 • Prijs 1 maand

  Volledig lidmaatschap

  €24,95
  Bekijken
 • Prijs 3 maanden

  Volledig lidmaatschap

  €38,85
  Bekijken
 • Prijs 6 maanden

  Volledig lidmaatschap

  €59,70
  Bekijken

Wat kan ik doen met een gratis lidmaatschap op Lexa?

Lexa is één van de eerste en meest bekende datingsites en is flink met de tijd meegegroeid om het beste te kunnen blijven bieden aan hun leden. Dit is nog steeds de aangewezen plek wanneer je op zoek bent naar een leuke date, in de hoop dat hier mogelijk een relatie uit voort groeit. Ook om gewoon met leuke mensen tegen te komen, is Lexa een uitstekende datingsite om dit te realiseren. Je hoeft hiervoor niet eens een betaald membership te kiezen, want je kunt al aardig uit de voeten met al het moois dat het gratis membership te bieden heeft. Het is dan ook goed om te weten wat je kunt doen met een gratis lidmaatschap.

Gratis aanmelden bij Lexa

Om lid te worden van Lexa en zodoende toegang te krijgen tot de beveiligde omgeving waar je andere leden zult kunnen ontmoeten, dien je je eerst aan te melden. Dit is al helemaal gratis. Er zijn dus geen aanvullende kosten om deel te worden van deze onlinegemeenschap. Dit maakt de drempel om lid te worden al gelijk keen stuk lager. Je kunt je aanmelden via de website en hier heb je enkel je e-mailadres en een gebruikersnaam voor nodig. Na het aanmaken van je account, kun je met dezelfde gegevens inloggen op zowel de website als de dating app. Gelijk kom je dan in de omgeving waar je een eigen profiel kunt aanmaken.

Jouw gratis profiel is je visitekaartje

Het profiel is je visitekaartje waarop andere leden hun eerste indruk van jou zullen baseren. Het is dan ook zeker belangrijk dat je hier voldoende aandacht aan besteedt. Je wilt immers wel gelijk goed over komen en met een zorgvuldig ingevulde profielschets, waaruit je interesses, voorkeuren en humor blijkt, zal je ongetwijfeld door veel leden als aantrekkelijk worden beschouwd. Er zijn enkele vragen die je kunt beantwoorden om zo tot een duidelijk profiel te komen. Het is hierbij niet verplicht om op alle vragen antwoord te geven, echter bied je zo wel aan de andere leden de juiste informatie, waarop zij kunnen inschatten wie je bent en of er een aantrekking is. Ook kun je gratis meerdere foto’s aan je profiel toevoegen. Ook dit helpt uiteraard bij het bieden van een goede eerste indruk.

lexa account

Op zoek naar singles

Na het aanmaken van het profiel kun je op zoek gaan naar interessante singles. Ook kun je heel gemakkelijk zelf worden gevonden, aan de hand van de profielschets en de daarin vermelde informatie. In de zoekmachine kun je duidelijk aangeven waarnaar je op zoek bent en op grond van die gegevens zal er gezocht worden naar overeenkomstige profielen. Deze zullen dan aan je worden getoond, zodat je de profielen van deze leden kunt gaan bekijken. Je voorkomt zo dat je eindeloos in de grote hoeveelheid aan profielen moet spitten, zonder dat er een enkele overeenkomst in interesse aanwezig is.

aangenaam en effectief

Enkel de beste kandidaten zullen aan je worden getoond. Dit maakt het zoeken naar een date aangenaam en effectief. Dit zoeken in de zoekfunctie is een onderdeel dat wordt aangeboden in het gratis lidmaatschap. Lexa onderscheidt zich tot andere datingsites en apps doordat de mogelijkheid om te swipen is weggelaten. Potentiële datekandidaten worden zo niet enkel op uiterlijk gekozen, maar er wordt zo gezorgd voor iets meer aantrekking gebaseerd op inhoudelijke informatie.

lexa profiel

Berichten versturen aan singles

Het is zeker mogelijk om leuke profielen te bekijken en zo een indruk van aantrekkelijke leden. Bij het gratis membership kun je echter niet een persoonlijk bericht versturen aan de leden die je aandacht hebben. Hiervoor zul je moeten overstappen op een betaald abonnement. Wel is het mogelijk om de berichten die andere leden naar jouw profiel sturen, te lezen met een gratis lidmaatschap.

Opties met een gratis lidmaatschap:

 • Profielen bekijken
 • Toegang zoekfuncties
 • Flirts versturen
 • Members toevoegen aan favorieten
 • Berichten versturen aan premium members
 • Chatten met premium members

Kortingen op datingsite lexa

Datingsite Lexa heeft regelmatig kortingcodes beschikbaar die je de mogelijkheid geven om tegen een gereduceerd bedrag een lidmaatschap af te sluiten. Ook is het vaak mogelijk om 3 dagen gratis te daten bij Lexa. Je krijgt dan geheel kosteloos toegang tot de gehele website en met al zijn functionaliteiten!

Betaald abonnement

Wil je toch echt met iemand in contact komen en een gesprek uitwisselen dan moet je upgraden naar een betaald abonnement. De enige manier om een ander lid te laten weten dat je interesse is gewekt is door een flirtbericht te sturen. De ander zou dan jou een bericht kunnen sturen die je wel kunt lezen met een gratis abonnement. Er zijn zo zeker voldoende mogelijkheden met een gratis membership om een eerste indruk van de datingsite te krijgen.

Wat zijn de plus- en minpunten van datingsite Lexa?

 • De grootste database met leden van alle datingsites
 • Geschikt voor het vinden van een serieuze relatie
 • Gratis aanmelding
 • Hulp van een datingcoach
 • Dating events bij jouw in de buurt
 • Beperkte mogelijkheden met een gratis lidmaatschap
 • 4.6
  Populariteit

  Lexa is de grootste datingsite van Nederland. Doordat ze zeer actief zijn in de media hebben ze een groot aantal leden. Wij schatten het aantal actieve leden op ongeveer 350.000. Deze datingsite is al 4 jaar achter elkaar uitgeroepen tot betrouwbaarste datingsite van Nederland. Dit onderzoek werd gedaan door Reader’s Digest. De verhouding man en vrouw op deze datingsite is ongeveer 50/50. Door het grote aantal leden is de kans op een succesvolle match groot. Daarom valt het aan te raden om je bij deze datingsite in te schrijven. Ook zit je hier goed als je een buitenlandse date zoekt. Lexa is actief in een groot deel van Europa.

 • 4.4
  Gebruikersgemak

  Layout – de website  heeft een moderne layout en lichte kleuren. Dit geeft het geheel een cleane en frisse look.
  duidelijkheid – De website is duidelijk. Navigeren door Lexa gaat eenvoudig. De gebruiker weet direct waar hij moet klikken of welke invul velden hij of zij moet gebruiken.

 • 4.4
  Functionaliteiten

  De hoeveelheid functionaliteiten zijn ruim voldoende. Leden kunnen gebruik maken van de volgende functionaliteiten:

  Chatten, Flirten met andere leden, Berichten sturen, Foto’s en Video’s, Profielpagina, Profielen bekijken, Favorieten opslaan, Uitgebreid zoeken en een Helpdesk.

  Lexa blijft zich ontwikkelen en er komen regelmatige nieuwe leuke functies beschikbaar.

 • 4.3
  Klantenservice

  De klantenservice van Lexa kun je bereiken door gebruik te maken van het contactformulier of door hun direct te mailen. Het Nederlandse emailadres is customercare@lexa.nl. Ervaring leert dat de datingsite redelijk snel is met het afhandelen van vragen en klachten. Wij beoordelen de klantenservice dan ook heel goed. Zorg ook dat je zelf eerst even de FAQ leest voordat je een vraag stelt, dan ben je zelf ook goed op de hoogte.

 • 3.8
  Kosten

  De prijs kwaliteit verhouding is goed. Lexa geldt zeker niet als de goedkoopste datingsite, maar doordat Lexa een van de grootste en populairste datingsite is heeft het een groot aantal leden en dus een prima kans tot een succesvolle date. In verhouding tot andere bekende datingsites is deze datingwebsite zelfs goedkoper. Aanmelden is gratis en geeft je een goed beeld van hoe de datingsite werkt. Aanmelden verplicht je tot niks.

 • 4.3 Uitstekend
  Totaalscore

Veel gestelde vragen:

Hoe werkt Lexa?

Inschrijven bij Lexa is heel eenvoudig. Je hoeft enkel een aantal basis gegevens in te vullen zoals je: woonplaats, geboortedatum en een gebruikersnaam. Vervolgens beantwoord je enkele profielvragen. Aan de hand van deze antwoorden zul je gekoppeld worden aan potentiële leuke dates.

Hoeveel leden heeft deze datingsite?

Het aantal actieve Leden op lexa.nl schatten wij rond de 100.000 en 150.000. Deze datingsite is hiermee de grootste datingsite qua ledenaantal van Nederland. De datingsite geeft zelf aan dat er sinds 2002 meer dan 2 miljoen leden zich hebben aangemeld.

Wat is de opzegtermijn van een lidmaatschap?

 • Je kunt het lidmaatschap op elk gewenst moment stopzetten door deze ten minste 48 uur voor de vervaldatum te annuleren.
 • Wanneer je een Volledig lidmaatschap hebt, dien je eerst je automatische verlenging te annuleren voordat je het profiel verwijdert.

Welke kortingen zijn er?

Wij ontvangen regelmatig exclusieve kortingen voor deze datingsite zoals de “3 dagen gratis lexa” actie. Benieuwd welke actuele kortingen er nu zijn? Kijk op de Lexa kortingcode en acties pagina.

Hoe kan ik inloggen bij Lexa?

 • Je kunt alleen inloggen bij Lexa wanneer je (gratis) account hebt aangemaakt.
 • Heb je een account aangemaakt? Aan de rechter bovenzijde klik je op groene “aanmelden” button. Vervolgens voer je je e-mailadres en wachtwoord in om je aan te melden.

Hoe kom ik in contact met de Lexa klantenservice?

Er zich verschillende mogelijkheden om contact te krijgen met de klantenservice. Lexa is een handelsnaam van Meetic Netherlands B.V.

 • e-mail:
  customercare@help.lexa.nl
 • Telefoonnummer:
  tel. +31 (0) 208084775
  (Bereikbaar op donderdag van 10:00 t/m 12:00)
 • Post Nederland:
  Meetic Netherlands B.V.
  Postbus 10813
  1001 EV, Amsterdam
 • Post Hoofdkantoor:
  MeeticGroup, p/a Meetic S.A.S.
  6 rue Auber
  75009 Parijs, Frankrijk

Hoe kan ik Lexa opzeggen?

Kijk op onze “Lexa opzeggen” over meer informatie voor het verwijderen en opzeggen van een account of lidmaatschap.

Laats bijgewerkt: 02 augustus 2021

974 reacties op “Lexa – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for jan jan schreef:

  In onze geëmancipeerde samenleving zou je verwachten dat status en een dikke portemonnee geen belangrijke criteria meer zijn voor vrouwen die op zoek zijn naar een partner. Maar niets is helaas minder waar. Driekwart van de vrouwen zou zelfs een huwelijksaanzoek van een werkloze man afwijzen. Dat blijkt uit een studie van Forbes Women.
  Met geld kun je geen geluk kopen wordt wel eens gezegd, maar het kan je wel aan een vrouw helpen. Want in tijden waarin er alsmaar meer tweeverdieners zijn en vrouwen met recht en reden eisen dat ze hetzelfde verdienen als hun mannelijke collega’s, trekt een dikke portefeuille blijkbaar toch nog heel wat dames aan.

  En niet alleen willen ze dat hun potentiële partner goed verdient, vrouwen verwachten ook dat hij betaalt als ze met twee op restaurant gaan. Daarnaast wil ze ook geschenken krijgen, maar zal ze die zelf amper of nooit geven. Hij zou het waarderen om iets terug te krijgen, maar verwacht het een pak minder dan haar. Dat blijkt uit een recent onderzoek van salary.com. Toch wel een verrassing dat dit soort genderstereotypen anno 2018 nog altijd het datingveld domineren vinden wij.

  Geen financiële gelijkheid
  Ook een nieuw onderzoek uitgevoerd door Victoria Milan, een datingnetwerk voor mensen in een relatie die op zoek zijn naar een buitenechtelijke affaire, staaft dat er echt geen financiële geijkheid is als het gaat om wie betaalt en wat er financieel verwacht wordt in romantiek.

  Zo geloven meer dan twee keer zoveel vrouwen dat mannen moeten betalen voor een etentje, in plaats van de rekening te splitten. 75% van de mannen verwacht de rekening te betalen op restaurant, 64% van de vrouwen is het daar ook nog eens mee eens. Nog geen 5% van de vrouwen zou zelf voorstellen om de rekening voor zich te nemen. Zelfs vrouwen uit Scandinavische landen, die er toch bekend om staan gelijkheid hoog in het vaandel te dragen, verwachten dat de man hen ook dure geschenken en romantische vakantie schenkt, zonder dat ze dezelfde dingen teruggeven.

  • Avatar for Ima Ching Ima Ching schreef:

   Als een vrouw mij duidelijke signalen geeft dat er altijd financiële ongelijkheid zal moeten bestaan (lees: dat ze vooral op mijn zak gaat teren), dan dump ik haar. Dan maakt het voor mij niet uit hoe mooi je bent, ik sta het mezelf simpelweg niet toe. Misschien dat ik een uitzondering maak als je 20 jaar jonger bent en ik nog lang van je vrouwelijke schoonheid en -sexualiteit mag genieten. En mag genieten van je opgewekte humeur, overal voor “in” zijn. God, wat zijn 40+ vrouwen op datingsites toch arrogante, sombere, uitgekookte, slecht verzorgde en dikke wijven.

   De signalen: ze betaalt nimmer mee. Ze zegt na een etentje dat jij afrekent: “je moet maar even zeggen hoeveel je van mij krijgt” (veel te vrijblijvend, overduidelijker kan je het niet krijgen). Of ze verspreekt zich en meldt: “ik ga niet meer werken anders krijg ik minder alimentatie”. Of ze werkt nu meer dagen dan voorheen omdat ze anders niet economisch zelfstandig is. Sommigen melden ook al dat ze in de toekomst dan nóg minder willen gaan werken (dat jij dan als ondernemer 70uur per week werkt raakt ze totaal niet.). Kijk ook goed uit voor types die met een berg schulden uit een vorige relatie zijn gekomen.

   Heren, heren, heren: hou je hand op de knip en blijf zakelijk: wat geef je er aan uit? Wat krijg je er voor terug? Je mag blij zijn als je jouw man-cave nog mag behouden als jullie samen gaan wonen. De subwoofer van je home-theathe moet meestal de deur uit al was het maar omdat deze niet meer in “haar” interieur past en ga zo maar door.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @Ima, ben het zo met je eens! De Nederlandse Vrouw gaat niks van uit, naar de Man toe niet.. ook mee eens dat zij profiteert van ons de man, en ze zijn zo arrogant als je maar wenst, bah.Als je als man op een date site haar bericht? geen reactie terug, ze zijn geen betaalt member, ook al zoiets, kunnen ze geen 4 tientjes betalen dan? terwijl ze graag uit gaan, wijn drinken en op vakantie gaan en uit eten… dubbel! Zegt maar weer eens hoe zeikerig deze vrouwen zijn daar ze geen betalend abonnement nemen, denk ook dat de meeste vrouwen arm zijn op de site , en allemaal vol met problemen, als man verre er van weg blijven.

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Vrouwen willen niet meebetalen tijdens de eerste date maar getrakteerd worden. Ze is dan het traditionele vrouwtje. Maar ze berijdt wel de cock carousel en is verre van een traditionele maagd. Ook gedraagt ze zich weinig respectvol en mist traditionele etiquettes. Ze draait en manipuleert zoals het haar uitkomt. Dan weer de traditionele kaart, dan de slachtofferkaart, dan de bitchkaart. Het is een spel met telkens andere regels. Veel wanhopige mannen proberen zich te schikken aan deze grillen en grollen in de hoop met haar naar bed te kunnen gaan.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @mgtow. De gemiddelde nederlandse vrouw zit niks in, weinig te bieden maar wel veel te nemen, de meesten zien er ook niet uit nee, te vet te lomp en te veel eisen.

 2. Avatar for PFN PFN schreef:

  Als uit een groep van 100 mannen er 25 vreemdgaan en ze doen dit allen enkel met tien dames uit een groep van honderd, dan is in dit voorbeeld 25% van de mannen vreemdgegaan en 10% van de vrouwen. De beredenering van vreemdgaan.nu is dus niet erg steekhoudend.

  Vergeet verder niet dat de mens niet monogaam is. Uit ervaring weet ik van een hoop dames dat ze dit doen en je soms inzetten als pressiemiddel in hun relatie met hun ega. En vergeet ook niet dat vrouwen veel slimmer omgaan met het vreemdgaan. Ze weten het over het algemeen beter te verbergen dan mannen.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @PFN, Ik vraag mij wel af; Hoe bereken ze dit dan? Bedoel, niemand kan toch ECHT weten hoeveel Mannen en Vrouwen vreemdgaat?

  • Avatar for Ima Ching Ima Ching schreef:

   Vergelijk het maar met kijkcijfers van tv-programma’s. Dat weet je ook nooit exact.

  • Avatar for monogaam monogaam schreef:

   Vrouwen van nu gaan hard voor jou neus vreemd. Al heb je geld of een dikke bank rekening jij bent en blijft de grote bloedhond. Want jij hebt de vrouw in jou kring toegelaten

   De vrouw zal altijd om jou lachen. Want Nederlanders lachen elkaar graag uit. Vaak als vreemdgaan want dit zit vaak in Nederlandse cultuur.

 3. Avatar for stokertje stokertje schreef:

  allo,

  Helaaas ben ik er van de zomer erachter gekomen dat mn vrouw een relatie is begonnen met eem getrouwde man
  ze claimen dat ze dit gedaan hebben om van mekaar te leren en dit in hun eigen relaties te verwerken om deze te verbeteren

  Ik bijf het heel moeilijk vinden om dit te geloven en hier mee om te gaan
  ze blijven kontakt met me kaar houden en zeggen alleen goede vrienden te zijn
  voor mn werk ben ik veel van huis en heb altijd edacht dat zei de meerdere van ons was

  nu durf ik eigenlijk niet niet meer mn werk uit te voeren en wantrouw bijna alles
  dit levert enorm veel spanninigen op
  ik hou van haar en wil dolgraag verder maar kan het alleen niet meer aan

  Wie heeft soortgelijke ervaringen en of weet manieren hier mee om te gaan

  groet stokertje

  • Avatar for Bas Bas schreef:

   Vreemdgaan is meestal het einde van een relatie. Als het een keer is gebeurd, zal dit zich herhalen. Net als een hond die iemand heeft gebeten, niet meer te vertrouwen is. Misschien moet je de partner van deze getrouwde man inlichten! Want ‘goede vrienden’ zijn met een getrouwde man, dat is de kat op het spek binden. Een man heeft doorgaans al genoeg ‘goede vrienden’ waarmee hij een biertje drinkt of andere mannendingen doet. En waarom zou hij goede vrienden met je vrouw moeten zijn!

   Vriendschap is een illusie
   Vriendschap is een droom
   Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

 4. Avatar for gestoorde vrouwen gestoorde vrouwen schreef:

  VROUW LAAT MAN EN NEGEN KINDEREN ACHTER VOOR FACEBOOKLIEFDE UIT GAMBIA

  Dat geen enkel huwelijk hetzelfde is, is inmiddels wel bekend. Maar ook scheidingen kunnen allerlei vormen aannemen. Toch worden de meeste scheidingen binnenshuis uitgevochten – als er al ruzies zijn. Bij de 44-jarige Heidi Hepworth ligt dat wel even anders. Nadat haar (ex-)man zijn verhaal deelt in de media, bemoeit bijna heel Engeland zich met haar besluit om haar gezin achter te laten.

  GAMBIA
  Na 23 jaar huwelijk liet Heidi haar man Andy en negen kinderen achter voor de 32-jarige Mamadou Jallow uit Gambia. Ze leerden elkaar kennen via Facebook, maar al snel werd dat contact steeds intenser. Zo intens zelfs, dat Heidi uiteindelijk tot het besluit kwam om naar Gambia te verhuizen.

  MIDLIFE-CRISIS
  Na haar vertrek, deelde haar ex-man Andy zijn verhaal met The Sun. Dat interview zorgde voor veel ongeloof: Hoe kan een moeder zomaar haar kinderen achterlaten voor iemand die ze niet kent?

  ”Ze kreeg een midlife-crisis. Ze ging steeds vaker naar de gym en de zonnebank, droeg veel make-up, nam tatoeages en begon jurkjes te dragen die ik nog nooit eerder had gezien. Ze kreeg vreemde vrienden op Facebook: mannen uit Afrika en Azië. En mij blokkeerde ze.”

  ”Ze is een verschrikkelijk persoon geworden. Ze was een lieve, zorgende moeder. Nu lijkt het wel alsof een alien haar lichaam heeft overgenomen. Hij heeft haar gebrainwashed. Het is een grote fantasie voor haar en ze volgt die stap voor stap. Een liefhebbende moeder zou nooit vertrekken om in Afrika rond te paraderen met haar nieuwe vriend.”

  NEGEN KINDEREN
  Heidi heeft twee zonen en een dochter uit een vorige relatie. Samen met Andy kreeg ze nog drie dochters en drie zonen. Ook Heidi heeft haar verhaal gedaan aan The Sun en laat weten dat het inderdaad niet makkelijk was om haar kinderen achter te laten.

  ”Ze konden niet mee, dus ik had geen keuze. Ik mis ze heel erg en ik videochat iedere dag met ze. Het is moeilijk, maar ze begrijpen het. Ik weet niet of ik hier voorgoed zal blijven, maar mijn toekomst is met Mamadou en mijn kinderen. Ik doe er alles aan om uiteindelijk allemaal samen te zijn: ik, hij en de kinderen. Ik weet nog niet hoe, maar het gaat gebeuren. Het kan zijn dat Mamadou naar Engeland komt, of wij verhuizen met zijn allen naar Gambia, wat natuurlijk wel een stuk lastiger is.”

  Ondanks alle kritiek, staat Heidi nog steeds achter haar keuze. Het huwelijk met Andy liep volgens haar allang niet meer lekker, waardoor ze zich steeds eenzamer ging voelen.

  ”Ik hoef mij niet te verontschuldigen voor het volgen van mijn hart. Ik ben een lange tijd ongelukkig geweest en ik heb iemand gevonden om de rest van mijn leven mee te delen. We zijn verliefd en ik wil met hem trouwen.”

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @gestoorde vrouwen; tja vandaag de dag kun je dit verwachten, lijkt op een opvlieging van haar! Maar goed, gewoon een strik er om heen en daar laten zitten in de boes-boes.. wat moet je als man met zo;n vrouw? he-le-maal niks zeg ik jullie. Vele vrouwen doen dit, bedoel zo ineens een gezin in de steek laten, of voor een man en of andere vrouw, de maatschappij is anders geworden, men hecht zich niet meer zo aan een huwelijk, triest achteraf. En vaak leest men dat de liefde over was, over? vind ik te makkelijk, ga er weer aan werken, doe leuke dingen samen en praten, niks is zo makkelijk als weglopen.

  • Avatar for john john schreef:

   De vrouwen op dating sites en in Nederland
   ( met of zonder dating sites) die je tegen komt in het echte leven gaan goed met je zijn. Omdat ze vaak zoeken naar luxe goederen zoals een huis en als je niet uitkijkt laten ze je ook voor hun etentje betalen. Vaak zoeken ze geld en ja mevrouw wil zich graag op maken voor anderen om jou jaloers te maken.

   Echte liefde bestaat niet meer en vind je het gek dat er 3.3 miljoen singels zijn. En dit gaat in 2022 en 2023 jaar stijgen naar 4,0 miljoen. Dit heeft vaak te maken met overspel, vreemdgaan, echtscheidingen, en het vaak hebben van wissel partners tot bed partners.

   De Nederlandse vrouwen van vandaag hebben geen nette manieren. De vrouwen die ik heb leren kennen wouden graag een kind hebben. En heb in totaal 2x keer een relatie gehad. Ze waren puur gericht op kinderen en kunnen niet zonder kinderen leven. En willen niet 1x keer per jaar op vakantie. Maar ook vaak meerdere keren per jaar. Wat jou ook vaak geld meer zal kosten en met kinderen erbij wat jou nog duurder komt te staan.

   Ik wil geen relatie meer en vindt dit allemaal zo wel goed. Ik ken zelfs een vriend van mij die is 55 jaar en die heeft een zwarte vrouw uit zambia gehaald. Hij is met die vrouw al 1 jaar en nu moet hij vaak voor de vrouw verzorgen en de vrouw wil ook heel veel reizen. Die vrouw is ook niet zo mooi of knap, maar toch die vrouw heeft gekozen voor een blanke man voor een betere bestaan.

   Mijn vriend zit het allemaal opeens niet meer zitten. En wil die vrouw weer graag terug sturen naar zambia. En heeft die vrouw ook op zijn huis adres in laten schrijven en bij de gemeente ingeschreven in de GBA. Ze zijn ook op WET getrouwd en die vrouw ziet het echter in Nederland niet meer zitten en wil het liefste terug naar haar eigen land.

   Hij heeft die vrouw leren kennen via internet en dat is ook niet alles ook haar ticket nog betaald om haar naar toe over te halen. Ze hebben ook veel geld uitgegeven aan papieren om deze te laten stempelen.

  • Avatar for leegplukken leegplukken schreef:

   Trouwen is een zakelijke overeenkomst, de bruiloft is slechts een dagje wat heel veel geld kost. Wat wil je precies, de bruiloft of het huwelijk ?

   Hahahah.. Geen van beiden. Ik heb ook een hindoestaanse dame leren kennen. Weetje wat zij allemaal van mij vroeg? Als ik in bezit bent van een rijbewijs en een auto. En ik dacht van wie denk je wel dat je bent. Ben gewoon een Nederlandse blanke man. Ze zoeken geld en status en als je niet uitkijkt kunnen ze jou leeg plukken.

  • Avatar for gemeen gemeen schreef:

   Een moeder van twee had tegen mij op het schoolplein verteld dat zij haar man echt om het geld had uitgekozen. Haar reden was dat zij thuis wilde zijn voor haar kinderen, een mooi huis wilde hebben en dat zij geld genoeg had om mooie spullen te kopen. De liefde voor haar man was in de loop der jaren flink gedaald zij ze, ze was niet meteen verliefd op hem. Ik hoop dat ze eerder dood sterft dan haar aanstaande man, hoe lelijke en walgelijk een vrouw over haar eigen man kan praten.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @gestoorde vrouwen; tja vandaag de dag kun je dit verwachten, lijkt op een opvlieging van haar! Maar goed, gewoon een strik er om heen en daar laten zitten in de boes-boes.. wat moet je als man met zo;n vrouw? he-le-maal niks zeg ik jullie. Vele vrouwen doen dit, bedoel zo ineens een gezin in de steek laten, of voor een man en of andere vrouw, de maatschappij is anders geworden, men hecht zich niet meer zo aan een huwelijk, triest achteraf. En vaak leest men dat de liefde over was, over? vind ik te makkelijk, ga er weer aan werken, doe leuke dingen samen en praten, niks is zo makkelijk als weglopen.

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   De vrouw in kwestie was al een keer eerder gescheiden. Zo zie je weer, dat is een grote rode vlag. Verreweg de meeste scheidingen zijn op het initiatief van de vrouw, zo blijkt uit onderzoek. De kans dat ze voor de 2e keer de stekker er uit trekt is statistisch gezien meer dan 90%. Ga nooit trouwen, zeker niet met een alleenstaande moeder. Statistisch gezien is dat namelijk heel onverstandig. En ja, al die mannen wisten hun lot niet anders waren ze er niet aan begonnen. Denk dus ook niet dat het jou niet overkomen zal. Denk met je grote kop, niet met je kleine.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @mgtow; klopt; vele vrouwen hebben na hub scheiding nog 3 a 4 relaties gehad, ik vraag me dan wel af.. hoe komt het dat al hun relaties steeds mislukken? ligt toch niet aan de mannen denk ik zo. Velen op datingsite staan er al zo lang op [vrouw] hoe bestaat het dat zij naar 3 jaar nog geen man hebt gevonden via date site? te veel eisend? zoals de meeste vrouw[en]? of aandacht trekken?

  • Avatar for nieuwsuur nieuwsuur schreef:

   Nieuws uur.

   Abigail
   Verdrietig!

   Getrouwd, 1 kind en na 14 jaar relatie heb ik ook het raar gevoel (verliefd te zijn) op een ander getrouwde man (ook 1 kind). Ik heb hem maar amper 2 keren gezien tijdens een familie feest bezoek. Heel raar, je hebt het niet onder controle, jouw lichaam geeft het zelf aan. Wederzijdse aantrekkingskracht is het! Is dit liefde op het eerste gezicht wat men zegt???
   Tja..ik vind het zeer moeilijk en het doet pijn in zo’n situatie te zitten. Wij hebben al 2 keren telefonisch contact, gesproken en ons gevoelens geuit. Zelfs aan de telefoon met elkaar praten is ook zo moeilijk..wederzijdse gevoel is aanwezig!! Nachten niet kunnen slapen en constant aan hem denken..idd ook van zijn kant.
   Wat is wijsheid en verstandig; ik heb best heel snel aangegeven het contact ff te stoppen, zodat ik heel goed kan nadenken over mijn gevoel en waarom ik dit gevoel heb..Waarom juist nu??? Ik ben zo verdrietig dat ik juist nu dit lekker gevoel krijg van een andere man. Ik mis hem zo en wil hem eigenlijk zien..maar de situatie maakt het moeilijk. Ik kan het alleen uiten door alsmaar te huilen..en niets meer dan dit!
   Vreselijk!!

   nath
   Ik kan mijn verhaal hier ook wel tussen proppen. Mijn man en ik zijn een jaar geleden appart gaan wonen, we hebben een dochter samen. Ik ben bijna een jaar geleden de man van mijn dromen tegen gekomen. ikzelf 23, half uit elkaar, en een dochter. hij 40, 2 kinderen en al geruime tijd getrouwd. Op het begin steeds stiekem afgesproken. Hij ging zogenaamd weg voor zijn werk en ik kon makkelijk weg omdat mijn dochter bij haar vader was..
   Een maand of 7 volgehouden, samen naar mallorca geweest, en na mallorca heeft hij thuis verteld dat hij verliefd was op mij.
   Hij is weg gegaan, kon in een app van een vriend zitten en ik heb hem iedere week opgezocht. Ik voelde me zo gelukkig met hem, alles klopte, ik mis hem iedere dag en uit mijn hoofd zal hij nooit gaan. vorige week heeft hij me verteld dat hij zijn gezin een 2e kans wil geven.. helemaal gebroken ben ik, we zijn heel erg verliefd, houden van elkaar, en vooral elkaars maatje.
   Ik krijg hem nooit meer uit mijn hoofd, ik ben nog nooit van mijn leven zo gek op iemand geweest als op hem. ik kan ook niet geloven dat het bij hem goed zal gaan, ik weet hoe gek hij op mij is.. ik woon al een jaar bij mijn moeder, het huis waar mijn ex en ik samen zouden gaan wonen is eindelijk ‘af’. Ik ga uit wanhoop maar terug omdat ik geen huis kan krijgen.. maar de liefde en houden is er niet meer. Dat is nu allemaal voor de mooiste man wie nu na een jaar met mij toch terug gaat.. ik voel me alleen en weeeig van binnen, en ik vraag me af of dit gevoel ooit weg gaat. denk het niet, vraag me af of het bij hem gaat lukken..

  • Avatar for nieuwsuur nieuwsuur schreef:

   Stiekem verlangen naar een ander

   Het kan zomaar in je relatie sluipen: verlangen naar een andere man (of vrouw). Het overkwam Kim, Jessica en Elize. “Ook al was ik getrouwd en had ik vier kinderen, ik was zo met hém meegegaan als hij voor de deur had gestaan.”

   Ruim twintig jaar later fantaseren over hoe het geweest zou zijn met je ex, als je daar kinderen mee had gekregen. Of wat er was gebeurd als je met háár was geëindigd. Was je dan in het buitenland terecht gekomen? Was je veel gelukkiger geweest? Toen we op Facebook vroegen of mensen zich in deze situatie herkenden, kregen we veel reacties binnen. Zoals die van Kim (35, stewardess). Jarenlang was ze nog zo met haar ex bezig, dat ze besloot contact met hem te zoeken. Hij voelde, tien jaar nadat ze het met hem had uitgemaakt, nog steeds als haar grote liefde. Kim: “Op mijn vijfentwintigste zei ik hem vaarwel na een relatie van drie jaar. Ik werd gedwongen door de situatie om de relatie te beëindigen. Maar mijn gevoel voor hem is nooit overgegaan.”

   Hardhandig dronken

   Kim en haar ex ontmoetten elkaar via het werk: “Hans en ik waren collega’s en werden zo verliefd dat we er geen gras over lieten groeien. Binnen een paar weken woonden we samen. We dachten na over kinderen krijgen, een huis kopen. We konden met elkaar lezen en schrijven. Tot het moment dat hij steeds meer begon te drinken. Als hij gedronken had, werd hij hardhandig. Op een gegeven moment duwde hij me in een dronken bui zo hard van de bank, dat ik tegen de muur belandde. Hoeveel ik ook van hem hield, dit kon ik van niemand pikken. Ik zette hem mijn huis uit.”

   Hoewel Kim de beslissing zelf had genomen, bleef ze het moeilijk vinden zonder hem verder te gaan. “Ik ken gewoon niemand bij wie ik – als hij niet had gedronken – zo op mijn gemak was als bij hem. Ik ben een einzelgänger, kan maar weinig andere mensen in mijn omgeving verdragen. Alleen mijn moeder, eigenlijk. En Hans. Met hem kon ik gerust een paar dagen, een weekend of een week achter elkaar doorbrengen zonder me aan hem te ergeren.”

   Kim heeft na hem nooit meer zo’n grote liefde gekend. “Ik had wel relaties, ook best leuke, maar nooit meer zoals het met hem was. Ik ben uiteindelijk getrouwd met een man die qua uiterlijk erg op Hans lijkt. Nu, na een paar jaar huwelijk, ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn huwelijk helemaal niet werkt. Ik hou van mijn man, maar hij is te braaf voor me. Het is gewoon geen Hans.”

   Pure chemie

   Daarom zocht Kim onlangs toch weer contact met haar ex. “Hans is inmiddels ook getrouwd, heeft kinderen en woont aan de andere kant van het land. De relatie met mijn man is op dit moment een verstandshuwelijk, we leven als broer en zus. We houden te veel van elkaar om te scheiden, daarom blijven we maar bij elkaar.” Al tijdens de eerste ontmoeting met Hans bleek echter dat de chemie tussen Kim en Hans nog steeds bestaat. “Heel slecht, maar al tijdens die eerste ontmoeting belandden we weer met elkaar in bed. Er is gewoon een lijntje tussen ons, dat zal misschien wel altijd zo blijven. Een relatie met hem zou ik niet meer willen, ik ben daarvoor te veel aan mijn leven nu gewend. Nu hebben we om de paar maanden een seksdate, daar haal ik genoeg voldoening uit.”

   ‘Om de paar maanden hebben we een seksdate, daar haal ik veel voldoening uit’
   Het gebeurt vaak dat mensen hun ex niet kunnen vergeten, vertelt relatiedeskundige Paulien Timmer van LangplusGelukkig: “Het klopt dat mensen soms met hun ex in hun hoofd blijven zitten. Onder singles speelt dat vaak nóg meer. Dat snap ik wel, want een ex waar je veel voor voelde is een dankbaar onderwerp om bij weg te dromen. Ik ontmoet regelmatig mensen die dit hebben en niet goed door kunnen gaan met hun leven. De aantrekkingskracht bij exen blijft, omdat je daar wat mee hebt opgebouwd. Als je terugkijkt op iets, is het makkelijker om de mooie dingen rooskleuriger voor te spiegelen. Alleen maar die mooie dingen eruit te pikken en de negatieve dingen te vergeten. Daar kun je niets aan doen, zo werkt dat in je geest.”

   Getrouwd met een ander

   Er zijn ook mensen die in hun hoofd blijven zitten met iemand waarmee ze nooit iets mee gehad hebben. Dit heeft Elize (59, zelfstandig ondernemer) jarenlang ervaren. “Ik leerde Paul tijdens mijn middelbareschooltijd kennen, werd toen stapelverliefd. Hij was leuk, lief, hij was alles wat ik wilde. Ik heb hem destijds verteld hoe ik me voelde, maar ik was te laat. Hij had net een andere leuke vrouw leren kennen en kreeg een relatie. Pech, dus. Toch kon ik hem niet uit mijn hoofd zetten. Vanaf de zijlijn – hij woonde bij mij in het dorp – hoorde ik later dat hij getrouwd was en kinderen had gekregen. Dat was bij mij hetzelfde, ik vond ook een leuke andere man en kreeg vier kinderen. Maar toch, altijd heeft er ergens iets in me geknaagd van: wat als ik wél iets met hem had gekregen? Ik heb ook nog jaren gedacht: ‘Als hij nu voor mijn deur staat en me mee wil nemen, ga ik met hem mee.’ Gek natuurlijk, maar dat is wel wat mijn gevoel me altijd heeft gezegd. Ik ben daar eerlijk over geweest tegenover mijn man, hij heeft er maar niet te veel aandacht aan besteed.”

  • Avatar for nieuwsuur nieuwsuur schreef:

   WASHINGTON – De meeste scheidingen na het veertigste levensjaar zijn het initiatief van de echtgenote. Tweederde van de vrouwen vroeg zelf de scheiding aan. Dit blijkt uit een uitgebreide enquête van de Amerikaanse vereniging voor 50-plussers, de AARP.

   Het verhaal van mannen die hun vrouw inruilen voor een jong ding, blijkt een mythe te zijn. De stichting ondervroeg 1147 mannen en vrouwen tussen de 40 en 79 jaar, die na hun veertigste waren gescheiden.

   Mannen

   Uit de peiling blijkt verder dat een groot deel van de mannen de scheiding niet had zien aankomen. Ruim een kwart zei volledig verrast te zijn geweest. Dat gold slechts voor 14 procent van de vrouwen. Verder wordt duidelijk dat hoe jonger de mensen zijn bij de scheiding, hoe korter, variërend van twee tot tien jaar, zij al over een afscheid nadenken. De zogenoemde ‘baby-boomers’, die nu ruim vijftig zijn, hakten de knoop sneller door dan de iets oudere generatie.

   Kinderen

   Voorspelbaar genoeg zijn kinderen de belangrijkste reden om een huwelijk langer in stand te houden dan de echtgenoten zouden wensen. Vooral vaders (58 procent van de ondervraagde mannen met kinderen) noemden dit als hoofdzaak om de scheiding uit te stellen.

   Van de moeders noemde 37 procent de kinderen als reden om langere tijd niet aan een scheiding te denken. Mannen vrezen veel meer dan vrouwen het contact met hun kinderen te verliezen. Volgens deskundigen is dat ook terecht. Vaak wijzen rechters de kroost aan de moeder toe en zelfs als dat niet het geval is, blijken mannen vaker dan vrouwen na een scheiding van hun kinderen te vervreemden.

   Juiste beslissing

   Toch stemt de enquête hoopvol voor de toekomst van de gescheiden echtgenoten. De grote meerderheid van de respondenten, circa 70 procent, zegt ervan overtuigd te zijn de juiste beslissing te hebben genomen. Ondanks de aanvankelijk sombere gemoedstoestand, blijkt 75 procent van de gescheiden vrouwen van in de vijftig na het afscheid van hun ex een nieuwe, langdurige liefdesrelatie op te bouwen. Vaak gebeurt dit al binnen twee jaar na de scheiding. Van de mannen zei zelfs 81 procent een nieuwe liefde te hebben gevonden.

   Ontrouw

   Overigens noemt de meerderheid van de gescheiden vrouwen fysieke en psychische mishandeling, ontrouw en drugsverslaving als belangrijkste redenen voor de scheiding. De meeste mannen houden het erop dat zij “niet langer van elkaar hielden”.

   Van de mensen die zeiden dat ontrouw hun huwelijk de das om had gedaan, beschuldigde 93 procent van de vrouwen hun man van het hebben van een affaire, terwijl 78 procent van de mannen liet weten dat het hun echtgenote was die vreemd ging. Deze cijfers geven volgens de AARP aan dat geen van de voormalige echtelieden hun schuld wil toegeven.

  • Avatar for 1 pot nat 1 pot nat schreef:

   Vreemdgaan wordt misschien vaker geassocieerd met mannen. Maar vrouwen kunnen er ook wat van. Sterker nog, steeds vaker zouden juist zij degenen zijn die in een relatie een scheve schaats rijden. Waarom? Verschillende experts doen het uit de doeken.

   Voor haar boek The secret life of the cheating wife: power, pragmatism and pleasure in women’s infidelity ging de Amerikaanse sociologe Alicia Walker het gesprek aan met 46 overspelige vrouwen. Stuk voor stuk hadden ze een profiel op Ashley Madison, een Amerikaanse website voor mensen die willen vreemdgaan.

   Genieten in bed
   Ook hier op televisie zie je vaak genoeg een reclame voor secondlove.nl (site voor discreet vreemdgaan, zoals ze het zelf noemen) op televisie voorbijkomen. Als je een gelukkige relatie hebt, vraag je je waarschijnlijk elke keer weer af wat mensen ertoe beweegt om zich daarvoor aan te melden. Walker legde deze kwestie voor aan de deelnemers van haar onderzoek. “De vrouwen die ik sprak, bedrogen hun man meestal om dezelfde reden. Ze wilden genieten in bed en af en toe een orgasme,” aldus de sociologe tegenover businessinsider.com. Het zou dus niet gaan om het opbouwen van een emotionele band met iemand, maar puur om het genot. “Ze waren niet op zoek naar een nieuwe partner, alleen naar seksueel plezier.”

   Te veel verwachtingen
   Bovendien ontdekte Alicia Walker dat de ondervraagden een bijzondere kijk hadden op relaties. Zo waren veel vrouwen van mening dat er veel verwacht wordt van een huwelijk. “De man hoort een goede minnaar, geweldige vader én je beste vriend te zijn. Dat zijn behoorlijk veel eisen om aan één persoon te stellen,” legt ze uit. Niet alle vrouwen denken daar zo over, maar de meeste vreemdgangers die de sociologe sprak wél. “Zij weten dat één persoon niet aan al hun behoeften kan voldoen, dus zoeken ze bepaalde dingen – zoals bevredigende seks – bij iemand anders.”

   Gemis in je relatie
   Volgens psycholoog David Buss is levenslange monogamie bovendien een achterhaald ideaal. “Levenslang bij dezelfde partner blijven strookt niet met de primaire behoeften van de mens,” zegt de Amerikaanse onderzoeker tegenover de Britse krant The Times. De Amerikaanse antropologe Helen Fischer stelt dat vrouwen vreemdgaan omdat ze iets missen in hun relatie en daarnaar op zoek gaan bij een ander. Daarbij zou het ’t vaakst gaan om de onderstaande punten.

   1. Verlangen naar intimiteit
   Niet alle vrouwen gaan alleen vreemd omdat ze op zoek zijn naar seksueel genot. Ze kunnen ook emotionele verbondenheid missen in hun relatie. Vrouwen voelen zich over het algemeen meer verbonden met hun partner door goede gesprekken, en door plezier op een andere manier dan seks. Missen ze die connectie met hun geliefde, dan is er een kans dat ze buiten de lijntjes gaan kleuren.

   2. Gevoel van eenzaamheid
   Als een vrouw zich eenzaam voelt in een relatie, kan dat verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat de partner fysiek niet of bijna niet aanwezig is (dat kan het geval zijn als hij veel weg is voor zijn werk). Maar ook wanneer een partner elke dag thuis is, kunnen vrouwen zich niet gehoord en alleen voelen. En niet worden gezien of gehoord is vaak een reden om het geluk buiten de deur te zoeken.

   3. Verwaarloosd of ondergewaardeerd
   Vrouwen die thuis het gevoel hebben vooral te worden gezien als een schoonmaakster of degene achter het fornuis, zijn meestal sneller geneigd vreemd te gaan. Ze gaan op zoek naar iemand die hen waardeert om wie ze zijn en niet alleen om wat ze in huis doen.

  • Avatar for remco remco schreef:

   Wat dacht jij? Vrouwen in deze tijden zoeken mannen met geld. Deze vrouwen zijn ziek in hun hoofd en het gaat voor al om de Nederlandse vrouwen. Heb je hun niks te bieden zeggen ze meestal vaarwel. Vaak hebben ze ook kortere en losbandige relaties gehad.

   Liefde is ook maar na een tijdje heb maar 3 weken van je gehouden schatje, maar heb inmiddels weer iemand anders en zo is alles maar ook voor een tijdje.

   Vaak zijn het ook vrouwen met 1,2,3 kinderen. Vaak als er meerdere kinderen voor uitkomen gaan ze uit elkaar. Vaak geld gebrek of de vrouw begint te stinken en dat de man niet meer met de vrouw wil gaan neuken, omdat hij geen kinderen meer wil hebben. Nadat ze uit elkaar gaat begint de vrouw haar lichaam te tatoeëren en zet een heleboel piercing in haar gezicht en op haar lichaam.

   Vaak ziet de vrouw er ook versleten uit. Een versleten hangbuik of een haar gezicht valt van haar schedel. Een kont van een koe niet meer rond maar vierkant, omdat ze al goed is afgewerkt door andere mannen. Zoek zij nu een ander slachtoffer uit om daar van te kunnen profiteren.

   Vaak hebben ze losse pootjes springen ze vaak op een andere dick.

 5. Avatar for M. Houtzager M. Houtzager schreef:

  Lexa, ja wat zal ik ervan zeggen ik heb er nog geen vrouw gevonden, reacties die ik gegeven komen volgens mij niet aan bij de mensen. het is niet te bewijzen dat het ook zo is. Ik wil alleen maar zeggen hoe mooie reacties hier ook op staan hoe slechte ervaring ik heb momenteel met Lexa zoeken. Ik heb van alles al geprobeerd tot nu toe nog geen reacties. en staan 10 reacties te wachten maar geen van de 10 hebben nog gereageerd hoe kan dit komen ze wel aan. Er staan allemaal mooie reacties op maar zijn ze waar, als lexa zo goed is waarom dan de zovele reclame op TV

  • Avatar for opa opa schreef:

   De vrouwen op Lexa en vrouwen in real life in Nederland allemaal geldwolven. Zelfs een oude opa van 50 jaar heeft een een zwarte vrouw uit een ander land gehaald.

   Ze was in Nederland gekomen en nadat ze beiden de huwelijk zijn ingetreden. Toen begonnen de problemen ook te komen. Mevrouw wil weer terug naar haar eigen land. Wat ze wil de Nederlandse taal niet leren kennen.Ze ziet zich zelf niet tussen als die Nederlandse vrouwen en zegt allemaal hypocriete ziekelijke mensen. Voor al die blanke dames allemaal maar roddelen en mopperen over donkere vrouwen.

   Hij heeft die zwarte vrouw via internet leren kennen. Wat toch allemaal niet in Nederland wil lukken om een donkere vrouw te vinden allemaal geld graaier en goldiggers en grote praat geven.

 6. Avatar for smerige europa smerige europa schreef:

  Second Love ontstond als grapje maar staat nu, tien jaar later, nog altijd als een huis. VROUW-collega Sabine – toen nog getrouwd – was er destijds als de kippen bij. Ze ging acht jaar geleden op onderzoek uit en dook in de wereld van stiekeme afspraakjes en spannende mailtjes. In het kader van het Second Love-jubileum herplaatsen we haar stuk.

  Vrouwen zijn bezig met een inhaalslag als het om vreemdgaan gaat; zo’n 40% schijnt buitenechtelijk te rommelen! Zelf ben ik twaalf jaar getrouwd, maar ik wil weleens weten wat mijn seksegenoten drijft om een seksvriendje te zoeken.
  Sleur of lust
  Volgens de talloze vrouwenforums blijken we om twee redenen vreemd te gaan. De meesten zijn niet tevreden met hun bestaande relatie. Ze zijn de sleur zat, missen aandacht van hun partner en hebben dus een relationele reden voor het overspel.

  Een veel kleiner gedeelte heeft een biologische drijfveer: pure lust. Deze vrouwen hebben de behoefte om het eens met een ander te doen zodat ze de hormonen weer door hun lijf voelen gieren.

  Seksueel actief
  Vooral die laatste groep spreekt tot mijn verbeelding. Ik moet toegeven dat ik ook liever de Samantha uit Sex and the City zou willen zijn, maar ik ben het niet. Ik ken maar weinig vrouwen die dusdanig seksueel actief op zoek gaan naar iemand om mee te seksen.

  Zelf stap ik ook niet zo snel op een man af en laat hem onomwonden weten dat ik hem zie zitten. Ik laat me liever verleiden; maak mij maar ouderwets het hof. Maar goed, als ik een buitenechtelijke date wil, moet ik daar toch echt zelf moeite voor doen.

  Midlife crisis
  Waar vind ik een man om mee vreemd te gaan? In mijn dorp lopen genoeg bronstige veertigers die hun midlife crisis te lijf willen gaan met een stevig robbertje overspel.

  Maar net zoals rommelen met een collega of iemand uit de kennissenkring vaak leidt tot ongemakkelijke en pijnlijke situaties wanneer het ‘uitkomt’, zo lijkt het me erg slecht voor mijn reputatie om me te storten op mijn dorpsgenoten.

  Tweede liefde
  Second Love biedt uitkomst. De site richt zich op overspelige mensen en voert als slogan Life is short, have a second love!. Voordat ik me inschrijf heb ik een gesprek met de eigenaar van de site.

  Erik Drost (destijds 43, red.) bedacht dat er een markt moest zijn voor mensen die naast hun bestaande relatie een tweede liefde zochten. Zijn idee sloeg aan: inmiddels hebben al meer dan 125.000 mensen een uniek profiel aangemaakt. Een kwart daarvan is vrouw.

  Nieuwe vriendin
  Dus ruim 30.000 vrouwen gaan actief op zoek naar een buitenechtelijke date! Zelf doet Erik niet aan buitenechtelijke relaties. Hij heeft genoeg aan zijn nieuwe vriendin, maar begrijpt wel waarom steeds meer vrouwen zich op zijn site inschrijven.

  “Vaak zijn vrouwen voor hun man minder belangrijk dan de afstandsbediening. En als ze iets willen vragen, horen ze negen van de tien keer: ‘Wacht even…’ Hij vindt Het Journaal of Studio Sport belangrijker. Uiteindelijk schreeuwt zo’n vrouw om aandacht en via Second Love kan ze dat heel gemakkelijk en gecontroleerd krijgen.”

  Vrijpostig
  Tja, Eric heeft een punt. Ik snap het best wanneer vrouwen hun heil bij een ander zoeken. In sommige relaties is het inderdaad armoe troef als het om aandacht gaat. En dat is waar het de overspelige vrouw in veel gevallen om te doen is: gezien worden.

  Ik schrijf me in en naast de gebruikelijke informatie als uiterlijke kenmerken en leeftijd moet ik ook vragen beantwoorden die best vrijpostig zijn. Houd ik bijvoorbeeld van orale seks, wil ik graag kijken of bekeken worden en ben ik te porren voor een spelletje bondage of een trio?

  Geile kop
  Ook moet ik vertellen wat mijn gewenste relatie is. Ik vul ‘flirten en daarna zien we wel’ in. Mijn naam houd ik geheim, maar ik zet er wel een echte foto op. Na één dag heb ik al veertig mailtjes, een week later zijn dat er over de tweehonderd. Blijkbaar lig ik goed in de markt van de notoire vreemdgangers.

  Het voelt best raar om al die berichten te lezen. Ze variëren van korte krabbels als ‘Ik vind jou een ontzettend mooie vrouw, wil jij met mij het avontuur aan?’ tot ‘Wat een geile kop, zullen we neuken?’.

  Kalende dikkerd
  Ook gaan sommige mannen helemaal los en schrijven ze dat ze zich enorm aangetrokken voelen tot mijn profiel, gelukkig getrouwd zijn (?!) maar met mij het gemis in de relatie willen opvullen.

  Niet iedere man heeft een foto geplaatst en aangezien ik van nature al niet teveel moeite wil doen voor een vent, vallen die meteen af. Tja, kom op zeg: ik heb geen zin om eerst over en weer te mailen om er vervolgens achter te komen dat ik met de zoveelste kalende dikkerd te maken heb.

  Mail
  Want eerlijk is eerlijk, niet iedere man die op deze site staat, is een cadeautje voor het oog. Ik zie heel gewone mannen, aantrekkelijke mannen, zelfingenomen mannen die kijken alsof ze een godsgeschenk zijn en echt heel lelijke mannen. Maar gelukkig zijn er ook een paar knappe, jonge exemplaren met wie je in een ontuchtige bui best meer dan een beschuitje wilt eten.

  Ondertussen heb ik thuis ook nog een man, die zich dit keer vaker dan gebruikelijk interesseert voor mijn werk en buitenactiviteiten. “Wie ga je ook alweer interviewen? En moet je nu alweer tennissen?” Ook zie ik dat hij in mijn mail heeft gesnuffeld.

  Lekker ding
  Op mijn vraag of hij zich zorgen maakt, zegt hij dat-ie voelt dat ik niet alles tegen hem vertel. En daarin heeft hij helemaal gelijk. Alles in het kader van mijn onderzoek weliswaar, maar ik heb ‘B78’ wel gemaild dat ik zijn bericht leuk vind.

  Onomwonden liet ‘B78’ me namelijk weten dat ik er volgens hem lekker uitzie en hij ervan overtuigd is dat wij het samen leuk kunnen hebben. En zijn foto? Nou, ik kreeg het er warm van. Wat een lekker ding!

  Buitenechtelijk
  Maar zet ik dit door? Ga ik daadwerkelijk met hem daten om te voelen hoe vreemdgaan werkt? Ik ben in elk geval ontzettend benieuwd naar zijn beweegredenen. Waarom gaat een jonge man (32) met een, volgens eigen zeggen, prima relatie van vijf jaar op zoek naar een buitenechtelijke date? Daarnaast ziet hij er ook nog leuk uit. Deze man heeft toch geen tussenkomst van een website nodig?

  We bellen en spreken af om elkaar in een grand café in de hoofdstad te treffen. Stiekem. Ik moet toegeven dat het me angstaanjagend makkelijk afgaat om buitenechtelijk te rommelen en dat vervolgens compleet te verzwijgen voor mijn echtgenoot.

  Buikpijn
  Maar als ik er echt bij stilsta, krijg ik er ook buikpijn van. Ik zou het andersom namelijk helemaal niet zo grappig vinden. Dus vertel ik thuis én aan mijn geheime date wat er gaande is. Mijn man is niet onverdeeld enthousiast over deze opdracht, maar vertrouwt me.

  De buitenman voelt zich daarentegen enorm bedrogen. Dat is toch wel de grootste grap ooit! De man die op het punt staat om een date te hebben met een vrouw die niet de zijne is, vindt het geen stijl dat ik niet voor een wilde nacht te schaken ben.

  Motel
  Omdat hij blijft volhouden dat ik van gedachten zal veranderen zodra ik hem zie, stem ik alsnog in met een afspraakje. Dit wil ik toch wel meemaken. Nu voor mij duidelijk is dat ik het bed niet met hem zal delen, durf ik af te spreken bij een motel langs de A9.

  Terwijl ik door de lobby naar het restaurant loop, zie ik een stel van middelbare leeftijd opgewonden aan elkaar plukkend voor de receptie staan; die gaan vreemd, dat is duidelijk.

  Inchecken
  De receptioniste wil me niet vertellen hoeveel stellen zich gemiddeld per week voor een uurtje of twee inchecken, maar een vriendin die vroeger een Van de Valk-receptie bemande weet wel beter.

  Zeker een paar keer per dag kwamen er stelletjes voor een kamer, die contant betaalden en binnen kantooruren weer weg waren. Vreemdgaan blijft een florerende business.

  BEKIJK OOK:

  ‘Dit keer had hij een affaire met de buurvrouw’
  Smsje
  Ondertussen wacht ik aan mijn tafeltje in het restaurantgedeelte op ‘mijn’ B78. Na een half uur is hij er nog niet. Zal ik hem bellen? Nee, slecht idee: vreemdgangers kun je niet zomaar bellen. Die moet je eerst een sms’je sturen en vragen of het uitkomt.

  Het is namelijk zondagochtend en dan zitten een heleboel gezinnen aan het ontbijt. Ik denk aan mijn man die met de kinderen de duinen in zou gaan… Dat doet het ‘m; ik houd het voor gezien.

 7. Avatar for remco van bergen remco van bergen schreef:

  Ik kreeg 2 weken geleden de schrik van mijn leven toen ik nietsvermoedend mijn half leeg huis in liep en mijn vrouw met 8 jarige zoon met de noorderzon vertrokken bleek te zijn na 14 jaar huwelijk.Lag brief op tafel,ze had al een ingerichte huurwoning,en in die brief vermelde ze dat ik het huis kom te verkopen en ik mijn zoon pas mag zien als ik haar scheidingsvoorwaarden teken.Ze misbruikt hem om mij emotioneel te breken omdat ze het snel wil afhandelen zodat ze vrolijk verder kan en het haar niet teveel geld kost.Heeft me helemaal tegen de muur gezet door zelfs alle belangrijke papieren betreffende de hypotheek,koopacte huis maar ook persoonlijke belangrijke papieren die van mij zelf zijn.Alsof het nog niet genoeg is heeft ze me maximaal rood gezet zodat ik al bijna 2 welen 0 euro leefgeld heb.Lag zelfs geen geld op tafel of boodschappen terwijl ik maar een wao uitkering heb.Inmiddels een prodeo advocaat gekregen die achter een omgangsregeling met mijn zoon aan gaat.Ze frustreert dit en houdt het af in de hoop me nog meer te pakken,loopt bewust te treiteren om een reactie uit te lokken zodat ze daarmee naar jeugdzorg kan stappen om zo het volledige voogdij te krijgen.Ik voed haar niet en reageer nergens op om haar niks in handen te geven maar ben haar emotionele treiterijen inmiddels goed zat.Lijkt of ze overal mee weg komt en alles bepaalt,voelt alsof ik als man met mijn rug spreekwoordelijk tegen de muur ben gezet en niks te willen of te zeggen heb.Ondertusse blijkt ze in het geniep me al een aantal maanden de volledige hypotheek te laten betalen,had er geen idee van want die zaken regelde zij altijd.Zit nu in een situatie waarin ik totaal klem ben gezet,geen leefgeld what so ever heb en nu ligt er een rekening voor 380 euro die ik als eigen bijdrage moet betalen aan de advocaat als eigen bijdrage.En ondertussen frutreert ze de boel door me van ieder contact met mijn zoon te hebben.Heb zelfs geen idee waar hij nu woont en verblijft laat staan hoe het met hem is.Volgens de politie heeft ze dit goed voorbereid en is ze er maanden in het geniep mee bezig geweest om het voor te bereiden.Voel me totaal machteloos en moedeloos,lam geslagen en geen idee hoe nu verder.

 8. Avatar for kritisch ’wensdenken’ over gelijkheid tussen de seksen kritisch ’wensdenken’ over gelijkheid tussen de seksen schreef:

  Filosofe Griet Vandermassen kritiseert ’wensdenken’ over gelijkheid tussen de seksen

  Vlaamse feminist: ’We moeten van vrouwen geen mannen maken’

  Door WIERD DUK

  AMSTERDAM – Vrouwen en mannen zijn van nature niet gelijk, maar verschillen op een aantal vlakken juist zeer van elkaar. „Mannen zijn competitiever en vrouwen zorgzamer”, zegt de Vlaamse feministe Griet Vandermassen. Volgens de filosofe moeten eigentijdse feministes het ’wensdenken’ over gelijkheid afleggen en de aangeboren verschillen tussen de seksen accepteren. „Er bestaat nu eenmaal een grote kloof tussen mannen en vrouwen.”

  Kritisch feministe Griet Vandermassen: ,,Juist in vrije, welvarende samenlevingen neemt de kloof tussen mannen en vrouwen, die vrije keuzes kunnen maken, toe.”

  Griet Vandermassen (49) is een roepende in de woestijn. De filosofe en germaniste uit Gent verzet zich tegen allerlei modegrillen onder feministen, zoals hun ophemeling van genderneutraliteit en demonisering van – met name blanke – mannen. In haar ogen gedragen veel klassieke feministes zich ’autoritair’. „Zij propageren diversiteit, maar verdragen geen weerwoord. De belangrijkste vorm van diversiteit, die van opinies en denkbeelden, staan zij niet toe.”

  In haar boek Dames voor Darwin: over feminisme en evolutietheorie pleit Vandermassen voor een ’wetenschappelijk feminisme’. Het zou goed zijn, zegt ze, als de samenleving meer rekening zou houden met de aangeboren verschillen tussen mannen en vrouwen. „In Nederland is nu veel kritiek op vrouwen die in deeltijd werken. Die móeten voltijd werken. Maar veel vrouwen willen dat helemaal niet. Dat is geen luiheid, ze willen gewoon meer met hun gezin of andere zaken bezig zijn. Dat zit in hun aard, dat is biologisch-evolutionair zo gegroeid. Mannen zijn meest ambitieuzer en meer gericht op sociale status. Maar als je je als vrouw niet gedraagt als een man, word je met een beschuldigende vinger nagewezen. Dat vind ik seksistisch.”

  Dergelijke uitspraken worden u niet in dank afgenomen. U zou er een conservatief gedachtegoed op nahouden dat ’rechts-populistische’ politici in de kaart speelt. U propageert ’Terug naar het aanrecht’, zo klinkt het.

  „Veel feministes zijn bang voor politiek misbruik van deze inzichten. Het is natuurlijk een feit dat vrouwen tot in de jaren 50 werden vastgelegd op hun natuur en louter geschikt werden geacht om moeder te zijn en in de keuken te staan. De angst is dat dit weer gebeurt. Maar de acceptatie van verschillen tussen de seksen stuurt ons niet per se in de richting van de SGP. Het is geen reactionair verhaal. Echter, de feiten ontkennen lijkt me weinig nuttig; we kunnen ze beter op een nuchtere manier onder ogen zien. Als je weet dat veel vrouwen minder belang hechten aan een carrière en aan sociale status en het belangrijk vinden om veel tijd te steken in hun gezin, dan kun je beleid ontwikkelen dat rekening houdt met die keuzes. Laat vrouwen, en trouwens ook mannen, vaker thuis werken bijvoorbeeld, zodat ze gezin en job kunnen combineren. Of denk aan een basisinkomen. Ik ben helemaal niet normatief, ik vind dat we moeten mikken op de best mogelijke individuele ontplooiing voor jongens en meisjes. Dat is niet conservatief.”

  “Wij zijn zoogdieren, primaten, en handelen als zodanig”
  Op universiteiten wordt studenten geleerd dat ’vrouwelijkheid’ en ’mannelijkheid’ sociale constructies zijn, aangeleerd gedrag.

  „Stel, we voeden kinderen genderneutraal op en we stimuleren hen om zowel competitief als zachtaardig te zijn, dan nog zul je die gemiddelde verschillen tussen jongens en meisjes aantreffen. Wij zijn zoogdieren, primaten, en handelen als zodanig. Neem onze partnerkeuze. Op basis van iemands partnervoorkeuren kun je met 93 procent zekerheid voorspellen of iemand een man of een vrouw is. Wereldwijd, in alle samenlevingen die wij kennen, is het zo dat vrouwen de sociale status van een man belangrijk vinden, omgekeerd is dit niet zo. De goede jagers en krijgers hebben het grootste aantal echtgenotes, minnaressen en kinderen.”

  „Vrouwen willen liefst ook een grote, sterke man. Kleine mannen worden seksueel zwaar gediscrimineerd, die hebben op romantisch vlak veel minder kans. Mannen vinden op hun beurt jeugdigheid en fysieke aantrekkelijkheid veel belangrijker dan vrouwen. Jonge, knappe vrouwen signaleren vruchtbaarheid. Wij kennen als soort de menopauze, waardoor oudere vrouwen voor mannen minder interessant zijn omdat ze geen kinderen meer kunnen krijgen. Dat is geen bewuste redenering, maar een geëvolueerde voorkeur. Het is jammer dat dit soort kennis niet tot feministische kringen doordringt. Ik ken nauwelijks mensen in vrouwenorganisaties of bij genderstudies die bereid zijn om een meer wetenschappelijke kijk op gendergerelateerde thema’s te ontwikkelen. Men blijft vasthouden aan een soort jaren 70, oud-feministisch wensdenken, waarin alle verschillen tussen man en vrouw vanuit culturele verwachtingen, opvoeding en de sociale omgeving worden verklaard.”

  U wilt met die feministes in debat, maar zij willen dat vaak niet met u. Diezelfde feministes zijn niet zelden ook in oorlog met ’de man’, vooral als hij bovendien nog blank is. Waar komt volgens u die verbetenheid vandaan?

  „Ik zie sterk totalitaire tendensen in links-feministische kringen. Zo zijn er vrouwen die vinden dat blanke mannen maar eens moeten voelen hoe het is om slachtoffer te zijn. Ik vind dat zeer racistisch en seksistisch. Zij herhalen de fouten uit het verleden, toen vrouwen geen ruimte kregen om te spreken. Die verkettering is onproductief en de grote groep gewone mensen, die nog wel hun gezond verstand gebruiken, bereik je er natuurlijk niet mee. Daarnaast heb je nog de uitbreiding naar wat het ’intersectioneel denken’ wordt genoemd, dat zich richt op gediscrimineerde minderheden, waartoe ook vrouwen behoren. In die wereld hangt de waarde van jouw argument af van de groep waartoe je behoort.”

  ’Mensen van kleur’, homoseksuelen, transgenders, moslims, vrouwen, arme mensen: hun stem telt in die kringen per definitie zwaarder?

  „Ja, welvarende blanke mannen, die verantwoordelijk worden gehouden voor veel misstanden in de wereld, moeten daar vooral hun mond houden. Kijk, er is veel zelfhaat in de westerse wereld, vooral onder linkse politieke denkers, die worstelen met onze geschiedenis en koloniale verleden. Maar schuldbesef moet niet leiden tot het verdacht maken van goede argumenten.”

  “Mensen met conservatieve opvattingen neigen steeds vaker naar zelfcensuur”
  Kennelijk is die subcultuur behoorlijk intimiderend. Ik zie althans weinig verzet, ook niet in academische kringen, tegen deze ’denkpolitie’.

  „Klopt. Mensen met conservatieve opvattingen neigen steeds vaker naar zelfcensuur. Ook degenen die mij steunen durven hier vaak niet meer voor uit te komen. Zij zwijgen uit vrees voor hun reputatie, hun baan, hun promotie. Je krijgt snel een aangebrand imago. Het is zeer zorgwekkend, omdat studenten juist moeten leren om te gaan met andere ideeën en met kritiek en hun eigen opvattingen kritisch moeten onderzoeken. Misschien ligt het aan de overbeschermde cultuur waarin veel jongeren tegenwoordig opgroeien, waardoor ze zich snel slachtoffer voelen en zich opsluiten in het eigen gelijk. Maar het debat moet gevoerd worden en er moet meer tegenwind komen. Mensen moeten vaker hun nek durven uitsteken.”

  Iets anders: in Nederland gaat het debat weer over vrouwenquota. Hoe kijkt u daarnaar?

  „In de ethische en politieke besluitvorming ben ik daar voor, omdat mannen andere ervaringen en prioriteiten hebben. Dan zou het niet fair zijn als de vrouwelijke stem zou ontbreken. Maar in het bedrijfsleven en de professionele wereld in het algemeen zie ik vooral nadelen. Vrouwen die op basis van een quotum aan de top komen, worden vaak niet serieus genomen door hun collega’s. Ook knaagt die wetenschap aan henzelf. Dat ondermijnt hun zelfvertrouwen.”

  „Bovendien blijkt uit studies wereldwijd dat de verschillen tussen mannen en vrouwen toenemen naarmate ze meer kansen krijgen. Dit gaat volledig in tegen de verwachtingen. Bijvoorbeeld: in armere landen als Tunesië of Bangladesh, waar vrouwen weinig kansen hebben, kiezen veel meisjes voor technische vakken omdat zo’n studie hen een betere toekomst garandeert. Terwijl in rijke, egalitaire landen – waar vrouwenrechten goed zijn ontwikkeld en meisjes zich veel meer kunnen ontplooien volgens hun natuur – meisjes vaker kiezen voor zorg en andere ’vrouwelijke’ studies en beroepen. In die samenlevingen, waar het beide seksen goed gaat, wordt de kloof tussen hen alleen maar groter. Een seksekloof op de arbeidsmarkt kan dus juist een teken zijn van een vrije, welvarende maatschappij. ”

  “Het grote gevaar is dat je een tegenreactie krijgt van mensen die zich niet gehoord voelen”
  Hoe ziet u de toekomst van het debat over vrouwenrechten?

  „Het grote gevaar is dat je een tegenreactie krijgt van mensen die zich niet gehoord voelen of menen dat ze niet meer mogen zeggen wat ze denken. In Noord-Amerika zie je nu die incel-beweging (’onvrijwillig celibatairen’ – red.) van mannen die een grote haat jegens vrouwen hebben ontwikkeld en zelfs aanslagen hebben gepleegd. Die wordt mede gevoed door de frustratie over een maatschappelijk klimaat waarin mannen worden gedemoniseerd en vrouwen onder invloed van een beweging als #metoo heel snel geschokt zijn over seksuele toenadering.”

  „Meer in het algemeen: als jouw politieke doelstellingen als feministe erop gericht zijn dat vrouwen en mannen overal evenredig vertegenwoordigd zijn, evenveel verdienen, evenveel werken, evenveel zorgen voor de kinderen en evenveel bijdragen aan het huishouden, dan leg je vrouwen langs de mannelijke meetlat en ga je niet slagen. Nogmaals: zoveel studies tonen aan dat er een grote kloof bestaat tussen de interesses en prioriteiten van mannen en vrouwen. We zitten al een eind in de 21e eeuw, het is tijd dat feministes de feiten accepteren en het anti-biologische denken afschudden. Probeer niet van vrouwen mannen te maken en omgekeerd.”

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Van der Massen legt het allemaal perfect uit. Zij is dan een feminste zoals feminisme bedoeld is: gelijke kansen maar geen gelijke uitkomst forceren. Jammer dat zij een van de weinigen is die een dergelijk signaal afgeeft. Ze maakt ook.nog een opmerking over de incelbeweging en aanslagen. Gelukkig verward ze dit niet met de MGTOW beweging, die fout wordt vaak gemaakt.
   Waren maar meer vrouwen zoals haar….

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @Mgtow/ welke date site is volgens jou het meest kans van slagen voor de Man[nen]? nee geen lexa. Tinder? of elite dating? veel inactieve leden op lexa, de vrouw kan dan niet reageren op berichtjes.

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   @superboer; op alle sites maak je weinig kans. Hoe meer leden hoe meer kans. Je zou dan relatieplanet alias alimentatieplanet nog eens kunnen proberen. Ook die site heeft niet veel leden meer, dus niet langer dan 1 maand abo nemen.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @mgtow. erg dat we als maan ;kans; maken, net alsof we aan het gokken zijn! Weet het niet mgtow, een en al neppe vrouwen op de sites, veelal met vracht aan problemen. Waar maak je kans op als man? problemen? veel eisende vrouwen? en weet ik al wat niet meer. En het verbaast me dat er vele de zelfde vrouwen naar tig van jaren nog steeds op date site aan het daten zijn,, zou er dan naar al die jaren geen man deugen?

  • Avatar for Essex Essex schreef:

   God Superboer, heb je ook een ander liedje? En dan op z’n minst een deuntje met wat meer zelfvertrouwen?

   Wie weet wat dat je op kan leveren..!

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @essex ik heb zelf vertrouwen genoeg, hoe komt het dan dat heel veel mannen precies de zelfde ervaring hebben dan ik ? zie mgtow en lex.a enz. Het si nu eenmaal zo, de vrouwen op een date site willen niks, ja een met een eisen pakket waar geen man aan kan voldoen en meer van dat gebral.

  • Avatar for alleenzijnde alleenzijnde schreef:

   Vrouwen zijn schijt lusten en er zitten een heleboel onverzorgde type tussen. Net als een harde flapdrol van 10 dagen geleden. Er zijn vrouwe die ook vreselijke kunnen stinken ze lopen hier en daar en vaak roken en hebben een rotte lelijek gebit en stinken naar wiet of jointjes gatvar.

   Veel vrouwen die hun poep kindjes hebben uitgepoept gaan vaak de kant op als anderen gelijke vrouwen. Ze zijn geen moeder meer voor hun kinderen en leggen alle verantwoordelijkheden bij hun papa neer.

   Er zijn veel mannen in Nederland die een relatie of een huwelijke van 2 jaar achter de rug hebben en ken veel mannen die ook MGTOW zijn gegaan en zoeken geen vrouw meer. Ze kopen het liefste een hond of een kat en gelijk hebben ze nog ook.

   Een vrouw heb je alleen nodig als man als DNA erin wil spuiten en ja een vagina heb je altijd nodig als je zelf wilt gaan voortplanten.

  • Avatar for lexi lexi schreef:

   Hypergamie is de term die door sociale wetenschappers wordt gebruikt om te verwijzen naar het fenomeen van vrouwen dat prioriteit geeft aan rijkdom of sociale status in partnerkeuze. Hypergamie wordt gewoonlijk handel of trouwen genoemd. Er is veel onderzoek dat de gedachte ondersteunt dat hypergamie een grote rol speelt in de selectie van vrouwelijke meisjes. Bewustzijn van deze vrouwelijke paringsvoorkeur heeft een morele paniek veroorzaakt die zich na overweging als ongerechtvaardigd beschouwt.

  • Avatar for Rick Rick schreef:

   Vrouwen van nu zijn zakkenvullers, maar ook klassiek goede oplichters. Dat mag je ook maar direct weten. De tijden veranderen tegenwoordig. Hun truc is meestal hoe kan ik een vermogend man scoren, want ze kan niet zonder een arme man leven die niks te bieden heeft. Het is de lusten en lasten en materie in deze tijd.

   Vaak komt hun nadeliger uit als ze gaan scheiden. De vrouw kan cashen en kan weer een andere rijk man scoren. Laat staan willen hebben al die ellende waar je mee wordt gesleurd. Jij op straat slapen en zij vind een ander man en trekt die ook mee in jou eigen huis.

   In deze tijd moet je ook geen vrouw zoeken en voor al die van Nederland en ook Europa allemaal het zelfde liedje en mentaliteit.

   Ik las ook veel over dating sites dat er vrouwen zijn die mannen blokkeren en ik moest er ook om lachen. Dat zijn vrouwen die zelf niks hebben te bieden en het enige wat ze willen is leven van jou geld en als je ook niet goed uitkijkt jou vernietigen en en goed kapot maken en in de schulden brengen.

   En als ze die wegen als zijn gepasseerd gaan ze heel veel leugens over jou verspreiden, vaak komen ze met hun vriendinnen gaan ze roddelen. Dan praat je over het meerderheid.

   Zelfs een goede vriend van mij is al 52 jaar en is ook al die jaren door heen MGTOW gegaan. Wel een paar relaties achter de rug gehad. Waar verder niets uit is gelopen. Af en toe sex bij de wallen is beter dan trouwen of een relatie hebben.

 9. Avatar for vermijd_deze vermijd_deze schreef:

  heren, voor wie dit leest en op lexa zit, probeer iig deze profielen te vermijden. ZIt een luchtje aan !
  fenny / zwolle /37 jaar
  lela / dokkum / 41 jaar
  leen / borger-ordoorn / 41 jaar
  hegine / almelo / 44 jaar
  angela / emmen / 41 jaar
  ak / nederland / 40 jaar
  sonia / nederland / 38 jaar

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Ik vermoed dat de echte lijst nog veel langer is. Datingsites zijn grotendeels gevuld met inactieve of onbereikbare profielen. Mannen betalen er voor gebakken lucht

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @mgtow, wat vind jij ervan, bedoel mijn vrouwelijke collega is getrouwd, maar is alleen uit pure niuewsgierigheid gaan kijken op een date site zegt ze. Ja klopt heel veel inactieve profielen van de vrouw, en velen staan er al jaren op, aandacht trekkers genoeg onder de dames, bah, heb ik niks mee,

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @mgtow, wat vind jij ervan, bedoel mijn vrouwelijke collega is getrouwd, maar is alleen uit pure niuewsgierigheid gaan kijken op een date site zegt ze. Ja klopt heel veel inactieve profielen van de vrouw, en velen staan er al jaren op, aandacht trekkers genoeg onder de dames, bah, heb ik niks mee,

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Jouw vrouwelijke collega laat haar hypergamie zien; de biologisch ingeprente neiging om op zoek te gaan naar een man met weer betere status. Nog nooit hebben vrouwen zoveel mogelijkheden gehad om het gras elders te verkennen. Nog nooit waren de sancties zo laag. Vaak wacht hen zelfs een beloning in vorm van 50% van de eigendommen waar vaak de man het hadst voor heeft gewerkt. Daarboven alimentaties en subsidies. Het moraal van de eerste de beste prostituee is hoger dan dat van jouw collega (en veel.anderen vrouwen op datingsites en apps)

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   amgtow; Badoo date site, is dat wat?

  • Avatar for Bas Bas schreef:

   Vermoedelijk, is de lijst nog veel langer. Ik heb een tijdje alle profielen zonder foto geblokkeerd op Lexa (nep-profielen). In no-time zat ik op ruim driehonderd bezoekers die mijn profiel hadden bekeken. En slechts een paar toonden nadien alsnog een profielfoto. Dat zegt genoeg toch.

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Misschien waren dat profielen van mensen die alleen even wilden rondkijken en daarom geen foto wilden uploaden. Het zouden dus geen nepprofielen kunnen zijn maar inactieve. Datingsites laten inactieve profielen graag op de site staan om.op te kunnen opscheppen over het ledenaantal.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @bas/mgtow/ ja klopt denk dat het merendeels inactieve vrouwelijke leden zijn; hoe komt dat toch? bedoel waarom neemt de vrouw geen betaald abonnement? Te duur?

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   @superboer: bij veel sites moet je betalend lid zijn om.een bericht te sturen. Aangezien vrouwen geen eerste bericht sturen (doen de mannen wel) volstaat een gratis abonnement. Ook willen veel vrouwrn enkel weten of ze nog goed in de markt liggen. Hier heb je ook geen betaald lidmaatschap voor nodig.

 10. Avatar for totslot totslot schreef:

  Man gaat niet vaker vreemd dan vrouw
  Het is een bekend cliche dat mannen vaker vreemdgaan dan vrouwen. Maar klopt dat wel? Uit een onderzoek dat Tilburgse psychologen binnenkort publiceren in Pschological Science blijkt van niet. De onderzoekers ontdekten dat mannen niet vaker vreemdgaan dan vrouwen. Mensen met macht blijken vaker vreemd te gaan.
  Dat het lijkt alsof mannen vaker vreemdgaan komt volgens de onderzoekers doordat er nog steeds meer mannen topfuncties bekleden dan vrouwen, schrijft NRC Handelsblad. Naarmate er meer vrouwen aan de top komen, zullen die vast vaker vreemdgaan.

  Ruim een kwart weleens ontrouw geweest
  De Tilburgse psychologen hielden een enquete met 200 vragen onder 1.275 Intermediair-lezers met een baan (46 procent vrouwen). De belangrijkste resultaten:

  * Hoe machtiger de deelnemers zich voelden, hoe positiever ze antwoordden op de latere vraag of ze ooit zouden overwegen hun partner te bedriegen met een ander.

  * Hoe machtiger de deelnemers zich voelden, hoe groter de kans dat ze zeiden weleens stiekem seks te hebben gehad met een ander dan hun partner.

  * Ruim een kwart zei weleens ontrouw te zijn geweest. Er waren geen verschillen tussen mannen en vrouwen.

  Dat machtiger mensen meer vreemdgaan, komt vooral doordat ze zich zelfverzekerder voelen over hun eigen aantrekkelijkheid, charme en verleidingskracht, bleek uit aanvullende analyses. En, in iets mindere mate, doordat het zware werk deze managers van hun partners vervreemdde.

  De Tilburgers denken niet dat hun onderzoeksresultaten specifiek zijn voor Nederland. Sociaal-demograaf Jan Latten van CBS kon geen cijfers geven over vreemdgaan, maar gaf wel een verklaring waarom vreemdgaan vermoedelijk vaak voorkomt:

  “Er zijn meer contacten tussen mannen en vrouwen dan vroeger, omdat de vrouw niet meer automatisch thuisblijft als huisvrouw. De ontmoetingskansen worden groter en ook de kans dat je kunt vergelijken en gaat nadenken over je eigen relatie. heb ik wel de juiste keuze gemaakt?”

  Bron: VK.nl

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Ondanks het feit dat vrouwen evengoed vreemdgaan dan mannen, is de heersende gedachte dat mannen de slechteriken zijn. Dat merk je ook als je de profielteksten van vrouwen leest. Men klaagt steen en been over het gedrag van mannen. Maar wie kiest deze mannen dan uit? Onderzoek laat zien dat vrouwen enkel oog hebben voor de top 10 procent van de mannen. Een stoere alpha man met tatoos die vreemd gaat vund mnen vaak ook aantrekkelijker dan een wat verlegen ‘nice guy’. Uiteindelijk krijgen de vrouwen op datingsites (veelal gescheiden probleemvrouwen) wat ze verdienen.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @mgtow/ 110 procent met je eens; mgtow, v.de week stond ik 3dagen op lexa, 350 x werd ik bekeken en 10 vrouwen hadden me geliked, maar wonderwel geen enkel leuk berichtje van haar, ook had ik zelf 10 tallen vrouwen geliked maar zij mij weer niet, heel raar dat geen van deze aantallen vrouwen mij een leuk berichtje zend! En mijn vrouwelijke coleega is getrouwd maar was , zegt ze puur alleen om nieuwsgierigheid gaan kijken op een date site, wat vind jij er van dat ze getrouwd is en dit doet? ik zelf vind het niet kunnen, dan is er wel wat met haar huwelijk denk ik zo.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @mgtow, vele inactieve leden op lexa wat vrouwen aan gaat, en ik geloof dat je als man weinig kans maakt, ook al zie je er goed uit.. [ zoals ik ]. Vrouwen wie mij geliked hebben, tja wat moet ik er mee? Inplaast hadden ze me beter een bericht kunnen doen denk ik zo!

  • Avatar for vermoeiend vermoeiend schreef:

   De meeste vrouwen op lexa zijn helemaal niet uit op een relatie . Puur voor de aandacht. Nooit afgevraagd waarom ook sommige aantrekkelijke vrouwen er al maandenlang op staan ( of zelfs jaren) ???? Aandacht of te veel eisen. It’s so simpel….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.