Home / Online daten voor gay singles: de beste datingsites op een rijtje! / Review: Grindr app – Is het de moeite waard om te gebruiken?
Grindr logo

Review: Grindr app - Is het de moeite waard om te gebruiken?

Grindr is een dating app speciaal ontworpen voor homoseksuele en biseksuele mannen. Met behulp van geolocatie op hun smartphone kunnen gebruikers in contact komen met andere mannen die zich in de buurt bevinden. Grindr is vooral populair onder mannen die in landen wonen waar homoseksualiteit verboden is of niet geaccepteerd wordt. De app biedt hen een veilige manier om discreet met andere mannen af te spreken. Maar hoe effectief is Grindr eigenlijk? En zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de app? Lees onze Grindr review en ontdek alles wat je moet weten over deze dating app. We behandelen onder andere de functies, kosten, en gebruikerservaringen van Grindr.

Grindr app
7 Ervaringen
3.4
Beoordeling 3.4

Grindr: De bekendste datingapp voor homoseksuele mannen

Grindr is een populaire app voor homoseksuele mannen om elkaar te ontmoeten voor een date of om een vaste partner te vinden. Je kunt Grindr alleen gebruiken op je smartphone of tablet, want er is geen website die je met een gewone browser kunt benaderen. Er is wel een site, maar deze geeft alleen informatie over de app die je kunt downloaden. Grindr.com is wereldwijd de bekendste datingapp voor homoseksuele mannen.

YouTube player

Grindr review: Hoe effectief is deze datingapp?

Grindr is een dating app die zich speciaal richt op homoseksuele en biseksuele mannen. Zij kunnen via de app in contact komen met gelijkgestemde mannen die zich op dat moment in hun directe omgeving bevinden. De locatie van gebruikers wordt bepaald aan de hand van geolocatie via de smartphone. De app kan dan ook allen op een telefoon worden gebruikt. Er zijn versies voor Apple (iOS), Android en Blackberry. De app werd gelanceerd in 2009 in de Verenigde Staten. Een paar jaar later was de app wereldwijd een succes met ruim 4 miljoen gebruikers waarvan er ruim anderhalf miljoen dagelijks de app gebruiken.

Is Grindr alleen voor een onenightstand?

Grindr is zeer geschikt als je een onenightstand zoekt. Veel mannen die de app gebruiken zijn hier wel voor te vinden. Maar het is nu ook weer niet zo dat alle mannen uitsluitend op seks uit zijn. Je zult dus wel even moeten aftasten wat de ander voor intenties heeft. Want er zijn ook mannen die via Grindr op zoek zijn naar een serieuze relatie en niet zo zeer naar een voorbijgaand contact.

De voordelen van het verbreken van contacten via de app

Het grote voordeel is natuurlijk wel dat je een via Grindr gelegd contact vrij gemakkelijk weer kunt verbreken. Als de ander niet is wat je zoekt kun je er direct mee stoppen. Dit is via een app vaak toch wat makkelijker dan wanneer je in de kroeg met iemand aan de praat raakt of via een gay datingsite. Ook dit is een reden waarom deze dating app zo populair is onder homoseksuele mannen.

Grindr homepage web screenshot

Grindr in Europa

In Europa is Grindr gemiddeld populair. In Londen heeft de app ongeveer 350.000 fans, waarmee Londen als stad de meeste gebruikers heeft. In Nederland hebben ongeveer 15.000 personen op Grindt een profiel aangemaakt. Dat is niet veel als je het vergelijkt met andere dating apps en websites. Hier staan vaak tienduizenden profielen op, maar hierbij moet wel worden opgemerkt dat veel dating apps en –websites toegankelijk zijn voor iedereen en niet alleen voor homo mannen.

Grindr in Nederland: Is het aantal gebruikers laag of juist normaal?

Grindr heeft in Nederland gemiddeld 15.000 gebruikers. Dat is niet spectaculair veel als je het vergelijk met andere landen. In Amerika heeft Grindr ruim een miljoen gebruikers. Nu is dit land natuurlijk qua aantal inwoners veel groter. Ook is het zo dat in bepaalde landen het uiten van je homoseksualiteit niet altijd mogelijk is. Hoewel in Nederland homo’s soms ook te maken krijgen met agressie en andere nare ervaringen kun je over het algemeen wel voor je geaardheid uitkomen. Dit maakt het ook makkelijker om contacten te leggen. Maar als je geen type bent dat naar homobars en dergelijke gaat dan is Grindr een prima optie.

Grindr smartphone app screenshot collage

Hoe werkt Grindr?

Als je de app opent zie je profielfoto’s van medegebruikers. Sommige foto’s staan dichtbij, andere verder weg. De dichtstbijzijnde zijn personen die zich in je directe omgeving bevinden. Hoe verder weg de foto op het scherm staat, hoe verder weg deze persoon op dat moment is. Je kunt een profielfoto aanklikken en vervolgens met deze persoon chatten. Jullie kunnen ook foto’s en video’s uitwisselen. Je kunt als je dat wilt je huidige locatie doorgeven aan degene met wie je in gesprek bent. Dit is natuurlijk erg handig als jullie willen afspreken.

Waar je op moet letten bij een date via Grindr?

Wanneer je via Grindr op zoek gaat naar een date, en zeker als dit voor een eenmalig contact is, dan is het verstandig om op een aantal dingen te letten. Spreek niet af op een verlaten parkeerplaats of een andere plek waar geen andere mensen zijn. Hoe vervelend het ook is, je loopt nu eenmaal het risico een verkeerde te treffen met alle nare gevolgen van dien. Dus spreek af in een café, restaurant of andere openbare gelegenheid. Zo kun je eerst zien of de date inderdaad komt opdagen en of jullie een klik hebben.

Aanmelden Grindr screenshot app collage

Hoe meld je je aan en maak je een profiel aan?

Aanmelden is vrij simpel. Je voert je e-mailadres in, kiest een wachtwoord en voert je leeftijd in. De app is alleen toegankelijk voor meerderjarigen van 18 jaar of ouder. Vervolgens kun je in de app je profiel aanvullen met een foto en meer informatie over jezelf zodat andere gebruikers kunnen lezen met wie ze te maken hebben. Dit maakt het vinden van een leuk contact natuurlijk een stukje makkelijker.

Zoek naar dates in de buurt

Grindr gebruikt de locatiebepaling van je smartphone. Dus als je een avondje gaat stappen in een andere stad, dan kun je aan de hand van je locatie zoeken naar mensen die het misschien leuk vinden om met jou op stap te gaan. Deze manier van daten is vrij populair, vandaar dat Grindr ook zo snel zo populair is geworden. Je kunt via de app een snelle afspraak maken om elkaar bij voorbeeld in een kroeg of dansgelegenheid te ontmoeten. Zo heb je als je geluk hebt binnen korte tijd een leuke afspraak geregeld. Of je uiteindelijk een relatie met deze persoon begint moeten jullie natuurlijk helemaal zelf weten. Grindr wordt zowel voor eenmalige dates als voor het vinden van ene partner gebruikt.

Persoon met open Grindr-app, omringd door pictogrammen van nabijgelegen locaties.

Is daten via Grindr veilig?

Voor alle online manieren om een date te regelen geldt dat enige voorzichtigheid altijd handig is. Als je iemand voor het eerst “ontmoet” op een dating app als Grindr is het verstandig om elkaar eerst wat beter te leren kennen. Spreek een eerste keer niet bij één van jullie thuis af, maar liever in een openbare gelegenheid zoals een bar, café of restaurant. Natuurlijk is al te veel wantrouwen niet goed, maar helaas komt homohaat nog steeds voor in Nederland.

Tips voor veilige ontmoetingsplaatsen

Probeer dus uit te vinden of de andere persoon oprecht in jou geïnteresseerd is en spreek niet af op een verlaten plaats zoals bij voorbeeld een openbare parkeerplaats of een parking langs een snelweg. Een plaats waar meer mensen komen is een veiliger optie. Wil je meer zekerheid overweeg dan om in je te schrijven bij een gay datingsite. Doordat profielen beter zijn gecontroleerd is de kans op een betrouwbare date groter.

wee mannen ontmoeten elkaar in een goed verlicht café.

Miljoenen gebruikers

Grindr heeft sinds de lancering in 2009 inmiddels miljoenen gebruikers. In de VS zitten de meeste gebruikers, ruim anderhalf miljoen. In Europa is Londen de stad met de meeste gebruikers, ruim 350.000. In Nederland ligt het aantal personen dat zich bij Grindr heeft aangemeld fors lager, het aantal gebruikers wordt geschat op 15 tot 20.000. De app wordt niet alleen door homo mannen gebruikt, maar ook door biseksuele mannen die naast hun relatie met een vrouw ook zo af en toe een date met een vrouw willen hebben. Dit kan uiteraard leiden tot flinke problemen, want deze groep houdt het contact met mannen vaak geheim.

Toegankelijk voor biseksuele mannen

Grindr is ook populair omdat het toegankelijk is voor biseksuele mannen. Dit zijn vaan mannen die een vaste relatie met een vrouw hebben. Soms zijn ze getrouwd en hebben ze een gezin. Maar ondanks dat ze vaak oprecht van hun vrouw houden, zijn er ook homoseksuele gevoelens. Veel mannen komen daar niet graag voor uit. Dan is Grindr natuurlijk een prima oplossing. Je kunt zonder dat het opvalt een afspraak met een andere homoseksuele man regelen. Het in het geheim moeten afspreken maakt het voor veel mannen alleen nog maar spannender.

Silhouetten van mannen, een met vrouwelijke overlay, symboliseert biseksualiteit.

Snel contacten leggen

Een belangrijk voordeel van Grindr is dat je snel een date kunt regelen. Als je een weekendje in een hotel verblijft in een willekeurige stad kun je via de app zien of er homoseksuele mannen in de buurt zijn waar je eventueel mee kunt afspreken. Dit werkt vaak sneller dan dat je in een voor jou onbekende omgeving op zoek moet naar een homobar. In veel landen rust een taboe op homoseksualiteit en daar zal je dus geen openlijke homobars vinden.

Grindr en homoseksualiteit: Hoe de app helpt bij discreet daten

Vooral mannen die in een land wonen waar homoseksualiteit verboden is of in ieder geval niet in het openbaar mag worden getoond maken graag gebruik van Grindr. Via de app kunnen ze redelijk anoniem met een andere man afspreken. Ontmoetingen die in het diepste geheim moeten plaatsvinden zijn natuurlijk niet echt leuk, maar helaas is het voor sommige homoseksuelen nog steeds de dagelijkse realiteit.

Twee mannen ontmoeten elkaar in een slecht verlicht steegje.

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel van Grindr is dat het een app is die speciaal bedoeld is voor homoseksuele mannen. Dit betekent dat je via deze app als het goed is uitsluitend gelijkgestemden tegenkomt. Als je je aanmeldt bij een algemene app en iemand zet een instelling verkeerd bij het aanmelden dan loop je de kans dat je een man benadert die uitsluitend op vrouwen valt. Dit betekent dan vaak een flinke teleurstelling of zelfs een vervelende reactie. Via Grindr kun je gemakkelijk contacten leggen, wat ideaal is als je een date zoekt. De app zoekt gebruikers in de buurt, dat geldt dus ook als je een avondje gaat stappen in een andere stad. Ga je een avond naar Amsterdam en zoek je een date? Je kunt hem vinden via Grindr.

Wat kost een lidmaatschap bij Grindr?

Inschrijven is gratis en je mag zo lang je wilt gratis lid blijven. Wil je gebruik maken van extra functies, dan zijn er 2 verschillende soorten lidmaatschappen.

Grindr Xtra kosten

 • 1 maand

  Grind Xtra

  € 16,99
  Bekijken
 • 3 Maanden

  Grindr Xtra

  € 9,99 per maand
  Bekijken
 • 12 maanden

  Grind Xtra

  € 5,99 per maand
  Bekijken

Grindr Xtra

Met Grindr Xtra krijg je toegang tot de volgende opties:

 • Geen advertenties van derden
 • Tot 600 profielen bekijken en chatten
 • Premium filters zoals: Nu online, alleen foto’s, lichaamskenmerken & relatiestatus inzien.
 • Opgeslagen zinnen
 • Zien of iemand je bericht heeft gelezen
 • Chat historie bekijken

Grindr Unlimited kosten

 • 1 maand

  Grindr Unlimited

  €42,99
  Bekijken
 • 3 maanden

  Grindr Unlimited

  €21,66 per maand
  Bekijken
 • 12 maanden

  Grindr Unlimited

  €15,83 per maand
  Bekijken

Grindr Unlimited

Met Grindr Unlimited krijg je toegang tot de volgende opties:

 • Onbeperkte profielen
 • Zien wie jou heeft bekeken
 • Zien als iemand typt
 • Incognito status
 • Onverzonden berichten
 • Alle Grindr Xtra functionaliteiten

Kosten Grindr screenshots van app

Wat zijn de plus- en minpunten van Grindr?

 • Grindr heeft een grote en diverse gebruikersbasis wereldwijd, wat het makkelijker maakt om potentiële matches te vinden.
 • De geolocatiefunctie maakt het mogelijk om snel en eenvoudig mannen in de omgeving te vinden.
 • De app is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief ontworpen.
 • Grindr biedt verschillende handige functies, zoals filters om matches te vinden op basis van specifieke criteria en de mogelijkheid om foto's te delen en privéberichten te sturen.
 • Grindr biedt de mogelijkheid om discreet te daten voor mannen die in landen wonen waar homoseksualiteit niet wordt geaccepteerd.
 • Grindr mist sommige geavanceerde functies die andere datingapps wel bieden. Het aantal filters om matches te vinden is beperkt.
 • Grindr heeft geen desktopversie, dus het is alleen beschikbaar op mobiele apparaten.
 • De klantenservice is niet zo uitgebreid als die van andere datingapps.
 • Het gratis abonnement heeft beperkte functies, en het betaalde abonnement kan duur zijn afhankelijk van de duur van het abonnement.

De voordelen van Grindr: Een handige datingapp voor homoseksuele mannen

Al met al is Grindr een handige datingapp voor homoseksuele en biseksuele mannen die op zoek zijn naar een date of een serieuze relatie. Met de app kunnen gebruikers snel en eenvoudig in contact komen met mannen in hun omgeving en de geolocatiefunctie maakt het vinden van potentiële matches nog makkelijker. Grindr biedt ook de mogelijkheid om discreet te daten voor mannen die in landen wonen waar homoseksualiteit niet wordt geaccepteerd. Hoewel er wel wat verbeterpunten zijn, zoals het beperkte aantal filters om matches te vinden en het gebrek aan een desktopversie, is Grindr een solide keuze voor mannen die mannen zoeken. Bovendien is de app beschikbaar op verschillende mobiele apparaten en heeft het een grote gebruikersbasis wereldwijd.

 • 4

  Populariteit

  Met ruim 4 miljoen gebruikers wereldwijd is Grindr een van de meest populaire datingapps voor homoseksuele en biseksuele mannen. Het heeft een grote en diverse gebruikersbasis, wat het vinden van een match nog makkelijker maakt.

 • 3.2

  Gebruikersgemak

  Grindr is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief ontworpen, wat het ideaal maakt voor mensen die niet bekend zijn met datingapps. Het vinden van potentiële matches is eenvoudig dankzij de geolocatiefunctie en het swipen door profielen.

 • 3

  Functionaliteiten

  Grindr biedt veel handige functies, zoals het instellen van filters om matches te vinden op basis van specifieke criteria, de mogelijkheid om foto’s te delen en privéberichten te sturen. Het ontbreekt echter wel aan sommige geavanceerde functies die andere datingapps wel bieden.

 • 2.8

  Klantenservice

  Hoewel er geen speciale klantenservice is voor Grindr-gebruikers, biedt de app wel uitgebreide hulp- en ondersteuningspagina’s die antwoorden bieden op veelgestelde vragen. Er is ook een optie om contact op te nemen met het supportteam via e-mail.

 • 4

  Kosten

  Grindr biedt zowel een gratis als betaalde versie van de app. Met het betaalde abonnement krijg je extra functies, zoals het zien van meer profielen en het ontgrendelen van meer filters om matches te vinden. De kosten variëren afhankelijk van de duur van het abonnement.

 • 3.4 Goed

  Totaalscore

  Al met al is Grindr een solide keuze voor mannen die mannen zoeken. Het heeft zijn nadelen, zoals het gebrek aan geavanceerde functies en het beperkte aantal filters, maar het biedt veel handige functies en is zeer gebruiksvriendelijk. De app is ook beschikbaar op verschillende mobiele apparaten en heeft een grote en diverse gebruikersbasis wereldwijd.

Veel gestelde vragen:

Wat is Grindr precies en hoe werkt het?

Grindr is een mobiele dating-app die zich richt op homo- en biseksuele mannen. Met Grindr kunnen gebruikers andere mannen in hun buurt vinden en chatten. De app maakt gebruik van de GPS-locatie van de gebruiker om profielen van andere gebruikers in de buurt weer te geven. Gebruikers kunnen elkaars profielen bekijken, foto’s delen en berichten uitwisselen.

Is Grindr gratis te gebruiken?

Grindr is gratis te downloaden en te gebruiken. Er zijn echter betaalde abonnementen beschikbaar, genaamd Grindr XTRA en Grindr Unlimited, die extra functies bieden, zoals het bekijken van meer profielen en het blokkeren van advertenties. De kosten voor deze abonnementen variëren afhankelijk van de duur van het abonnement.

Is Grindr veilig om te gebruiken?

Grindr heeft maatregelen genomen om de veiligheid van zijn gebruikers te waarborgen, zoals het verifiëren van profielen en het bieden van opties om de locatie en andere persoonlijke informatie te verbergen. Desondanks moeten gebruikers voorzichtig zijn bij het delen van persoonlijke informatie en zich bewust zijn van de risico’s van online daten.

Hoe kan ik mijn Grindr-profiel verwijderen?

Om je Grindr-profiel te verwijderen, ga je naar het tabblad ‘Profiel’ en tik je op de drie stippen in de rechterbovenhoek. Tik vervolgens op ‘Instellingen’, scrol naar beneden en tik op ‘Account verwijderen’. Volg de stappen op het scherm om je profiel permanent te verwijderen.

Wat zijn de minimale systeemvereisten om Grindr te gebruiken?

Grindr vereist dat je een smartphone hebt met minimaal Android 4.4 of iOS 13.5 of hoger om de app te kunnen downloaden en gebruiken. Daarnaast moet je ook beschikken over een werkende internetverbinding om de app te kunnen gebruiken.

Laats bijgewerkt: 06 mei 2023

7 reacties op “Review: Grindr app – Is het de moeite waard om te gebruiken?”

 1. Bert schreef:

  Kijk uit met abonnementen op Grindr! Zodra je een abonnement hebt afgesloten (en betaald) word je permanent gebanned! Zo steelt Grindr geld van zijn gebruikers!
  Ik heb hier dus een heel nare ervaring mee gehad!
  Grindr geeft geen reden of bewijs en ik ben er 100% zeker van dat ik hun regels niet heb overtreden.

 2. Tonny schreef:

  Ik probeer sinds twee dagen mijn inbox te openen, maar bij het klikken op dat icoontje, word ik telkens opnieuw uit de app gegooid. Wat moet ik doen?

 3. f. berkhout schreef:

  ik zit op de grindr app….sinds vorige week donderdag kan ik alleen nog maar openen maar verder niks meer…alle alle handelingen op mijn phone is geen probleem..HELP aub..mvrgr F.Berkhout

 4. f. berkhout schreef:

  ik zit op de grindr app ..sinds vorige week donderdag werkt grindr niet goed meer..zie wel de startpagina maar verder kan ik niets intikken..zie alleen maar…..grindr is gestopt..help aub…

 5. Adriaan Rodenburg schreef:

  Op mijn mobiele Samsung J5 had ik Grindr account verwijderd. Probeerde nieuw aan te maken en krijg nu telkens Credentials Changed. Vraagt nu om e-mailadres en password. Vul ik die in dan krijg ik als bericht: Incorrect Email The email you entered does not belong to the profile being accessed. Nu heb ik op mijn Samsung tablet wèl een nieuw account kunnen aanmaken met de naam ajr67 Wat doe ik fout op mijn mobiel?

  Groet, Adriaan Rodenburg

 6. Klaas Jan Tolner schreef:

  Vraag kan worden weg gehaald. Probleem is op gelost. Dank

 7. Jantienus Hoogeveen schreef:

  Goedendag, mijn wacht ben ik vergeten dus ik heb een nieuwe aangevraagd, alleen ik krijg via mijn gmail adres geen linkje om de nieuwwacht te veranderen. Kunt u mij helpen ?

  Met vriendelijke groet, Jantienus Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---