Home / FirstMet – Kosten, Review en Ervaringen
FirstMet logo

FirstMet - Kosten, Review en Ervaringen

FirstMet is volgens eigen zeggen één van de grootste online dating communities met meer dan 30 miljoen leden. Het is dan ook een wereldwijde datingsite waar je vooral mensen zult vinden die niet in Nederland wonen. Dat maakt het daten in veel gevallen een beetje onhandig. Maar als je internationale vriendschappen op wilt doen dan is het misschien wel een goed idee om je bij FirstMet aan te melden. Je kunt hier ook een account aanmaken als je niet op zoek bent naar een liefdesrelatie maar alleen naar vriendschap.

3
Beoordeling 3

Kosten voor het lidmaatschap

De website van FirstMet vermeldt niet wat de kosten zijn voor een full membership. Wel wordt nadrukkelijk vermeld dat inschrijven gratis is. Maar dat is vrijwel bij alle online datingsites zo dus daarin onderscheidt FirstMet zich niet. Dat er kosten verschuldigd zijn wordt vermeld in de algemene voorwaarden, maar er worden geen bedragen genoemd. Deze worden pas getoond als je een account aanmaakt en inlogt. Maar je hoeft natuurlijk geen betaald abonnement te nemen. Nadat je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd kun je in de database zoeken. Als je daar geen members vindt die je interesse hebben dan kun je je account zonder problemen weer verwijderen zonder dat het je een cent heeft gekost.

Inschrijven met Facebook

Om het je makkelijk te maken kun je bij FirstMet ook met je Facebook account inloggen. Houd er dan wel rekening mee dat bepaalde informatie uit je openbare profiel wordt overgenomen. Als je dat niet wilt, als je bijvoorbeeld volledig anoniem onder een schuilnaam wilt inloggen, dan kun je beter een account aanmaken met een e-mailadres. Zo weet je in ieder geval zeker dat er niet onbedoeld privé gegevens worden gedeeld. En dat andere members je niet eenvoudig via Facebook kunnen vinden.

Wees voorzichtig met internationale dating

Natuurlijk kun je ook in Nederland “de verkeerde” tegenkomen. Maar internationale dating heeft wel een extra risico. Vaak gebeurt de communicatie niet in je moedertaal en dat kan tot misverstanden leiden. Wees dus terughoudend en deel niet te snel privé gegevens. Je kunt via de website berichtten uitwisselen en elkaar op die manier eerst beter leren kennen. Ga zeker niet in op verzoeken om geld te sturen of zielige verhalen. Heel vaak is dit nep en kost het je alleen maar steeds meer geld. Als iemand bij het tweede of derde bericht dat hij of zij je stuurt al over geld begint is het verstandig het contact direct af te breken. Probeer dus altijd om via andere kanalen meer te weten te komen over degene met wie je contact hebt. Je kunt subtiele controlevragen stellen, maar als de ander het gevoel krijgt te worden uitgehoord kan dit natuurlijk ook verkeerd uitpakken als de ander juist wel integer blijkt te zijn.

FirstMet screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van FirstMet.com?

 • Gratis inschrijven
 • Grote internationale database
 • Geen duidelijkheid vooraf over abonnementstarieven, alleen zichtbaar na inschrijving
 • Kans op fake profielen of mensen met onheuse bedoelingen
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 21 februari 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *