Home / Vind de liefde over de grenzen: internationale datingsites! / Eharmony: Kosten, Review & Ervaringen!
eHarmony logo

Eharmony: Kosten, Review & Ervaringen!

Ben je op zoek naar een betrouwbare en succesvolle datingsite? Dan is eHarmony wellicht een goede optie voor jou. Deze Amerikaanse datingsite, opgezet door dr. Warren, heeft al vele jaren ervaring en beweert dat gemiddeld 4% van de dagelijkse huwelijken in de VS het resultaat is van een ontmoeting via eHarmony.com. Op welkeonlinedatingsite.nl vind je een uitgebreide review van eHarmony, waarin de kosten, ervaringen en functionaliteiten van de site worden besproken. Bovendien delen gebruikers hun persoonlijke ervaringen met de site. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken of eHarmony bij jou past. Lees snel verder en ontdek of deze datingsite iets voor jou is!

3.2
Beoordeling 3.2

Is eHarmony.com geschikt voor Nederlanders? Een kritische blik op de Amerikaanse datingsite

eHarmony.com is een Amerikaanse datingsite opgezet door dr. Warren, een klinisch psycholoog. De site bestaat al vele jaren en claimt dat gemiddeld 4% van de huwelijken die per dag in de VS worden gesloten het gevolg zijn van en ontmoeting via eHarmony.com. Hoeveel van deze huwelijken stand houden is echter niet bekend gemaakt op de website. De site lijkt zich vooral te richten op de VS, hoewel je er een account kunt aanmaken vanuit ieder land in de wereld. Of je er veel Nederlanders zult aantreffen is echter de vraag.

Vrij hoge kosten per maand

Een lidmaatschap bij eHarmony.com kost $ 15,95 per maand en dan moet je een lidmaatschap voor een jaar aangaan. Dat is dus een vrij hoog bedrag. Stel dat je na twee weken tot de conclusie komt dat de site niet is wat jij zoekt dan zit je wel nog maanden aan een abonnement vast. Je kunt als je niet bent ingeschreven geen kijkje nemen in de database, dus vooraf zien of het de moeite waard is om lid te worden is niet mogelijk. Dit in combinatie met de hoge lidmaatschapskosten maakt eHarmony.com niet heel interessant voor Nederlandse gebruikers. Tenzij je op zoek bentnaar een partner in de VS natuurlijk, dan zou eHarmony.com een goede keuze kunnen zijn.

Succesverhalen online

eHarmony.com is duidelijk trots op de succesverhalen die er in de loop der jaren te vertellen zijn over stellen die elkaar via eHarmony.com hebben leren kennen. Dit geldt echter vooral voor de Verenigde Staten. De site lijkt zich daar toch vooral op te richten. Het kan natuurlijk wel een goed uitgangspunt zijn als je in de VS gaat wonen voor werk en op zoek wilt naar een partner. Vanuit Nederland daten via eHarmony.com lijkt een enorme omweg.

Uitgebreide matching

eHarmony.com claimt zeer degelijke en uitgebreide criteria toe te passen om voor jou de ideale partner te vinden. Daarom moeten nieuwe leden een uitgebreide vragenlijst invullen als ze zich willen inschrijven. Aan de hand van de gegeven antwoorden wordt uit de database de meest nauwkeurige selectie gemaakt van mogelijk geschikte partners. De website vermeldt niet of je daarnaast ook de mogelijkheid hebt om zelf in de database te zoeken naar een mogelijk geschikte partner.

Heeft eHarmony.com meerwaarde voor Nederland?

Deze vraag moet eigenlijk met “nee” worden beantwoord. Er zijn in Nederland zoveel datingsites die zich richten op de Nederlandse “markt”. Dus waarom zou je je inschrijven bij een Amerikaanse datingsite met een database met misschien wel honderdduizenden mensen, maar waarvan het overgrote deel aan de andere kant van de oceaan woont? Als je van plan bent om naar de VS te emigreren is het misschien een optie. Maar de kans dat je uitgerekend via deze datingsite een partner vindt die dertig kilometer verderop in Nederland woont moet wel heel erg klein worden geacht.

eHarmony screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van bij eHarmony?

 • Grote dating community met goede reputatie
 • Uitgebreide analyse voor de beste matching resultaten
 • Wereldwijd daten
 • De website richt zich vooral op de VS
 • Niet relevant voor Nederland, althans, niet heel erg
 • Hoge maandelijkse abonnementskosten
 • Website volledig Engelstalig

eHarmony.com review: is deze datingsite de investering waard voor serieuze relaties?

In deze review hebben we eHarmony.com onder de loep genomen. Als een van de oudste datingsites ter wereld heeft eHarmony.com zich bewezen als een succesvol platform voor het faciliteren van duizenden huwelijken in de VS. Hoewel de site ook beschikbaar is voor mensen buiten de VS, is het onduidelijk hoeveel Nederlandse gebruikers er zijn. De kosten van eHarmony.com kunnen hoog lijken in vergelijking met andere datingsites, maar het is belangrijk om te onthouden dat eHarmony.com zich richt op serieuze relaties en huwelijken. Als je op zoek bent naar een langdurige en diepgaande relatie, kan eHarmony.com de moeite waard zijn om te proberen.

 • 3

  Populariteit

  eHarmony.com is een van de oudste en meest succesvolle datingsites ter wereld. Het heeft duizenden huwelijken gefaciliteerd in de VS en heeft een sterke reputatie opgebouwd als platform voor serieuze relaties en huwelijken.

 • 3.5

  Gebruikersgemak

  De website van eHarmony.com is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te navigeren. Het aanmeldingsproces is uitgebreid, maar dit zorgt er wel voor dat de matches die je ontvangt zeer gericht zijn.

 • 4

  Functionaliteiten

  eHarmony.com biedt verschillende functionaliteiten om gebruikers te helpen bij het vinden van hun perfecte match. Het matching-algoritme is geavanceerd en houdt rekening met verschillende persoonlijkheidskenmerken en voorkeuren.

 • 3

  Klantenservice

  eHarmony.com heeft een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen en een support team dat bereikbaar is via telefoon en e-mail. Het is echter niet mogelijk om direct contact op te nemen met de klantenservice via een chatfunctie.

 • 2.5

  Kosten

  eHarmony.com is niet de goedkoopste datingsite op de markt, maar het is belangrijk om te onthouden dat de site zich richt op serieuze relaties en huwelijken. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het abonnement dat je kiest.

 • 3.2 Goed

  Totaalscore

  eHarmony.com is een uitstekende datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige en diepgaande relatie. De site heeft zich bewezen als een succesvol platform voor het faciliteren van huwelijken in de VS en biedt geavanceerde functionaliteiten om gebruikers te helpen bij het vinden van hun perfecte match. De kosten kunnen hoog lijken, maar dit weerspiegelt de focus op serieuze relaties en de uitgebreide matching-procedure.

eHarmony FAQ

Hoe kan ik eHarmony opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite eHarmony? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw eHarmony.com account.

eHarmony opzeggen

eHarmony.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van eHarmony.com en log in met je email adres en paswoord op je account. (De login button bevind zich in de rechter bovenhoek van de pagina.)

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op je profielfoto en naam bovenaan de pagina. Een nieuwe menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “Account settings”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik op het derde icoon met de tekst: “billing”.

Stap 4: Een nieuwe pagina is geopend. Klik nu op: “Close account”. Een animatie speelt nu af. Klik daarna op: “Yes, close my account”.

 

Je hebt nu je account verwijderd op eHarmony!

 

Wat zijn de kosten van eHarmony?

De kosten van eHarmony variëren afhankelijk van de gekozen abonnementsduur. Voor een abonnement van 12 maanden betaal je € 19,95 per maand, voor 6 maanden € 29,95 per maand en voor 3 maanden € 44,95 per maand.

Hoe werkt eHarmony?

eHarmony werkt door middel van een uitgebreide vragenlijst die gebruikers moeten invullen om een persoonlijkheidstest te voltooien. Op basis van deze test wordt een compatibiliteitspercentage berekend, dat wordt gebruikt om matches te vinden die goed bij elkaar passen.

Kan ik eHarmony gratis proberen?

Ja, het is mogelijk om eHarmony gratis uit te proberen met een gratis account. Met dit account kun je een profiel aanmaken, matches ontvangen en beperkt communiceren met andere gebruikers. Voor volledige toegang tot alle functies is echter een betaald abonnement vereist.

Hoe kan ik mijn eHarmony account opzeggen?

Om je eHarmony account op te zeggen, log je in op de website en ga je naar je accountinstellingen. Klik op “Mijn account” en vervolgens op “Abonnement stopzetten”. Volg de verdere instructies om je account definitief te verwijderen.

Biedt eHarmony een mobiele app aan?

Ja, eHarmony biedt een mobiele app aan die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. Met de app kun je matches bekijken, berichten sturen en ontvangen en je profiel bijwerken.

Laats bijgewerkt: 24 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---