Home / Waarom EliteDating de beste keuze is voor serieuze daters!
elitedating logo

Waarom EliteDating de beste keuze is voor serieuze daters!

EliteDating is een datingsite die zich richt op hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Deze datingsite is actief in meer dan 25 landen en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van matchmaking. Bij EliteDating worden singles gematcht op basis van persoonlijkheid, interesses en voorkeuren, wat zorgt voor meer compatibiliteit tussen partners. Maar wat zijn nu precies de kosten van EliteDating? En zijn deze kosten het waard? In deze review bespreken we de functies, kosten en ervaringen van EliteDating, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het wel of niet gebruiken van deze datingsite. Lees verder en ontdek of EliteDating de perfecte datingsite is voor jou.

EliteDating
117 Ervaringen
4.2
Beoordeling 4.2

Waarom daten bij EliteDating?

EliteDating is de beste keuze voor singles die veel hoge eisen stellen aan hun date. Deze datingsite richt zich speciaal op hoger opgeleiden. EliteDating is één van de grootste datingsites ter wereld. Dit is namelijk een datingsite die al in vijfentwintig landen actief is waaronder Duitsland, Spanje en Rusland. We mogen dus gerust stellen dat dit een datingsite met veel ervaring is en dat dit ook zeer welkom in in Nederland. In Europa heeft deze datingsite in totaal meer dan dertien miljoen leden en er zijn dan ook dagelijks stellen die elkaar via deze datingsite leren kennen

Een unieke matchmakingprincipe

Wat uniek is aan EliteDating dat is dat er gebruik gemaakt wordt van een matchmakingprincipe dat is gebaseerd op een wiskundig model. Deze bepaalt de comptabiliteit tussen de twee leden. Factoren die onder andere meespelen in het bepalen van een goede match dat zijn de locatie van het lid en de persoonlijke voorkeuren. Dit zorgt ervoor dat je bijna altijd relevante matches te zien zult krijgen. Het wordt je dus erg makkelijk gemaakt om leuke vrijgezellen te gaan ontmoeten.

Nederlandse leden bij EliteDating.nl

Kijken we naar de premium leden in Nederland dan zien we dat er een mooie balans is. De balans tussen de mannen en de vrouwen die staan ingeschreven die is bijna gelijk. Dit zorgt er dan ook weer voor dat het makkelijker is om een leuke vrijgezel te ontmoeten. Je krijgt dan ook individuele partnervoorstellen en daarbij zie je dan dat de overeenkomstige interesses gemarkeerd zijn. Op deze wijze kun je dan meteen zien welke interesses jullie gemeen hebben. Per dag kun je maar liefst drie tot zeven wetenschappelijke matches verwachten. Het zal dan ook nooit lang duren voordat je een persoon ziet waar je graag contact mee zult krijgen.

elitedating screenshot

Welke vrijgezellen zijn er te vinden?

Bij EliteDating vind je vrijgezellen die hoogopgeleid zijn en dit zijn dan personen die in de meeste gevallen ouder dan dertig jaar zijn. De leden van deze datingsite die hebben niveau en daar kun je een goed gesprek mee voeren. Dit zal je ook meteen merken als je contact hebt weten te leggen met een leuke man of vrouw. Het inschrijven bij deze datingsite dat is gratis en dat geeft je dan de mogelijkheid om een profiel aan te maken waarna je de persoonlijke partnervoorstellen zult ontvangen.

elite dating account

Kwalitatieve matching

Wil je echt vrijgezellen die goed bij je passen en waar je ook een goed gesprek mee kunt voeren dan zal EliteDating je niet teleurstellen. Het matchmakingalgoritme die biedt je vele kwalitatieve voorstellen waardoor je snel contact zult hebben met leuke leden. Het contact dat kun je dan ook nog eens op vele manieren leggen en dit is voor iedereen. Dit is dus niet alleen voor heteroseksuelen maar ook voor homoseksuelen en lesbiennes. Neem maar eens een kijkje bij deze leuke datingsite en jij zal zien dat dit dan ook een website is waar jij je meteen thuis zal voelen.

elitedating inschrijven

Keurmerk Veilig Daten

EliteDating.nl heeft het “keurmerk veilig daten”. Online daten bij deze datingsite is dus zeer betrouwbaar te noemen.

Wat kost een lidmaatschap bij Elitedating?

Het goedkoopste EliteDating abonnement kost €19,90 per maand. En heeft een looptijd van 12 maanden. Inschrijven is gratis!

 • Gratis

  Beperkte functies

  €0,-
  Bekijken
 • 3 maanden

  Premium Basic

  €49,90 p.m
  Bekijken
 • 6 maanden

  Premium Classic

  €49,90 p.m
  Bekijken
 • 12 maanden

  Premium Comfort

  €19,90 p.m
  Bekijken

Wat kan ik doen met een gratis lidmaatschap op EliteDating?

Bij datingsite Elitedating kun je kiezen uit twee verschillende soorten abonnementen. Zo is er het basis abonnement en een Premium abonnement. Met het basis abonnement kun je gratis lid worden van de datingsite en op een leuke manier kennis maken met wat de datingsite te bieden heeft. Je kunt gebruik maken van de basisfuncties om zo een eerste stap in het online daten te zetten. Wil je later meer functies op het platform uitproberen, dan kun je altijd overstappen op een Premium abonnement. Een gratis lidmaatschap is zeker de moeite waard. Zo krijg je een eerste indruk hoe het online daten werkt en kun je op je gemak de verschillende functionaliteiten uitproberen.

Gratis aanmelden EliteDating

Om de drempel laag te houden, kun je je gratis aanmelden op de datingsite EliteDating. Er worden geen kosten gerekend voor het inschrijven al lid en je kunt gelijk aan de slag. Je hoeft hiervoor enkel je e-mailadres in te voeren en een wachtwoord aan te maken. Vervolgens geef je duidelijk aan waarnaar je op zoek bent. Zo kan de datingsite je helpen om de juiste kandidaten te vinden.

elitedating gratis aanmelden

Zodra je bent ingelogd, krijg je toegang tot de beveiligde omgeving, waar je een keur aan potentiële kandidaten voor een leuke date kunt tegenkomen. Om gelijk zelf goed zichtbaar te worden, maak je een eigen profiel aan. Hierin vertel je meer over jezelf, je interesses en de kenmerken waarnaar je op zoek bent in een nieuwe partner. Zo krijgen de andere leden een goede indruk over wie je bent. Door het plaatsen van een aantrekkelijke profielfoto, zal je nog meer gegadigden op je profielschets af zien komen. Doordat je een basis en dus gratis lidmaatschap hebt, zal echter niet de gehele profielschets zichtbaar zijn. De andere leden krijgen enkel een beknopt wetenschappelijk persoonlijkheidsprofiel te zien. Je kunt ook de EliteDating app downloaden als dat je voorkeur heeft.

EliteDating Persoonlijkheidstest

De persoonlijkheidsschets is deels opgebouwd door de persoonlijkheidstest die je gelijk bij inschrijven kunt invullen. Hieruit komt duidelijk naar voren hoe jijzelf in elkaar steekt en wat je zoekt in een potentiële partner. Tevens ontvang je gelijk enkele partnervoorstellen, zodat je kunt zien of de profielschets inderdaad de geschikte kandidaten aanwijst, waarin je geïnteresseerd zou kunnen raken. Je krijgt zo ook gelijk een indruk van hoe het online daten in zijn werk gaat en hoe je zelf op zoek kunt gaan naar mogelijke aantrekkelijke profielen van andere leden. Hiervoor is een duidelijke zoekfunctie, die je hierin verder helpt. Je geeft duidelijk hierop aan welke kenmerken voor jou belangrijk zijn en het systeem toont je gelijk de profielen van leden die hier het meest mee overeenkomen.

stel liefde

Interesse aangeven

Bij een gratis lidmaatschap is het helaas niet mogelijk om een bericht te sturen aan iemand die je interessant vindt. Wel kun je zelf berichten ontvangen van andere leden die hun interesse aan jou kenbaar willen maken. Deze berichten kun je ook gewoon lezen. Om toch enigszins een interesse te kunnen aangeven, bied een gratis lidmaatschap je de mogelijkheid tot het versturen van een glimlach. Ook kun je een reactie of profiel liken. De ander ziet dan dat je gereageerd hebt en zal mogelijk contact met jou opnemen. Om zelf verder echt in contact te treden met een dergelijk persoon, zal je moeten upgraden naar een Premium abonnement. Dit is echter in het begin nog helemaal niet gelijk nodig. Met een basis abonnement kom je al een heel eind en kun je het online daten rustig even een kans geven.

Extra foto’s toevoegen

Om je profiel helemaal op te leuken en nog aantrekkelijker te maken, bied ook het gratis abonnement je de mogelijkheid tot het toevoegen van aanvullende foto’s. Zo kun je nog meer van jezelf laten zien en krijgen de andere leden een nog betere indruk van je. Het kan zo haast niet meer misgaan of er zullen leuke reacties op je profiel volgen. Het is dus zeker mogelijk om met een basis abonnement, zonder dat je ervoor hoeft te betalen, verschillende functies uit te proberen op datingsite Elitedating. Naarmate je meer vertrouwd bent geraakt en je meer op het daadwerkelijk daten wilt storten, kun je altijd overstappen op een betaald abonnement. De mogelijkheden zijn dan een stuk uitgebreider en het online daten op de datingsite wordt een nog een stuk uitdagender. Een gratis lidmaatschap is een uitstekende eerste stap.

Overzicht gratis functionaliteiten EliteDating:

Met een gratis lidmaatschap zijn de volgende opties beschikbaar:

 • inzage in de resultaten van uw persoonlijkheidstest
 • ontvangen van partnervoorstellen
 • versturen van glimlachen en “likes”
 • uploaden van foto’s

Wat zijn de plus- en minpunten van EliteDating?

 • EliteDating.nl is specifiek gericht op serieuze singles die op zoek zijn naar een langdurige relatie en is daarom een goede keuze voor mensen die serieus zijn over het vinden van een partner.
 • De site maakt gebruik van een persoonlijkheidstest en een wetenschappelijk onderbouwd matchingsysteem om compatibele partners te vinden.
 • Er zijn veel gebruikers beschikbaar op EliteDating.nl, wat de kans vergroot dat je iemand vindt die bij je past.
 • De site heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt verschillende communicatie-opties, zoals chatten en berichten sturen.
 • EliteDating.nl biedt ook een mobiele app, zodat je ook onderweg kunt daten.
 • EliteDating.nl is niet gratis en er zijn kosten verbonden aan het gebruik van de site. Hoewel er een gratis proefperiode is, moet je daarna betalen om toegang te krijgen tot alle functies.
 • Sommige mensen kunnen het matchingsysteem van de site te beperkend vinden en liever zelf door profielen bladeren om iemand te vinden.
 • Omdat de site zich richt op serieuze singles, kan het langer duren om een match te vinden in vergelijking met andere datingplatforms.
 • De persoonlijkheidstest en het matchingssysteem kunnen voor sommige gebruikers te diepgaand en uitgebreid zijn.
 • EliteDating.nl is alleen beschikbaar in het Nederlands, wat het minder toegankelijk maakt voor mensen die geen Nederlands spreken.
 • 4

  Populariteit

  lke week ontvangt EliteDating 1500 nieuwe leden. Daarbij is het verhouding mannen en vrouwen gelijk verdeeld. Met dit aantal zit deze datingsite aan de top van de meest populaire datingsites.

 • 4.6

  Gebruikersgemak

  De datingsite is onlangs geheel vernieuwd en is helemaal van deze tijd te noemen. Navigeren voelt vertrouwd aan en levert op geen enkel moment problemen op.

 • 4.4

  Functionaliteiten

  EliteDating heeft een zogenaamde intelligente matchmaking systeem dat wetenschappelijk is ondersteund. Alhoewel meerdere datingsites dit zeggen te doen staat het matchmaking systeem van EliteDating als zeer goed aangeschreven. Tevens garandeerd EliteDating een contactgarantie. Lees hiervan de voorwaarden op de desbetreffende datingsite of je hiervoor in aanmerking komt.

