Home / DateToo - Kosten, Review en Ervaringen
DateToo logo

DateToo - Kosten, Review en Ervaringen

Date Too is een datingsite speciaal voor mensen met een beperking, zowel lichamelijk als verstandelijk. Je kunt je hier aanmelden als je een beperking hebt en toch graag een date of relatie wilt. Het aanmelden is gratis en is geregeld met het invullen van je mailadres en een wachtwoord. Het is niet duidelijk of er kosten zijn verbonden aan het gebruik van de website. Hierover wordt niets op de site vermeld, maar in de algemene voorwaarden wordt wel een opmerking gemaakt dat je maar eens in de drie jaar gebruik mag maken van aanbiedingen.

3
Beoordeling 3

Daten met een handicap

Wanneer je een beperking hebt is daten soms lastig. Er zijn nu eenmaal mensen die “afknappen” op een beperking. Maar anderzijds is het ook zo dat vaak wordt gedacht dat iemand om een beperking niet wordt geaccepteerd terwijl dat lang niet altijd het geval hoeft te zijn. Er zijn stellen die elkaar vinden omdat ze dezelfde handicap hebben. Of juist een partner vinden die geen beperking heeft maar die een handicap totaal geen probleem vindt. Als je single bent en een beperking hebt dan is Date Too een mogelijkheid om iemand te vinden. Maar een beetje stigmatiserend is het wellicht wel, want je moet bij het aanmelden aangeven wat voor handicap of beperking je hebt. Overigens kunnen ook mensen zonder beperking zich aanmelden, als een partner met een handicap geen enkel probleem vinden.

Een leuke partner online vinden

Online daten is een leuke manier om een partner of date te vinden. En dat geldt natuurlijk ook voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Wil je graag in contact komen met iemand die net als jij een beperking hebt, dan kun je je direct aanmelden. Maar je vindt op deze site ook mensen zonder beperking, zij vinden een handicap bij hun partner geen enkel probleem en willen jou misschien wel graag leren kennen. Of het lukt om iemand te vinden blijft natuurlijk afwachten, garanties kunnen in de liefde nooit worden gegeven, niet voor mensen met en niet voor mensen zonder een handicap.

Er zit een risico aan

Er is natuurlijk een risico aan dit soort specifieke datingsites. Ten eerste werkt het stigmatiserend, mensen met een handicap worden in een hokje geplaatst. En daarnaast kan het mensen met verkeerde bedoelingen in de kaart spelen. Iemand kan bijvoorbeeld op zoek gaan naar een member met een verstandelijke beperking, hier contact mee leggen en vervolgens op wat voor manier dan ook misbruik maken. Het is dan ook altijd belangrijk om op je hoede te zijn, al geldt dat zeker niet alleen voor mensen met een handicap maar voor iedereen die online gaat daten. Niet iedereen is te vertrouwen en het is dan ook zeker belangrijk om te proberen elkaar eerst beter te leren kennen voordat je besluit tot een ontmoeting of om een relatie met elkaar aan te gaan.

DateToo screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van DateToo?

 • Gratis aanmelden
 • Drempelverlagend voor singles met een handicap
 • De website kan een stigmatiserende werking hebben
 • Geen duidelijkheid over kosten voor het gebruik van de dienst
 • 3

  Populariteit

 • 3

  Gebruikersgemak

 • 3

  Functionaliteiten

 • 3

  Klantenservice

 • 3

  Kosten

 • 3 Goed

  Totaalscore

DateToo FAQ

Hoe kan ik DateToo opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite DateToo? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw DateToo.com account.

DateToo opzeggen

DateToo.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van DateToo en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord op je account.

 

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Ga met je muisaanwijzer op je gebruikersnaam staan in de rechterbovenhoek van de pagina. Een nieuw menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “Je profiel bewerken”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Scroll naar het einde van de pagina en klik daar op de button met de tekst: “Verwijder Profiel”.

Stap 4: Een nieuwe pagina is geopend. Bevestig je keuze door op de button met de tekst: “Verwijder” te klikken.

 

Je hebt nu je account verwijderd op DateToo!

Laats bijgewerkt: 11 oktober 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---