Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Met welke datingapps kan ik chatten?
Met welke datingapps kan ik chatten?

Met welke datingapps kan ik chatten?

Welke online datingsite?
13 februari 2021

Het zoeken naar een nieuwe partner of een gezellige date voor de zaterdagavond is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Waar je voorheen afhankelijk was van sociale bijeenkomsten als feesten of bruiloften, kun je nu zelf heel gemakkelijk selecteren in een zee van aanbod. Er zijn namelijk diverse datingapps op de markt beschikbaar, waar verscheidene interessante en nog belangrijker, single, mannen een profiel hebben aangemaakt. Door zelf een profiel hierop te plaatsen, krijg je beschikking tot het doorspeuren van de meeste profielen en komen vaak op basis van jouw gegevens en aangegeven voorkeuren, de mannen voorbij die hierop het beste aansluiten.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Datingapps te over

Wanneer je datingapp intikt, zal je gelijk opvallen hoe groot het aanbod is. Er zijn datingsapps beschikbaar voor diverse opleidingsniveaus, waardoor je kunt bepalen waarbij je je wilt inschrijven. Wil je liever een partner met een hoger niveau aan opleiding, of ben je zelf hoger opgeleid, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een datingapp als Parship. Deze richt zich specifiek op deze doelgroep. Andere bekende datingapps zijn onder meer Lexa app, Tinder, Happn of Relatieplanet app. Elk platform heeft zijn eigen specifieke mogelijkheden, die je in staat stellen tot het vinden van een geschikte match. Er zijn zelfs dating apps die een oudere doelgroep als uitgangspunt nemen, zodat ook 50-plussers nieuwe partners en gezellige dates kunnen vinden. De meeste bekende datingsites bieden hun diensten ook aan in een app ,dan wel een voor smartphone geoptimaliseerde versie van hun website.

apps

Succes van online daten via apps

In een wereld waarin de technologie grote veranderingen doormaakt en tevens doorvoert voor het alledaagse functioneren, bemerk je eenzelfde aanpassing in de manier waarop mensen elkaar ontmoeten en contact leggen. Dit brengt vele voordelen met zich mee, omdat het via online daten mogelijk wordt om vooraf al een goede indruk van iemand te krijgen. Je weet gelijk of iemand dezelfde interesses, filosofie en leefstijl heeft als jij en of het dus de moeite waard is om aanvullend af te spreken voor een verdere kennismaking. In de hectiek van het dagelijks leven, kun je zo snel en effectief selecteren op mensen met wie je een mogelijke klik zult hebben.

Chat ter kennismaking

Wat online daten zo uitermate geschikt maakt voor het ontmoeten van mensen en het vaststellen of iemand wel of niet verder je interesse heeft, is de mogelijkheid om met meerdere mensen te online chatten. Je selecteert simpelweg bepaalde mensen die je wel leuk lijken en wanneer dit wederzijds is, is het vaak mogelijk om verder met elkaar in contact te komen via de chatoptie. Op afstand en in de privacy van je eigen omgeving kun je zo de communicatie verder uitbouwen.

Ontmoeting in persoon

Zodra blijkt dat er inderdaad een wederzijdse klik is die je verder wilt ontdekken, kun je vervolgens besluiten om de persoon in levenden lijve te ontmoeten. De chat is een veilige methode om jezelf op spontane wijze te profileren, zonder dat het verder te dichtbij komt. Je kunt zo rustig de tijd nemen om jezelf open te stellen voor verder contact en is een eerste indruk reeds achter de rug. Je kent elkaar immers al enigszins, wat een ontmoeting minder beladen zal maken.

chat via tablet

Waar kun je chatten?

Om het online daten tot een succes te maken, doe je er verstandig aan een datingapp te kiezen die ook daadwerkelijk de mogelijkheid biedt om met potentiële kandidaten te chatten. Anders gaat het hele effect van vooraf kennismaken verloren. Gelukkig zijn er diverse datingapps die deze mogelijkheid bieden, vaak zelfs in het gratis basispakket. De meest bekende datingapps die chatmogelijkheid bieden, zijn Parship, Lexa.nl, Hot or Not, Happn, Bumble, Tinder, en OKCupid.

Verschillen in aanbod

De voorwaarden zijn niet bij elke datingapp hetzelfde en eveneens verschillen de methodes waarop je contact kunt leggen of welke profielen je wel of niet kunt inzien. Bekijk vooraf goed hoe de desbetreffende datingapp werkt, om diegene uit te kiezen die voor jou het prettigst werkt. Soms kun je meerdere profielen zien en gelijk overgaan tot chatten. Soms moet je hier eerst voor betalen en zijn de mogelijkheden wat beperkter. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent, zal de één meer effectief zijn dan een andere datingapp.

datingapp

Hoe belangrijk is chatten?

Lang niet iedereen bezoekt een datingapp voor het vinden van een langdurige relatie. Veelal wordt er door profielen gezocht naar een match voor een kortstondige ontmoeting als een onenightstand. In dat geval zal er weinig interesse zijn voor de mogelijkheid om te chatten. Vaak is een eerste blik op de profielfoto genoeg. Wel serieuze leden doen er verstandig aan een datingapp te kiezen waarbij de chat mogelijkheid duidelijk staat aangegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items