Home / Homo.nl – Kosten, Review en Ervaringen
homo.nl logo

Homo.nl - Kosten, Review en Ervaringen

Homo.nl is een online chatdienst voor gay mannen en gay stellen. Je kunt hier chatten zonder dat je een account hoeft aan te maken. Deelname aan de gewone chat is gratis. Wil je meer opties dan kun je je ook als VIP aanmelden. Hiervoor betaal je in Nederland € 1,40 en voor Belgische bezoekers 2 euro. Je hebt dan een aantal voordelen, waaronder een snellere chatdienst en onder andere de mogelijkheid om berichten terug te lezen. Ook komt je naam hoger in de ranking van online members te staan. 

Homo.nl
13 Ervaringen
3
Beoordeling 3

Je kunt via Homo.nl een spannend chatgesprek voeren of een afspraak maken voor een date. Omdat je geen gegevens hoeft te verstrekken zoals je mailadres is chatten volledig anoniem. Dit is voor veel mensen een belangrijk voordeel. Als je nog niet uit de kast bent gekomen en je omgeving nog niet weet dat je op mannen valt is online uitvinden wat je gevoelens zijn natuurlijk een prima optie.

homo nl screenshot

De voordelen van online chatten

Chatten op het internet heeft als voordeel dat je op een eenvoudige en laagdrempelige manier in contact kunt komen met andere mensen. Vooral als je nog niet overal openlijk voor homoseksualiteit wilt of kunt uitkomen dan kan dat een uitkomst zijn. Als je nog niet naar een homobar wilt of durft en je wilt toch graag een date of je bent op zoek naar een vaste partner dan kun je via deze chatdienst wellicht met iemand in contact komen. Als je VIP member bent kun je eenvoudig met iemand een privé chat starten. VIP members hebben overigens wel de mogelijkheid om reclame te mogen maken. Wees er dus alert op als iemand voorstelt om het gesprek voort te zetten via een duur betaald telefoonnummer. Als je zo’n voorstel krijgt ga er dan niet op in want het is vrijwel altijd een entertainment dienst en een afspraak zal je er niet krijgen.

Wees alert op mensen met foute bedoelingen

Online chatten en flirten is leuk en spannend en in principe onschuldig. Maar wees wel voorzichtig met wat je over jezelf vertelt en met het verstrekken van privé gegevens. Geef geen informatie die je chantabel kan maken, want als niet iedereen in je omgeving weet dat je op mannen valt kan dit tot vervelende situaties leiden. Spreek alleen af met iemand die je vertrouwt en niet alleen om maar zo snel mogelijk een date te hebben. Maak bij voorkeur een afspraak in een openbare gelegenheid zoals een bar of een restaurant. Daar komen meer mensen samen en is de kans dus niet zo groot dat er vervelende dingen gebeuren. Spreek zeker nooit af op een parkeerterrein of een andere afgelegen plaats. Hoewel je niet van het slechte van mensen moet uitgaan bestaat de kans dat je wordt beroofd, overvallen of erger.

Wat zijn de plus- en minpunten van Homo.nl?

 • Gratis chatdienst
 • Anoniem aanmelden, e-mailadres niet nodig
 • Mogelijkheid voor VIP aanmelding
 • De gratis chatdienst is soms erg traag
 • Bij de gratis chatdienst wordt de chat regelmatig onderbroken voor reclameboodschappen
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 01 augustus 2021

13 reacties op “Homo.nl – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for Sander Sander schreef:

  Gelijk heb je! Ik heb ook al veel negatieve ervaringen met homo.nl. Het is gewoon een KUTSITE!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.