Home / Cupify – Kosten, Review en Ervaringen
Cupify logo

Cupify - Kosten, Review en Ervaringen

Cupify is een Nederlandse community waar mensen van 18 jaar en ouder terecht kunnen voor het vinden van een leuke date of vriendschap. Deze community wordt volgens de informatie op de website vooral bezocht door twintigers en dertigers maar ook mensen van 40 jaar en ouder kun je er tegenkomen. Dagelijks schrijven gemiddeld zo’n 200 nieuwe leden zich in. Wel is het risico aanwezig dat een inschrijving niet meer actueel is, het kan goed zijn dat iemand ooit een profiel heeft aangemaakt en dit allang niet meer gebruikt. Maar dit geldt voor alle online datingsites.

Cupify
3
Beoordeling 3

Een profiel aanmaken

Je kunt je inschrijven door het formulier op de website in te vullen. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld en het formulier hebt verzonden krijg je een bevestigingsmail met een link om je inschrijving te bevestigen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat je een account aanmaakt onder een valse naam en e-mailadres. Nadat je account is bevestigd kun je inloggen met de inlog gegevens die je hebt gekregen.

Je kunt nu zoeken in de online database naar mensen die je beter wilt leren kennen. Bij je profiel kun je maximaal 10 foto’s plaatsen. Dit moeten allemaal foto’s zijn waar je zelf ook op staat. Je kunt foto’s, met uitzondering van je profielfoto, onzichtbaar maken voor leden en deze bijvoorbeeld alleen mesturen als je met iemand in gesprek bent. Een profielfoto plaatsen wordt sterk aangeraden. Profielen zonder foto krijgen namelijk aanzienlijk minder reacties. Je profielfoto is voor iedereen zichtbaar. Overige foto’s zijn, mits niet onzichtbaar gemaakt, te zien door VIP leden. Foto’s worden beoordeeld door de moderators en pas geplaatst als ze zijn goedgekeurd.

VIP toegang

Om van alle diensten van Cupify gebruik te kunnen maken heb je VIP toegang nodig. Zonder dit kun je de site eigenlijk niet gebruiken. VIP toegang kun je kopen per maand, per 2 maanden of per 4 maanden. Je betaalt hiervoor een vast bedrag en hiermee heb je dagelijks volledige toegang. De term credits wordt genoemd in de veel gestelde vragen, maar er wordt hier niet gewerkt met een systeem waarbij je per bericht moet betalen zoals op datingsites die veelal met fictieve profielen werken. Je kunt er dus vanuit gaan dat het aantal nep profielen op Cupify meevalt, al is het nooit uit te sluiten dat je op een profiel stuit dat niet meer wordt gebruikt of wat op een andere manier fake is. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd, dus de kans daarop is wel een stuk kleiner.

Chatten met overige deelnemers

Zodra je bent ingelogd kun je een chatbericht sturen naar een andere member. Ook als je geen VIP toegang hebt kun je chatten, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Als je VIP toegang hebt kun je onbeperkt met andere members chatten. Deze manier van elkaar leren kennen is veilig omdat je e-mailadres of telefoonnummer niet worden vrijgegeven. Dit kun je eventueel zelf doen als het klikt met iemand en jullie willen afspreken. Maar het moment waarop je privé informatie vrijgeeft bepaal je altijd zelf.

Voor een date of een vaste relatie

Cupify is in de eerste plaats bedoeld voor het vinden van een date. Of jullie gewoon gezellig gaan stappen of iets anders leuks gaan doen of dat het een date is met andere bedoelingen is geheel aan jullie. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat je via Cupify ook iemand tegen kunt komen waarmee het zo goed klikt dat er een relatie ontstaat. Dit is niet het belangrijkste doel van deze datingsite maar het zal zeker voorkomen dat dat mensen die elkaar via Cupify ontmoet hebben een langdurige relatie met elkaar aangaan.

Cupify screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Cupify.nl?

 • Inschrijven is gratis
 • Je kunt zonder betaling beperkt gebruik maken van de functies op de website
 • Duidelijke vraag- en antwoord pagina op de website
 • Voor volledig gebruik moet worden betaald, dit kan met 3 verschillende bedragen voor een dienovereenkomstige periode
 • De inschrijfprocedure is verdeeld over veel schermen. Je kunt dus niet in één oogopslag zien welke gegevens worden gevraagd
 • Je profiel wordt op meerdere websites geplaatst, dus niet alleen bij Cupify, iets om je te realiseren voordat je een profiel aanmaakt
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 08 november 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *