datingsite parship

Datingsites voor religies

Voor sommige mensen is hun geloof erg belangrijk. Zij willen dan ook het liefst een relatie met iemand die er dezelfde denkbeelden op nahoudt. Natuurlijk maak je de meeste kans om zo’n partner binnen je eigen kerkgemeenschap te ontmoeten. Maar wanneer dit niet lukt of je je blik wilt verruimen zijn er ook online mogelijkheden om een partner te vinden die hetzelfde geloof als jij aanhangt.

Datingsite Bezoeken Beoordeling Review
OpZoekNaarJou

(Christenen)

★★★★

Review
Muslima.com

(Moslims)

★★★★

Review

 

datingsites religies

De reguliere datingsites

Bij veel bekende datingsites als Relatieplanet, Lexa en Pepper kun je als je je aanmeldt je geloofsovertuiging aangeven. Daarnaast kun je vervolgens in de vrije tekst waarin je je voorstel aangeven dat het geloof voor jou belangrijk is en dat je daarom op zoek bent naar iemand die hetzelfde geloof aanhangt als jij. Dan weten mensen die op jou reageren direct waar ze aan toe zijn en dat het geen zin heeft om een reactie te sturen wanneer ze niet gelovig zijn of een ander geloof hebben.

Christenen daten via Opzoeknaarjou.nl

De bekendste website voor christenen die op zoek zijn naar een partner is opzoeknaarjou.nl. Deze datingsite werkt vanuit de christelijke normen en waarden en inschrijvingen worden hier dan ook aan getoetst. Het grote voordeel van deze website is dat je er uitsluitend gelijkgestemden tegenkomt. Je kunt anoniem mailen en de site heeft een chatfunctie. Dit is handig als je het feit dat je via internet op zoek bent naar een partner voor je omgeving geheim wilt houden. In sommige streng christelijke kringen wordt het zoeken naar een partner via het internet als ongewenst worden gezien en dan is het handig als je in eerste instantie anoniem contact kunt leggen met een mogelijk nieuwe partner. klik hier voor meer datingsites voor christenen.

Datingsite voor moslims

Niet alleen voor christenen, maar ook voor moslims is er een speciale Nederlandstalige datingsite, muslima.com. Deze site is een wereldwijd initiatief en je kunt er dus mensen treffen uit alle landen van de wereld. Ruim 5 miljoen moslims staan er ingeschreven omdat ze op zoek zijn naar de ideale levenspartner die hetzelfde geloof als zij aanhangen. Wat opvalt bij deze website is dat de nadruk sterk ligt op huwelijksbemiddeling. Het huwelijk staat bij het islamitisch geloof immers hoog in het vaandel. Als je een partner vindt is het toch wel de bedoeling dat er op redelijke termijn een huwelijk volgt. Maar los daarvan heeft de website dezelfde mogelijkheden als alle andere datingsites. Je kunt er contact leggen met iemand waarvan je denkt dat het een geschikte partner zou kunnen zijn. Je kunt via de site chatten via instant message of video chat. Als je denkt dat jullie een match zouden kunnen zijn kun je natuurlijk een afspraak maken om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Klik hier voor meer datingites voor moslims.

Datingsites voor andere geloven

Het christendom en de islam zijn de twee grootste geloofsgemeenschappen ter wereld en daarom is het via het internet vrij eenvoudig om via het internet iemand te vinden met hetzelfde geloof. Ben jij aanhanger van een ander geloof zoals bijvoorbeeld het Hindoeïsme of een specifieke stroming binnen het christendom of de islam dan wordt het wellicht iets lastiger om via het internet een geschikte partner te vinden, maar niets is natuurlijk onmogelijk.

Het internet staat vol met datingsites. Er zijn de landelijk bekende grote sites die op radio en TV reclame maken. Je kunt je hier uiteraard ook inschrijven als je een partner zoekt met hetzelfde geloof. Bij het invullen van je profiel kun je bij het kopje “geloofsovertuiging” aangeven wat je geloof is. In je introductietekst kun je vervolgens aangeven dat het geloof voor jou belangrijk is en dat je daarom op zoek bent naar een partner die hetzelfde geloof aanhangt. Dit voorkomt misverstanden en zal er hopelijk voor zorgen dat je niet door “verkeerde” mensen benaderd wordt.

Speciale datingsites voor gelovigen

Je kunt, als je echt op zoek bent naar iemand die hetzelfde geloof heeft als jij, je ook inschrijven op een datingsite voor mensen die uitsluitend dit geloof aanhangen. Er zijn verschillende datingsites actief voor diverse geloofsgroepen. Zo zijn er datingsites voor moslims, datingsites voor christenen en hindoes. Bij het christelijk geloof wordt er dan ook nog onderscheid gemaakt tussen bij voorbeeld gereformeerd, christelijk gereformeerd of katholiek. Als je de regels van je geloof echt goed wilt naleven en dit ook van je partner verlangt dan is het verstandig om een partner te zoeken die hetzelfde geloof aanhangt.

Passen het internet en online dating wel bij elkaar?

Je vraagt je misschien af of bepaalde geloven en het internet wel bij elkaar passen. Veel vooral strenge geloven vinden het internet niet passen binnen hun levensovertuiging. Het internet staat immers vol met informatie en afbeeldingen die totaal niet stroken met wat binnen sommige geloven geaccepteerd wordt. Er zijn wel bepaalde filters en zelfs providers in Nederland die ervoor zorgen dat je bepaalde content niet te zien krijgt. Het is wel zo dat dit soort filters niet alles tegenhouden, dus als je veel op het internet actief bent dan kan het alsnog gebeuren dat je dingen ziet die in strijd zijn met je geloofsovertuiging. Maar in feite gebeurt dit in de maatschappij overal, en is dus iets wat je moet accepteren.

Online dating ook onder gelovigen steeds meer geaccepteerd

De opmars van het internet en het online regelen van zaken is ook binnen verschillende geloven bijna niet meer tegen te houden. Daarom is het juist goed te weten dat je op speciale datingsites een partner kunt vinden die hetzelfde geloof als jij naleeft. Dit voorkomt misverstanden en problemen in een relatie. Het spreekwoord luidt niet voor niets “twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen”. Nu zal het zo’n vaart ook weer niet lopen, maar feit is dat het tot misverstanden kan leiden wanneer twee partners een verschillend geloof hebben. Of wanneer de één wel gelovig is en de ander niet. Zeker als het voor jou belangrijk is je geloof te belijden is het vaak makkelijker om een partner te hebben met dezelfde geloofsovertuiging.

Overzichten van datingsites op basis van geloof

Je kunt de datingsites die zich richten op mensen met een bepaalde religie eenvoudig vinden. Je kunt hiervoor de desbetreffende zoektermen invoeren in je zoekmachine. Als je wilt weten welke sites betrouwbaar zijn kun je zoeken naar reviews of je er in eerste instantie gratis aanmelden, wat meestal wel mogelijk is. Pas als je het idee hebt dat je op deze datingsite mogelijk een partner kunt vinden kun je je aanmelden voor een betaald lidmaatschap.

 


Terug naar boven ↑