 • 4

  Klantenservice

  De klantenservice is op meerdere manieren te bereiken. 1. via het contactformulier, 2. per e-mail: support@elitedating.nl, 3. per telefoon: 0900 5500033, 4. per post: Affinitas GmbH, Kohlfurter Strasse 41/43, 10999 Berlin, Duitsland.

 • 4

  Kosten

  De kosten van EliteDating zijn vrij hoog in verhouding tot andere datingsites doordat er minimaal een lidmaatschap van 6 maanden moet worden afgesloten. Hiervoor krijg je wel een uitstekend werkende datingsite voor terug met contactgarantie!

 • 4.2 Uitstekend

  Totaalscore

  Concluderend is EliteDating een van de meest populaire datingsites met wekelijks 1500 nieuwe leden en een gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. De vernieuwde datingsite heeft een vertrouwde navigatie en een intelligent matchmaking systeem dat als zeer goed wordt aangeschreven. Klantenservice is op meerdere manieren te bereiken. Hoewel de kosten hoger zijn dan bij andere datingsites, garandeert EliteDating wel een contactgarantie en biedt het een uitstekend werkende datingsite.

Veel gestelde vragen:

Hoe werkt Elitedating?

Online daten bij deze datingsite gaat in 4 stappen.

 1. Persoonlijkheidstest
 2. Zoekcriteria opgeven
 3. Profiel optimaliseren
 4. Partnervoorstellen

De partners die je bij Elitedating voorgesteld krijgt, worden door het zogenaamde “matchingsysteem” aan je toegewezen.

Hoeveel leden heeft deze datingsite?

Het totaal aantal Nederlandse leden is onbekend. Wekelijks krijgt deze datingsite 1500 nieuwe leden.

 • 85% van de leden is hoog opgeleid
 • 90% van de leden is 30+
 • Maandelijks vinden 2500 singles liefde via de datingsite

Wat is de opzegtermijn van een lidmaatschap?

De opzegtermijn van een lidmaatschap is 1 maand. Lees de voorwaarden voor meer informatie.

Welke kortingen zijn er?

Wij ontvangen regelmatig kortingen voor deze datingsite. Kijk op de “Elitedating kortingcodes” pagina voor de meest actuele kortingen.

Hoe kan ik inloggen bij Elitedating?

Om in te loggen bij Elitedating heb je een (gratis) account nodig.

Heb je al een account? Ga dan naar elitedating.nl en klik rechtsboven op: “Bent u al lid bij Elite?”. Vul vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in.

Hoe kom ik in contact met de Elitedating klantenservice?

Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met de klantenservice.

Contactformulier
Maak gebruik van het contactformulier op elitedating.nl

E-mailadres:
support@elitedating.nl

Telefoonnummer:
0900 – 5500033
(Op werkdagen van 09:00 – 18:00)

Post:
Spark Networks Services GmbH
Kohlfurter Strasse 41/43
10999 Berlijn
Duitsland

Hoe kan ik Elitedating opzeggen?

Kijk op onze “Elitedating opzeggen” pagina voor meer informatie over het opzeggen van een lidmaatschap of het verwijderen van een account.

Laats bijgewerkt: 30 april 2023

117 reacties op “Waarom EliteDating de beste keuze is voor serieuze daters!”

 1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

  Precies, want hij moet er verzorgd en fit uitzien en ook veel geld hebben, het is immers elitedating. Hij moet zus en hij moet zo. En hij mag niet dit en niet dat. Een man die beschikt over dergelijke eigenschappen kan een beduidend jongere vrouw krijgen. Maar veel van dit soort geemancipeerde vrouwen willen zelf ook een jongere partner.Tot een match zal het dus nooit komen. Het is Mr. Perfect of anders 3 katten op schoot; de ‘crazy catlady’. Succes ermee!

 2. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

  Die vrouwen kunnen heel makkelijk en heel goed een relatie vinden, zelfs met een man die gelijkwaardig aan haar is. Echter dergelijke mannen worden bij voorbaat afgeschreven wegens haar onredelijke eisenpakket. Onderzoek laat zien dat vrouwen 80% van de mannen alleen al op basis van uiterlijk op voorhand afwijzen, De resterende 20% wordt onderworpen aan het eisenpakket dat nog het meeste weg heeft van een verlanglijstje dat een klein verwend meisje aan Sinterklaas stuurt. Nergens ter wereld hebben vrouwen meer kansen om een kwalitatief goede man te vinden. Nergens ter wereld zijn er zoveel verzuurde en bitcherige (vaak gescheiden) vrouwen die domweg niet meer te koppelen zijn. Zie hiervoor ook de cijfers van het CBS. Dus……..ga lekker MGTOW en wil je een date stap dan het vliegtuig in. Vrouwen hier hebben zich uit de markt geprijsd.

 3. Avatar for Jovanana Jovanana schreef:

  Het kan kan zijn dat een leuke vrouw een of twee bedrijven hebt en ze heeft weinig tijd en energie om op stap te gaan. Of deze leuke vrouw is geen feest-beest. Hoe moeten dan zo’n vrouwen een relatie vinden, volgens jouw?

 4. Avatar for Peter Peter schreef:

  haha goed geschreven Mgtow… wat een arrogantie van die vervinck Nancy…zij zal zo nooit aan een man komen… jij hebt het goed Mgtow..

 5. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

  Misschien is die boer wel een grootgrondbezitter. Die straatwerker is een handige elitair die zijn eigen oprit opknapt, en die poetsman tja, ik heb hier een elitaire bezorger die wil gewoon wat om handen hebben. En 300km afstand wordt wel krap met de tesla model S dus kun je beter je oldtimer uit de schuur trekken.
  Succes!

 6. Avatar for vervinck nancy vervinck nancy schreef:

  Ik ben helemaal niet tevreden over elitedating.Krijg matchen van een boer in zijn onderhemd,krijg een match van een straat werker met een veiligheidsvestje aan,een poetsman,die eruit ziet als een personage uit een horrorfilm.Ik heb die persoon reeds tot 3 maal toe verwijdert en hij kan maar blijven sturen naar mij.Ik ben een zelfstandige,die 2 zaken beheerd en wil toch iemand die er toch verzorgd en fit uit ziet,ieder potje past een deksel,maar bij de matchen van elitedating,zit mijn dekseltje niet.Reageer je,krijg je antwoord,dat je meer moet open staan voor anderen.Sorry,maar iemand die 300 km ver woont,dat lukt niet voor mij,heb het nu al druk en wil toch tijd voor mijn partner.Jammer,het kost veel geld,maar een man vinden op elitedating,zal er voor mij niet inzitten.

 7. Avatar for mgtow3 mgtow3 schreef:

  klopt, men zal nooit een leuke vrouw ontmoeten op een datingsite… ze hebben veel te veel eisen, zelf hebben ze nikks of weinig te bieden! mijn moeder vertelde me ooit.. een fatsoenlijke vrouw hebt geen interenet dating of advertentei in krant nodig om aan een man te komen! De nederlandse vrouw zijn te verwend! goed en gezond koken kunnen er weinig en schoonmaken al helemaal niet.

 8. Avatar for Sylvia Sylvia schreef:

  prachtig..dank u

 9. Avatar for Essie Essie schreef:

  ga hier niet op! zijn een stelletje oplichters! vragen of je een profiel wilt aanmaken en dan laten ze blijken dat het heel professioneel is en dan betaal je voor 6 maanden en dan doen ze nix voor je! jaa geld vangen! en als je dan een een maand denkt: hier ben ik klaar mee, dan zit er er voor 6 maanden aan vast! en dan kom ik er ook nog eens achter dat ze per maand 2 x afschrijven van je rekening! heel gedoe om dat terug te krijgen want je hebt ze gemachtigd!

