datingsite parship

Datingsites hoger opgeleiden

Online daten is voor iedereen beschikbaar. Er zijn tal van online datingsites waar een rijke keur aan mensen tegenkomt, elk met een eigen levensstijl, voorkeur of verlangen. De zee om uit te vissen is zo echter soms te algemeen waardoor je door het ruime aanbod nauwelijks een geschikte kandidaat kunt vinden voor een leuke date of een serieuze ontmoeting met iemand die aansluit bij jouw eigen persoonlijkheid en instelling. Uiteraard kun je dit aanbod verkleinen door in de zoekmachine te selecteren op de karakteristieken die je wenselijk acht in een nieuwe partner. Onderstaande datingsites voor hoger opgeleiden zijn door ons als beste getest en hebben de meeste leden.

Top 4 beste datingsites voor Hoog opgeleiden:

Datingsite Bezoeken Beoordeling Review
Parship

★★★★★

Review
EliteDating

★★★★

Review
eMatching

★★★★

Review
Match4me

★★★

Review

 

Op deze pagina lees je de volgende onderwerpen:

Top 4 beste datingsite voor Hoog opgeleiden

Gericht zoeken naar een hoog opgeleide partner

Wat wordt er bedoeld met hoger opgeleid?

Dating hoger opgeleiden

De populairste datingsites voor hoger opgeleiden

Gericht zoeken naar een hoog opgeleide partner

Kies je liever voor een algemene datingsite of app? Dan nog kan het tegenvallen wat je aan profielen krijgt aangeboden. Het is dan een beter idee om gerichter te zoeken en een online datingsite te kiezen die zich specifiek op een bepaalde doelgroep richt. Hiervan zijn er ook voldoende en steeds meer online datingsites richten zich voornamelijk op een specifieke doelgroep om mensen gemakkelijker bij elkaar te brengen. Ook voor hoger opgeleiden zijn er verschillende online datingsites beschikbaar waar je in het bijzonder mensen zult treffen die eenzelfde niveau aan opleiding of intelligentie hebben en je dus een bepaalde instelling of houding jegens het leven kunt verwachten. Op deze manier zul je sneller iemand tegen komen die aansluit bij waarnaar jij op zoek bent. Dit maakt je zoektocht naar een nieuwe partner een stuk aangenamer en gemakkelijker.

hoog opgeleiden dating

Groeiende opmars

Ook op televisie wordt steeds vaker specifiek deze doelgroep aangesproken, waarbij online datingsites adverteren om hoger opgeleiden erop te wijzen dat er specifieke omgevingen zijn waar je iemand met een hogere opleiding zult kunnen ontmoeten. Vaak is het voor hoger opgeleiden lastig om iemand te ontmoeten die eenzelfde niveau aan intelligentie hebben en daarom bieden dergelijke online datingsites uitkomst. Er is steeds meer vraag naar en een duidelijke groei aan het aantal online datingsites dat tevens de mogelijkheid biedt om specifiek binnen een pool aan leden met een hoger opleidingsniveau te zoeken, is hier een duidelijk signaal in. Het is doorgaans lastig om een relatie aan te gaan en deze te laten slagen met iemand met een lager opleidingsniveau. Hier loopt de communicatie toch sneller spaak en dit is binnen een relatie een duidelijk knelpunt.

intellectuele behoefte

Het is dan ook voor veel hoogopgeleiden vaak belangrijk om iemand te vinden met wie ze kunnen discussiëren en sparren, zodat ook een intellectuele behoefte wordt bevredigd. Doorgaans verschilt de instelling en leefstijl van hoger opgeleiden in veel opzichten met die van mensen die een lager onderwijs hebben genoten of die om wat voor reden dan ook nauwelijks onderwijs hebben gehad. Ondanks dat er een duidelijke fysieke aantrekking kan zijn, zal het verschil in intellectuele niveau ergens toch merkbaar worden. Dit maakt het onderhouden van een relatie een hele uitdaging. Door te zoeken naar een partner met eenzelfde niveau aan intellect, zullen beide partners eerder op één lijn liggen en een gezamenlijk leven kunnen opbouwen, waarin beide zich kunnen herkennen.

intellectueel

Kleinschalig, doch effectief

De online datingsites die zich specifiek richten op de doelgroep van hoger opgeleiden, zal kleiner uitvallen dan wanneer je iedereen toegang geeft tot een dergelijke online omgeving. Je kunt dan denken dat je jezelf te kort doet, in de veronderstelling dat je potentiële levenspartner mogelijk bij een andere datingsite staat ingeschreven en hier niet te vinden is, doch zul je sneller iemand vinden die aansluit bij je intellectuele verwachtingen. Alle leden hebben immers eenzelfde hoger onderwijs genoten en zijn daadwerkelijk op zoek naar iemand die hierin gelijk aan hen staan. Door de doelgroep te specificeren, zul je zo veel sneller een geschikte kandidaat vinden, zelfs al is het op aantal aardig uitgedund. De datingsites zijn kleinschaliger, wanneer enkel een specifieke doelgroep wordt aangesproken.

groter slagingspercentage

Echter behaal je hierdoor juist een groter slagingspercentage en zul je gemakkelijker een nieuwe partner aan de haak slaan, dan wanneer je op een datingsite gaat zoeken, waar iedereen zich kan aanmelden. Het aanbod blijkt dan vaak te algemeen, waardoor het lastiger wordt om de juiste persoon te ontmoeten. Uiteraard is dit een overweging die iedereen voor zichzelf moet maken. Tal van online datingsites bieden de mogelijkheid tot het selecteren op bepaalde specifieke kenmerken, waaraan een gewenste match zal moeten voldoen. Ook hierdoor kun je uiteindelijk leden vinden die qua opleidingsniveau met dat van jouzelf overeenkomt. Het is echter gemakkelijker om een datingsite te kiezen die hier al specifiek op selecteert, zodat je hier niet zelf nog onderscheid in hoeft te maken.

succes

Wat wordt er bedoeld met hoger opgeleid?

Men spreekt van mensen met een hoger opleidingsniveau als ze een opleiding hebben genoten op HBO of universitair niveau. Een relatief kleiner percentage van de bevolking volgt doorgaans een studie op een dergelijk hoog niveau en hierdoor wordt het lastig om elkaar te vinden. Mogelijk houd je wel contact met andere studenten via opleidingsverenigingen of bijeenkomsten waarvoor je door je opleiding wordt uitgenodigd om bij te wonen, toch kan het een uitdaging zijn om in het dagelijks leven of de werkomgeving mensen te ontmoeten die studie op eenzelfde niveau hebben gehad.

Daten met mensen met eenzelfde opleidingsniveau

Je kunt je zo gaan afvragen of er ergens wel leuke mensen te ontmoeten zijn of dat er enkel partners mogelijk zijn waarmee je nauwelijks aansluiting of gedeelde interesses mee hebt. Voor veel hoger opgeleiden kan dit een reële ergernis of frustratie zijn, zeker als je toe bent aan een volgende stap in je leven en graag een gezin wilt stichten. Een geschikte partner is dan wel nodig om een stabiel thuis te kunnen creëren. Wanneer je date met mensen met eenzelfde opleidingsniveau zul je meer raakvlakken hebben en zal de relatie beter verlopen en een grotere kans van slagen hebben.

datingsites hoog opgeleiden

Dating hoger opgeleiden

Er zijn specifieke online datingsites die zich in het bijzonder richten op het samenbrengen van mensen met een hoger opleidingsniveau. Datingsites als Parship en EliteDating zijn hier bekende voorbeelden van. Wanneer je je hier inschrijft om online een nieuwe partner te zoeken, dan kun je er zeker van zijn dat de andere leden eenzelfde niveau aan onderwijs hebben genoten en dus eenzelfde niveau aan intelligentie hebben. Vaak lig je hierdoor al gelijk een stuk meer op één lijn en scheelt dit in teleurstellingen. Je ontmoet zo sneller iemand met wie je een goed gesprek kunt hebben en die er eenzelfde soort levensstijl op na houdt. Er zal zo sneller aansluiting gevonden worden en de date zal ook eerder goed bevallen. Je hoeft zo niet te verwachten of je zorgen te maken over hoe je overkomt en of je als arrogant of betweterig zal worden beschouwd door je date. Dit risico loop je eerder als je met iemand op date gaat die een lager opleidingsniveau heeft, simpelweg omdat je manier van denken heel anders is. Door te daten met iemand die eenzelfde instelling heeft, zal het gesprek gelijk een geheel andere dynamiek krijgen. De date wordt zo sneller een succes.

Meer datingsites voor hoger opgeleiden

Er zijn naast de bekende datingsites voor hoog opgeleiden nog andere omgevingen waar je leden met een hoger opleidingsniveau kunt treffen. Veel online datingsites bieden volop mogelijkheden om te selecteren op bepaalde kenmerken, waaronder opleidingsniveau. Ook hierdoor zul je de profielen ontvangen van leden die hierop bij jou aansluiten. Veel online datingsites erkennen het belang van het kunnen selecteren op een specifieke doelgroep omdat je zo sneller iemand vindt die met jou overeenkomt. Algemene datingsites die deze mogelijkheid bieden, zijn onder andere Lexa en Relatieplanet. Zo kun je toch gebruik maken van de meer bekende datingsites en alsnog erop vertrouwen dat de profielen die je voorbij ziet komen, van mensen zijn die net als jij hoger onderwijs hebben genoten.

datingsite

De populairste datingsites voor hoger opgeleiden

Als je toch meer gericht wilt zoeken en niet de moeite wilt hoeven nemen om in een algemene pool te moeten zoeken naar een geschikte partner, dan doe je er verstandig aan om je aan te melden op een onlinedatingsite die zich echt richt op deze doelgroep. De meest bekende sites hiervoor zijn uiteraard Parship, EliteDating en e-Matching. Zeker Parship maakt veel reclame om op deze mogelijkheid te attenderen en is hiermee waarschijnlijk de bekendste datingsite voor hoger opgeleiden. Je kunt zo zelf een keuze maken welke onlinedatingsite het beste voor je aanvoelt en waar je naar jouw gevoel het gemakkelijkst een nieuwe partner of leuke date zult kunnen vinden. Parship biedt daarbij tevens de mogelijkheid om een partner te vinden via een unieke match-methode, waardoor je uit dertien verschillende landen mogelijk je ideale partner zult kunnen tegenkomen.

Matchen door persoonlijkheidstoets

Je kunt hier heel gemakkelijk een persoonlijkheidstoets voor afleggen en zo nog sneller de juiste match vinden. Het online daten wordt zo effectief en de kans op een leuke ontmoeting wordt zo tevens een stuk verhoogd. Doordat enkel hoger opgeleiden zich in de online omgeving bevinden, kun je er zeker van zijn dat iedereen op een enigszins zelfde manier in het leven staat en dat er voldoende overeenkomstige verlangens en verwachtingen aanwezig zijn. Als je nog twijfelt denkt of online daten voor jou is weggelegd, omdat de mogelijkheden te divers zijn en je reeds teveel teleurgesteld bent geweest in de datingscene, dan zul je aangenaam verrast zijn als je zoekt in een omgeving met gelijkgestemden. De ideale partner die je begrijpt en kan steunen, blijkt zo mogelijk maar een swipe van je verwijderd.

parship-algemeen-banner

Parship biedt singles in dertien verschillende landen een unieke match-methode met een persoonlijkheids-toets. Wil jij Parship ook eens uitproberen? Meld je dan direct aan bij deze datingsite en begin nu met online dating en maak gratis je profielpagina aan.


 

datingsites-hoger-opgeleiden-elitedating

EliteDating is één van de grootste datingsites van Europa en vindt zijn oorsprong uit Duitsland. EliteDating richt zich op singles die op zijn zijn naar een serieuze langdurige relatie. EliteDating gebruikt een wetenschappelijk systeem die kijkt naar verschillende persoonlijke eigenschappen. Door gebruik te maken van dit worden singles gekoppeld aan andere singles die wetenschappelijk het beste bij elkaar passen.


 

datingsites-hoger-opgeleiden-ematching

E-matching is een datingsite gericht op hoogopgeleiden. Met hoogopgeleiden worden mensen bedoelt die de universiteit hebben gedaan of op het HBO hebben gezeten. Via E-matching kun je in contact komen met andere hoogopgeleide singles voor een vriendschap, date of relatie.


datingsites hoog opgeleiden

hoog opgeleiden blog

Daten met een collega

Daten met een collega – Is het verstandig?

Daten met een collega, is dit nu wel zo verstandig? Je ziet deze persoon de meeste dagen van de week en als de dates niet leuk verlopen dan blijf je met deze persoon geconfronteerd worden. ...


Terug naar boven ↑