Home / Crosspoint – Kosten, Review en Ervaringen
Crosspoint logo

Crosspoint - Kosten, Review en Ervaringen

Als je zelf veel belang hecht aan de normen en waarden binnen een bepaalde kerkelijke stroming, verwacht je dat je partner deze opvattingen ook met je deelt. In een samenleving waarin religie opmerkelijk snel terrein verliest, kan het daarom lastig zijn om een partner of vriend te vinden die ook gelovig is. Om christelijke singles tegemoet te komen, zijn er verschillende datingsites ontwikkeld. Eén daarvan is Crosspoint, een online ontmoetingsplek die modern en overzichtelijk oogt. De website steekt begrijpelijk in elkaar, zodat het voor bezoekers en leden direct duidelijk is waar ze moeten zijn om iets te kunnen vinden.

Crosspoint
2.5
Beoordeling 2.5

Virtuele tour door Crosspoint

Aangezien er tegenwoordig veel christelijke datingsites actief zijn, is het lastig om je website te onderscheiden van je concurrenten. Crosspoint probeert dit niet alleen door een professionele website aan te bieden, maar ook door een Crosspoint Tour. Onderaan de homepage is een rode button te vinden die je navigeert naar het begin van de rondleiding. De tour is opgedeeld in verschillende onderdelen, namelijk leden zoeken, profielen van anderen leden, je eigen profiel, de mailbox en de chatbox. Per onderdeel wordt uitgebreid uitgelegd wat je ervan kunt verwachten en hoe je het kunt gebruiken.

Uitgebreide vraagbaak

Om de leden nog beter van dienst te kunnen zijn, is er een pagina ingericht waar veel gestelde vragen te vinden zijn. Ook deze vragen zijn gecategoriseerd in verschillende onderdelen en uiteraard voorzien van een helder antwoord. Vrijgezelle christenen die twijfelen om zich aan te melden, vragen zich bijvoorbeeld af of een datingsite wel in de Gods visie past. Op de vraag of Crosspoint niet een vorm is van betaalde liefde, antwoordt de datingsite het volgende: “Als je iemand trakteert op een etentje, een bioscoopje, een bloemetje of een verjaardagscadeautje; is dat betaalde liefde?”

Tien dagen gratis lid

Bij de vraagbaak zijn ook vragen te vinden die gaan over het lidmaatschap. Uit de antwoorden blijkt dat je gratis lid kunt worden en dat je tien dagen kosteloos kunt profiteren van een proefabonnement. Verder staat er dat het abonnement na tien dagen automatisch stopt als je geen betaald abonnement wilt. Wat het abonnement kost, blijft echter een vraagteken. Crosspoint heeft het over verschillende abonnementen met bijbehorende prijzen. Ook heeft de christelijke datingsite regelmatig aanbiedingen of acties. Wat dat precies inhoudt, wordt pas bekend als je je aanmeldt.

Puzzelen op internet

Op Crosspoint kunnen leden zelf op zoek gaan naar een perfecte match door een uitgebreid zoeksysteem. Ook beschikt de christelijke datingsite over een eigen matchsysteem dat voor jou op zoek gaat naar een geschikte partner. Het systeem berekent een percentage dat aangeeft in hoeverre jij volgens het matchysysteem goed bij diegene past. Als je goed met een persoon matcht, is het percentage 65% of hoger. In dat geval staat er een puzzelstukje bij het betreffende profiel. In tegenstelling tot veel andere datingsites, geeft Crosspoint aan dat je deze resultaten met een korreltje zout moet nemen. Je kunt dus beter zelf op zoek gaan naar je ideale partner.

 

Crosspoint screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Crosspoint?

 • 10 dagen gratis daten
 • Geen directe minpunten te benoemen
 • 2.5

  Populariteit

 • 2.5

  Gebruikersgemak

 • 2.5

  Functionaliteiten

 • 2.5

  Populariteit

 • 2.5

  Kosten

 • 2.5 Gemiddeld

  Totaalscore

Laats bijgewerkt: 17 juni 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---