 10. Avatar for M.T. M.T. schreef:

  EliteDating een waardeloze datingsite. Weinig profielen, geen enkele interactie en het niveau is laag. Hoogopgeleiden kom je nauwelijks tegen en de meeste profielen zijn vanuit België. De profielen waar ik op reageer laten total niets van zich horen en lijken fake te zijn. Kortom, niet aan beginnen. Alle negatieve reacties die hier staan kloppen!

 11. Avatar for Nessa Nessa schreef:

  Ik vind het een waardeloze datingsite. Weinig profielen, geen enkele interactie en het niveau is laag. Ik heb nog nooit zo´n saaie datingsite meegemaakt. Ik heb er heel veel energie ingestoken om er een mooi profile van te maken maar krijg nauwelijks reacties. De profielen waar ik op reageer laten total niets van zich horen en lijken fake te zijn. Kortom, niet aan beginnen.

 12. Avatar for MGTOW-2 MGTOW-2 schreef:

  Elitedating en ematching; datingsites die zich zogenaamd richten op het hoogopgeleid publiek. Bij beide datingsites wordt gevraagd om het salaris in te vullen. Het lijkt me toch duidelijk waar het om draait. Het resultaat zal zijn dat er een clubje golddiggende vrouwen ingeschreven zal zijn. Helaas vergeten dit soort golddiggers maar al te vaak dat golddiggen een werkwoord is. Uiterlijke schoonheid en er vrouwelijk en verzorgd uitzien lijkt me toch wel een minimale vereiste om een vent met centen te strikken. Maar die moeite neemt men vaak niet eens. Op e-matching kun je de foto’s wel zien en uitzonderingen daargelaten zijn het vaak vrouwen met een op zijn best middelmatig uiterlijk maar met een eisenpakket waar je U tegen zegt. Vaak zijn de vrouwen ook nog op zoek naar een beduidend jongere man. Wat moet ik met zo’n kortgeschoren feministe die in de menopauze zit?
  De sites proberen te verhullen dat het aanbod vrijwel non-existent is. Veel profielen zijn van ”dames” die al lang niet meer gebruik maken van de site.
  Op de website staat van elitedating staat +800 000 nieuwe leden per maand. Je hoeft geen wiskundig wonder te zijn om te begrijpen dat dit onmogelijk is. Stomzinnige kolder. De ratio man/vrouw moeten we die dan ook geloven? De wetgeving staat dit BEDROG kennelijk toe.
  Schrijf je NOOIT in bij een handelaar die overduidelijk gebruik maakt van BEDROG.

 13. Avatar for Joop Joop schreef:

  Ook ik heb als “belegen” man een gratis profiel aangemaakt. Alleen is maar allen zeg ik maar. Na een hele reeks vragen te hebben beantwoordt (zoals mijn jaarsalaris???) mocht ik het walhalla betreden. Wat een aanfluiting. Het lijkt zo mooi. “U kunt het uitproberen en de profielen zien”. Wat zien? Alle foto’s zijn vaag gemaakt. Ik kan alleen een duimpje of een of ander kusje versturen (naar wie in vredesnaam want ik zie geen foto) Iemand reageert op mijn profiel met een tekst en ook deze tekst wordt uitgegumd……..lekker klantvriendelijk voor het nog betalen lid. Ik heb echt wel wat geld over voor een bestendige relatie, maar ik wil eerst kijken of er aanbod is dat voldoet aan mijn wensen..Echter om in begin al direct de hoofdprijs te betalen gaat mij veel te ver. Dat er elke dag 1500 nieuwe profielen bijkomen, wordt op geen enkele manier hard gemaakt en als dit al zo is, dan zullen er vast geen 1500 betalende leden zijn. De rest zal, net als ik, vertrekken. Mijn raad trap er niet in.

 14. Avatar for MGTOW-2 MGTOW-2 schreef:

  Alle datingsites zijn passe
  Tegenwoordig zitten de meesten op de smartphone (app).
  Zeker als man zijnde blijf je weg van datingsites

 15. Avatar for Tanja Tanja schreef:

  Deze datingsite is echt helemaal niets. Hij is erg duur.
  Er gebeurt helemaal niets.
  Ga gewoon naar Lexa. Prima site en goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---