datingsite parship

Datingsites voor vriendschappen

Niet iedereen wordt lid bij een onlinedatingsite om gelijk een nieuw liefde te vinden. Er zijn tal van redenen waarom het voor je aantrekkelijk kan zijn om je bij een datingsite aan te melden. Naast het vinden van een nieuwe partner, een leuke date of gewoonweg een scharrel voor het weekend, kan het ook een ideale plek zijn om nieuwe vriendschappen op te doen. Via het web kom je namelijk met heel veel mensen in contact en hierdoor kan er altijd wel iemand tussen zitten waarmee je een goede klik hebt, maar waarbij het verder niet tot meer uitloopt. Ook kun je behoefte hebben aan gezelschap en iemand willen ontmoeten met wie je leuke dingen kunt gaan doen samen.

Datingsite Bezoeken Beoordeling Review
Relatieplanet

★★★★★

Review
Lexa

★★★★★

Review
Parship

★★★★★

Review
Pepper

★★★★

Review
eDarling

★★★★

Review

 

Of je bent op zoek naar iemand die een specifieke hobby met je deelt. Via een datingsite kun je hier heel gericht naar op zoek en is de kans groter dat je iemand ontmoet die je interesses deelt, dan wanneer je hierop gaat wachten. De kans dat je iemand vindt die hetzelfde is als jij, is redelijk nihil. Door op het internet op zoek te gaan, kun je uit een zee van mensen ongetwijfeld de juiste kandidaten voor een nieuwe vriendschap vinden. Er zijn verschillende datingsites waar je heel gemakkelijk kunt aangeven dat je op zoek bent enkel naar een vriendschappelijk contact. De profielen van leden die eveneens geen nieuwe liefde verlangen, maar eerder een gezelschapsmaatje, zullen dan aan je worden getoond.

Het inschrijven bij een datingsite voor vriendschappen dat is gelijk als je inschrijven bij een ‘gewone’ datingsite. Hier geef je dan ook een aantal gegevens van jezelf op en dan kun je de overige leden bekijken. Ook bij deze websites kun jij je gewoon gratis inschrijven. Pas als je iemand wilt benaderen dan dien je te betalen. Mocht het zo zijn dat je toch geen leuke mensen op de website kunt vinden dan kun jij je ook altijd weer zonder verplichtingen uitschrijven. Het is dus eerst altijd vrijblijvend.

Parship

Parship is één van de meest bekende datingsites, waar veel mensen een nieuwe partner ontmoeten of een leuke date voor de vrijdagavond. Het is hier echter ook goed mogelijk om gewoon vriendschappen te maken. Je kunt in je profiel duidelijk aangeven of je je hebt aangemeld voor het vinden van een nieuwe liefde of dat je liever nieuwe vriendschappen aan je avontuur overhoudt. Zo zul je enkel de profielen ontvangen van mensen die ook op vriendschappelijke basis op zoek zijn naar leuke mensen.

Lexa

Een andere populaire en bekende datingsite is uiteraard Lexa. Veel mensen gebruiken deze datingsite voor het vinden van een nieuwe liefde. Het is echter ook goed mogelijk om hier nieuwe vriendschappen op te doen. Een duidelijk overzicht leidt je naar de juiste informatie, waarmee je kunt aangeven wat je motivatie is om lid te worden bij Lexa. Hier geef je aan dat je op zoek bent naar vriendschap en andere leden die dit eveneens zoeken, zullen in jou geïnteresseerd raken. Op een snelle manier kun je zo je netwerk verder uitbouwen.

HetGrandCafé

Dit is een digitale ontmoetingsplek voor mensen die graag meer vrienden willen hebben. Er zijn hier meer dan vijfhonderd mensen actief en deze hebben allemaal hun eigen verhaal en interesses. Je kunt hier gezellige gesprekken hebben en inhaken op lopende conversaties of zelf een gesprek starten over een bepaald onderwerp en zo met mensen in contact komen die hier ook in geïnteresseerd zijn. De website selecteert ook automatisch op gedeelde interesses, waardoor duidelijk wordt wie een potentiële match voor je kan zijn. Als er een echte klik blijkt te zijn, kun je vervolgens beslissen of je met elkaar in een echt café wilt afspreken.

MetJou

MetJou is een website die zich richt op het samenbrengen van vriendschappen. De datingsite koppelt je aan profielen op grond van gedeelde interesses, zodat je snel mensen kunt ontmoeten die eenzelfde leefstijl of overtuigingen aanhouden. Er is een profielmeter die aangeeft of je profiel compleet genoeg is om een dergelijke match mogelijk te maken. Hoe beter je deze invult, des te groter is de kans dat je nieuwe vriendschappen maakt.

WeetWiejeDate

Dit is een datingsite met een even ontspannen sfeer als dat je bij HetGrandCafé zult aantreffen. Ook hier kun je aangeven of je liever een vriendschap aangaat, of op zoek bent naar een nieuwe liefde. De doelgroep van deze site is mensen van 35 jaar en ouder die behoefte hebben aan gezelligheid en leuke gesprekken. Je komt snel in contact met andere leden die net als jij op zoek zijn naar vriendschap, door dit duidelijk in je profiel aan te geven. Zo is gelijk voor iedereen duidelijk wat er verwacht kan worden en blijft de sfeer vrijblijvend.

Ontmoet gratis nieuwe mensen

Bij veel datingsites kun je je gratis aanmelden. Zo kun je geheel op eigen tempo op zoek gaan naar een leuke nieuwe vriendschap en kun je mensen vinden die werkelijk bij je aansluiten qua interesses en instelling. Het is een goede ingang en opstap naar mogelijk meer, mocht dit uiteindelijk alsnog zo groeien. Op een ontspannen manier kom je met mensen in contact en deel je interesses. De nadruk ligt dan een stuk minder op het vinden van een nieuwe liefde, dus dit kan een goede stap zijn in de richting van een waardevol, gezellig netwerk. Deze datingsites leveren je nieuwe vriendschappen op en dit zal je zelfvertrouwen een flinke boost geven.

Laat duidelijk weten dat je naar vriendschap op zoek bent

Wanneer jij je in wilt schrijven bij een datingsite om een vriendschap te zoeken dan is het wel belangrijk dat je duidelijk laat weten dat je op zoek bent naar een vriendschap. Zoek je wel een nieuwe liefde maar sta je ook open voor nieuwe vriendschappen dan kun je dit ook bij je profiel aangeven. Het is dan wel goed om meer over jezelf te vertellen. Laat bijvoorbeeld je hobby’s weten. Vooral mensen die ook op zoek zijn naar nieuwe vrienden kunnen dan al een goed beeld van je krijgen. Heb je een gezamenlijke interesse in een hobby dan heb je meteen een gespreksonderwerp en dat zorgt er ook voor dat je een band hebt.

Het is helemaal niet raar om via het internet op zoek te gaan naar nieuwe vriendschappen. Je zal zien dat je zeker niet de enige bent en dat er meer mensen zijn die online op zoek zijn naar gezellige en leuke personen. Probeer het gewoon maar eens en je zal zien dat je niet teleurgesteld wordt. Binnen een korte tijd kun je dan al vele leuke nieuwe mensen leren kennen waar je dan een vriendschap mee op kunt bouwen. Dit kun je dan eerst online doen maar misschien is het ook wel leuk om al snel af te spreken met deze personen en om zo te zien of er echt een goede basis voor een vriendschap is.


Terug naar boven ↑