Home / eHarmony – Kosten, Review en Ervaringen
eHarmony logo

eHarmony - Kosten, Review en Ervaringen

eHarmony.com is een Amerikaanse datingsite opgezet door dr. Warren, een klinisch psycholoog. De site bestaat al vele jaren en claimt dat gemiddeld 4% van de huwelijken die per dag in de VS worden gesloten het gevolg zijn van en ontmoeting via eHarmony.com. Hoeveel van deze huwelijken stand houden is echter niet bekend gemaakt op de website. De site lijkt zich vooral te richten op de VS, hoewel je er een account kunt aanmaken vanuit ieder land in de wereld. Of je er veel Nederlanders zult aantreffen is echter de vraag.

3.2
Beoordeling 3.2

Vrij hoge kosten per maand

Een lidmaatschap bij eHarmony.com kost $ 15,95 per maand en dan moet je een lidmaatschap voor een jaar aangaan. Dat is dus een vrij hoog bedrag. Stel dat je na twee weken tot de conclusie komt dat de site niet is wat jij zoekt dan zit je wel nog maanden aan een abonnement vast. Je kunt als je niet bent ingeschreven geen kijkje nemen in de database, dus vooraf zien of het de moeite waard is om lid te worden is niet mogelijk. Dit in combinatie met de hoge lidmaatschapskosten maakt eHarmony.com niet heel interessant voor Nederlandse gebruikers. Tenzij je op zoek bentnaar een partner in de VS natuurlijk, dan zou eHarmony.com een goede keuze kunnen zijn.

Succesverhalen online

eHarmony.com is duidelijk trots op de succesverhalen die er in de loop der jaren te vertellen zijn over stellen die elkaar via eHarmony.com hebben leren kennen. Dit geldt echter vooral voor de Verenigde Staten. De site lijkt zich daar toch vooral op te richten. Het kan natuurlijk wel een goed uitgangspunt zijn als je in de VS gaat wonen voor werk en op zoek wilt naar een partner. Vanuit Nederland daten via eHarmony.com lijkt een enorme omweg.

Uitgebreide matching

eHarmony.com claimt zeer degelijke en uitgebreide criteria toe te passen om voor jou de ideale partner te vinden. Daarom moeten nieuwe leden een uitgebreide vragenlijst invullen als ze zich willen inschrijven. Aan de hand van de gegeven antwoorden wordt uit de database de meest nauwkeurige selectie gemaakt van mogelijk geschikte partners. De website vermeldt niet of je daarnaast ook de mogelijkheid hebt om zelf in de database te zoeken naar een mogelijk geschikte partner.

Heeft eHarmony.com meerwaarde voor Nederland?

Deze vraag moet eigenlijk met “nee” worden beantwoord. Er zijn in Nederland zoveel datingsites die zich richten op de Nederlandse “markt”. Dus waarom zou je je inschrijven bij een Amerikaanse datingsite met een database met misschien wel honderdduizenden mensen, maar waarvan het overgrote deel aan de andere kant van de oceaan woont? Als je van plan bent om naar de VS te emigreren is het misschien een optie. Maar de kans dat je uitgerekend via deze datingsite een partner vindt die dertig kilometer verderop in Nederland woont moet wel heel erg klein worden geacht.

eHarmony screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van bij eHarmony?

 • Grote dating community met goede reputatie
 • Uitgebreide analyse voor de beste matching resultaten
 • Wereldwijd daten
 • De website richt zich vooral op de VS
 • Niet relevant voor Nederland, althans, niet heel erg
 • Hoge maandelijkse abonnementskosten
 • Website volledig Engelstalig
 • 3
  Populariteit
 • 3.5
  Gebruikersgemak
 • 4
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 2.5
  Kosten
 • 3.2 Goed
  Totaalscore

eHarmony FAQ

Hoe kan ik eHarmony opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite eHarmony? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw eHarmony.com account.

eHarmony opzeggen

eHarmony.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van eHarmony.com en log in met je email adres en paswoord op je account. (De login button bevind zich in de rechter bovenhoek van de pagina.)

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op je profielfoto en naam bovenaan de pagina. Een nieuwe menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “Account settings”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik op het derde icoon met de tekst: “billing”.

Stap 4: Een nieuwe pagina is geopend. Klik nu op: “Close account”. Een animatie speelt nu af. Klik daarna op: “Yes, close my account”.

 

Je hebt nu je account verwijderd op eHarmony!

 

Laats bijgewerkt: 03 juni 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *