Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Welke datingsites zijn er voor LGBT’ers?
datingsites LGBT

Welke datingsites zijn er voor LGBT’ers?

Welke online datingsite?
15 februari 2021

Eerst even voor wie de afkorting LGBT niet kent: Deze komt uit het Engels en staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender. Het is dus een afkorting die lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders aanduidt. Deze groepen worden vaak in één adem genoemd omdat hun seksuele voorkeur of de voorkeur voor hun eigen geslacht afwijkt van wat bij de meerderheid gebruikelijk is. Sommige mensen vinden het niet prettig om op deze manier te worden aangeduid omdat het ze tot een “mensensoort” zou maken. Wel begrijpelijk, maar het is soms erg gemakkelijk om deze groep op deze manier aan te duiden. Er zin verschillende mogelijkheden om een date te regelen als LGBT’er.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Online daten als LGBT’er

Wanneer je een date zoekt als LGBT’er kun je hiervoor terecht bij verschillende datingsites. Je kunt gebruik maken van de bekende sites waarvoor op radio en televisie reclame wordt gemaakt. Deze staan open voor zowel heteroseksuelen als mensen meteen andere geaardheid. Je kunt in je profiel aangeven dat je als man op zoek bent naar een leuke vriend of als vrouw naar een fijne vriendin. Als je transgender bent en graag een date wilt met iemand van het andere geslacht kun je dit natuurlijk ook gewoon in je profiel aangeven.

lgbt online dating

De grote datingsites hebben als voordeel dat ze vaak een ruim aanbod hebben van mensen die een date zoeken. Al is het ook vaak zo dat profielen niet worden verwijderd als iemand allang niet meer op zoek is. Maar vaak kun je wel zien hoe lang een profiel al actief is, dit is vaak een goede indicatie om te weten of iemand nog op zoek is naar een relatie of een date. Wij hebben aparte pagina’s voor gaydating, bidating, homo dating, holebi en datingsites voor lesbi. Kortom, aan jouw de keus!

Wil je een relatie of een date?

Voordat je op zoek gaat op het internet is het belangrijk om voor jezelf helder te hebben wat je zoekt. Wil je een serieuze relatie of wil je een eenmalige date? Als je alleen een date wilt, dan kun je hiervoor terecht op speciale websites die erop gericht zijn om snel met elkaar in contact te komen. Dit geldt ook voor bepaalde apps voor je mobiele telefoon. Zo staat Grindr er om bekend dat het vooral wordt gebruikt door homoseksuele en biseksuele mannen die een eenmalige date zoeken en niet zo zeer een relatie. Maar het is nu ook weer niet zo dat mensen die een profiel op Grindr hebben, uitsluitend uit zijn op een onenightstand. Je kunt ook hier de liefde van je leven vinden.

gay liefde

Maak een duidelijk profiel

Je hebt de beste kans van slagen op een datingsite voor LGBT’ers als je een duidelijk profiel aanmaakt. Geef hierin aan waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen zijn. Zo loop je de minste kans om met mensen in contact te komen die heel andere bedoelingen hebben dan jij. Als je een serieuze relatie zoekt, maak dit dan duidelijk kenbaar. Als je niet in bent voor vluchtige contacten, geef dit dan duidelijk aan. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Wil je alleen maar een date en verder geen “gedoe”, maak dit dan direct duidelijk als je met iemand contact legt. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items