Home / Down App – Kosten, Review en Ervaringen
Down logo

Down App - Kosten, Review en Ervaringen

De app Down is een dating app a la het overbekende Tinder. De wellicht wat vreemde benaming doet wellicht de wenkbrauwen fronsen, maar kennelijk konden de makers niets originelers bedenken toe de app werd gemaakt. Alles wat Down biedt is gelijk aan de bekende dating apps die momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. Kennelijk is er nog steeds geld mee te verdienen, want anders zou het aanbod aan Tinder lookalikes waarschijnlijk niet zo groot zijn.

Down app
2
Beoordeling 2

Wat kun je met Down?

Down werkt precies hetzelfde als alle dating apps. Je kunt door de ingeschreven members swipen en als je iemand tegenkomt die je leuk vindt dan geef je dat aan in de app. Die ander krijgt daar vervolgens een notificatie van en kan beoordelen of hij of zij ook in contact met jou wil komen. Als dat zo is dan is er een match en worden jullie via de app in de gelegenheid gesteld om met elkaar in contact te komen. Dit gebeurt in eerste instantie via de chatfunctie van Down.

Als de ander niet in jou geïnteresseerd is dan volgt er uiteraard geen match. In dat geval blijven jullie voor altijd anoniem voor elkaar en worden er door de app geen verdere gegevens uitgewisseld. Je blijft dus anoniem voor andere gebruikers tot het moment dat er een match is. Uiteraard word je wel verondersteld een foto op de app te gebruiken, maar je kunt wel onder een nickname lid worden zodat je ware identiteit voorlopig nog even geheim blijft.

Ideaal om vreemd te gaan?

Het is algemeen bekend dat dating apps veelvuldig worden gebruikt om vreemd te gaan. Dit geldt ongetwijfeld ook voor Down. De app checkt uiteraard niet je relatiestatus. Je kunt de app dus als je dat wilt gebruiken om achter de rug van je vaste partner om andere contacten te leggen. Maar hierin is deze of een andere dating app niet uniek. Het internet staat vol met dating sites, sommigen propageren zelfs bij uitstek geschikt te zijn voor een avontuurtje naast je vaste relatie. Of je op deze manier gebruik maakt van deze of een andere dating app is natuurlijk geheel je eigen keuze.

Veilig online daten

Ongeacht welke app of datingwebsite je gebruikt, het is altijd belangrijk om de nodige regels in acht te nemen bij het online daten. Geef niet te snel persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer of privé adres. Je kunt als je net met iemand in contact bent gekomen volstaan met “ik woon in het westen van het land” of “ik woon in een kleine plaats in de buurt van Amsterdam”. Pas als jullie elkaar beter kennen en er een echte klik is kun je verdere gegevens uitwisselen. Je kunt dan bij voorbeeld ook afspreken om elkaar via een ander medium beter te leren kennen zoals Facebook of Whatsapp.

Down screenshot

Wat kost een lidmaatschap bij Down?

Inschrijven is gratis en je mag zo lang je wilt gratis lid blijven. Kijk voor actuele prijzen op de website van deze dating app.

De actuele prijs van Down kan inmiddels zijn gewijzigd. Wij proberen onze bezoekers altijd zo zorgvuldig mogelijk te informeren. Mocht je een fout hebben gevonden in de prijs neem dan contact op met ons en wij passen de prijs zo spoedig mogelijk aan.

  Wat zijn de plus- en minpunten van Down?

  • Gemakkelijk te installeren app
  • Beschikbaar voor zowel Android als Apple
  • De app is allen in het Engels of Duits beschikbaar, of Portugees als je die taal machtig bent
  • Weinig informatie over de werking van de app op de website
  • De app voegt weinig toe aan de bekende dating apps die al beschikbaar zijn
  • 2
   Populariteit
  • 2
   Gebruikersgemak
  • 2
   Functionaliteiten
  • 2
   Klantenservice
  • 2
   Kosten
  • 2 Gemiddeld
   Totaalscore
  Door: Welke online datingsite?
  Laats bijgewerkt: 01 februari 2021

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Nieuwste items