datingsite parship

Datingsites voor religies

Datingsite Bezoeken Beoordeling Review
OpZoekNaarJou

(Christenen)

★★★★

Review
Muslima.com

(Moslims)

★★★★

Review


datingsites religies

Voor sommige mensen is hun geloof erg belangrijk. Zij willen dan ook het liefst een relatie met iemand die er dezelfde denkbeelden op nahoudt. Natuurlijk maak je de meeste kans om zo’n partner binnen je eigen kerkgemeenschap te ontmoeten. Maar wanneer dit niet lukt of je je blik wilt verruimen zijn er ook online mogelijkheden om een partner te vinden die hetzelfde geloof als jij aanhangt.

De reguliere datingsites

Bij veel bekende datingsites als Relatieplanet, Lexa en Pepper kun je als je je aanmeldt je geloofsovertuiging aangeven. Daarnaast kun je vervolgens in de vrije tekst waarin je je voorstel aangeven dat het geloof voor jou belangrijk is en dat je daarom op zoek bent naar iemand die hetzelfde geloof aanhangt als jij. Dan weten mensen die op jou reageren direct waar ze aan toe zijn en dat het geen zin heeft om een reactie te sturen wanneer ze niet gelovig zijn of een ander geloof hebben.

Christenen daten via Opzoeknaarjou.nl

De bekendste website voor christenen die op zoek zijn naar een partner is opzoeknaarjou.nl. Deze datingsite werkt vanuit de christelijke normen en waarden en inschrijvingen worden hier dan ook aan getoetst. Het grote voordeel van deze website is dat je er uitsluitend gelijkgestemden tegenkomt. Je kunt anoniem mailen en de site heeft een chatfunctie. Dit is handig als je het feit dat je via internet op zoek bent naar een partner voor je omgeving geheim wilt houden. In sommige streng christelijke kringen wordt het zoeken naar een partner via het internet als ongewenst worden gezien en dan is het handig als je in eerste instantie anoniem contact kunt leggen met een mogelijk nieuwe partner. klik hier voor meer datingsites voor christenen.

Datingsite voor moslims

Niet alleen voor christenen, maar ook voor moslims is er een speciale Nederlandstalige datingsite, muslima.com. Deze site is een wereldwijd initiatief en je kunt er dus mensen treffen uit alle landen van de wereld. Ruim 5 miljoen moslims staan er ingeschreven omdat ze op zoek zijn naar de ideale levenspartner die hetzelfde geloof als zij aanhangen. Wat opvalt bij deze website is dat de nadruk sterk ligt op huwelijksbemiddeling. Het huwelijk staat bij het islamitisch geloof immers hoog in het vaandel. Als je een partner vindt is het toch wel de bedoeling dat er op redelijke termijn een huwelijk volgt. Maar los daarvan heeft de website dezelfde mogelijkheden als alle andere datingsites. Je kunt er contact leggen met iemand waarvan je denkt dat het een geschikte partner zou kunnen zijn. Je kunt via de site chatten via instant message of video chat. Als je denkt dat jullie een match zouden kunnen zijn kun je natuurlijk een afspraak maken om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Klik hier voor meer datingites voor moslims.

Datingsites voor andere geloven

>Het christendom en de islam zijn de twee grootste geloofsgemeenschappen ter wereld en daarom is het via het internet vrij eenvoudig om via het internet iemand te vinden met hetzelfde geloof. Ben jij aanhanger van een ander geloof zoals bijvoorbeeld het Hindoeïsme of een specifieke stroming binnen het christendom of de islam dan wordt het wellicht iets lastiger om via het internet een geschikte partner te vinden, maar niets is natuurlijk onmogelijk.


Terug naar boven ↑