datingsite parship

Home » Grindr App
dating apps Grindr Logo

Laatst bijgewerkt op februari 1st, 2020 | door Welke online datingsite?

6

Grindr App

Grindr is een populaire app voor homoseksuele mannen om elkaar te ontmoeten voor een date of om een vaste partner te vinden. Je kunt Grindr alleen gebruiken op je smartphone of tablet, want er is geen website die je met een gewone browser kunt benaderen. Er is wel een site, maar deze geeft alleen informatie over de app die je kunt downloaden. Grindr.com is wereldwijd de bekendste datingapp voor homoseksuele mannen.

Aanmelden

Aanmelden is vrij simpel. Je voert je e-mailadres in, kiest een wachtwoord en voert je leeftijd in. De app is alleen toegankelijk voor meerderjarigen van 18 jaar of ouder. Vervolgens kun je in de app je profiel aanvullen met een foto en meer informatie over jezelf zodat andere gebruikers kunnen lezen met wie ze te maken hebben. Dit maakt het vinden van een leuk contact natuurlijk een stukje makkelijker.

Zoek naar dates in de buurt

Grindr gebruikt de locatiebepaling van je smartphone. Dus als je een avondje gaat stappen in een andere stad, dan kun je aan de hand van je locatie zoeken naar mensen die het misschien leuk vinden om met jou op stap te gaan. Deze manier van daten is vrij populair, vandaar dat Grindr ook zo snel zo populair is geworden. Je kunt via de app een snelle afspraak maken om elkaar bij voorbeeld in een kroeg of dansgelegenheid te ontmoeten. Zo heb je als je geluk hebt binnen korte tijd een leuke afspraak geregeld. Of je uiteindelijk een relatie met deze persoon begint moeten jullie natuurlijk helemaal zelf weten. Grindr wordt zowel voor eenmalige dates als voor het vinden van ene partner gebruikt.

Grindr screenshot

Miljoenen gebruikers

Grindr heeft sinds de lancering in 2009 inmiddels miljoenen gebruikers. In de VS zitten de meeste gebruikers, ruim anderhalf miljoen. In Europa is Londen de stad met de meeste gebruikers, ruim 350.000. In Nederland ligt het aantal personen dat zich bij Grindr heeft aangemeld fors lager, het aantal gebruikers wordt geschat op 15 tot 20.000. De app wordt niet alleen door homo mannen gebruikt, maar ook door biseksuele mannen die naast hun relatie met een vrouw ook zo af en toe een date met een vrouw willen hebben. Dit kan uiteraard leiden tot flinke problemen, want deze groep houdt het contact met mannen vaak geheim.

Waar je op moet letten bij een date via Grindr

Wanneer je via Grindr op zoek gaat naar een date, en zeker als dit voor een eenmalig contact is, dan is het verstandig om op een aantal dingen te letten. Spreek niet af op een verlaten parkeerplaats of een andere plek waar geen andere mensen zijn. Hoe vervelend het ook is, je loopt nu eenmaal het risico een verkeerde te treffen met alle nare gevolgen van dien. Dus spreek af in een café, restaurant of andere openbare gelegenheid. Zo kun je eerst zien of de date inderdaad komt opdagen en of jullie een klik hebben.

 


Pluspunten van Grindr

 • Gemakkelijk aanmelden
 • Wereldwijde app dus grote kans op het vinden van een date
 • De app kost slechts € 0,99 en is vervolgens vrijwel gratis te gebruiken, met uitzondering van enkele speciale opties

Minpunten van Grindr

 • Grindr kun je niet op een pc gebruiken
 • De app is alleen toegankelijk voor homo mannen

 


Meer online dating?

Niet overtuigd van deze app? Op deze website vind je nog veel datingapps! Kijk gerust eens rond welke online datingsite het beste bij jou past door gebruik te maken van de vergelijkingstool of door simpel weg ervaringen van andere bezoekers te lezen. Er is namelijk altijd wel een datingsite of app die goed bij jou past.

Populariteit
Gebruikersgemak
Functionaliteiten
Klantenservice
Kosten

Summary:

3.4About the Author

Anoniem6 Ervaringen - Grindr App

 1. Tonny Tonny schreef:

  Ik probeer sinds twee dagen mijn inbox te openen, maar bij het klikken op dat icoontje, word ik telkens opnieuw uit de app gegooid. Wat moet ik doen?

 2. f. berkhout f. berkhout schreef:

  ik zit op de grindr app….sinds vorige week donderdag kan ik alleen nog maar openen maar verder niks meer…alle alle handelingen op mijn phone is geen probleem..HELP aub..mvrgr F.Berkhout

 3. f. berkhout f. berkhout schreef:

  ik zit op de grindr app ..sinds vorige week donderdag werkt grindr niet goed meer..zie wel de startpagina maar verder kan ik niets intikken..zie alleen maar…..grindr is gestopt..help aub…

 4. Adriaan Rodenburg Adriaan Rodenburg schreef:

  Op mijn mobiele Samsung J5 had ik Grindr account verwijderd. Probeerde nieuw aan te maken en krijg nu telkens Credentials Changed. Vraagt nu om e-mailadres en password. Vul ik die in dan krijg ik als bericht: Incorrect Email The email you entered does not belong to the profile being accessed. Nu heb ik op mijn Samsung tablet wèl een nieuw account kunnen aanmaken met de naam ajr67 Wat doe ik fout op mijn mobiel?

  Groet, Adriaan Rodenburg

 5. Klaas Jan Tolner Klaas Jan Tolner schreef:

  Vraag kan worden weg gehaald. Probleem is op gelost. Dank

 6. Jantienus Hoogeveen Jantienus Hoogeveen schreef:

  Goedendag, mijn wacht ben ik vergeten dus ik heb een nieuwe aangevraagd, alleen ik krijg via mijn gmail adres geen linkje om de nieuwwacht te veranderen. Kunt u mij helpen ?

  Met vriendelijke groet, Jantienus Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