Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat wordt er bedoelt met de friendzone?
friendzone

Wat wordt er bedoelt met de friendzone?

Welke online datingsite?
15 februari 2021

Je bent al jaren bevriend met elkaar maar als je vriend of vriendin je met een bepaalde blik aankijkt smelt je. Herkenbaar? Grote kans dat jij je dan in de friendzone bevindt. De luchtige vriendschap die jullie hadden voelt steeds meer aan als een spanningsveld. Je krijgt kriebels in je buik van de ander. Kortom je bent verliefd geworden op je beste vriend of vriendin. Waarschijnlijk is jouw vriend of vriendin zich helemaal niet bewust van jouw gevoelens en ondertussen weet niet jij niet wat je met de situatie aan moet. Handelen met de friendzone kan knap lastig zijn!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Vriendschappen m/v

Het bevriend zijn met iemand van het andere geslacht is zeker mogelijk. Ondanks dat er vaak geroepen wordt dat dit echt niet kan. Echter is de kans wel groter dat je meer gevoelens ontwikkelt voor de ander, dan als je optrekt met iemand van hetzelfde geslacht. Alhoewel, dat natuurlijk ligt aan je eigen geaardheid. Zeker als je veel met elkaar optrekt, gemeenschappelijke interesses hebt en elkaar goed leert kennen is het soms moeilijk om een onderscheid te maken tussen vriendschap en het willen hebben van een relatie met diegene. Er is immers al een klik wat jullie samen close maakt.

vriendschap

Aantrekkingskracht

Om daadwerkelijk een relatie met iemand aan te gaan zijn er meerdere ingrediënten nodig dan alleen maar het hebben van dezelfde interesses. Waarvan seksuele aantrekkingskracht toch wel een van de belangrijkste benodigdheden is. Zonder aantrekkingskracht springt de vonk niet over. Van oudsher is aantrekkingskracht een belangrijk onderdeel voor de voortplanting. Als het vuurtje niet oplaait dan is de kans op een relatie minimaal. Laat staan dat de relatie dan voort kan duren. Dus ongeacht je dat je dezelfde interesses hebt, als je er niet aan moet denken om de ander te zoenen weet je eigenlijk al genoeg.

Geef het tijd

Neem de tijd om te overdenken wat je met jouw gevoelens wilt doen. Zijn het echte diepe gevoelens of is het een tijdelijke bevlieging? Soms kan een heftige gebeurtenis de oorzaak zijn waarom je ineens meer aangetrokken voelt tot de ander. Het delen van emoties schept nou eenmaal band. Echter kan de ander alleen maar de intentie hebben gehad om er voor je te willen zijn zonder enige bijbedoelingen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het voor jou al een uitgemaakte zaak is. Je bent verliefd en dit weet je heel zeker, daar is geen twijfel meer over mogelijk.

tijd

Wikken en wegen

Als je met het idee speelt om eerlijk te vertellen dat je verliefd bent, moet je er rekening mee houden dat de ander afstand van je kan gaan nemen. Het kan zelfs zijn dat de vriendschap door jouw bekentenis verbroken wordt. Is dit het wel waard? Als je het nog niet zeker weet is het misschien raadzamer om wat afstand te nemen zodat jij jouw gevoelens op een rijtje kunt zetten. Zeker als diegene al een relatie heeft is dit verstandig. Niet alleen jouw beste vriend of vriendin zal worden geconfronteerd met jouw gevoelens maar ook de partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items