Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat is de goedkoopste datingsite?
goedkope datingsites

Wat is de goedkoopste datingsite?

Welke online datingsite?
15 februari 2021

Het online daten is niet meer weg te denken als sociale ontmoetingsplaats voor hedendaagse singles. Steeds meer mensen weten hun weg naar één van de vele online datingsites te vinden die op het internet beschikbaar zijn. Maar welke datingsite is de goedkoopste?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Verschillende kosten tussen datingsites

Elke datingsite biedt hun eigen kenmerken, voordelen en bijkomstigheden om het hun leden zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk te maken in hun zoektocht naar de ideale date of nieuwe relatie. Dit is vaak terug te vinden in de prijs die je voor je lidmaatschap betaalt. Er zijn duidelijke verschillen tussen de vele online datingsites, wat betreft de voorwaarden en regels voor welke onderdelen er wel of niet betaald zal moeten worden. Wanneer je aan het bedenken bent welke datingsite het beste voor jou geschikt is en waar je de meest kans van slagen kunt hebben voor zo min mogelijke kosten, dan doe je er verstandig aan om allereerst bij de verschillende sites een prijsopgave te bekijken. Vaak is dan gelijk duidelijk hoeveel je per datingsite kwijt bent en kom je er ook achter wat de goedkoopste datingsite is.

kosten

Online daten als waardevolle investering

Je gaat niet zomaar met iemand op date. Vaak is er toch al een zekere aantrekkingskracht of belangstelling en spreekt iemand je genoeg aan om meer over die persoon te willen leren kennen. Vaak is het dan prettig om vooraf toch al een beetje een idee te hebben van hoe iemand in elkaar steekt en of er voldoende aantrekkingskracht is om mogelijk verder op uit te bouwen. Het kunnen aftasten, bekijken en spreken van iemand helpt dan om dit beeld helder te krijgen. Voordat je een geschikte date vindt, zul je toch nog wat tijd en moeite moeten investeren.

Potentiële kandidaten

Met enkel inschrijven op de datingsite kom je er niet. Er komt niet plotseling uit het niets een interessant profiel naar voren van de ideale match. Vaak gaat hier nog best wel een periode aan vooraf en ook is het belangrijk dat je een eigen profiel zorgvuldig en aandachtig invult. Hierop kan een datingsite namelijk voor je zoeken naar potentiële kandidaten die het meest overeenkomen met waar je voorkeur naar uit gaat. Om dit proces zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je een goede klik hebt met de datingsite die je hiervoor wilt gebruiken. Ook hierin helpt het om voldoende te kunnen afwegen en vergelijken.

goedkoopste datingsite

Overzicht aan prijzen

Aangezien de prijzen per datingsite nog wel eens flink kunnen verschillen, is het raadzaam om de sites met elkaar te vergelijken. Er zijn tal van sites die hier antwoord op geven en in een overzicht aantonen welke datingsites het goedkoopst uitvallen. Vaak bieden dezelfde datingsites ook gratis abonnementen aan en dan is het raadzaam te bekijken wat er precies geboden wordt en mogelijk is met een dergelijk abonnement.

Gratis abonnement

Vaak zijn bepaalde functies niet inbegrepen in een gratis abonnement en zul je alsnog gaan betalen, zodra je bijvoorbeeld een berichtje aan iemand wilt versturen om de communicatie op gang te krijgen. Deze functies zijn over het algemeen alsnog van essentieel belang om een daadwerkelijke date voor elkaar te krijgen. In enkele gevallen zul je het geluk hebben dat je inderdaad ver kunt komen met een gratis account. Ook om deze reden loont het om zoveel mogelijk de verschillen tussen de datingsites te bekijken.

dating

Goedkoopste datingsite prijzen vergelijken

Wanneer je kijkt naar de bekendste datingsites naast elkaar legt, dan vallen eveneens de verschillen in abonnement op. Zo kun je bij Parship pas een abonnement afsluiten wanneer je een duur van minimaal zes maanden aangaat. Je betaalt dan € 44,90 per maand en per jaar € 32,90. Datingsite Pepper heeft voor elk abonnement aantrekkelijke prijzen, die lopen een maand tot een jaar in een prijsklasse van € 8,50 tot € 25,-.

Relatieplanet is de goedkoopste bekendste datingsite

Afhankelijk van de doelgroep waar je jezelf toe laat behoren, of dit nu senioren of hoogopgeleiden is, ook dit bepaald uiteraard welke datingsite het meeste geschikt zal zijn. Vaak is dan de ruimte om te kiezen voor een goedkoper abonnement beperkt. Dergelijke doelgroep datingsites bieden hun diensten voor een vaste prijs. Gezien het overzicht met prijzen voor de meest bekende datingsites, kun je echter stellen dat je bij Relatieplanet met een bedrag van € 5,95 voor een jaarabonnement het voordeligst uit bent.

Lees ook deze artikelen:

Eén reactie op “Wat is de goedkoopste datingsite?”

  1. Avatar for Klazien Klazien schreef:

    Ik wil wel weer een relatie op bouwen en samen leuke dingen doen wandelen sporten terrasje pakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties