Home / Jong en single? Ontdek nu de beste datingsites! / Mijn ervaringen met Couchsurfing: kosten en review!
Couchsurfing logo

Mijn ervaringen met Couchsurfing: kosten en review!

Couchsurfing is een platform waarop je gratis een logeeradres kunt vinden bij mensen over de hele wereld. Het is bedoeld om reizigers te helpen die op zoek zijn naar een goedkope slaapplaats en om mensen in staat te stellen om nieuwe mensen van over de hele wereld te ontmoeten. Het is belangrijk om te weten dat Couchsurfing geen datingsite is en dat het niet bedoeld is voor commerciële aanbieders zoals hotels en bed & breakfasts. In deze review lees je alles over de kosten, functies en ervaringen van gebruikers op Welkeonlinedatingsite.nl. Leer hoe het werkt en ontdek of Couchsurfing iets voor jou is!

Couchsurfing
3.2
Beoordeling 3.2

Wat is Couchsurfing en hoe werkt het?

Couchsurfing is geen datingsite. Het is een platform waar je een logeeradres kunt vinden als je bijvoorbeeld op reis gaat of een andere stad bezoekt. Je kunt je aanmelden om een logeeradres te vinden maar ook als je je huis wilt openstellen voor iemand die in jouw stad of dorp verblijft en die een slaapplek zoekt. Zo kun je op een eenvoudige manier mensen van over de hele wereld leren kennen. Couchsurfing is een internationale website en is daarom alleen in het Engels beschikbaar. Het is de bedoeling dat je een overnachting gratis aanbiedt, het is dus geen site waar mensen zich met hun Bed & Breakfast of hotel kunnen aanmelden. Het is de bedoeling dat je iemand voor hooguit 1 of 2 nachten onderdak biedt als deze persoon in jouw stad wil overnachten.

YouTube player

Een leuke manier om mensen te leren kennen

Couchsurfing is een leuke manier om mensen te leren kennen. Je kunt op deze manier op een relatief goedkope manier reizen en je logeert bij mensen die hiervoor open staan zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Je kunt in een gesprek met je gastheer of –vrouw uiteraard ook meer informatie over de omgeving krijgen en wat er zoal te doen is. In de reisgidsen staan vaak alleen de bekende bezienswaardigheden, eetgelegenheden en uitgaanstips. Wie weet vind je via Couchsurfing een hele leuke club of restaurant die je anders zou hebben gemist.

Geen datingsite

De website Couchsurfing is nadrukkelijk geen datingsite. Natuurlijk zou het kunnen dat je via Couchsurfing de liefde van je leven ontmoet, maar dit is niet het uitgangspunt. Mensen die zich aanmelden zijn in principe alleen op zoek naar een slaapplaats. Dat hoeft natuurlijk niet op de bank te zijn, zoals de sitenaam suggereert, je mag je gasten uiteraard ook een bed aanbieden, dat zullen ze zeker waarderen. Als je “verified member” bent wordt dit aangegeven in je profiel en heb je ook zelf meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een adres laten verifiëren alvorens je afreist. Je ziet ook geen advertenties meer op de website en je kunt gebruik maken van mobiele apps van Couchsurfing.

Couchsurfing screenshot

Maak je status duidelijk aan andere members

Zodra je een profiel hebt aangemaakt kun je aan andere members laten weten of je zelf een slaapplaats beschikbaar hebt. Je kunt jezelf ook aanmelden als gids zonder dat je een logé kunt ontvangen. Mensen kunnen dan bij jou informatie inwinnen over wat er bij jou in de stad of in de regio te doen is. Heb je wel een slaapplaats beschikbaar dan zet je je status op “Maybe / Yes”. Je profiel komt dan in de zoekresultaten van mensen die een slaapplek zoeken in jouw stad. Of je iemand wel of niet wilt ontvangen bepaal je natuurlijk altijd zelf. Je hoeft geen aparte kamer beschikbaar te hebben, couchsurfers weten dat ze ook een luchtbed of stretcher aangeboden kunnen krijgen voor de overnachting. Je bent ook niet verplicht om een ontbijt aan te bieden.

Wat zijn de plus- en minpunten van Couchsurfing.com?

 • Couchsurfing.com biedt de mogelijkheid om nieuwe mensen van over de hele wereld te ontmoeten. Gebruikers kunnen gastvrijheid aanbieden of vragen, waardoor ze in contact kunnen komen met interessante mensen en culturen.
 • Een groot voordeel van Couchsurfing.com is dat het gebruikers de mogelijkheid biedt om gratis accommodatie te vinden tijdens het reizen. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen betekenen en tegelijkertijd een unieke culturele uitwisseling mogelijk maken.
 • Couchsurfing.com stimuleert een authentieke culturele uitwisseling tussen gastheren en gasten. Gebruikers kunnen inzicht krijgen in de lokale cultuur, tradities en levensstijl door te verblijven bij gastheren die goed bekend zijn met de omgeving.
 • Couchsurfing.com heeft een levendige en gastvrije gemeenschap. Gebruikers kunnen deelnemen aan lokale evenementen, bijeenkomsten en activiteiten die worden georganiseerd door de community, waardoor ze nieuwe vrienden kunnen maken en een gevoel van verbondenheid kunnen ervaren.
 • De website heeft beoordelingen en verificatiesystemen om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Gebruikers kunnen profielen controleren, beoordelingen lezen en communiceren voordat ze een gastheer of gast accepteren.
 • Aangezien de accommodatie wordt aangeboden door individuele gastheren, kan de kwaliteit en voorzieningen van de accommodatie variëren. Dit kan leiden tot onzekerheid en mogelijk teleurstelling voor gebruikers die specifieke verwachtingen hebben.
 • Het vinden van een geschikte gastheer kan afhangen van de beschikbaarheid en populariteit van gastheren in een specifieke locatie. Dit kan resulteren in beperkte opties of zelfs moeilijkheden bij het vinden van een geschikte gastheer.
 • Hoewel Couchsurfing.com veiligheidsmaatregelen heeft, blijft het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van een gastheer of gast. Gebruikers moeten zorgvuldig profielen bekijken, beoordelingen lezen en communiceren voordat ze een verblijf accepteren om mogelijke veiligheidsrisico's te minimaliseren.
 • Aangezien gebruikers verblijven in de huizen van gastheren, kan er een gebrek aan privacy zijn. Dit kan een uitdaging zijn voor gebruikers die behoefte hebben aan persoonlijke ruimte of privacy tijdens het reizen.
 • Het succes van Couchsurfing.com hangt af van de wederzijdse gastheer-gastrelatie. In sommige gevallen kan de relatie tussen gastheer en gast

Couchsurfing als culturele uitwisseling

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en andere culturen te ontdekken, dan is Couchsurfing zeker de moeite waard om te overwegen. Het is een geweldige manier om gratis te overnachten bij locals en om nieuwe vriendschappen te sluiten over de hele wereld. Op Welkeonlinedatingsite.nl vind je een uitgebreide review over Couchsurfing, inclusief informatie over de kosten, functies en ervaringen van gebruikers. Door onze review te lezen, kun je beslissen of Couchsurfing iets voor jou is en hoe je je kunt aanmelden als host of gast. Bovendien kun je op onze website meer informatie vinden over andere online datingsites en platformen om nieuwe mensen te ontmoeten.

Couchsurfing blog

 • 3.1

  Populariteit

  Couchsurfing is een populaire website onder reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en betaalbare manier om te overnachten. Met meer dan 14 miljoen leden wereldwijd is de community van Couchsurfing zeer actief en groeiende.

 • 3

  Gebruikersgemak

  Het gebruik van Couchsurfing is zeer eenvoudig en intuïtief. Het aanmaken van een profiel, het zoeken naar hosts of guests en het versturen van berichten verloopt allemaal soepel en probleemloos.

 • 3

  Functionaliteiten

  Couchsurfing biedt een breed scala aan functies, zoals het zoeken naar hosts op locatie, het versturen van verzoeken om te overnachten, het aanmaken van groepen en forums en het organiseren van evenementen. Daarnaast biedt de website ook een veiligheidsprotocol en verificatieproces voor hosts en guests.

 • 3.2

  Klantenservice

  De klantenservice van Couchsurfing is beschikbaar via een online support center, waar gebruikers antwoorden kunnen vinden op veelgestelde vragen en contact kunnen opnemen met het support team via een contactformulier.

 • 3.8

  Kosten

  Couchsurfing is gratis te gebruiken voor zowel hosts als guests. Er zijn echter optionele betaalde functies beschikbaar, zoals verificatie en toegang tot een premium lidmaatschap.

 • 3.2 Goed

  Totaalscore

  Over het algemeen is Couchsurfing een uitstekende keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een betaalbare en authentieke manier om te overnachten en nieuwe mensen te ontmoeten. Met een grote community, eenvoudig gebruik en uitgebreide functies scoort Couchsurfing hoog op onze lijst van aanbevolen reiswebsites.

Couchsurfing FAQ

Hoe kan ik Couchsurfing opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over website Couchsurfing? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Couchsurfing.com account.

Couchsurfing opzeggen

Couchsurfing.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Couchsurfing en log in met je E-mail / Username en password  of gebruik hiervoor je Facebook login.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op je profielfoto of avatar in de rechterbovenhoek van de website. Een nieuw menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “Account & Settings”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik nu op: “Deactivate my account”. in de rechter onderzijde van de pagina.

stap 4: Een pop-up window is nu geopend. Klik op de blauwe button met de tekst: “Deactivate”.

 

Je hebt nu je account verwijderd van Couchsurfing!

Wat is Couchsurfing en hoe werkt het?

Couchsurfing is een online platform dat reizigers in staat stelt om gratis accommodatie te vinden bij gastheren over de hele wereld. Gebruikers kunnen zich registreren, een profiel aanmaken en zoeken naar hosts op basis van locatie en beschikbaarheid. De gastheer biedt gratis accommodatie en de reiziger kan zijn ervaringen delen met de host en de lokale cultuur verkennen.

Is Couchsurfing veilig om te gebruiken?

Couchsurfing heeft verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen om de veiligheid van zijn gebruikers te waarborgen. Gebruikers kunnen verificatie doorlopen en referenties ontvangen van andere gebruikers met wie ze hebben verbleven. Er zijn ook communityrichtlijnen die ervoor zorgen dat gebruikers zich houden aan bepaalde normen en waarden en ongepast gedrag wordt niet getolereerd. Het is echter altijd belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en uw persoonlijke veiligheid in acht te nemen bij het gebruik van een online platform.

Hoe kan ik mijn Couchsurfing-profiel laten verifiëren?

Om uw Couchsurfing-profiel te verifiëren, moet u uw telefoonnummer en e-mailadres verifiëren. Daarnaast kunt u een kopie van uw identiteitsbewijs indienen om uw identiteit te verifiëren. Verificatie is niet verplicht, maar het kan uw profiel betrouwbaarder maken en ervoor zorgen dat hosts zich veiliger voelen bij het hosten van u.

Moet ik als gastheer kosten in rekening brengen voor het bieden van accommodatie?

Nee, als gastheer is het niet nodig om kosten in rekening te brengen voor het bieden van accommodatie. Couchsurfing is gebaseerd op een gratis uitwisseling en gastheren bieden accommodatie aan als onderdeel van de gemeenschap. Het is echter wel gebruikelijk om als gastheer kleine giften of maaltijden te ontvangen als een blijk van dankbaarheid van de reiziger.

Kan ik als solo reiziger een verzoek indienen om bij een gastheer te blijven die alleen vrouwen of mannen host?

Ja, het is mogelijk om een verzoek in te dienen om bij een gastheer te blijven die alleen mannen of vrouwen host. U kunt dit aangeven in uw profiel en bij het indienen van uw verzoek. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de wensen van de gastheer en om respectvol te blijven naar andere gebruikers.

Laats bijgewerkt: 22 september 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---