Home / Couchsurfing – Kosten, Review en Ervaringen
Couchsurfing logo

Couchsurfing - Kosten, Review en Ervaringen

Couchsurfing is geen datingsite. Het is een platform waar je een logeeradres kunt vinden als je bijvoorbeeld op reis gaat of een andere stad bezoekt. Je kunt je aanmelden om een logeeradres te vinden maar ook als je je huis wilt openstellen voor iemand die in jouw stad of dorp verblijft en die een slaapplek zoekt. Zo kun je op een eenvoudige manier mensen van over de hele wereld leren kennen. Couchsurfing is een internationale website en is daarom alleen in het Engels beschikbaar. Het is de bedoeling dat je een overnachting gratis aanbiedt, het is dus geen site waar mensen zich met hun Bed & Breakfast of hotel kunnen aanmelden. Het is de bedoeling dat je iemand voor hooguit 1 of 2 nachten onderdak biedt als deze persoon in jouw stad wil overnachten.

Couchsurfing
3
Beoordeling 3

Een leuke manier om mensen te leren kennen

Couchsurfing is een leuke manier om mensen te leren kennen. Je kunt op deze manier op een relatief goedkope manier reizen en je logeert bij mensen die hiervoor open staan zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Je kunt in een gesprek met je gastheer of –vrouw uiteraard ook meer informatie over de omgeving krijgen en wat er zoal te doen is. In de reisgidsen staan vaak alleen de bekende bezienswaardigheden, eetgelegenheden en uitgaanstips. Wie weet vind je via Couchsurfing een hele leuke club of restaurant die je anders zou hebben gemist.

Geen datingsite

De website Couchsurfing is nadrukkelijk geen datingsite. Natuurlijk zou het kunnen dat je via Couchsurfing de liefde van je leven ontmoet, maar dit is niet het uitgangspunt. Mensen die zich aanmelden zijn in principe alleen op zoek naar een slaapplaats. Dat hoeft natuurlijk niet op de bank te zijn, zoals de sitenaam suggereert, je mag je gasten uiteraard ook een bed aanbieden, dat zullen ze zeker waarderen. Als je “verified member” bent wordt dit aangegeven in je profiel en heb je ook zelf meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een adres laten verifiëren alvorens je afreist. Je ziet ook geen advertenties meer op de website en je kunt gebruik maken van mobiele apps van Couchsurfing.

Maak je status duidelijk aan andere members

Zodra je een profiel hebt aangemaakt kun je aan andere members laten weten of je zelf een slaapplaats beschikbaar hebt. Je kunt jezelf ook aanmelden als gids zonder dat je een logé kunt ontvangen. Mensen kunnen dan bij jou informatie inwinnen over wat er bij jou in de stad of in de regio te doen is. Heb je wel een slaapplaats beschikbaar dan zet je je status op “Maybe / Yes”. Je profiel komt dan in de zoekresultaten van mensen die een slaapplek zoeken in jouw stad. Of je iemand wel of niet wilt ontvangen bepaal je natuurlijk altijd zelf. Je hoeft geen aparte kamer beschikbaar te hebben, couchsurfers weten dat ze ook een luchtbed of stretcher aangeboden kunnen krijgen voor de overnachting. Je bent ook niet verplicht om een ontbijt aan te bieden.

Couchsurfing screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Couchsurfing.com?

 • Vind een gratis slaapplaats in ruim 200.000 steden wereldwijd
 • Gratis aanmelden
 • Gratis zoeken naar een slaapplek
 • De website is uitsluitend in het Engels beschikbaar
 • Het in huis halen van vreemden voor een overnachting kan een risico met zich meebrengen
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore

Couchsurfing FAQ

Hoe kan ik Couchsurfing opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over website Couchsurfing? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Couchsurfing.com account.

Couchsurfing opzeggen

Couchsurfing.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Couchsurfing en log in met je E-mail / Username en password  of gebruik hiervoor je Facebook login.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op je profielfoto of avatar in de rechterbovenhoek van de website. Een nieuw menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “Account & Settings”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik nu op: “Deactivate my account”. in de rechter onderzijde van de pagina.

stap 4: Een pop-up window is nu geopend. Klik op de blauwe button met de tekst: “Deactivate”.

 

Je hebt nu je account verwijderd van Couchsurfing!

Laats bijgewerkt: 20 april 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *